1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. busavata

busavata Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2011
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    16
    Душо, со долна граница 9, мене ми беше 1.5.
    Освен вртоглавици, ,,светки,, пред очи и омалаксаност, нема да се случи ништо опасно.
    Со пола доза Тотхема кај мене се реши проблемот, кој кај нас анксиозните, секако е 6 пати поголем отколку што е реално голем.
    Се посоветував со др. Гугл тогаш, и бев сигурна дека ќе умрам сместа од анемија.

Ете, не умрев.
    Другарка ми се пораѓаше со 1 железо, па жива здрава и она, и бебчето излегоа од болница.

Секако не го занемарувај железото, потребно ни е заради кислородот во крвта, и реши го проблемот.
    Не паничи, ниското железо лесно се средува.

Седиментација последно ми беше 22 - расипан заб.
    Погоди? Забарот е пострашен од најстрашниот хирург.
    Инфекција на заб? Ох, исто како да ми кажаа рак на дебело црево.

Седиментацијата може да ти е покачена и од вирусот, и од се и сешто - не е страшно покачена. Направи нова крвна слика за 1 месец. Сега пиј железо, па направи пауза 40 дена, и крвна слика пак.

2. busavata

busavata Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2011
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    16
    Ептен те разбирам :)
    Интересно ми е што моите родители и двајцата пијам и Диазепам и Лексилиум, а мене ми рекоа што ќе ти е терапија, од што си па ти стресена?
    Некако не сфаќаат дека не сум средношколец и не сум во пубертет, возрасна личност сум што оди на работа исто како нив, работам стресна работа исто како нив, се справувам со финансиски и еден куп други обврски како нив, на крајот, немам деца, ама имам други живи суштества за кои се грижам и на кои им е потребно и внимание, и храна, и здравје итн... исто како нив :)

Среќа па дечко ми не дека ме разбира, туку ме поддржува.
    Можеби затоа што помина низ слична фаза како мојава, среќа негова па е мн. физички активен и нема време за преголемо размислување.
    А инаку, една колешка исто се дрзна да ме искара, можеби сум премногу толерантна па си преќутев - дополнителни расправии (неконструктивни) = зголемена нервоза = поголема анксиозност.

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  3. busavata

busavata Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2011
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    16
    Види, едно е да не се согласуваш со одредени работи, а во случајов ни јас не се согласувам со религиозните медитации и молитви - ама сосема друго е да негираш наука.
    За тоа ти треба, па, солидно познавање на полето, докторат и повеќе научни трудови, како и обемно познавање на трудовите на експертите од истата област.
    Многу храбро, во секој случај.

4. indijana29

indijana29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    44
    Jas patuvav lani so ovaa sostiba..i toa 25h do germanija...apcinata so mene i top pominav..samo shto ukocena bev..nazad so avionce

На loska23 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. dragana dragana

dragana dragana Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    10
    Добар ден дами,:) Како сте денеска,вчера бев на доктор анализа на крв срце се е окк,докторката ми препиша...цитрам од 10мг,,,,7дена пола апче,7 дена цело...дали ги има некои од вас пиено да ми пишете :)...

6. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Јас Ги пијам . Ќе бидеш супер верувај :D

На veren и dragana dragana им се допаѓа ова.
  7. dragana dragana

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    10
    bubuc.k колко време ги пиеш леле немам стрпление се нервирам

8. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Година Ги пијам ама по две недели ќе има резултати

9. dragana dragana

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    10
    ух :) ајде да се надеваме

На bubic.k и veren им се допаѓа ова.
  10. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Мораш да веруваш дека ке ти помогнат лековите, секој мора да верува дека има спас, да верува дека ке се излечи и да има трпение, Сабајле на ја сакам македонија, имаше една жана која што боледувала од канцер, докторите и рекле дека и преостанува уште малце живот, но некој и рекол дека од барова вода ке се спаси, почнала да пие, верувала дека ке и помогне и и помогнало, но највеке од се и помогнала вољата за живот. Ние не сме болни, само сме го навикнале мозокот негативно да размислува. Имајте убав ден ситееее :hug::*

На ArmaniCode, Cleonika, lavanda 07 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Депресијата ме убива Анксот и така и така, кога добро кога лошо но ова е константно присутно и незнам како да се носам Знаете ли дека со години не сум се насмеала или израдувала а не дека немам повод или причина Најдов нешто на нет и ви го испракам и вам Многу точно но во реалноста тешко остварливо

Животот е полн со изненадувања, подеми и падови.
    Секој нов ден е нова шанса, затоа, кога ќе пропуштиш некоја шанса, не плачи.
    Солзите ќе ја скријат новата шанса која ќе се појави пред тебе.
    Храбро остави го пропуштеното зад себе, избриши ги солзите и погледни напред.
    Tаму секогаш те чекаат нови предизвици и можности, доволно е само да посакаш и да веруваш.

