Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.008
    За чудо и јас го намалувам хелексот на пола од 0.25 како што и претходно кажав,и поубаво ми е,посвесна сум за работите,не ми е замаглен погледот и др.раб.Неколку дена имам кошмари па дали ми е од намалувањето или поради тоа што сум настината незнам.

На lejlla му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    И јас сум сега на пола од хелексот од 0,25мг, па за неколку дена одам на 1/4 зашто осеќам дека и ова ми е многу, по цел ден сум заспана :)

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.008
    Колку време пиеш по пола за да преминиш на помалку????

4. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Можи две недели, но ова го правам секако по препорака на мојот психијатар, никако на своја рака

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. alehandro

alehandro Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    65
    јас на контрола сум во сабота па изгледа ке менувам Ад ,сега сум 1/4 серохат па воведуваме нов .ако некој менувал ад нека пише искуство.

6. rita22

rita22 Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    7
    Dragi moi, kako stoite so simptomite, do kaj ste, sto cuvstvuvate? Pozdrav

7. dunja

dunja Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    870
    Подолго време не сум ви пишала ама ..не ве заборавам....:l:
    Се сложувам со Натемила...в емолам не ги паничите луѓево...Ев евака..
    Пред многу години лежев на ендокринологија поради тестирање на тироидната жлезда..по пат патев од анксиозност (ама веќе НЕ (y))..и една ноќ почна тахикардија 100 -ка ..мерев секои 5 мин. и таа се забрзуваше.Повикаа лекар ..хахахаха и кога лекарот слушна колку ми е ми рече ,,Ајде смири си, срцето знае да мава и до 200, ништо не ти е,,и си замина, хахаххаха а јас се смирив...
    Затоа без паники и не плашете се...само направете СЕ за да се стишате, сопрете...Седнете и притиснете ги очите на неколку секунди , тахикардијата ќе се смири.Испијте ладна вода на неколку голтки...или шеќер и вода, мед....излезете на воздѕх, дишете....ќепомине.А еве ви прост пример..Нели срцето чука силно и кога трчаме ..па не умираме...(fingers)Поздрав Дуња
    јас ја победив анксиозноста , ќе ја победите и вие...Само игнооорррр на негативните мисли и негативните луѓе околу вас ...

На ivka-slivka, dzuls, AnichkaLeo и 4 други им се допаѓа ова.
  8. lina.ina

lina.ina Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    38
    Decki kako e? Se drzite gledam se podobruvate to me radva ..btw i jas se osekam po okey sekogas mozi podobro ama i vaka da e ..dobro e! zatoa sto mi bilo poloso..da ne zboram za toa..setam se sredvam se osekam ispolneta ..odam na kurs na angliski cekam za rabota odloziv za naredniot mesec se nadevam na najdobro ke bide se vo red i jas ke gi namalvam od ponedelnik pa ke vidime kako ke bide potamu samo hrabro :)

Последна измена: 30 октомври 2014
    На ivka-slivka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    И јас веке две недели сум ок, денес така малце ме здрма ама помина. Се надевам дека секој нареден ден ке биде се подобро :)

На dzuls, deskarada, lina.ina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. be.positive

be.positive Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    146
    И мене ми е малку лудичко. Главата ме боли, па како срцето да ми трепери. Синоќа се разбудив пола саат откоа си легнав, срцето засилено ми чукаше, не знам што е... Дај Боже да е се во ред и да ми помине.

11. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.950
    Допаѓања:
    31.475
    И јас деновиве се чуствувам добро :) Пред една недела бев вознемирена со срцето, чуствувам дека ме пецка, после како ме боли градната коска, имав недостиг на воздух и само филмови си правев дека ќе ме мавни срцев удар, не спиев убаво се разбудував, ама помина. Сакам да појдам да направам едно ЕКГ, знам дека ми е од анксиозноста, ама сепак да бидам мирна кога ќе ме фатат пак напад. ;)

12. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Види и мене ме пецка, и ми е вознемирено од време на време, и пак си имам по некоја вртоглавица, поготово вака и во пмс, ама не му обрнувам многу внимание. Ај денес го испракаме овој месец а со него да го испратиме и анксот и паниките. И да си го дочекаме новиот. Hello-November-Images-8.jpg

На deskarada и mal.ecka им се допаѓа ова.
  13. Decko27

Decko27 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Другари, барам малце помош :)

Значи најверојатно имам некој зезнат период, па све нешто мене ми се дешава... Правев различни испитувања кои се во ред, крвната слика ми е ок (освен холестеролот на горна граница и триглицеридите околу 2.8, а треба да се под 1.8).

