Ајде легни убаво, напиј се нешто за смирување, и не диши длабоко силно, може да хипервентилираш...Диши полека...и затвори очи...полека опушти го телото... Не се секирај, нема да ти биде полошо, а и нема да добиеш срцев напад. Јас пиев апчиња и за глава тогаш кога ми беше вака, кога ќе се сетам колку апчиња имам испиено за глава.... А искрено, и за срце пиев верапамил. Тоа е за тахикардија, но смирува навистина. Оти за време на нападите секако дека срцето пумпа многу посилно и да , стварно е лошо. Мене еднаш толку ми лупаше што повратив без никаква контрола...Не се секирај, ќе ти помине, но дај напиј се нешто.... А за ЕКГ-то, да ти кажам дека тоа е само моментална работа на срцето, значи ЕКГ не дава долгорочни резултати. Би ти препорачала да направиш ЕХО на срце, оти такви бодежи, иако се јавуваат од стрес, сепак треба да се испитаат. А ако си била на ЕХО, и срцето ти е здраво , тогаш мила навистина нема причина за грижа. Опушти се , не ти е ништо , знаеш и сама
Јас мислам дека скоро и да немам симптоми, но уште во мене тлее стравот, јас сум навикната да ми се слоши, влезено ми е у потсвест дека јас неможам да излегувам во дискотеки а скоро ич веќе немам никакви симптоми.и кога ќе ми текне низ што се поминав и колку само ми беше лошо.сега кога читам некои од вас како да ме опишиваат мене.и стварно незнам што да правам.сакам да излезам во дискотека да пробам ама ете имам некоја несигурност, некој страв.а за книгава ми изгледа дека е добра.
Мислам дека тој страв ти е до некаде оправдан, бидејќи знаеш низ што се си поминала и тоа ти биле многу тешки деови. Почни да излегуваш по дискотеки, и како ќе поминува време се повеќе ќе се стекнуваш со самодоверба, ќе видиш дека нема причина за несигурност, и верувај во себе тоа е најбитно, позз
nadez aman si slusnala za bodez toa kaj nas taka se vika se javuva od premrznatost od izmorenost sin mi ima 8 godini i veke tri godini go ima toa bockanje vo stomahot kaj gradite so se ovie gluposti mi kazi srceto ne bocka kako prvo ako fane da bocka tolku e rabotata ne se zamaraj so gluposti me bocka da te bocka ama ne srceto pozz za site
поздрав до сите!гледам тука на форумов има многу мајки ,изгледа дека и јас ке станам мајка па ми е потребна голема подаршка од сите вас.вчера направив тест и позитвен е,по толку време изгубив надеж дека ке останам бремена,но се случи и сега се борам со сопствените чуства,од огромна срека и радост но и голема дилема и збунетост и страф,живеам далеку од моите родителите. тие се во хрватска и скоро да немам никој свој тука освен сопругот,па единствено вие ми сте најблиски да разговарм за ова ,сите тука што се окулу мене тешко дека ке сватат и помогнат.цела нок не сум заспала од возбуда но и од многуте прашања што ми се вртакаа по мисливе и сабајлево сум за никаде,па ве молам за совет и подаршка барем на почетоков дури се соземам и сватам на што сум ,тие што имаат веке деца па и другите што мозат да одвојат малку време и да дадат подаршка навистина ке му бидам благодарна!
Лелелелеле, бебебебебе... Па Мајушка ти си изгубила надеж и сега еве НАДЕЖ И јас многу се плашам ако останам бремена, како ќе издржам. Ама искрено да ти кажам, мислам дека ќе соберам сила за да родам бебе, кое ќе биде дел од мене, само да е се во ред, да сме живи и здрави....Замисли, кога ќе го родиш колку ќе биде малецко и ќе те бара само тебе за утеха, а ти ќе го гушкаш Не се секирај и немој да не спиеш. Смири се, бебето ти доаѓа во најдобар момент, кога треба да се средиш и да се насочиш дека треба да љубиш нова душа. Ти посакувам многу среќа, и ако не си ОК, пиши....
