1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Cielo5

Cielo5 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    98
    Мајушкааа дефинитивно најубавата вест на форумов...Многу ме направи среќна :) Честито, да донесеш на овој свет здраво, среќно и најсакано бебенце ....
    Јас не сум пишала неделава, ме фати некој вирус па еве уште се занимавам со витамини, со капки за нос, со марамчиња и температура :) но ќе помине...
    Како сте ми сите вие се надевам подобро :)

2. nadez31

nadez31 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    24
    zagrizena123 se nadevam deka ti e podobro i sigurno si procitala na mene vo nedelata navecer sto mi se sluci da ne pisuvam pak isto kaj mene slucajot e sto jas sum so anaksioznos podolgo vreme skoro 7 godini neznam kako e kaj tebe i zivotot mi bese katastrofa imam napisano nazat se sto se ima sluceno,jas skoro godina ipol bev bez ADi sega poslednite 3-4 meseci inezivno mi se vrati znaas so bodenje kaj srceto,bev na psihijatar doktorkata mi dade samo heleks(veke 2 ipol meseca go pijam dvapati na den),ona sakase da probam i bez nego,zosto maz mi a i jas sakame dete,neznam stvarno grozno custvo neznam veke sto da mislam i sto da pravam samo se nadevam deka ke pomine eden den pozdrav do site.

3. PetraPanka1

PetraPanka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    16
    Дали губите снага одеднаш ... ?

4. Bea26

Bea26 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    18
    Мила, многу ми е драго што веќе не чувствуваш никакви лоши симптоми.
    Бидејќи многу се поистоветував со твоите постови, драго ми е да го прочитам тоа.
    Јас сум една од тие што реши сама да се бори без лекарства и без докори, ама еве како поминува времето сепак мислам дека ќе мора да се обратам кај психијатар и тоа размислувам за д-р Павлов.
    Да не се разбереме погрешно.Знам по себе дека најмногу ме обесхрабруваа постови од луѓе кои се демотивирале во борбата.
    Не е дека сум многу лошо, најлошото мислам дека помина, ама сакам да и објавам конечна војна на анксиозноста а сама мислам дека уште долго ќе се измачувам.
    Инаку на работа до сега не сум осетила ниту еден напад, работам како и повторно , турбо.Мојата работа е поврзана со држење обуки пред многу луѓе.
    Ќе излажам ако кажам дека не се препотувам секој пат пред да излезам да предавам, ама сега за сега не давам никој од присутните да провали дека се борам со мојот ум :)))
    Моментално сум во фаза кога функционирам релативно нормално, патувам, шетам, работам, ама многу често се фаќам себеси како правам некои работи по инерција, односно концентрацијата ми е out.
    Додека работам се терам да се концентрирам и се функционира добро, но уморна сум од тоа цело време да се напрегам да се концентрирам на работите.
    Малце да го пуштам мозокот да одлета, веднаш ја чувствувам деперсонализацијата.
    Затоа сакам да ве прашам колку чини кај докторов и дали во книшка се заведуваат посетите?

На nadez31, kamilica и PetraPanka1 им се допаѓа ова.
  5. kamilica

kamilica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    36
    Јас да.Чувствувам како целото тело ми отежнува и неможам да функционирам.Обично ме држи 1-2 часа.

6. PetraPanka1

PetraPanka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    16
    Мислам дека тогаш некоја баба има поголема енергија од мене , не можам да стоам и морам да седнам и да се смирувам ... уффф

На Skorpija12 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mila23

mila23 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    31
    Bea, neznam za doktor Pavlov, jas odam kaj doktor Rizov vo poliklinika Gjorce i iskreno on mi ja pogodi terapijata.mnogu mi e krivo sto porano ne sum znaela da otidam kaj nego zoso si izgubiv 2 skapoceni godini so pogresni terapii od nestrucni doktori.no, kako i da e sega mi e dobro i se nadevam ke bide uste podobro.a tebe ti posakuvam se najdobro i da ne se mislis da odis kaj lekar zosto tie i za toa postojat sepak :) pozdrav

8. igirl

igirl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    4
    Imav panicni napadi, i mozam da kazam deka toa e najgroznoto iskustvo sto sum go proziveala do sega. Bev na psihoterapii, i primam seuste tableti zatoa sto terapijata za anksioznosta e dogotrajna, so cel da se izdejstvuva dolgorocno lekuvanje. Site onie koi prezivuvaat panicni napadi, i koi vo momentot mislat dek ake dobijat srcev udar, se gusat i slicno, moj sovet e da ne pridavate golemo znacenje kon toa, zatoa sto kolku poveke razmisluvate na toa tolku pomali se sansite da go nadminete problemot. Mene mi se suci istoto ne mozev da prekinam da razmisulvam za toa koga ke bide naredniot napad, no so soodvetna terapija uspeav da nadminam. Sega se cuvstvuvam kako prerodena, i duri sega gledam kolkav problem predizvikuva anksioznosta.
    Golema poddrska za site onie koi se soocuvaat so ovoj problem... pozz

