Фала дечки, многу надеж ми влевате кога знам дека не сум само јас, дека имало и некој друг што минал низ ова. Кај мене најизразено е чувството на дереализација, вртоглавици, чувство дека лебдам, ке ме фати паника од тоа и ајде ке почне, цело време мислам дека ке се онесвестам. Инаку ја почнав The secret, а после неа да ја најдам само пдф и Panic away ке ја читам. Иако е тешко мора да научиме да не се плашиме, дека се ке помине, и дека е само едма фаза низ која мора да минеме...
Здраво на сите можеби прашањево не е во ред но знаете ние со оваа состојба во се бараме спас па затоа сакав да ве прашам дали сте биле кај некоја бајачка и ви помогнала барем малку во врска со стравовите со паничните напади и анксиозноста ,да се намалат на некој начин без лекарства.
Jas licno ne sum posetila bajacki I ne veruvam deka mozat da pomognat. No, posto se ni e vo glavata, ako te smiri I te napravi da se cuvstruvas podobro otidi, samosugestivno nekogas si mislime deka pominuva. Znam deka spas se bara vo se, no toa ke bide samo povrsinski, ke pomine za kratko no se dodeka ne si rascistis sama so sebe ke prodolzi da se pojavuva. Treba da poglednes dlaboko vo sebe, sto te maci, zosto se cuvstvuvas taka, Kako da ne I'm se prepustas na mislite, samo togas ke si pomognes. Za ovaa "bolest" Sam svoj doktor treba da si. Kolku I da se obidat drugite da ti pomognat se dodeka ti ne se resis da si pomognes, se e dzabe.
Јас од кога отидов на оџа со дечко ми за него нешто беше ,си викам ајде кога сум тука да видам шо ке каже за мене,,,ми вика ее ти здраваси хм одиме во ресторан на мене лошо ми стана е од тој ден јас сум анксиозна,,подобро е во црква да се оде ке испеат молитва за тебе,,,така имам слушнето ...се пее молитва за здраавје
Zenski idete na tema "frazi za smuvuvanje na maskite", sum se umrela od smeenje. Eve vi dnevna doza humor, ke zaboravite na se. Udri brigu na veselje
I jas sum bila na bajacki ah tebe nisto ne tie I ne veruvam poveke.a za ad pijam veke 5 god I nekogas podobro nekogas kako nisto da ne zemam se osekam.zatoa poubavo da gi zemam zosto znam kskvi se panicnite napadi I anks
http://forum.femina.mk/threads/Фрази-за-смувување-од-машките.2633/page-16#post-2333257 Vo grupata Single e
Decki jas trebase da odam na psihijatar no mnogu mi e strav. Nekako kako da sum naucena na ovaa sostojba i strav mi e da si pomognam sama na sebe.. Ke go prensasocam mojov problem ili problemi na druga tema pa moze ke dobijam nekakov sovet od vas. Bidejki na momenti ni sama ne mozam da definiram za sto stanuva zbor, mnogu izmesani cuvstva vo isto vreme, mnogu strav za razlicni raboti izvinete ako zamaram
Mozi eden sovet?..PRED DA ODIS NA PSIHIJATAR????.... ako mislis deka ne mozes veke sama i ti treba pomos probaj eve pr. So PSIHOLOG....PSIHOTERAPIJA...(BIDEJKI IMA RAZLIKA)...... psihijatorot "Lekuva".. ..ako moze taka da se nareci..so lekovi.....i se taka vo krug.....a dokolku se podlozis na toa togas bogami e tesko da izlezis od taa sostojba......zatoa odberi pomalo zlo....I SE KE BIDI OK....
Nema sto da ti bide strav, psihijatarot moze da te islusa najdobro, no toj I znae Kako da ti odgovori strucno taka sto kaj psihijatar ke pomines najdobro ako se resis da ides. Jas ne otidov na psihijatar no mi bese strav da kazuvam na drugi Kako na primer na majka mi deka imam misli deka sum bolna I ke umram. Ne ja razbirav situacijata I mislev deka nesto ne e vo red so mene mentalno. No psihijatarot e toj sto znae Kako da pristapi I kako da ti odgovori, a ti da se cuvstvuvas podobro. Ne se misli, ako nemas so koj da razgovaras, obavezno idi na psihijatar ke ti pomogne mnogu.
