Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. deskarada

deskarada Форумски идол

Не знам дали е до времево или до мене, вчера и денеска сум никако, само вртоглавици, посебно вчера мислев готово се онесвестив, седев на клупа и се ми се вртеше, одвај собрав храброст да станам се држев да другарка ми и секој чекор го молев господ да не се онесвестам, стегање во гради, тешко дишење, а најтрагично е што бев на гости кај колешка во друг град, ни еден ден не можам нормално да функционирам.

2. bubic.k

bubic.k Популарен член

@natemila Се ќе биде во ред,храбра си ти Нате ! Си издржала многу работи ќе го издржиш и ова

natemila likes this.
  3. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Јас сум одлично,пресреќна сум,денес ме однесе дечко ми да си одберам прстен,се вљубив во него.Секогаш велев дека не сакам накит ама овај прстен ми е посебен.Едвај чекам да го стави на мојата рака.Си ја средивме куќата по наш вкус,скоро е се готово.Нашите фамилии се пресреќни,само внуками вели јас неќам тето да се мажиш.Ех тоа незнам како ќе го поднесам.

Vesna^^, lejlla, deskarada and 5 others like this.
  4. natemila

natemila Популарен член

Mal.ecka браво, многу се радувамммм, Дај боже заедно да си остаретее, и со многу дечињаа.
    Bubic.k фала ти, знаеш дека ова ме охрабрува, се надевам ке помине се во ред, многу се плашам од инакции, ама не смеам да покажам пред Мила. Со сите сили, со господ напред сабајле ке одам, па како биде биде :)

bubic.k and mal.ecka like this.
  5. ivka-slivka

ivka-slivka Истакнат член

А што се тоа чакри ? :)

6. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Odamna nemam pisano pa aj malce da se pozalam.Vaka znaci denes vrtoglavici,zamateno vo glavata,bolki vo zeludnikot vo grbot,glavobolka,gadenje i na krajot mi se otsekoa nozete gotovo se isplasiv deka ke se onesvestam.Dali e od vremevo,dali stresot otkako pocina majka mi neznam od sto e.I sega sto me plasi najvejke pritisokot mi e 100/70i kako sto citam od nizok pritisok sepripajga i sega nukako ne sw potkacuva ni so kafe ni so sol i samo go meram opsednata sum so pritisojov.ve molam nekoj sovwt

valeri31 likes this.
  7. Matea94

Matea94 Истакнат член

Znaci vaka..opusti se stabiliziri se ovie se site simptomi sto gi imame i nie. Normalno ti imas i pricina zosto da bides vakva a pritisokot e normalno da bide nizok vo ovie situaciii i jas letoto imah nizok pa zedov edni sumeci tableti ako te interesira poveke pisi mi inbox i se ke pomine ne se sekirajj

8. Lejla-86

Lejla-86 Истакнат член

Здраво, како сте.
    Јас се трудам колку можам да ги игнорирам симптомите. Овие денови бев презафатена, па воопшто не и обрнував внимание. Доага викенд, па ке видиме како ке издржеме, имам бааги работа, па се надевам ке одиме со игнор.
    Поздравче.:o:o

bubic.k and doki55 like this.
  9. doki55

doki55 Истакнат член

Lejla bravo za ignorot Znaci treba da bideme non stop zafateni i so mislite i so racete pa da ne gi cuvstvuvame simptomite No najzalno e sto mene mi se odzema energijata i silata i nikako nemozam da se aktiviram fizicki I mene vikendot me plasi pa ke vidam kako ke bide Sigurno ke preziveame i se odnovo ke pocne

bubic.k likes this.
  10. natemila

natemila Популарен член

Ај да се пофалааамммм. Сабајле станав со триста паники како ке ја носам малата сама на вакцина. Ама со помош на личности од форумот, што ги имам на фб, и зборови како можеш ти и слично. Се облеков се спремивме и право на вакцина. И ја примивме без никаква мака, супер поминав. Значи можеме се, само мислите не кочат.

11. Daleron

Daleron Истакнат член

Поминав само да те поздравам.:hug::*

natemila likes this.
  12. natemila

natemila Популарен член

Tи благодарам :hug::hug::*:*

13. elisabeta

elisabeta Популарен член

ivka-slivka чакри се врска измеѓу метафизичка и биофизичка енергија во телото,тие се во облик на кружен систем енергија 7chakra.jpg во телото

14. izmislena

izmislena Истакнат член

Феминки дали некој до сега пробал со таблетите Брахми (Brahmi) од Ајурведа, за оваа состојба?
    Ако да, какви се ефектите?

Поздрав од анксиозно - измислена :+)

15. Lejla-86

Lejla-86 Истакнат член

Ајде помагајте. Петок е и одма со паники.Ме боли левара рака, веке 2 часа и си мислам дека ке ме мавни удар. А гарант е од здрвеност. Овие 2-3 дена сум по 8 часа пред компјутер. Пишете.

16. natemila

natemila Популарен член

Знаци по ова што го преживеав денес верувај ми се е мисла. Сабајле станав ме грчеше стомак, па како да не бев јас, па вртоглавица, боцкање во срцето, па во грбот, и што уште не и сето тоа затоа што мораше керка ми да ја носам на вакцина. И се јавив на мајка ми која беше на работа и почнав да викам неможам ке паднам ако искочам од врата, и таа почна да ми вика каква мајка си ти не му даваш храброст на детето, неможев да ја слушам и и спуштив телефон. И почнав да плачам и да се обвинувам. Во тој момент ми текна да се пуштам на фб и од оние што ми се пријателки анксиозни да си пишам. Добив сила ја разбудив малата ја облеков и низ врата со сите симптоми, па реков ако треба на улица нека умрам. И отидов, си паницев си дишев, ја храбрев малата и се боцна и си дојдов дома. Се изнапишав ама морав за веке да ни биде јасно дека не ни е ништо, мислите не мачат нас.

ivka-slivka and mal.ecka like this.
  17. Lejla-86

Lejla-86 Истакнат член

Точно така. Имав гости малку разговор ги оттргнав мислите и подобро е.
    Поздрав и за твојата постапка. Секоја чест, многу си храбра.
    Заедно можеме, подобро да живееме. Поздрав до сите.

18. be.positive

be.positive Истакнат член

Здраво девојки,
    дали има некој главоболка деновиве? Онака често ме боли вчера и денес, и вратот, и главата, а на моменти и ми се повраќа. Не знам дали е на психичка база или ми се случува нешто? :worried:

19. Vesna^^

Vesna^^ Активен член

I jas gi imam istite bodezi. Mislam deka srceto me bocka... nokeska od son stanav i srceto mi lupase i bodezi mislev udar ke dobijam

20. dzuls

dzuls Истакнат член

Eve me pak so moite sonistaa I kraj mi bese denes koga na tatkomi mu pukna soljata za kafee I seaa jaass ubedena summ deka nestoo mnoguu loso ke se slucii pa non stop sum so strav I panikii mnogu mi e loso :(