Ја спуштив PDF книгата, не знам дали и вие останатите почнавте да читате, но мислам дека книгава не содржи сите комплетно...сите би сте се пронашле тука.. што значи очигледно, ова е состојба што некому ете му е многу јасна, и состојба што кај сите нас е скоро иста... еве продолжувам да читам и ви препорачувам да почнете, на сите што до сега не сте почнале.гушки
И И јас Синоќа почнав да ја читам, стигнав до 50- та страна и вечер ќе ја продолжам .. изобилува со позитивна енергија .. поздрав
Почнав да ја читам книгата..До 30 страна сум,малку ме исплаши делот кога кажува дека шизофреничар се станува во раните дваесетти години. Но ми олесна кога објасна за дереализацијата т.е дека не е воопшто состојба на мозкот туку хемикалии кои ги лачи надбубрежната жлезда во моменти кога анксиозноста стапува на сила или во случајот кај нас што ни е тоа чувство скоро секојдневно сме на дно со анксиозноста за жал..Но знаете како велат,кога ќе го доприш дното можиш да одиш само нагоре!!!Ајде луѓе мои,да не тониме во живава кал,доста е темница!Заслуживме да видиме бел ден! Бај д веј плачам како мало дете Боже,дај ни сила!
Srcka.shizofrenijata e nasledna i toa se nasleduva od najbliskite (majka ili tatko) znachi, bemaj gajle, shizofrenichar ne se stanuva od anks odnosno od nigde nikade... i BORI SE!!! NE e plachi, za se ima kraj, pa i za ova... te gushkam, dobra nokj
Не се станува шизофреничар од анксиозност не праши се ,ако некој стане шизофреничар тоа нема да биде како резултат од анксиозноста ,само позитивна мисла ,вежби и музика све ке биде супер поздрав
Си плачам од олеснување женски...Фала ви и на утешните зборови Имајте ми најубава вечер и лесен и мирен сон,ве гушкам!!
Аууу коге ке прочитам ш..... некам ни име да и кажам паника ме факааа леллее, едно време само за таа болест читав. И не знам каде прочитав дека немора да значи дека е наследна и брлавев по цел ден, далеку од нассссс
Zdravooo, mene eve me povtorno. Moram da dadam poddrska na postot na @gogo.sk, bidejki vo celosno se soglasuvam so toa sto go napisal. Koga ne se protivime na simptomite i panicnite napadi e mnogu polesna bitkata. Jas sum covek koi imase jaki i cesti panicni napaadi, ne sakam ni da se potsekam. Dodeka ne go sfatime toa samite, tie nema da zaminat. Zatoa VE MOLAM, ne tonete vo ova, izvrsuvajte gi sekojdnevnite aktivnosti bez razlika sto cuvstvuvate. Vidov deka nekoj pogore, zboruval za komsivka mislam deka zavrsila vo bardovci... Psihijatorot veli vaka: nitu eden koj se plasel da ne poludi - poludel. Nema da poludime od anksioznosta, samo ubavite denovi ke ni bidat neubavi. Da, jas piev heleks, mi pomagase vo momentot, me smiruvase, no spored mene (ne znaci deka sum vo pravo) ja odrzuva anksioznata sostojba. Koga mi zacestija panicnite napadi, doktorot mi kaza da pijam asentra. Pocnav so asentrata i ja piev skoro mesec, koga doziveav edna strasna vecer poradi negativnite dejstva. Ja prekinav i mislam deka mn. mi pomogna za toa kratko vreme sto ja piev. Mislam deka mi gi izbistri mislite. Na majka mi e dobro poznata anksioznata sostojba i bese najgolemata poddrska. Postojano se molev. Vo mob imav tekstovi od psihijatar sto mi gi najde majka mi kako da se spravuvam vo panicna sostojba itn. Odev sekade po nejzina inicijativa, izleguvav postojano, duri i patuvav ne znam kako, ako mi veruvate!!! Znam deka ne sekoj ima pokraj sebe licnost za da go hrabri, pa zatoa vi go pisuvam ova. Da znaete deka mozete!!!!!! Nemam ja nadminato celosno i se plasam da ne mi se pojaci, no da bideme hrabri. Imam jaki panicni napadi ako se naogam vo blizina na nekoja bolnica, ordinacija i sl, beli mantili ii igli... nekolku god. nemav otideno na zabolekar. Nedelava otidov sama i eve me odam. So Gospod napred, se mozeme! Samo ako veruvame vo toa!
