Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Јас сум добро, ама може и подоброо :)))

На bubic.k, lejlla, deskarada и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.950
    Допаѓања:
    31.475
    И јас сум добро денеска бев излезена по бутици разгледував и за чудо немав вртоглавица и такви мисли дека ќе се онесвестам. Сега пак ќе прошетам па ќе видам како ќе поминам. Поздравче до сите :*

На bubic.k и natemila им се допаѓа ова.
  3. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    А јас пак сум се подобра и подобра, дури и незнам дали може подобро од ова :))) незнам дали АД си го прави своето или јас успевам да се изборам самата?!

На bubic.k и natemila им се допаѓа ова.
  4. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Браво.А колкуу време пиеш Ад ?

5. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Oвај месец ми е четврти кај што ја пијам елицеата од 10мг. по 1/2

6. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    И јас сум одлично,бев на шопинг:*си купив ново фустанче па за 2 недели ќе играм на свадба,па здравје Господ и на мојата веридба:l: Пресреќна сум и исполнета.Завршивме со дневната соба и куњата уште деталите и подготвени сме за заедничк живот,и јас психички се подготвувам на тој голем чекор.Луѓе неможам да замислам дека јас најголемиот страшливец,со фобија од брак,се радувам на овој чекор.

На deskarada, AnichkaLeo, bubic.k и 3 други им се допаѓа ова.
  7. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    515
    Јас не знам баш што да направам следно. Имам проблеми со дишењето, се чувствувам како да ми е отежнато, не она класично гушење туку едноставно имам чувство дека дишам некако тешко од внатре. Бев на пулмологија направив 100 испитувања, бев и на ехо и екг и освен пролапсот што уште како дете си го носам, се друго ми е во ред. Не знам зошто ама мислам дека имам брадикардија, порано ако сум имала тахикардија цело време, сега се чувствувам како да не ми чука срцето доволно брзо и тоа си го поврзувам со тешкото дишење. Носев и холтер и пулсот ми беше океј, веројатно ќе се покажеше таму ако ми бил нешто екстремно низок. Не знам дали е ова глупавава анксиозност пак:^) или треба да правам уште испитувања. Најмногу ме плаши да не е нешто поврзано со срцето, ама ќе се покажеше претпоставувам па нешто на ехото или холтерот... Оф леле.

8. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Само смирисе и знај дека сето тоа ти е од глупавата анксиозност! Многу добро ми е познато сето ова, и јас си мислев дека срцето слабо ми чука :D притисокот го мерев 100 пати на ден, а тој пак 50 со 90, па пиев по литро вода....абе што уште не, и сега стварно смешно ми е, а знам дека кога ќе бидеш подобро и ти ќе се смееш на ова. Посетиси психијатар и поразговарајси, ќе биде добро верувај!!! :)

9. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Дали знаете некоја аптека во скопје да можам да земам хелекс без рецепта . Докторот ми е отсуте на две недели а останав без апчиња. Поздра

10. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    некој одговор ?

11. galijan

galijan Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2012
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    260
    Хелекс се продава само со рецепт.Ако имаш наод од психијатарот со пропишаната терапија, направи копија и ќе ти дадат во било која аптека.Ако немаш ни тоа оди кај матичниот лекар, мислам дека може да ти препише.

12. bile69

bile69 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    20
    Kako ste deneska pisete.

13. lina.ina

lina.ina Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    38
    od denes pocnav da namalvam so apcinata po edno heleks trebase navecer ama jas se napiv sabajle edno od 0,25 sea ke vidime kako ke odi pocnuva da me faka strav so gi namalvam i neizdrzav do vecer sabajle se napiv dali jas stvarno stanav zavisna od heleks?nedaj boze ccccc a odvaj cekav da gi namalam znaci aman veke posle na pladne treba da piam elicea od 10 mg ja namalvam na sedminka taka cinam bese polovina i plus polojnce malo od istoto apcea a sea dali ke izdrzam i vecer da ne se napioam heleks nz po pravilo trebase vecer ama to e ko stanav ko stresna bev..prege vezbav joga doma sea sedam i se mislam kako ke se odvivaat rabotite dajboze da e se ko so treba so mislite vie okolu ova pozz i ubav den :*

Последна измена: 4 ноември 2014
  14. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    Девојчиња мои како сте? Јас. денес сум ок може малку и од времево е осекам мала вртоглавица и почнав да си правам некој филмови во глава да не добијам срцев удар (не дај боже) ама веднаш се исконтролирав. Сега сум ок седам покрај топло оганче и си пијам чајче. седејки ми текна една случка што ми се деси пред две години. Бевме во шопинг со сопругот и јас когасе најдов во гужва кога ме фати паника си мислев готово срце ме стегна ке се онесвестев и кумата на сестра ми има продавница. и правец. кај нејзе и кажав што мисе деси и она ми вика седи смири се јас ке ти дадам едно апче одма кете смири за 5 мин ке бидеш како нова и не го видов апчето она ми го пикна во уста и ми вика одма вода пиј не го држи во уста и верувајте немаше ни 5 мин мене не ми беше ништо цел ден пазаревме со сопругот. И сега скоро се видов со нејзе и и викам како се викаа апчињата и она се изнасмеа и ми вика сега ке ти кажам тоа не беше апче туку бомбонче оние што се во кутичиња мали и се бели како капсули абе се изнасмеав не ми се веруваше и ми вика гледаш дека се е до психата ти мислиш апчето ти помогна уствари бомбонче проголта. Позз

Последна измена: 4 ноември 2014
    На dzuls, lina.ina, mal.ecka и 5 други им се допаѓа ова.
  15. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Лошо,лошо,лошо...

16. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Исто како bubic.k лошо,лошо.лошо и незнам колку пати лошо и на крај навистина лошо

17. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    До времево е!

18. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Ма денеска и јас имам јаки вртоглавици. Цел ден го поминав дома, дури и по малава не отидов, ја пратив сестра ми. Е сега треба да одам до еден бутик по јакна, нарачана ми беше и стигнала, а не ми се мрдааааааааа :)

19. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    290
    vo prilep jas bez recept si gi zemam od maalska apteka nemas nekoj poznat sto ti raboti vo apteka???

20. ivka-slivka

ivka-slivka Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    165
    Teshko. Toa tie shto se spasile od chudovishtevo anksioznost, tie treba da odgovorat. Dali im imalo kraj na crnite misli i stravot od sedenje sam po doma? I nekoja taktika dokolku moze. Pozdrav