Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.950
    Допаѓања:
    31.475
    Јас денеска не сум баш најдобро, можеби поради грипот, не можам да мрднам од кревет заради температурата..а вчера се чуствував многу добро, излегов прошетав без да бидат присутни тие црни мисли како ќе се онесвестам и сл. Јас се лечам сама, т.е. не пијам никакви апчина, само понегогаш земам Б6, најчесто коа имам за учење, демек да го релаксирам мзокот хаха. Сакав да појдам кај некој психолог, но не знам дали во мојот град има приватен психолог, на болница не сакам да одам воопшто, бидејќи кога бев пред 2год. и кажав како ми е се, јас сама си ја пронајдов дијагнозата чепкајќи на нет и по форумов, психологот само ми ја повтори и одма ми пиша хелекс и по месец на контрола, тогаш се разочарав јас сакав некој кој ќе ме ислуша да ми помогни, а не одма лек, не ни зедов хелекс тогаш и не планирам да пијам. Кога во средно одев на пракса на болница во нервно оделение, една пациентка бараше лек за да се смири како би и било подобро, тогаш докторот не собра во другата соба ние што бевме на пракса и знам мене ми рече да спремам една инјекција, ама во неа да ставам вода, мене ми беше многу чудно, но спремив така како што ми кажа докторот и појдовме кај пациентката, докторот и кажа дека ќе и дадеме лек за да се смири и ја ставив јас инјекцијата со вода внатре и по некое време пациентката се смири и велеше дека од лекот и е подобро, не знаејќи дека тоа не беше лек туку вода. Значи се е до психата, како ние што си мислиме така ќе се чуствуваме. До сега еве 3год сама некако се обидувам да функционирам некако да живеам, пред тоа изгубив 1год и повеќе бев секаде проверував се и сешто на секакви снимања, испитувања, кога мислев дека сум болна од некаква болест. Мора да продолжиме да се бориме, колку и да ни е тешко.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Рита немој таа да мислиш, на сите ни е тешко ама мора да се бориме. Несмееш да мислиш дека ке те нема. Во тој момент ке си речеш јас ке живеам, морам да живеам. Јас денеска се мислев готово ке паднам, не ги осекам нозете, ама викам ке одам, па сега ме чека една насмевка од школо.А знаеш колку ми беше тешко, одев а нозете назад ме вракаа. Аама мислам дека само вака со инат ке успеам.Ке се борам. Јас сум млада сакам да живеам како сите други.

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  3. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Е сега имам друга мака, хаха има еден згоден дечко и од лани ме вика да се види ме да се запознаме, и јас од лани го лазажа, денес утре, задутре и никако да соберам храброст да излезам. Се леле ако ме фати паника, ако ми се слоши, па кај ке бегам.

4. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Ако ти се свиѓа обавезно да си излезите :)

5. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    па ми се свиѓаа, ама си превам филмови хахха како ке биде, што ке биде :))))

6. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Нате Да излезеш обавезно .. ќе видиш како нова ќе си, според мене позитивно ќе ти влијае .. хаха пеперурки во стомак

7. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Ххаха ветувам е пробам :inlove: после ке ми се врти од љубов хаха :D:D

На bubic.k му/ѝ се допаѓа ова.
  8. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Sama sum izlezena vo momentov pred sendvicara ja cekam porackata a depresii nevideni imam neznam kaj se naogam pa rekov da vi pisam isto kako I vie da ste so mene :(

9. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Со тебе сме, не се плашии, знаеш дека не е ништо, само убаво ке си се најадеш сегааа :*:*:*

На bubic.k и elisabeta им се допаѓа ова.
  10. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    @natemila ,ти имав пишано во лп што мислам во врска во тој дечко,излези,не плашисе,ти кажав што се јас претрпев на почетокот од врската во мојот сегашен вереник,од страв и повраќав,страв дека ќе го изгубам,дека ќе бидам повредена итн.Ама љубовта кон него ме извлече од депресија и анкс,и се уште е тука за мене и ме полни со позитивна енергија.Излези,ништо лошо нема да ти се случи,излези во некој кафич во близина за да се чувствуваш побезбено,и уживај во друштвото.И пиши ни те чекаме:*

На natemila и bubic.k им се допаѓа ова.
  11. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    На natemila, mal.ecka и lejlla им се допаѓа ова.
  12. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    хахаха ве сакаммммм, ке договорам за викендоввв здравје и ке ви пишаммм :*

На bubic.k, lejlla и mal.ecka им се допаѓа ова.
  13. Megannn

Megannn Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2014
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    211
    Научив да ја игнорирам анскиозноста.
    Да, да ја игнорирам! Ги насочувам мислите кон нешто друго, стално сум излезена дома, гледам што почесто да се дружам и да сум во друштво со позитивни луѓе, затоа што на тој начин и јас сум позитивна и воопшто не мислам на лоши работи, и не дозволувам да ме фати напад.
    До минатата недела постојано имав лоши мисли, леле ќе умрам, леле нешто ќе ми се случи, но нема повеќе! Еден живот ми е, млада сум, целиот живот е пред мене, зарем да дозволам да ми го уништат негативни мисли и анскс? No more!
    Си велам: ако мислам лошо, ќе ми биде лошо, ако мислам негативно-ќе бидам негативна и нерасположена, уплашена.. Ако го сменам тоа и мислите ми се насочени кон нешто добро, и јас ќе бидам таква.
    Ќе ја победам анксиозноста како знам и умеам . ;)

На ivka-slivka, macalavica, mal.ecka и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Oli24

Oli24 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2014
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    3
    Moze li da mi pomognete,mojot prijatel veke 10 meseci ima panicni napadi ama vo posledno vreme tie napadi se prosledeni so vikanje i vo tekot na vikanjeto mu se sliva plunka od ustata.
    Dali mozebi e nekoe drugo mentalno zaboluvanje vo prasanje

Anyone?????

15. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Јас мислам дека е нешто друго, најдобро е да посети доктор.

16. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    @natemila редно е да почнеш да го живеш животот, па што сака нека биде.
    Со среќа.

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  17. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Фала ти. Така е што сака нека биде, доста е веке жалење и кукање :*

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  18. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    А и заборавив да ви кажам, еве трет ден како не пушам цигариии :D

На ivka-slivka, dzuls, doki55 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Браво Нате се поуспешна си и посигурна Кога си ги оставила цигарите ке го фатиш дечкото и уживкај детенце Денешниот ден никогаш не се повтара Зграби ја убавината на животот и цврсто држи се за земја стабилна и силна Ти посакувам срека а знам сите овде се срекни поради тебе Пиши ни и израдувај не ако неможеме понекогаш да се радуваме на сопствената среќа сигурно можеме на твојата Срекно убавице

На bubic.k му/ѝ се допаѓа ова.
  20. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Фала доки. Јас успевам ама со вас, да не сте вие јас ке немам кој толку да ме храбри. И денеска со тахикардија и страв отидов по Мила, ама некако се е по мал стравот. Ке се бориме сите заедно и ке успееме.

На bubic.k, lejlla и doki55 им се допаѓа ова.