1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Не јас не реков дека не треба да се искажеш ако се е во ред, само ти реков да не коментираш за лековите, дека од нив се мрднувало или слично. Немој да се стегаш, и немој да гледаш на лековите како нешто лошо, кој може без лекови добро кој неможе ке си пие, и тие лекови се за да ни помогнат, не за да ни одмогнат, јас тоа сакав да ти кажам. Имај и ти добра нок и верувај во тоа дека еден ден сите ние ке бидеме добро :)

На Cleonika, Be-yO-nCe и bubic.k им се допаѓа ова.
  2. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Се Ќе биде во ред .. верувам . .. силни сме ние.. ако требаше досега илјада пати ќе завршевме таму .. секоја ви чест на сите за храброста .. да се бориме и да продолжеме да докажуваме дека сме храбри момци и девојки..добра ви ноќ на сите, ве гушкам сите и ви праќам многуу љубов .. фала ви на преубавите зборови и фала што постоите ..

На simona26, sheis, Be-yO-nCe и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Сакам да не е вака тешко и да не паничам и да не ми се стегаат гради и чука срце од страв за што ќе биде ако биде.. сакам да живеам во сегашност и да сум среќна.. ми се плаче секој ден од мака на психијатар не сум била сеуште ... а инаку мн ми р мачно и се борам секој ден и само се надевам на пофобри утра и денови. Сакам да сум спокојна како и сите што сакаме. Сакам спокојно да легнам и да се разбудам. Надеж сеуште имам и само се молам да биде подобро. Се молам за мене и за сите вас. Дефинитивно најизмачувачко нешто е ова .

4. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Пробај да разговараш со психијатар , па и да ти препише лекарства нема ништо лошо и страмно во тоа.. сите сме поминале и минуваме низ истото.. тука сме за подршка , немој да се плашиш

На Cleonika и natemila им се допаѓа ова.
  5. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Фала ти за советот во мојов град нема и се мидлам долго да одам во скопје да побсрам психолог или психијатар подобар некој... мислам дека разговор би ми помогнал осеќам дека ако се олеснам на прав човек ќе знае како да ме надочи и советува сепак др е стручно лице. Ти благодаеам уште еднаш.. :*

На bubic.k му/ѝ се допаѓа ова.
  6. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.949
    Допаѓања:
    31.462
    Јас не сум баш најдобро, ама од шетање немам време да помислам на анксиозносва, ајде и за убави работи да си кажиме во темава, со тазе дечково хахха шетам само и да ме фати напад се обидувам некако да ги пренасочам мисливе, вчера и на роденден бевме кај негов другар, имаше многу луѓе и одма мене жештини ме фатија, малку вртоглавица, и кога останавме помалку почнав да функционирам нормално, тоа е, се бориме некако, мора.
    Ќе бидеме сите подобро мора :*:hug:

На natemila и bubic.k им се допаѓа ова.
  7. Avokado

Avokado Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    367
    Imate li napadi od tipot placenje molenje za umiranje, samounishtuvanje? Mne Celo vreme mi se slucuva toa koga doma nekoj ke mi prerece, nekoj koga ke mi povishi Ton so pricina...

8. Tumblr

Tumblr Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    992
    Девојки и јас страдам од анксиозност,но не би сакала да зборувам за тоа.Знам колку е тешко и токму поради тоа,на сите кои се соочуваат со ова сакам да им кажам дека се ќе биде во ред,да бидат храбри и да имаат верба во себе.Запомнете се е минливо!

Последна измена: 4 февруари 2015
    На mistrivce, sheis, natemila и 4 други им се допаѓа ова.
  9. ivka-slivka

ivka-slivka Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    165
    Се додеκа не му погледнеме на стρавот во очи, ние ќе се самосожалуваме и патиме... Ајде да му поκажеме на чудовиштето деκа неможе да не сκρши!!!

На mistrivce, simona26, sheis и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Luna7

Luna7 Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2014
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    30
    Не сум ја читала, ама ќе ја гуглам да видам што како :)

11. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Пола Македонија пија АД , и што сега сите ке завршат во лудница?абе луѓе има триста врсти на анксиозност и депресија сите патиме ика некој повеке некој помалце ,мене многу поарно ми беше кога имав со помал интензитет анксиозност ама стресовите си го направие своето и ми се влоши состојбата ,затоа да гледаме помалу да се нервираме а ние се нервираме за глупости и за ситници ,да најдиме секој ден нешто позитивно да се фокусираме на позитивното ,мислете позитивно во мислата е лекот и енергијата вежбајте јога и медитација ,очистетеја душата од непотребното поздрав и имајте убава ноќ

На lejlla и Be-yO-nCe им се допаѓа ова.
  12. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    2.384
    Што врска има која шифра си? Не се замарај со глупости :) јас ни шифра знам ниту ме интересира :)))