@Be-yO-nCe vecerva pred da zaspies, pomoli se, kazi deka se prepustas vo racete na Gosod, deka ne sakas veke da se cuvstvuvas vaka pa sto treba neka bide iako znaes deka se ke bide podobro so sekoj nareden den. Povtoruvaj si go ova i ne placi. Ke bide dobro, bidi sigurna! Ke pomine i koga ke se sluci toa ke bides posilna od bilo koga do sega!
Мене во последно хипохондрија ме има фатено ,леле треба да одам да се проверам све крвна слика све сеуште немам отидено сега се плашам за тироидната навечер и на сабајле јазикот го чувствувам како потечен да ми е леле аман со овие мисли ,пак ме фатија мора нешто да се превземи ке замижам еден ден и ке одам на лекар тоа е
Значи од анксиозност. Не се станува шизофреничар, не се полудува, нема да завршите во лудница. НЕ СТЕ НЕНОРМАЛНИ. Мене психијатар ми има кажано дека од анкс и напади на паника страдаат интелектуалци и луѓе кои премногу мислат и се грижат.
Уште еднаш, големооо фала на сите вас за поддршкава затоа што и јас како девојчето погоре, одкако полека се оладив од плашење да не ме удри инфаркт и слично, се префрлив на тоа дека полека запаѓам во депресија, и дека ќе полудам. И ми е драго што ете многу од вас читале дека не се случува тоа така, и ви кажале и стручни лица, тоа ме охрабрува,Затоа што сама од страв не се ни осудував да читам по нетов во врска со тоа, читав само за анксиозност.. Инаку, книгата со самото тоа што вчера стигнав само до 20та страна, значи не кој знае колку, ми помогна многу вчера некако олеснување осетив, почнав да верувам во тоа што го напишал човекот во книгата, сепак го пишувал со искуство и со состојбата и со психијатри и со терапии и со се... на мене очигледно гледам дека влијае многу кога ќе ми даде некој сигурност, на пример доктор или ете некој искусен, кога ќе ми рече нема шанси да е така, не можеш на пример да полудиш од напад на паника или анскиозност.. Во книгата многу убаво е доловено и објаснетоо точно секое чувство што го осеќаме дури и токму тоа што се плашиме од се, и си создаваме сами теории за се што осеќаме, и дека се тоа е само проекција на нашите стравови и мисли. Значи, на сите ви препорачувам да ја читате книгата, и иако сеуште немав можност да го пробам тој чекор, што авторот на книгата вели дека е клучен за да се сочиме со анксиозноста и нападот на паника, сепак со самото читање до сега си расчистив само некои глупави мисли што си ги имав за здравјето за срцето за паметот и тн.. и со самото тоа до сега се чувствувам подобро.
Иако некои луѓе кои имаат шизофренија страдаат од анксиозност, невозможно е луѓето со анксиозни проблеми да развијат шизофренија како резултат на нивното анксиозно нарушување. Лицата кои страдаат од анксиозност треба да бидат уверени дека тие не може да развијат шизофренија како дел од нивната анксиозна состојба, без разлика колку е високо нивото на акнскиозност http://psihologija.com.mk/koja-e-razlikata-megju-nevroza-i-psihoza/
Pak so sizofrenijata!!!! A bre prestanete, ne daj boze toa e vekje psihicko rastrojstvo, toa e GENETSKA bolest!! Anksot ne e genetska bolest, toa e bolest na moderno vreme na zuvot pid stres, nesigurnost.. Pak kje kazam dosta so teski dijagnozi. Anksioznosta e sostojba ne e bolest. Ne sme bolni!!!
Decki sto go zamarate mozokot so dopolnitelni gluposti citam gore ...kaj casite ni se prepolni mesto da gi praznime popoleka dopolnitelno si oteznuvame...kakvi ludnici kakvi bardovci ..dajte pozitivno sport obavezno nekoe hobi ...i malku svesta da ja jacame so pozitivni misli ili ako na nekoj mu e tesko togas neka go nasocuva mozokot vo prazno ...napadite ke doagaat ke si odat i toa toa sto drugo da se kaze trpenie i verba vo boga pozzz i mir na site ......
..sakam da kazam i vremeto ima uloga vrz nas ahhh toa sonce zlatno ni fali dopolnitelna energija aurata ni e preslaba....
Sakam da napomenam pri lecenje na sostojbava i te kako e potrebno vitamin c vo golemi kolicini magnezium cink i b6 normalno bidejki teloto se bori konstatno da izleze od ovaa sostojba i ni oslabnuva imunitetot...
Zdravooo tuka sum i jas ....kako ste?jas se ok i odednash snaga mi se strese noze mi se stresoa dlanki mi se potat amaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnnnnn veeeeeekkkkkkkkeeeeeeeeeeeeee do koga