Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. kikidare

kikidare Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    11
    dali nekoj bil kaj Slavica Gajdazis psihijatar vo Skopje?

2. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    244
    Ох еве денеска и јас да се пожалам едвај издржав на работа... ми се чинеше дека во секој момент ќе паднам дека... неможев да издржам! Но се повеќе пробувам тоа да го избегнам и кога ќе останам сама без никого до мене ме фаќа таква паника... а кога имам што да ми одвлекува внимание ми е супер. :/ А плус тоа времево уште полошо е... врнежливо... :/ се надевам дека се посилни стануваме сите. Вакви сме само тоа што мислиме на тоа. Мораме да бидеме јаки феминики! :D :* :* :* :*

На deskarada и ivka-slivka им се допаѓа ова.
  3. Decko27

Decko27 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Дали симптом на анксиозноста е печење на одредени делови на телото? Пример под пазувите, препони, внатрешна страна на бутовите, генерално на цело тело... повремено печење.
    Немам црвенило... освен под пазувите имам црвенило, како бубулица ама не е нешто такво.
    Дали на нервна база може да ми се дешава нешто вакво?

Имав стрептокока пиогенес, ама пиев антибиотици и веќе ја немам.

На sheis му/ѝ се допаѓа ова.
  4. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Да од Анксиозноста ти е и јас ги имав тие печења ,сами од себе ке поминат

На Decko27 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. lina.ina

lina.ina Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    38
    decki nekako pola mesec gi namalvam helekso preku eden den nikako da soberam hrabrost da gi ostvam skroz dovolno gi namalvav ..nz strav me fak so daa pram i so da zemam odma nesto na prirodna baza dodeka piam Elicea uste nekoj mesec..ne se osekam super ama dosta e so helekso preterav ama stravot e tuka za da gi ostavam skroz a sakam ama samo potervam aj uste malku uste malku dali znaci deka sum stanala zavisna :/ help

На lejlla му/ѝ се допаѓа ова.
  6. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Денес ми е 5- ти денес без хелекс.. и јас мислев дека сум станала зависна, но верувај дека не е така. И јас велев НЕМА да можам и полна бев со прашалници но еве се трпело.. имам симптоми да, но се трудам се надевам дека ќе траат одреден период дури се навикне организмот,а после ќе биде подобро.. ајде собери храброст.. штом можам јас, можеш и ти .. барем да пробаме , не е ништо сосила ако не бива ќе бараме друго чаре. Тука сум за се што ви треба на сите во било кој момент

На IthoughtIwasAnAllien, deskarada, lavanda 07 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. lina.ina

lina.ina Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    38
    kolku vreme t.s kolku meseci piese sega nesto zede na prirodna ili odma gi ostavi sekako so namalvanje ne naglo..drugo sakas da mi kazis deka imas povtorno nus pojavi lelee nz strav me faka v kraj a pias AD ili samo sedativi moram sea da gi otkazam so nadez deka tuka e eliceata pa taa deluva poke casa znaci nz kaj teram... nekogas si vikam ke bide podobro ama ko ke se zamislam aman veke .. gospod da ni e napomos sea pak se trpi nekogas okey nekogas ne ama ko ke dojdi zeskoto ete pak dopolnitelni problemi strav od toplo nz ama otom potom tnx za sovetot :*

Последна измена: 4 февруари 2015
  8. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Хелексот Ги пиев веќе година дена , докторот ми ги намалуваше , па ми ги наголемуваше за да дојде до одлука да пробаме да ги откажеме зошто веќе престанале да делуваат .. последно еден месец пиев по едно од 0,25 ... сега сум само со антидепресивот , го пијам после ручек , докторот ми кажа дека Неговото дејство е 24 часа . Од нус појави имам главоболка и гадење, блага дереализација и деперсонализација но ти кажав дека се тешам со тоа дека да се навикне организмот и ќе биде подобро .. прашувај ако уште нешто те интересира

9. Nightmarish

Nightmarish Нов член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Да, и јас повремено имам печења по истите места кои ти ги спомна, па веројатно е нормално

На elisabeta му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lavanda 07

lavanda 07 Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2014
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    43
    Јас хелексот го пиев 2-3 години кога редовно кога по потреба мислам 2-3 пати на ден па не станав зависна,а сега го оставив веќе извесно време но незначи дека не го пијам никаде не одам безнего ама колку мозам го избегнувам.Страв и паника имам ама се борам некако.Напади имам а и многу се потам е кога не се издржува тогас це се напијам ама тоа е многу ретко.Не се пласете да го оставите хелексот не е нисто страшно,но имајтего секогас со вас како некоја застита ако ете недај бозе затреба.Ве гускам ситеи бидетеми зиви и здрави а најмногу весели ипозитивни.ПОЗДРАВ:hug::hug::hug::hug:

На bubic.k му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lavanda 07

lavanda 07 Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2014
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    43
    И сега на пример ми е така некако безвеза се немам воздух се ми се врти ај па ке паднам и др др др ама со да се прај ми се плаци ама ај со да се прај се мора некако да се живее.

12. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Совршено те сваќам да знаеш дека не си сама

На lavanda 07 и Cleonika им се допаѓа ова.
  13. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    И јад сум таква вечерва вчера рпоради пмс и се изнервирав нсвечер нешто нр можев да се смирам и пиев апче па заспав мирно и сеа се ок беше бев на кафе се вратив и сеа пак паметот ми пди дрка како вчера ке ми се деси и се нешто како да ме стегаат гради и тн ама се тешам се потсеќам на тоа што читав тукс дека ќе бидр се ок дс се подсетам колку вакви напади преживеав и дека ќе си лргнам ќе спијам нормално и дека ќе станам нормално. АМА мислите се тиее тоа што ни оди паметот на секакви сценарија јас мислам треба да вежбаме да живееме за моментот и да не размислуваме мн за иднина, што ќе биде ако биде или што може да се случи. БАкнежи и поддршка само со надеж и позитивно

На Irina LMV и lavanda 07 им се допаѓа ова.
  14. betiboo

betiboo Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2012
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    62
    Ti Nate si na dobar pat si piela ednas ete antidepresiv i poveke nemoj da pies,tie ne ti go resile problemot ti pomognale togas no sega gledam deka si na mnogu dobar pat ke uspees veruvajmi stom poveke ne begas se soocuvas na dobar pat si.povremeno napise koga ti e tesko demetrin ,heleks ali veruvam deka ke uspees.Pozdrav Golem

На natemila и bubic.k им се допаѓа ова.
  15. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    244
    Девојки зошто решението одма го барате во лекарства? Зарем не можете толку да сте цврсти? Немојте... цел живот ќе станете зависни од леково, пробајте да ги избегнувате и справувајте сте со ова... Еве читав семе од чиа е многу добар природен лек за лечење црни мисли и депресија а и ќе ви помогне, Јас почнав да го конзумирам и супер е :) и здраво и лековито :) да бидеме посилни! :***

http://doktori.mk/element/view/5208fd36817c9/Seme-od-cia-cudo-od-hrana

http://www.vitalia.com.mk/seminja-mk-ns_article-seme-od-cia.nspx

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  16. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    2.384
    Ако можиш да ги пиеш преку ден, тогаш сигурна да си дека можеш да ги оставиш, верувај во себе, не се плаши. Јас успеав после две години пиење да ги оставам, веќе месец дена не ги пијам и не ни мислам да ги пијам уште еднаш :) и што е најважно не ги носам со мене, не мислам дека ќе ми бидат потребни и верувај не ми се :) сега сум само на елицеа од 5мг но рано е мислам да ги намалам нив, 6 месеци ги пијам, ок сум ама може уште да си ги пијам :) ајде поздрав и одма да ги баралиш и да не мислиш на нив :*

17. lina.ina

lina.ina Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    38
    bravo za tebe..nz mozi ke probam ama kojznaj kako ke bidi stravot e golem..ama kako so pocnav da gi piam mora da se otkazat eden den so pobrzo to poarno ..

18. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    Bev tolku blisku za da ja pobedam ... premnogu blisku !! 2-3 nedeli se chuvstvuvav najubavo,srekjno,bezgrizno se dodeka ne go gledav filmot The Perks Of Being A Wallflower !! Mi gi vrati site moj mornichavi misli i sega eve me pak se od pocetok :/ btw filmot e mnogu ubav,se opsednav so nego no nemojte da go gledate :worried:

19. IthoughtIwasAnAllien

IthoughtIwasAnAllien Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2014
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    237
    Jaс исто така ги пиев 2 години и ги оставив. Сега ми е страв да излегувам сама на улица, дури и дома сама да останам. Симптомите ми се влошени и многу лошо се чувствувам.

20. ivka-slivka

ivka-slivka Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    165
    Sepak, stravot e vo mislite. Gledash, ne gi ostavash apchinjata a ushte sega se plashish. . Ajde srcka, na dobar pat si, gledam po slikite na fb :) kamo jas da mozev da shetkam i da sw druzam kako tebe.. love you... ti mozesh...

На lina.ina му/ѝ се допаѓа ова.