Da, se slozuvam so mistrivce, mozebi ne znam koj sto tocno pravi, no ako mozes bez lekarstva, samo so razgovor probaj taka. I jas sum protiv lekarstva, se dodeka ne se navistina neophodni.
Porano razgovarav, so drugarkite, so majka mi.. No sega mnogu se zatvoriv i problemite, cuvstvata mi se tupaat na dusava i blokirana sum skroz. Namaliv komunikacija so site, kako izolirana sum... Sama so sebe.. se zaradi toa sto mislam deka nikoj nema da me razbere. Taman ke se resam da razgovaram so nekoj, da si otvoram dusata, se seckam i nisto... I za na forumov mi trebase mnogu vreme za da pisam, odamna se spremam. Nekako kako da nesakam da prifatam deka imam problem. Inaku imav edno loso iskustvo so eden psihijatar pred nekolku godini, voopsto ne mi pomogna. Ne znam moze jas bev pomala pa ne znaev ubavo da objasnam. Bitno covekot za 5 minuti me resi.. se e toa najnormalno, stravovite moi bile najnormalni, taka rece. I od togas kako da si rekov sama ako ne si pomognes nema nikoj. No ne mozam veke. Ke odam. Fala vi na poddrskata, mnogu e polesno vaka koga imas nekoj, da ti kaze zbor, dva - da te pottikne.
ARMANI...i jas se slozuvam so tebe...dodeka ne e potrebno da ne se pijat lekarstva...(uf..pa imam i cuvstvo kako samo jas na forumot da sum protiv lekovi)........no psihijatarot....sigurno nema da mu dade sovet.. a komoli da ja islusa....sem nekoj na privatno...mozda.....a nasite drzavni.....recepti...recepti.....zatoa samo posociv...nekoj vud pssihoterapija....i sl.....sminkerka sama e svesna i videla.....ustvari ne videla nikakva pomos kako sto sama rece...ja resi za brzo.... veke najbrzo.........sminkerka...ne se plasi.......najdi toa sto e sodvetno za tebe.....uf ....site tuka si kazuvame od licni iskustva.. I MI IDI NA CEL GLAS DA VIKAM DA KAZAM STO CINI A STO NE.....ZA POMALCE ISKUSNITE...DA SI SKRATAT MAKl
Fala Mistrivce na sovetot znam deka ima razlika, ama nikako da najdam psiholog. Od ona sto go citav psihijatrive "lecele" i so muabet pa ke odam so taa misla. Mislam deka ne sum za lekovi, ne bi se nafatila samo na lekovite da se oslonam. Cuvstvuvam deka razgovor so strucno lice mi treba...nekoj sto ke mi objasni, ke me sovetuva. Se e do mozokot. Ako bil nekoj od vas na psihoterapija neka mi dade predlog za psiholog, tuka ili vo licna poraka. Fala vi
Здраво на сите. На оваа тема првпат пишувам, а овој проблем веќе долго време ме мачи и сакам да го споделам со вас. Можеби ќе ми дадете некој совет како да се справам во дадени ситуации. Чувствувам како да имам некој страв во мене, вознемиреност, напнатост, ладни раце а понекогаш и испотени. Кога ќе идам на работа и кога ќе влезам се мислам како некој само лошо мисли за мене или ако кажам нешто ке ми се изнасмеат и слично. Како сите да се против мене. Неможам да створам блискост со луѓето. Или кога ќе влезам во разговор го започнувам добро и одма после некое време се закочувам и незнам што да кажам понатака. Порано ова го немаше кај мене бев многу позитивна и комуникативна личност, од ништо немав страв. Незнам од каде само се појави оваа анксиозна состојба. Ве молам за некој совет, се надевам ќе ми биде од голема помош. Ви благодарам.
Здраво само да ве поздравам .Редовно ве следам,ама немозам редовно да пишам.Со господ на помош. Само тој мози да ни помогни.
Како сум повеќе под стрес, така и сум понервозна. Буквално имам денови кога порадо не би комуницирала со луѓе затоа што дури и обични разговори ми го прават тоа гадното чувство во стомакот и блага тахикардија. Ама подобра сум. Две недели без ад, почнувам да функционирам нормално. Сакав само да се пофалам и да ви пожелам да останете силни, затоа што знам дека сте, сите до една.