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    2.384
    Значи на форумов има луѓе што врска немаат, незнаат што пишуваат...анксиозност, депресија, бардовци... Лелеее мајко мила, немојте останатите да обрнувате внимание и да се вознемирувате беспотребно!!! Убав ден на сите :)

На mistrivce и elisabeta им се допаѓа ова.
  14. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Значи сите се вознемирени тука од сопствената состојба и не верувам дека некој е дојден со намера да вознемири некој друг, туку сите со своето гајле сакаат да искажат мака, и она од што се плашат. И да, секако дека има луѓе што врска немаат, без навреда кон никого значи не ми е целта да се расправам, ама да сме знаеле што е проблемот, немало ни да го имаме. И апсурдни и банални да ни се мислењата, стравовите и маките, тука сме токму поради тоа,затоа што тука има и други како нас, што разбираат како е да се плашиш од апсурдни стравови, нешто што останатите на пример во наша околина можеби не ни го сфаќаат и разбираат... Но затоа тука, сите не мачи истото, но на најразличен начин, од најразлични стравови и глупави идеи што ни надоаѓаат но сепак тешко ни е да се избориме. Сите сме тука за некој да не утеши, дека е безпотребно вознемирувањето, и дека всушност се ќе биде во ред, поздрав

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  15. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Да секој е тука да не утеши,а ти не утеши ли кога пиша за твојата познаничка?

16. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Извини Елисабета, немав намера да вознемирам некого, само го искажав мојот страв. Ни мене не ме тешат кога читам стравови од некои и како им се свртело и слошило во одредени ситуации, но сепак тука сме сите различни јас очигледно сум од тие послабите,што ја искажуваат маката и се очајни, па исто како и другите го искажав мојот страв. Ја сум растена покрај неа, поради икс причини и бев сведок на се тоа, и тоа ми е мене траума и страв сега секоја моја состојба јас со тоа ја поврзувам, така да само си го искажав мојот страв, исто како што некои други тука кажуваат дека им е паника гужва, или одење на кафе, или афтобус, или слично. Мојата намера воопшто не беше да бидам трн во око баш јас. Има тука похрабри, и поискусни од оваа област, па и такви што веќе разговарале со стручни лица, и што знаат како да не советуваат и охрабрат нас понехрабрите или понеискусните. Јас сум во оваа состојба само пола година, и ми е се непознато и ново затоа и сум очајна сеуште, како што верувам сте биле сите по првите средби со ова. Уште еднаш по 6, 7 пат ќе се извинам ако некого особено го вознемирив со мојот проблем и раскажување на состојбата на таа жена, но ќе повторам, не ми беше целта да заплашам некого со намера, не очекував таква реакција, пошто долга е дискусијава на темава, и исчитав и јас самата и многу очајувачки и обесхрабрувачки примери од луѓе, но и многу добри и силни совети и поддршки, и благодарна сум за тие. Поздрав

17. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Tвојот став за лековите?свесни сме дека е немија и дека не е сјајно да ги пиеш ,но да се полуди од нив неможе

18. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    ЗНАЧи немав став дека може да полудеш од нив, туку дека патам од Анксиозност, и паники, со што се што би ме потсетило на пример на ситуација од што се плашам, ќе ме натера да паничам и да се плашам од тоа, А пошто ја лековите со неа ги поврзувам, само потенцирав дека ми е страв од ситуацијата нејзина таа пиеше и таа ми е поим за состојба од која се плашам. И уште еднаш, ти завидувам на способноста да се расправаш иако велиш си анскиозна. Искрено ти кажувам, мене дискусии и расправии сериозно ме вознемируваат, и се грижам иако ете лично не те познавам, не би сакала да се расправаме, не сметам дека има потреба, нити пак дека нешто до тој степен згрешив за да се расправаме. И ја барам утеха тука, исто како сите, и барам место каде ќе можам да се олеснам и искажам, маките мислите и тн. Се надевам само на пријателско прифаќање, не сум тука за да се расправам или дисутирам тоа само дополнително ме вознемирува, еве 10 пати отворам рефреширам да видам дали си одговорила, од што не сакам да продолжува дискусијава со ваков тон. Едноставно сфати ме,и да сум згрешила со раскажување на тој пример, се обидов да се извинам веќе низ неколку одговори. . Те поздравувам

На mistrivce и Luna7 им се допаѓа ова.
  19. ivka-slivka

ivka-slivka Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    165
    @Cleonika sakav da ti pisham poraka mila, ama nemozam. Ako mozesh ti pochni so razgovor, ne sum tuka nikogo da kritikuvam, ednostavno ako mozam sakam da pomognam

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  20. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    не се расправам само дискутирам за тоа што за мене не е прифатливо и воопшто не ме нервира дискусијава ,само знаеш некои личности се нежни и треба да се пази што се пишува .

На Cleonika и ivka-slivka им се допаѓа ова.