Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. doki55

doki55 Истакнат член

lijlla давај ресепт со зазнаката СУПЕР на сите ни е потребен Поздрав и биди секогас СУПЕР

lejlla likes this.
  2. natemila

natemila Популарен член

Дали до сега се онесвестил некој од паничен напад?

3. doki55

doki55 Истакнат член

natemila мене ми се случило да имам чувство дека се онесвестувам тонам видот ми се замаглува и пропагам како во дупка а дишењето тешко и брзо Тоа е многу узасно чувство Мене ми се има случено двапати во животот но страв ми е и да помислам да ми се случи уште еднаш Поздрав

4. natemila

natemila Популарен член

И мене од тоа ми е највеке страв, јас не сум се онесвестила до сега. Па затоа прашувам дали од напад на паника може да се онесвести некој:

5. lejlla

lejlla Популарен член

receptot kamo da go znaev na site ke go kazev :) doktorot mi veli deka nie osetlivite luge mnogu reagirame na promenite na vtemeto, pa zatoa ovaj period za nekoj e najtezok. Veruvaj samo od sebi doaga toa dobro raspolozenie, koe sakam da potrae sto podolgo :) pozdravce i nikako otkazuvanje, samo napred!

doki55 likes this.
  6. Daleron

Daleron Истакнат член

@natemila Нема да се онесвестиш.

Глупаво е чувството кога ќе те фати паника и мислиш дека ќе се онесвестиш. Приседни некаде, диши правилно и постојано повторувај „ништо не ми е“. Не дозволувај да те обземе чувството дека ќе се онесвестиш.

deskarada, doki55 and natemila like this.
  7. doki55

doki55 Истакнат член

lejla мене сите годишни времиња ми се тешки така да неможам да се вадам дека еве времето не е како што треба Море јас не сум како што треба и тоа е тоа Инаку сега анксот мирува но затоа депресијата е кулминација и само се чудам како да си помогнам Премногу размислувам тупам мозок а исходот никаков Сега почнав да читам книги и додека читам некако е добро штом престанам истата приказна Но како понатаму појма немам

8. Matea94

Matea94 Истакнат член

Istoto go imam i jas i premnogu se plasam da ne mi se sluci nesto :( dali vas vi tezi glavata imate sekakvi misli mislite deka ke poludite

9. doki55

doki55 Истакнат член

Mislite se najgolemiot neprijatel zosto ne panicat i ne pravat depresivni Site kako nas ne plasat losite fantazii deka se najloso moze da ni se sluci a poveke e fantazija otkolku realnost no koga ni e loso a depresijata ne mava togas ni se stemnuva pred oci i stanuvame pesimisti i ne veruvame i vo sopstvenata sila No mislata e dvizecka sila na motorot ako taa ne vodi vo pogresen pravec nie zabeguvame vo nerealnosta i taka si praveme i fizicki problemi koi gi cuvstvuvame ZATOA POVEKE OPTIMIZAM I VERBA VO SEBE DEKA SME ZDRAVI I SILNI DA PREBRODIME Pozdrav

10. Matea94

Matea94 Истакнат член

Fala mnogu doki55 no jas premnogu sum preopteretena so tie misli i se plasam veke 4 meseci mi e vaka i neznam do koga ke trae mislam deka imam nesto vo glava se cudam za razni raboti i se osekam kako retardirana ...

