Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. dzuls

dzuls Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2014
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    44
    Feminki sakam da ve prasam nesto vaka pred nekoj den pocna levoto uvo da ne boli I odma si pomisliv na edna situacija koga sum imala 12 god pozadi uvo bas kaj so pocnuva korenot na kosata mi se pojavi kako topce me ispituvaa cela nedela vo bolnica nisto ne mi bese samo mi go iscistija uvoto i toa samo od sebe se izgubi ama po celi 12 godini ete go pak I sea jas se vadam od pamet 300 gluposti si mislam plus kosata nestopoveke mi paga ama aj se tesam so toa deka e sezonsko opaganja strav mi e da otidam na lekar da ne mi kazat nesto loso pa da se seknam imase li nekoj vakva situacija? Znam deka temava ne e za ovde ama nemam kade da se obratam cuvstvuvam deka so vas sum najbliska :(

2. lina.ina

lina.ina Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    38
    Decki dali ste slusnale za nekoj covek od pp sto pravel 3 tretmani sekoj tretman cinel 700 den rabotel so struja na odredeni tocki i pomagal za se duri i na nekoj so imal anksioznost sto mislite za ova? Ubav den :*

3. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Мислам дека имам слушнато за некој таков само не се сеќавам дали работи со струја,знам дека помагал за се,и работи на одредени точки,да се информирам ќе ти пишам.

4. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Немам интернет,некој квар и уште ги чекам да дојдат.Иначе сум добро,има и малце анкс на периоди амагуркам.Пред некој ден сија одонесов малата во игротека на роденден,останав и јас утре сум на родителска па сега малце вознемирено.Неможев да прочитам како сте вие ама се надевамдобри сте.Одвај чекам кварот да го поправат па поубаво ке си пишеме.Ве сакам ситеее :*

5. lina.ina

lina.ina Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    38
    Jas najdov i br imam trema da se javam ama do posle ke soberam hrabrost i ke vi kazam so kako konkretno raboti covekot ..ako nekoj izvlekol od vakva sostojba zosto i nas da ne ni pomogni ako soberite nekoja informacija dobredojdena e :*

6. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.261
    Допаѓања:
    4.928
    Дечки ве сваќам како ви е, и јас често поминувам низ слични ситуации, искрено не сум била на лекар се трудам самата да се справам со анкциозноста и да не и придавам преголемо значење. Има периоди кога сум сосема ОК, но има и период кога ме фаќа анкциозноста и се плашам од еден куп глупости.Искрено цело време се убедувам дека е минливо чуството и едноставно периодично успевам да го победам (ама сигурна сум дека еден ден ќе го победам трајно). Многу ми помага читањето книги со лесна и фина содржина, не гледам многу телевизија, вести никако (ме вознемируваат), на интернет избегнувам да читам вознемирувачки содржини, не гледам филмови и сцени со насилства, не читам тажни книги, едноставно гледам да се опкружам со позитивни работи кои нема да ми потикнуваат стравови,и да се фокусирам на нешто што ке ми ги окупира мислите за да не расмислувам за милион глупости.На интернет најдов една многу добра веб страна која верувам дека може да ви помогне: http://www.anksioznost.net/ , да разберете дека со нас е се сосема во ред.
    Искрено ве подржувам сите, и се охрабрувам постојано и себе си да го победиме ова чуство на страв, и да си обезбедиме фин и убав живот.

На deskarada, Marija mmm и mal.ecka им се допаѓа ова.
  7. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.261
    Допаѓања:
    4.928
    Јас понекогаш пијам чај Валирана мих( го има од Алкалоид) или Камилица, и ме опушта малце.
    Порано имаше едни таблетки на база на валеријана за лижење Validol, се ставаа под јазик, и добри беа, на природна база, ама веќе ги нема низ аптеките.