На Dalloway, dunja, nadez31 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. dunja

dunja Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    870
    Да ...јас снемував енергија одеднаш.....дали сте ја провериле штитната жлезда??
    Знаете дека јас несакам да долевам паника ама ова ,,снемување енергија,, ми рекоа дека е од штитната и кога ја проверив се покажа дека таа се,,расипала,, хе хе ех..ама и тоа се среди ми ги испитаа хормоните ..ми препишаа терапија и сега се е во ред.
    Може пак е од промена на годишните времиња..секогаш на почеток на пролетта и во есен се чувствувам со смалена енергија ама по кратко се привикнувам и одам понатаму..Важно е да го игноррирате оваа снемување енергија..да не паничите туку каснете банана, парче чоколадо ...или пак легнете и отспијте се!!!Поминува и енергијата за кратко се враќа.
    Поздравче :)

На maleckamk и Azzura им се допаѓа ова.
  10. Azzura

Azzura Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    150
    Точнооо, и јас губев енергија одеднаш, ќе седнев некаде и ќе „бревтав“ како да сум трчала маратон... Сфатив дека најмногу ми се случува на промена на време, но и пред циклус... Колку и да е лошо чувството, едноставно одбив да паничам. Во тие мигови ќе си се повлечам, ќе си легнам и телото само ми се смирува. Гледам некое филмче и баш одмарам .. :)

На dunja му/ѝ се допаѓа ова.
  11. afroditaa

afroditaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    98
    и јас сум со смалена енергија

12. raffa

raffa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    19
    А сонцево како го поднесувате? Мене ме расположува, го сакам денот, сакам кога има сонце... и дури со нетрпение чекам да дојде нов ден, за повторно да биде сончево. :) Ми помага да заборавам на паниките, иако во последно време снемувам и здив, и како што многу имаат напишано срцебиење, на пр. кога ќе заспијам наеднаш се будам со грутка воздух во мене, како да сум прескокнала дишење, на некој му се случило вакво нешто?!

13. Azzura

Azzura Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    150
    ОООО сонцееее, летоооо... го сакам сонцето, понекогаш ми е мачно, но кога ќе помислам на тмурната и студена зима, поради која секогаш морам да сум наоблечена, уфффф.... Не, сакам сонце, добро ми е, а и да ми е лошо-удирам туш и се е "испрано" и однесено :)))

На dunja му/ѝ се допаѓа ова.
  14. dunja

dunja Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    870
    Да, и оваа е од напнатоста ....кога ке се потсмириш ке исчезне како и да не било.Јас на почеток скокнував у сред ноќ облеана во пот и без воздух,плачев од страв мислев кој знае од што сум. болна.....ех,тоа е анксиозност.
    Сега спијам мирно...значи сите симптоми исчезнуваат само треба да отпочне процесот на смирување и едно по едно се средува, се вракаме во првобитната состојба.Ако се е испитано органски и се ево ред, игнорирај го и продолзи со некоја работа.Тоа збунетиот нервен систем поигрува со нас....смирете се ....се ке се среди.Јас успеав ке успеете и вие!!!! :clap: :inlove: Поздрав

На LANE му/ѝ се допаѓа ова.
  15. gruevska

gruevska Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    9
    mislam deka disenjeto mnogu pomaga vdisete dlaboko i izdisete niz nos jas taka go smiruvav srcebienjeto mene mi uspea probajte i vie nasocete go mozokot kon nekoi raboti sto ve pravat srekni setajte razgovarajte gledajte komedii seto toa pomaga :) sto poveke sme zafateni tolku pomalku razmisluvame za anksioznosta ke pomine se pomina pozdravce od mene ve sakam :)

[mod-kirilica:3rcoaxbi][/mod-kirilica:3rcoaxbi]

На maleckamk и dunja им се допаѓа ова.
  16. nadez31

nadez31 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    24
    zdravo na site eve jas pak si fativ po doktori vo petokot bev na kontrola(psihijatrija)i doktorkata mi ja ostavi istata terapija(zaradi bremenost),na moja inicijativa denes bev na kardiologija(vo skopje zosto ne sum od skopje)vadev krv se e vo red, luge stvarno neznam sto da pravam ne mi e prv pat da go odam ovoj pat,7 godini se macam bas sega koga treba da mi e najubavo jas mislam samo na bolesti i celata sum vo grc,ve citam sekoj den da se nadevam ke pomine,pozdrav do site

17. gruevska

gruevska Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    9
    koga ke se pordis mislam deka se ke ti bide porazlicno :) ke imas bebence so nego sigurno ke ti se smeni se ke moras da se grizis za nego i nema da mislis na bolesti ajde NADEZ opusti se malku i uzivaj vo bremenosta :)

18. nadez31

nadez31 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    24
    gruevska nazalost ne sum bremena,ti blagodaram na podrskata si se nadevam jas samo toa mi ostana.pozdrav

19. Azzura

Azzura Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    150
    Nadez, ќе мораш да се смириш малку, најди начин да се олабавиш, инаку бебето нема да дојде кога организмот е под стрес и тоа свесен стрес. Ајде шетајте со сопругот, зборувајте си, гледајте филмови, пијте вино...не знам како стоите финансиски, ама размисли малку да се опуштите заедно на друго место од вашиот град, одете до Охрид или пак и на море малку...Ќе видиш ќе ти помине и стравот од болести..Не го навикнувај мозокот да мисли на лоши работи, штом е се во ред со срцето, тогаш нема потреба од стравови...Понекогаш , кога ќе ти се појави страв, речи му „лажеш, не си вистински, оди си!“ :)

На dunja и nadez31 им се допаѓа ова.
  20. nadez31

nadez31 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    24
    ti blagodaram Azzura na podrskata vi posakuvam ubav den na site.

[mod-kirilica:3uqg9ouw][/mod-kirilica:3uqg9ouw]