11. natemila

natemila Популарен член

Матеа94 баш дека си на почеток, не дозволувај да западнеш подлаоко во ова. Искачај, читај, прави нешто, само не го завлекувај ова. Јас сум еве скоро 5 година, од кој што две години бев супер, сега ми се врати се од смртен случај на најдобра другарка. Ама се борам, вчера после долго време имав јак напад. DZULS ме праша како така одеднаш, и јас мислев дека е одеднаш, ама пед да ме фати ми текна на смртна на другарка ми, плачев пола саат, неможев да се смирам. ДЕнес сум пак така малце зашематено. Но денеска сватив дека јас си го предизвикав вчера нападот со тоа што се потсетив на работете што неможам да ги пеболам. Но додека ме држи бог на земјава јас ке се борам.

bubic.k and Matea94 like this.
  12. Matea94

Matea94 Истакнат член

Фала ти Natemila малку ми олесни значи неможе брзо да помине свесна сум дека треба време..нападите ми се растеретени еднаш месечно ги имам исто знам дека сама ги предизвикувам ама ме мачи тоа што имам мисли и тежина во глава како да имам некоја болест :(

13. natemila

natemila Популарен член

И мене ми тежи главата и имам не убави мисли, ама веке не им обрнувам толку внимание. Одма ако ти дојде таква мисла, ти потсети се на нешто убаво од минатото, или па помисли на некој згоден и убав дечко, ова со дечкоово ми се уврте во глава затоа што сега се убедувам да излезам со еден згоден тип. Ако ти дојде мисла во главата дека си болна, речи си, абе каква болест што бара таа кај мене, или нешто слично само не запагај подлабоко. Верувај дека ке биде се во реддд :*

mal.ecka and Matea94 like this.
  14. valeri31

valeri31 Активен член

Pisi mi pp ke ti pratam broj
    Nema nikakov problem zenata e od skopje i zivee sproti city mol na partizanska

15. dzuls

dzuls Истакнат член

Gledam mislite site gi macat moze li da spodelime koi misli najcesto ni se vo glava? Sto e toa sto najmnogu gi predizvikuva napadite? Ako sekoj po malku napiseme najverojatno nekoj ke se pronajde I polesno ke mu bide od pomislata deka ne e Sam/a

16. Matea94

Matea94 Истакнат член

Napadite gi predizvikuvame samite koga na nesto ke pomislime se vozbuduvame deka povtorno ke ne napadne panika i samiot organizam go oseka toa i deluva vrz nas. A toa sto go mislime se postojano negativni fobicni nesta sto kaj nas stvaraaat strav. Se nadevam me razbra i site sme tuka da se borime zaedno :)

natemila likes this.
  17. deskarada

deskarada Форумски идол

Како сте денеска ? Јас сум малку возбудена, денеска почнувам да одам на аеробик, конечно се решив по толку месеци :lol: Како што сум залежана се надевам дека добро ќе поминам со вежбите, полека ќе се навикнам, можеби вежбањето ќе делува позитивно малку на мојава состојба :)

18. natemila

natemila Популарен член

Денеска кога бев во шоло да ја зимам малата, учителката ми кажа дека ја одбрале за некоја претстава на 1 декември во театарот за деца и младинци, ама дека ке треба да одат и родителиве во публика. И уште сега ме фаа паника, како ке отидам, како ке издржам, а не можам да речам јас нема да одам. Уффф.

19. dzuls

dzuls Истакнат член

Aide TE="natemila, post: 2236277, member: 1546"]Денеска кога бев во шоло да ја зимам малата, учителката ми кажа дека ја одбрале за некоја претстава на 1 декември во театарот за деца и младинци, ама дека ке треба да одат и родителиве во публика. И уште сега ме фаа паника, како ке отидам, како ке издржам, а не можам да речам јас нема да одам. Уффф.[/QUOTE]
    Ajde Nate mozes ne ja povikuvaj panikata odnapred zarem bi propustila takov biten den od nejzinoto detstvo? Sakas ona so razocaruvanje cel zivot da se prisetuva kako site majki na nejzinite drugarki bile na prvata prestava a samo nejzinata ne zasto ja sprecilo nekoj glup panicen napad Mozes i Moras da odis zaradi nea cekam da ni raskazes kako si pominavte pozz.

natemila likes this.
  20. natemila

natemila Популарен член

На 1 декември е, до тогаш ке се спремам психички. Така е морам и можам .

bubic.k, dzuls and mal.ecka like this.