8. rita22

rita22 Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    7
    Vi se slucilo li da ve boli samo ednata strana na glavata.mene me boli samo desnata i uvoto i kako strujni udari vo glavata pa kako da me pece.se plasam so moze da e toa

9. 30041990

30041990 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    0
    Dali vi se slucuvalo ponekogas da ve pritiska onaka malku vo slepocnicite i da osekate kako nekoj obrac niz cela glava i vrtoglavici ali ne jaki onakvi vtroglavici kako da vi kazam kako da ve butka nesto onaka na momenti a sum pred i pms i denes pritisokot mi bese 97 so 55 a sega 107 so 63 a inaku si imam nizok pritisok

10. be.positive

be.positive Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    146
    Јас искрено немам слушнато за тој човек, но не верувам во тие работи и мислам дека ако тргнеме да бараме чаре по такви работи само повеќе ќе се задлабочиме. Може и не сум во право. Сметам дека самите на себе најдобро може да си помогнеме со тоа што со свои очи ќе се потрудиме да ја согледаме реалната ситуација и самите на себе ќе си се поставиме како цврста подлога. Тешко, но со апчиња на моменти и со самите себе и заеднички разговор ќе се убедуваме во убавата вистина дека не ни е ништо. Се е во ред и со и околу нас. Ве поздравувам сите! :hug:

На lejlla му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lina.ina

lina.ina Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    38
    be.positive ima luge koi bile anksiozni i mu pomognal..so velis za ova? Znaci ne ti steti to e kineski tretman so igli na odredeni delovi od teloto bile bezbolni nz si go znaj toj tretman nema so da zboram jas...mi bese muabetot ako ima izlez i pomaga zs da ne pobarame care..ama sekoj za sebe si znaj i mene mi e strav so bi bilo vcera se javiv okey mi zvjci covekot medicinar i psihijatar bil i me sosluse ne mi spusti slusalka ama rece ako si so dijagnoza f32 nemozel da pomogni znaci ako si depresiven ako si f 40 anksiozen mozi nz i jas na koj da veruvam i so da pram pozdravce

12. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    Не се плаши те има фатено промаја мене обично така обично кога се возам во бус или кола ако е отворен прозорот одма после тоа ме боли главата и тоа едната страна и пијам еден аналгин и ми поминува

13. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    Здраво :) како сте денес? Како се осеќате... Што чувствувате.?

14. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Јас сум во подготовки за свадба која е всабота:music:....поради работните обврски почнав порано:Dфарбање,пеглање алишта.....Имам трема,па за мојата незнам што ќе правам:wasntme:

15. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    Убаво да си поминеш на свадба :) секој има трема за свадба кога треба да се оди и јас сум таква.... А за твојата не се секирај ке имаш трема ама онаа радосната ;) јас кога се мажев имав трема целата се тресев ама бапнав една чашка узо на екс и да видиш после ни трема имав ниту пак тресење цело време се смеев и играв :D

На valeri31 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  16. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Јас со настинка омалаксано , па и вознемирено, за 20 мин одам на родителска.

17. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Бев на родителска и супер поминаввв :*

На mal.ecka, deskarada, Daleron и 2 други им се допаѓа ова.
  18. valeri31

valeri31 Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    15
    ako zbo
    rime za agopunktura so sigurnost ne pomaga za anksioznost od licno iskustvo zboram imam probano vo italija,pomaga za migrena spondiloza i nekoi tipovi na bolki no za anksioznost ne barem jas ne dobiv nikakvo podobruvanje,inaku jas veruvam i imav podobruvanje od bioenergetski terapii i toa gi pravi zena koja i sama pominala niz ansioznost i sama se ima otaraseno od ovaa sostojba podocna otkrila deka ima bioenergija sega raboti so toa,ako nekoj saka poveke info neka pise lp zenata zivee vo skopje na partizanskA

19. valeri31

valeri31 Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    15
    bravo :)

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  20. 30041990

30041990 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    0
    Dali ponekogas osekate nekoe pecenje ili zezenje na glavata na sred kako mozata da vi se zbira