најбитно нешто што треба да го знаеш е да не се затвораш дома ... иначе јас имам само 15 години па веке 1 година се борам со воа ... без надеж и воља ништо неможеме да постигнеме ! зошто да си го расипуваме животот ? сеуште сме премногу млади а си ставаме проблеми на главава ... има луѓе кој се стварно болни од тешка болест па имаат надеж дека ке оздрават а ние будали сме седнале и се плашиме од ништо .. се ке биде добро ангелинче. Само знај кога ке ти дојде некоја лоша мисла,односно коа ке помислиш на анкс направи си го во главата тоа да биде оптимистичко,па дури и смешно да звучи
Луѓе задутрњ полагам џа возачка и денес вежбав но ме фати анксиозност некоја и трема од прееса и сеа се повеќе сум стресена цел ден трема имам а дури задутре е тоа цела сум истресена и глава ме стега више ... дај кажите ми совет се плашам оф аман -.- стегната сум цела ми иде да не отидам ни на полагање ни на ништо - -
Зошто да не одиш на полагање? Ќе заборавиш дека си платила и дека не за џабе минувАше време? Смири се напиј се некое чајчр бедоксинче и сконцентрирана мисли како да положиш
Дечки пробајте со медитација и молитви. На почетокот ќе ви биде безвеза(онака како што ви е се) но после ке почните да се чувствувате дека правите разлика и нешто ново. Има милион програми за медитација, пробајте нема да зажалите.
Natemila Биди како тревата - исправи се кога те газат, биди како кокичето - најди топлина и во снегот и биди најсреќна во секој нареден ден. СРЕЌЕН РОДЕНДЕН!!! NATEMILA
Само храбро луѓе! Психолозите велат дека месец март е тежок период за анксиозните луѓе, поради промената на времето. Така да, и да не се чувствувате добро, да знаете дека е нормално и да продолжите со обврските. Верувајте дека еден ден ќе биде подобро, но мора да вложиме напор и труд, да вложиме максимум позитивни мисли, а симптомите да ги прифатиме како присутни, но да не се плашиме од нив бидејќи се лажни.
Да се надеваме дека е до месецот зошто ужасно се чувствувам Имам некои болки во градите и мислам дека срце ке ме мавне а депресијата да не ви расправам Ајде ке чекаме сонце да не огрее Велиш еден ден ке биде подобро а баш би сакала да знам кога ке стаса тој проклет убав ден кој го цекам со години Во секој случај be.positive си позитивна и влеваш некоја енергија дека ке помине еден ден Поздрав
Секако дека ќе помине, само да се трудиме. Еднаш и мене ми изгледаше невозможно. Скоро да бев убедена дека е невозможно... Но ете, добра сум, фала на Господ. Нема да добиеш ни удар, ништо, не се грижи.
Оф помагајте не можам мислам ќе ме удри нешто од сабајле пак тремата ме држи до утре, и се стегам само... не знам што да си речам како да се смирам си велам ништо страшно не е ќе помине ама анкс ме убива еве цел ден оффф
Cleonika не се секирај мене веке 3 недела ме држи што анксот што депресијата Ги поминав и лекари и примам витамински коктели но се ми е исто Ништо не се менува Само полека и стрпливо белким ке ни помине Еве на работа сум а цел ден само спуштам и дигам екрани на Форумот и јас како тебе и белким ке ми помине be.pozitive напиша дека може е и од времето што тешко верувам но еве додека ја читав и поверував Па така и ти читај пишувај па белким ова глупаво чувство ке не напушти Мегусебната сила ке не исправи и ограбри да се подигнеме и ослободиме од ова глупаво чувство И јас сум во иста ситуација како тебе Теши се дека не си осамена и дека се е минливо Поздрав
Ти благодарам Доки за поддршката, и Veren треба почесто да ни пишува од неговите мотивациони одговори пошто стварно помагаа јас инаку полагам утре за возачка, и мислам дека тремава сега во овој период од животов ми е најнеподнослива... порано сум имала и трема и све ама не сум реагирала олкуу како сега... не знам дали е последица ова на анксот и преходните искуства нели што ги имаме со стравови и паники, и сеа и тремава ја преувеличувам ? напнатааа сум од вчера бечерта ме фати не знам до утре како ќе издржам.,. аманн веќе . bthw Срекјен Роденден на Натемила, да бидеш секогаш среќна и оваа година да ти доенсе само спокој, и да ти помине целиот страв. гушки до сите.
SW soglasuvam so tebe ama Se soglasuvam so tebe vekje nekolku dena sum super ama eve deneska me fati nekoja depresija bockanje kaj srceto ama nekako se spravuvam
@Cleonika, jas bev mn. srekjna koga trebase da polagam za vozecka. Togas ne se soocuvav so anksioznost, trema i sl. i samodoverbata mnogu mi pomogna. Taka da uzivaj si, bidi skoncentrirana na vozanjeto i ke pomine dobro. A denes ne misli na toa. Fantaziraj si okolu raboti koi te pravat srekjna. Cekame dobri vesti
Среќен роденден и се најубаво само среќа и радост да те прати овој ден и сите други денови ти посакувам од се срце
Zdravo , ke izvinete prvo shto ne pisham na Makedonski font, imam problem vo tastatura Mi treba da kazam golema podrska , ako na nekoj voopsto mu se slucuvalo istoto Dali vi se losi od anaksioznosta,preku den sum ok , navecer pocnuva da mi se povraka sekoja vecer e to veke ne se trpi odam na lekar se na stress mi vikaat ,isplasena sum mnogu, isto taka , custvuvam nekakvo zateganje vo glava ne e bolka ama ko nekoi da mi stava nekoja tezina vo glava ko istrpnuvanje ,glavata poteska ot teloto , Sram mi e veke i po bolnici da odam. ve molam pisete ako nekoj imal nesto na takov princip,zapocnuvam da pomisluvam na najlosite bolesti .