Ве поздравувам сите, постојано ве читам и потпилно ве разбирам како ви е. Јас сум добра, супер се осеќам само сакам да ве прашам дали на некој му се има десено како мене што ми се случи два-три пати во последниве недели како да ви застани срцето, како да прескака, незнам како да опишам, многу непријатно, првиот пат помислив дека буквално престана да ми работи, се возбудув нормално, ладна пот ме полеа но брзо се смирив, а другите два пати воопшто не испаничив. Ве молам ако ви се случило нешто слично споделете!
Mi se slucuva i mene poslednite 2-3 dena kako da mi zastanuva i da mi preskoknuva ne e nisto strasno ne se sekiraj. Inace jas sakam da prasam i dali ima nekoj kako da ima mnogu energija vo sebe i da saka da ja izvadi ama nema kako kako da sakas da izvadis se od glava i pak da stavis...jas taka se osekam poslednata nedela aman veke gi pominav site simptomi derealizacijata seuste postoi no i ova sega sakam da ja izvadam cela energija od mene odam vezbam na aerobik na fitnes ama pak taka se osekam
Никогаш да не се откажиме.Секој нов ден нека биде подобар! Бтв Шелдон ми е лудило!Не можам да се наситам од серијава.Ви ја препорачувам на сите.
Еве и јас да ви препорачам терапија со мобилен телефон Секако сите сме заглавени со телефоните и место да играме игри или читаме болести, јас си инсталирал програмички за медитација, позитивно мислење, дневници за позитивни работи, програми за борба против депресија и сл. Терапијата си ја терам со апчињата ( не е ништо страшно ако пиеш, не сметаат на ништо ад) ама излекувањето зависи и од мене. Некаде слушнав дека мозокот не е фиксиран и дека неговата структура може да се смени и тоа зависи само од нашиот труд. Па ајде, нашава заедничка ситуација нека биде повик за промена на мозокот.
Значи не сум единствена инаку јас идам на фитнес и тоа ми помага да се ослободам од вишокот енергија, тоа ме опушта, незнам што други би правела за да се ослободиш од таа енергија и добро што ја имаш
Ja imame site taja visok, pesacejne vo priroda, da se potish jako, i togash vadish Inaku i jas sum ist, i posle peshacejne pak so tie mornicavi misli, ali nema kraj, pa morame sami volja da si davame, inaku tesko nas )
Како сте денеска ? Јас периодов сум добра, излегувам, вежбам, читам книги, без некој посебен напад, Вчера ме фати така мал напад, требаше да одам кај дечкото да се запознаам со неговите родители и од дома ништо не ми беше не ни мислев, кога стасав таму мислев ќе се онесвестам, посебно мајка му кога ја видов се направив црвена во лицето како жарче После тоа се опуштив, не испаничив како шо замислував, се помина во најдобар ред. Времево денеска е ужасно се надевам дека добро ќе поминам, сепак ние да си имаме прекрасен ден, сами ќе си го направиме за инает на времето и на глупава анксиозност hug:
Dali vi se ima sluceno da ve fati panika da ve polazi ladna krv da vi se zamati vidot i da vi cuka srceto mnogu brzo? Eve mene pred 10 min povtorno me fati panikata posle dolg period a skoro stanav dali od sonovi sto sonuvam mnogu sum se isplasila i eve pravo panika...se plasam mnogu da nemam nesto vo glavata pa od toa da mi se vrti i da mi se mati vidot
„Држи го мозокот активен само со мислите кои водат до најдоброто што може да ти се случи!“ - Моќта на потсвеста. Убав ден друштвооо
веќе 3-4 години си го имам проблемов.Пробав со се,читав книги,излегував,шетав и рамислував позитивно и ништо.Едноставно неможам да зборувам,како да се гушам и ми се стега грлово.За усни испити чаре нема, сите ми викаат до тебе е,опушти се и не се нервирај! но не е така едноставно,дури сега решив да отидам на психијатар но сепак и за ова сум песимист,како може тој да ми помогне ?
Луѓе, втора недела по ред се чуствувам супер, мотивирана за промени. Во текот на денот знае некој ситен симптом да ми се појави од нигде никаде, ама ке си речам е добро де ке поседи ке си оди и ми поминувааа. Денеска кога бев по малата додека стоев како да ми се подзаврте и си реков е ок де ке помине знаеш дека не ти е ништо и ми се смири одмаа. На вакво време стално бев омалаксана, депресивна а денеска сум свежа, расположена, секој ден почнав да се шминкам и убаво ми еееее, дај боже да ми потраее. И дај боже со пролетва сите да бидеме подоброо
Натемила ти посакувам секогаш дс бидеш супер и верувај дека тука епресвртот и тоа ќе се случи јас денеска времето тмурно си се средив и на другиот дел од градот по улички си набљудував убаво средени дворишта,фасадите на куќите,не дека се чуствував совршено или без симптоми одвреме навреме ке ме боцнеше во градите некоја струја во нозете но јас си продолжив ,си поминав 5км без да сетам си купив една милка и си се вратив дома,значи да си се зафатиме со работа на себе не се откажувајте,пробувајте и не губете надеж, ве гушкам и ви праќам позитивна енеегија на сите,пишете за вашите позотивни искуства во борбата со оваа состојба така ке се фокусираме сите на успех, на позитивни мисли на техники кои помагаат и сл.
Заедно сме послиниии, мислам дека повеке ме лекува оваа група отколку било кој доктор и апчееее. Заедно ке успееме. Ве сакаммм ситееееее
Колку сум среќна за тебе <3 ти посакувам секогаш да бидеш вака расположена,а и на сите други ви посакувам и верувајте дека сите ке успееме ... поддршката е најдобра терапија !! <3
Odamna ne sum pisala ama eve imam potreba.Ovie 2-3dena od doma sedenje me faka panika od nikade i nisto pocnuvam da se prepotuvam,zamaten vid,gumeni noze,crnki pred oci.Dosega dobro se drzev zarem e mozno povtorno istata prikazna.Sega sedev go ranev maliot odvaj izdrzav da dosedam mislev ke se srusam si go izmeriv pritisokot normalen mi e.Dali e od vremevo ili do mojava glupava potsvest???
Од времето е, денеска сите се жалат на омалаксаност, дури и луѓето без анкс. Немај гајле, ти колку работи доживеа и не се сруши нема ни сега. Утре ке биде подоброоо
Ufff nate se nadevam ke pomini ama si go vrajkam filmot od lani ova vreme mart pocna vaka da me drma pa zavrsiv na psihijatar i sega da ne se sluci istoto .I tuka ustvari pravzm greska sto sega mislam celo vreme deka pak istoto ke bide i normalno taka i ke bide kakvi sto ni se mislite takov ni e zivotot.backi za tebe
наместо да мислиш еве дојде пак март леле пак ке ми се случи истото или што ако ми се случува истото пак, ти самата кази си на себе помина цела година и јас сум појака од лани со тек на време ке го нема ова лошо искуство појака сум похрабра и не му се плашам веке, и нормално верувај во тоа и ке биде така