Поздрав Феминки

На Rock.Lady и bubic.k им се допаѓа ова.
  12. karpos 2015

karpos 2015 Активен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    6
    Sestro slatka vidi go vremeto kakvo e, ne e ni cudo sto sme takvi!! Samo glavata gore i napred!! Pozdrav

На lavanda 07, natemila и doki55 им се допаѓа ова.
  13. laura123456

laura123456 Нов член

Се зачлени на:
    17 февруари 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    mozes da gi pijes po cetiri vo den ne se stetni i ne gi pij tuku kasni gi ke pomagat mene taka mi rekoa doktorite

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Фала ви.... инаку мн тешко се справувам со стрес јас не знам дали некој има тука што тешко поднесувате? Ние уствари секое лошо чувство автоматски со анкс и паника го ппврзувсме пс така од све и свашта може да се осеќаме анксиозно... ама мене последно време па тоа ме има фатено...ако со нешто се возбудам или чујам лоша вест или па нешто се изнервирам одмаа срцето ми чука одма паника ме фаќа стегање в гради и тн. Дури и за други да слушнам не знам некои што не ги познавам, одма се притресувам глупостии :)) не знам како да се одучам више од ова .

15. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Да ви кажам јас супер сум денес ,цел ден шетам ко ке шетам некако нема место ни време за неубави лоши мисли ,утре сум пак на забар ,све ке биде добро се надевам :)

На be.positive, lavanda 07, lejlla и 4 други им се допаѓа ова.
  16. simona26

simona26 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2014
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    136
    Еве ме и мене после некое време. Сакам да ве поздравам и да ви кажам дека редовно ве следам и многу ми е мило што се повеќе има позитивни луѓе и коментари на темава. Јас воглавно сум добра со мали исклучоци, но тоа брзо минува, мислам дека бременоста ми влијае многу позитивно. Се надевам дека јас а и сите вие ќе ја надминеме оваа состојба што побрзо. Ве гушкам сите

На deskarada, lejlla, busavata и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Тешко е секој ден човек да се бори со растреперена душа... и стварно порано ми се случувало да се прашам, леле колку чудно чувство е ова треперењево, или возбудата, нели кога ќе се случи обично моментална е..и си велев замисли континуирано да се осеќаш вознемирен вака кој знае колку тешко би било... и ете ме снајде анксиозноста, и осетив како е.. Тешко е... милион пати во денот се прашувам дали тонам подлабоко или пак излегувам нагоре. Имам и добри и силни денови, но обавезно после тоа некој тежок што ќе ме тресне, и ме тера да си мислам дека за ѓабе сум се радувала.. Глава ме боли од размислувања и стрес... ама сепак се надевамм дека одам кон некаде, и дека тоа некаде носи стабилни денови, дека ќе си бидам повторно иста .... Се надевамм за сите вас дека ќе излезете како победници од ова, и посилни. гушки.

18. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Денес супер поминав назабар ни вртоглавици ни паники ,стоматологот знае дека сум анксиозна па ме засмева ке ми го скрене вниманието и се ке помине како треба ,јас засекој случај си кажав дека сум анксиозна да не се плашат ако ме снема :D

На deskarada, lejlla, busavata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. ArmaniCode

ArmaniCode Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.163
    Koga ke si go rodis bebceto se ke pomine, ke vidis. Taka mi bese na mene, koga se rodi sin mi, tolku bev preokupirana so obvrski okolu nego, ankcioznosta sama iscezna:)

На Be-yO-nCe, busavata, elisabeta и 3 други им се допаѓа ова.
  20. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    Не можев да ги додржам солзите.Не се плашете да го погледнете.Баш е позитивно.

На mistrivce, lejlla, busavata и 4 други им се допаѓа ова.