1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Azzura

Azzura Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    150

убаво кажано, јас мислам без да навредам никого тука дека кај нас анксиозните и кај многу луѓе ни фали акција,... ние само сме преокупирани со стравови со проблеми со дилеми, едноставно можеби е убаво да се остават тие нека си седат а да се прави нешто позитивно, важно е да не се седи и да се размислува само ех ова она... јас многу пати се прашувам дали можам да живејам со моите стравови затоа што кога и да се потрудам да ги тргнам тие земаат појак замав , едноставно тука се нејкат да си одат, па поради тоа се чуствувам малце лошо . но мислам дека сите луѓе имаат огромен брод на стравови а моите се потенцирани од депресијата и анксиозноста .[/quote]

Дааааааааа... Акција и само акција ... нешто што ќе ти ги одвлекува мислите ... мора да пронајдеш работи кои ќе те развеселуваат и така ќе те оддалечуваат ... нормално е дека кај секој човек има страв , но луге , замислете како им е на лугето кои што се навистина болни ... тие се би дале нивната болест да е замислена во главата , а не потврдена од медицинките лица ... знам дека е тешко , неподносливо , но самите мора да си помогнеме (тоа е 100 пати кажано тука) поздрав[/quote]

ЕВЕ ДВАЈЦА КОИ ПОЧНУВААТ ПРОЦЕС НА НАДМИНУВАЊЕ НА АНКСИОЗНОСТА :)
    Само напред пријатели, ајде „осмех на лицу“ и уживајте во пролетта :*

На PetraPanka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Azzura

Azzura Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    150
    Психијатар и психолог се поинакви професии. Психијатарот работи и со тешки болести, од типот на шизофренија, значи сепак мора да специјализираат уште 4 години од медицинскиот факултет за да лечат нервни болести, а исто така има право да препишува лекарства. Значи, сепак се поврзани со медицината, покрај тоа што се обучени и за психо-терапии.
    Психологот завршува факултет на филозофија, смер психологија. Тоа е професија која го изучува духот (душата) на човекот. Значи повеќе разговараат за емоциите, а денеска со разни методи, психолозите помагаат многу. Сепак, нема законско право да препишува лекарства. Значи, ако смета дека не може да ти помогне само преку разговор, ќе те испрати на психијатар, за да земеш соодветни лекарства.
    Д-рите Вајс и Павлов се невро-психијатри, а воедно и прекрасни луѓе (според мене) кои добро знаат да проценат до каде да одат со терапијата и лекарствата. Не сум била само јас, туку и многу мои пријатели кои се задоволни од нив. Ако сметаат дека не ти требаат лекарства, ќе продолжиш само со разговори кај нив. Додека, секој психолог си има развиено свој метод, т.е. употребува свој метод на излекување, како Гешталд методата и други....
    Поздрав

3. afroditaa

afroditaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    98
    раффа и јас како тебе со деметрин и б6,не дека несто као ми помогнаа мом.те смируват и толку ,па не излегуванје од дома повлеценост па страв дома сама да седам,па цувство на безвредбност незаштитеност,...само акција вистина е така само да сме преокупирани со нешто тоа ни е еден од поголемите лекови за оваа краста јас на пр поцнав на форумов да си отворам разни теми си имам занимација на поцеток само на тема анк отворав и поке и поке ми бесе тешко само одев кон проблемот сега отворам пак на оваа тема ама гледам само позитивно да пишам и да се бодриме едни со други,да бегаме некако од проблемот ма да знам дека е тешко но со да праиме да се бориме и вера во бога јас си се молам секој ден

4. raffa

raffa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    19
    Денес нема никој... ви годи убавото време а?! :)

5. love-health

love-health Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    Сакам да ве прашам какво искуство имаат овие психијатри со нашава состојба?
    Јас закажав кај др- Милутиновиќ, дали можеби имаш слушнато за него,
    каде е подобро? позз

6. raffa

raffa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    19
    Сакам да ве прашам какво искуство имаат овие психијатри со нашава состојба?
    Јас закажав кај др- Милутиновиќ, дали можеби имаш слушнато за него,
    каде е подобро? позз[/quote]

И мене ме интересира ова.

7. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    И мене ме интересира ова.[/quote]
    Раффа ти пуштив лп за овој психијатар позз

8. zagrizena123

zagrizena123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    4
    Уффф не сум заспала цела ноќ а и како што ми стои нема ни да заспијам.Целата сум во паника имам секакви луди мисли во главата испласена сум страсно.Мислам дека во секој момент нешто ке ми се
    случи дека ке се онесвестам, дека ке добијам срцев удар,постојано мислам дека нешто ме боли,дека имам проблем со жолчката,дека ке добијам мозочен удар,нема да се разбудам ако заспијам и какви ли
    не други глупости...Инаку вака сум веке 2 години еден период ми се подобри ситуацијава но пред 2 3 месеци пак почна бидејќи имам многу техикардија и затоа сум исплашена,и веке секоја вечер сум така а почна и дење да ми се случува.А мене повеке ноќта
    ме фаќа паника од самата темнина чуствувам дека се гушам,а кога ке видам дека се разденува
    веднаш се опуштам и дури се насмевнувам кога ке видам дека сонцето изгрева.И да не должам многу
    тоа е тоа веке неможам да издржам мислам дека ке полудам.Имам само 21 година и мажена сум не
    можам да се концентрирам на ништо постојано сум таква исплашена постојано правам муабет за тоа постојано испаничувам за ситници целата се тресам срцето ми цука страшно ми се лоши.
    Многу ми е тешко,и малко ми олекнува од тоа што прочитав дека многу луге поготово младината се справува со овој проблем,и веке некој го надминале и затоа ве молам помагајте,кажете некои методи
    за опуштање што ке ми помогнат.И ве разбирам на сите како ви е и се надевам дека едни со други ке
    си помагаме...поздрав....

9. Trikson

Trikson Нов член

Се зачлени на:
    27 август 2010
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    35
    mozebi e tiroidata, proveri si sekako...

10. Azzura

Azzura Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    150
    ДЕНЕСКА СИТЕ НАДВОР НА СОНЦЕ :) НЕ САКАМ ДЕНЕСКА ДА ВЕ ВИДАМ НА ФОРУМОВ :) ЕВЕ И ЈАС ИСКАЧАМ LOVE UUUU

11. zagrizena123

zagrizena123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    4
    Па сигурно еве само што завршив со обврските и сега се спремам и излегувам, надвор е прекрасно.
    Инаку чекам да ми дојде па на третиод ден он циклусот ке одам хормоните да ми ги испитат па нели и тероидната право.Па белки ке почнам да се средувам.Поздрав до сите и навистина излезете сите денес на сонце прекрасно е а и помага навистина.....

12. afroditaa

afroditaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    98
    да можи да е тероидната јас имав такви забрзани лупанја на срцето

13. love-health

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    Раффа ти пуштив лп за овој психијатар позз[/quote]

И каде е подобро? :)

14. tweetygirl

tweetygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2011
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    10
    Проблем.... :(

: :( Девојки незнам што да правам повеќе веќе доста ми е од се неможам повеќе ќе пукнам :@
    имам премногу проблеми и решив да ги споделам со вас ваљда ќе ми биде подобро вака имам проблем посебно со мајка ми ја стварно незнам што и се случува во последно време не дозволува да е сама дома се се плаши дека ќе ии биде лошо, се си мисли дека е болна а ништо не и е бевме и на доктор ја изпитуваа и кажза дека сосема е здрава а таа повторно со истиот страв и повторно истото, не сака да остане сама страв и било да не и исе случи нешто немало кој да ја види, па и било страв ако нејзе и се случи нешто кој ќе не чувал нас и се некој такви црни мисли има во главата и бидејќи јас сум поголема од брат ми и сестра ми таа цело време едноставно мене ми се жали а со тоа и ме нервира ме потресува.... татко ми кој живее во странство не се замара за ништо само ќе се јави 1 во месецот и толку... сега тој сака да одам кај него 20 дена на гости но мајка ми кога дозна за тоа почна секако да ми збори како јас сум себична ккао не гледам за другите како само сум си гледала за себе... ми кажа сешто.... а верувајте не е така значи покрај што сум оперисана пијан 6 лекови во ден имам проблеми со растот не изгледам за 21 год, немам дечко ниту другарки секој викенд го поминувам дома плачејќи се гледам на нив да му е се ок и таа мене ми кажа дека јас сум себична...... дајте ми совет што да правам како да постапам како да и помогнам да престане со тој страв...... :( :(