Majuska замисли бебенце.... ќе имаш нешто за кое ќе се грижиш ќе го сакаш повеќе од се, мало човече на кое ќе треба да му го посветис сето внимание. Јас не сум мајка (не сеуште) ама сите викааат дека е некоја посебна љубов што не се опишува, јас верувам дека е така... верувај и ти, ќе имаш нешто твое, нешто што ти си го создала. Сигурно на сите мајки кои прв пат дознале дека се бремени поминале низ непреспиени ноќи, во мисли и слика за она што и како ќе биде, но се додека е се во ред, а ќе биде во ред , нема потреба од создавање на стравови, а кога и ќе помислиш дека пак доаѓаат, само кажи си ајде поминете низ мене пак, и пак ќе ми миде добро, јас барем така правам. Ти имаш уште една ГОЛЕМА причина за што да се борис и да си создаваш обава иднина. Ти посакувам лесна бременост и еве еден бакнеж за бебето кое сигурно е помало од точкава што следува.
ahhh bebence jas imam dve zlatni soncinja i koga bev bremena nemav nieden simptom od anksot site hormoni ti rabotat custvoto e prekrasno prekrasno majuska se sto te interesira slobodno prasaj toa e pricina za koja treba da se boris a i nema potreba simptomite sami ke isceznat ke vidis
Јас исто од неделата имав проблеми. Мислев деке ми поминаа но од неделата пак почнаа вртоглавиците, губењето. Минатата недела патував со авион и толку бев среќна дека сум ја надминала анакс.но овие денови пак се соочувам со некои симптоми. Кога ќе се напијам дијазепам ми поминува.Одам понатаму и постојано ве читам/
vi blagodaram na site sto mi pisavte,denes otspijav malku inaku vcera se piev heleks redovno go zemam i dijazapam caj od kantarion, utrovo bev kaj maticniot mi zedoa krv se e vo red bev i kaj inernist i tuka se vo red i go pitav dogtorot od sto moze da e toa moe bockajne kaj srceto da ne mozam da zemam vozduh toj samo mi rece ne e nisto mene suste ne mi e jasno ,do koga vaka luge se nadevav deka ke pomine za da mozam da imam dete ama so ovie paniki neznam,a maz mi saka da imame dete jas si odolgovlekuvam i si panicam so toa samo si go komliciram zivotot,se nadevam deka ke pomine, vi posakuvam ubav den
Мајушка честито , нема потреба од страв...Природата се погрижила за се, бебето ке си расте, а ти имаш обврска само да го заштитиш од стресови и тоа мораш да го направиш.Да станеш мајка е благословено за една жена , ти и незнаеш колку ке си посилна и похрабра откако ке се роди бебето.Ти и незнаеш дека откако ке се роди ке немаш време ни минутка да мислиш на твоите стравови..тоа е нешто твое, нешто за кое мораш да се бориш од сега и веднаш.....од овој момент збогувај се анксиозноста, насмеј и се в лице...речи и ЧАО не ми можеш ништо и сврти страница во твојот живот. Ајде ти се молам направи си план на денот...во планот вклучи шетњи, читање на убави книги, слушање музика, пиење витамини...јадење таму овошје незнам читај тие Бебењњњмагазин хе х еххе забавувај се мила оваа ,,се твоите 5 минути.,,...посета на некоја релакс пријателка...пиши ни нас само убави зборови...ние сме сите со тебе и секој миг ке бидеме тука за тебе. Навистина нема потреба од загриженост...тоа е дело на природаата ама ти си одговорна да стане ремек-дело, јас лично сакам девојче хе хеех(се чегувам ама малку има вистина...). Позрав и сета среќа на овој свет ти ја посакувам тебе, а знам и дека секој од членовите на форумот истово го мислат Научи да бидеш среќна ...
i jas se priklucuvam kon cetitkite na dunja i ajde forumov da go zbogatime so edno bebce pa moze posle bebeto na site ke ni bide super.pozdrav i se najdobro
Ете ме и мене по неколку дена пак сум во истата ситуација. Неколку дена ми беше супер вечерва пак истата шема.Многу се плашам незнам што да направам еве цело време читам дека велите да го потиснам тоа но како?Пред неколку часа почуствував како ме боли некаде под левата града и сум преплашена до смрт дека може да добијам срцев удар.Страшно сум испаничена неможам ни да си легнам страв ми е.Помагајте лугее!!!!