Е сеа работата е што имам вртоглавици и мачнина во стомакот. СЕ осеќам како штотуку симнат од луда железница. Поготово ми се врти кога се вртам наназад, или кога ја дигам главата нагоре...

Како што кажав, крвната слика си е ок.

Летово имав главоболки, па бев да ми го снимаат вратот и ми кажаа дека имам остеофит + спондилоза, али блага форма ко што сфатив... Ми дадоа во Ремедика апчиња Цинедил (2х1/2 на ден) и сплет на околности (апчиња + годишен одмор и тргање на мисли) и се оправив...

Сега (после 2 месеци од одморот) пак јас со црни мисли дека нешто не е ок...

Прашањето ми е, дали спондилозата може да направи да се осеќам вака? Чудно ми е со тоа што ми се врти и имам гадење... Иначе не повраќам и јадам нормално...

Имав и проблем со будење навечер со забрзано чукање на срцето, али си пијам сеа б-комплекс па тао ми е средено... Иначе имам правено испитувања на срце (мислев притисок дека имам летово) и се си е ок, притисок 120-80.
    Истото ми го потврдија и пред 10ина дена кога правев последни испитувања...

Се оди у таа насока дека станувам анксиозен, али... кој да знае? Совети?

14. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    :)Е вака, спондилозата знае да дава симптоми на анкс, Затоа што последниот пат кога јас бев на испитување ми рекоа дека имам полетна фаза на спондилоза и излагање на пршлени и не знам таму што, ама ми рекоа да бидам повеке физички активна дека ке се средело. мада јас неверувам, бидејки си имам секој ден вртоглавици. А мислите сигурно не се од спонд. Така да може да те дрма малце анксов, ама додека си на почеток труди се да немислиш на тоа дека нешто ти е. Искачај, шетај, дружи се, и ако ти се врти поубаво речи дека ти е од спондилозата и дека ке помине. Се надевам дека малце ти помогнав, имај убав ден и нека бега анксов од тебе

На Decko27 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Decko27

Decko27 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    natemila, фала ти на одговорот. :)

Прашање е колку е на почеток ансиозноста кај мене :) Во принцип никогаш не одев по доктори, ама последниве 3-4 месеци што се не испитав... баш свашта правев.

И сега последно е дека имам нешто на главата т.е. мозокот. Она што го слушам/гледам кај познати си го припишувам на себе т.е. мислам дека и јас имам нешто такво.

Е сега работата е што до сега имав Х работи што си мислев дека ми се, арно ама ме јаде гадењево и вртоглавиците што ги имам периодов...

И сега сум со мислите у стил, “ок, тоа не ми е... ама уште ми се врти... да не ми се дешава нешто на мозокот?“...

Зафркнато во секој случај...

16. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    некој совет,некој утешен збор .. леле пак се осеќам како во дупка да пропаѓам. дали повторно ќе бидам нормална личност некогаш

17. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Знам се ми е јасно, низ сето ова поминав и уште поминувам, ама верувај дека не ти е ништоо. А деновиве ако ти е за утеха и јас имам гадење и вртоглавици. Па и некоја чудна главоболка, ама ништо не ни еееее. Јас сега си викам абе времево се мења затоа ми е вака хахаха,

18. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Срце моеее, знаеш дека ке бидеш ок, ние сме со тебе.

На bubic.k му/ѝ се допаѓа ова.
  19. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226

20. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Decko27 за гадењето мозеш слободно да попиес 7 дена еглонил кој ке ти го смири желудникот и ке ти се смалат симптомите на анксот а за вртоглавицата не се секирај сигурно е од спондилозата Поздрав