15. LANE

LANE Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    15
    tweetygirl seto toa sto go kaza sto i se slucuva e blagodarenie na anksioznosta treba da razgovaras so nea i ako e vo tolku golemi krizi treba da se sovetuvate so lekar da pocne da pie antidepresivi stravot nema da iscezne vednas no poleka ke se sredi a eve jas kako patalec ke ti predlozam i jas bev taka i jas ne sakav da ostanam sama najdi nekoj sto ke bide poveke vreme so nea tie 20 dena nekoja tetka nekoja komsika so nekoj sto taa ke se oseka sigurna iako nema nisto da se sluci ama taa ke misli deka i ako se sluci nesto toj-taa ke bidat tuka so nea da i pomognat znam vo kakva spstojba e ama znam i ti vo kakva sostojba si ne treba da si go skratis patuvanjeto mislam deka taka ke bide najdobro za dvete pozz drago ke mi bide ako malku ti pomognav

На tweetygirl и PetraPanka1 им се допаѓа ова.
  16. love-health

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    Девојки, ви се јавуваат ли многу главоболки, мене во последниве недела дена постојано ми се јавуваат ке се напиам диезапам ке ми се смри, но веќе попладнето повторно ми се јавуваат. Како се справувате со ова?

17. nadez31

nadez31 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    24
    zdravo na site,eve jas sum pak katastrofa vcera imav napat i denes mi e cel den katastrofa,bas mi bese podobro i izleguvav setav bev razpolozena vcera vecetra,kako sto gledav TV stanav i koga zemav vozdh imav silni bodezi kaj srceto se ispaniciv legnav,mazmi me pita stoe mi traese kolku 15 minuti i mi bese strav da zemam silno vozduh,tolku se isplasiv i prepotiv od strah,neznam zasto toa mi se slucuva toa bockanje koga ke zemam silno vozduh neznam koku pati imam EKG napraveno se e vo red,zosto mi se slucuva ova,aman veke :( se nadevam deka eden den ke pomine,dali mu se ima na nekoj istoto slucuvano,vi posakuvam ubav den na site.

18. PetraPanka1

PetraPanka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    16
    Исто бев и јас ... претходно колку толку добро ... овие 2-3 дена константно заникаде ... ама нити поминува... ц ц ц ц .. нешто слични симптоми и јас имам посебно денес ... поздрав

19. nadez31

nadez31 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    24
    Исто бев и јас ... претходно колку толку добро ... овие 2-3 дена константно заникаде ... ама нити поминува... ц ц ц ц .. нешто слични симптоми и јас имам посебно денес ... поздрав[/quote]

neznam veruvaj i maz mi go panicam,sinoke ke vikase brza pomos ama ajde se vozdrzav malku ama mi se poznava na lceto celo vreme sum zamislena i vo iscekuvanje mi e strav dlaboko da zemam vozduh,eve me sega na internet cel den sedam i koga ke stanam glava me me boli mi se vrti :( sakam da pomine :( pozdrav

[mod-kirilica:1imefoex][/mod-kirilica:1imefoex]

20. nadez31

nadez31 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    24
    petrapanka se nadevam me razbera vo pogor pisuvaniot tekst jas denes sum i so pisuvanjeto za nikade