фала ви на сите за убавите зборови желби и совети на вистина многу помага,сеуште сум како збунета и се ми се чини како на некој друг му се случува како во сон ми е се,работата е во тоа што 2 години пробувавне и секогаш кога мислев дека готово бидна се разочарував а сега како гром од ведро небо искрено не се надевав,веруваје и забременувањето било поврзано со психата прошлите месеци кога толку многу се трудевне мерење температура броење плодни денови и куп работи ништо а ове два месеци бевне прекупирани со други работи и како да си имавне одмор дадено од тоа и ете бидна значи се до психата.лане ти веке имаш две деца и да имам 1-2 прашања дали имаше проблем со анксиозноста пред да останиш бремена зошто веке пиша дека во бременоста не си имала никаков проблем и дали чаевите се штетни да се пијат за време на бременост јас пијам чај од матичњак и некогаш камилица,поздрав до сите и уште еднаш ви благодарам прекрасни сте....
оди цитај на назад постови ке видиш сите на тоа некогаш сни се жалеле,валјда е поврзан нессто со анкс али не е нижто страшно на сите тоа ни еден од најголемите стравови поврзано со анкс.ии мен ми е и тоа многу но ајде малце надеж и верба во бога
neznam dali procita jas vo nedelata navecer imav takvo nesto bev na doktor vo ponedelnikot imam napisano se,istite simtomi kako tebe stravot e seuste vo mene i jas trazam odgovor na toa prasanje kako tebe ama mislam deka si go znaeme ,piam heleks caj od kantarion i kamilica i gi primenuvam site soveti sto mi gi kazaa clenovite na forumov mnogu sum im blagodarna i go citam sekoj den forumov I CESTITAM NA MAJAUSKA ZA BREMENOSTA I POSAKUVAM SE NAJUBAVO
Загрижена немој да се секираш...знаеш дека тоа е последица на анскиозноста,и така стави го во глава,мене кога ме боцка и јас си велам-леле удар ќе добијам,и уште толку во паника...но сега знам од што е,и кога ќе ме боцка си велам-добро ,ќе помине боцкањето,пошто знам од што е! Плус колку пати ти се вртело си имала несвестици-си се онесвестила,си добила удар или нешто друго???-НЕ,-Бидејќи поминува,тоа е во главата,така и со ова ќе биде,затоа не се секирај и мисли си на нешто убаво
Па мајушкаааааааааааааа не сум прочитала нешто поубаво тука на форумот, честитки ... пишувај почесто и сите заедно со радост ќе те читаме и ќе го чекаме најубавиот момент на овој свет ... Поздрав
Ви благодарам многу.Па и да ти кажам nadez31 пред некаде недела време бев измрзната и пиев чај од камилица кантарион и ми беше супер,но откако престанав пак почна да ми се случува.А инаку и јас пијам хелекс но не секој ден кога имам потреба ама ке почнам да го пијам 2 пати на ден бидејки и така ми го препишаа ама јас не се придржував.Е сега ке почнам да го применувам тоа со чајовите бидејки навистина по добро се чуствував кога си пиев три пати на ден еднаш камилица еднаш кантарион еднаш зелен чај и ми бече супер.Ви благодарам многу навистина се надева дека веке еднаш ке помине тоа нешто бидејки немозам така да бидам нормална како сите други.Мислам дека и поради тоа нешто и неможам досега бремена да останам постојано сум стегната. Веке три години сум со тој проблем.И многу сум срекна што има со кој да разговарам за тоа нешто форумов навистина ми помага...Поздрав и јас и честитам на мајауска поздрав...пишете ми пак