Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    најбитно нешто што треба да го знаеш е да не се затвораш дома :) ... иначе јас имам само 15 години па веке 1 година се борам со воа ... без надеж и воља ништо неможеме да постигнеме ! зошто да си го расипуваме животот ? сеуште сме премногу млади а си ставаме проблеми на главава ... има луѓе кој се стварно болни од тешка болест па имаат надеж дека ке оздрават а ние будали сме седнале и се плашиме од ништо .. се ке биде добро ангелинче. Само знај кога ке ти дојде некоја лоша мисла,односно коа ке помислиш на анкс направи си го во главата тоа да биде оптимистичко,па дури и смешно да звучи

На crazylady, martinamarte, doki55 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Луѓе задутрњ полагам џа возачка и денес вежбав но ме фати анксиозност некоја и трема од прееса и сеа се повеќе сум стресена цел ден трема имам а дури задутре е тоа цела сум истресена и глава ме стега више ... дај кажите ми совет се плашам оф аман -.- стегната сум цела ми иде да не отидам ни на полагање ни на ништо - -

3. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Зошто да не одиш на полагање? Ќе заборавиш дека си платила и дека не за џабе минувАше време? Смири се напиј се некое чајчр бедоксинче и сконцентрирана мисли како да положиш :*

На Cleonika и IthoughtIwasAnAllien им се допаѓа ова.
  4. bperov

bperov Активен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    45
    Дечки пробајте со медитација и молитви. На почетокот ќе ви биде безвеза(онака како што ви е се) но после ке почните да се чувствувате дека правите разлика и нешто ново. Има милион програми за медитација, пробајте нема да зажалите.

На veren му/ѝ се допаѓа ова.
  5. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    10995450_1031582280191830_8623327489918172801_n.jpg Јас мили мојјј ве канам сите на по едно парчее тортааа, по повод мојот роденденнн :^::*

На elisabeta, Matea94, lavanda 07 и 8 други им се допаѓа ова.
  6. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Natemila
    Биди како тревата - исправи се кога те газат, биди како кокичето - најди топлина и во снегот и биди најсреќна во секој нареден ден. СРЕЌЕН РОДЕНДЕН!!! NATEMILA

На Viki693 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. be.positive

be.positive Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    146
    Само храбро луѓе! Психолозите велат дека месец март е тежок период за анксиозните луѓе, поради промената на времето. Така да, и да не се чувствувате добро, да знаете дека е нормално и да продолжите со обврските. Верувајте дека еден ден ќе биде подобро, но мора да вложиме напор и труд, да вложиме максимум позитивни мисли, а симптомите да ги прифатиме како присутни, но да не се плашиме од нив бидејќи се лажни. :hug::hug::hug:

На crazylady, lavanda 07, doki55 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Да се надеваме дека е до месецот зошто ужасно се чувствувам Имам некои болки во градите и мислам дека срце ке ме мавне а депресијата да не ви расправам Ајде ке чекаме сонце да не огрее Велиш еден ден ке биде подобро а баш би сакала да знам кога ке стаса тој проклет убав ден кој го цекам со години Во секој случај be.positive си позитивна и влеваш некоја енергија дека ке помине еден ден Поздрав

9. be.positive

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    146
    Секако дека ќе помине, само да се трудиме. Еднаш и мене ми изгледаше невозможно. Скоро да бев убедена дека е невозможно... Но ете, добра сум, фала на Господ. Нема да добиеш ни удар, ништо, не се грижи.

На doki55 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Оф помагајте не можам мислам ќе ме удри нешто од сабајле пак тремата ме држи до утре, и се стегам само... не знам што да си речам како да се смирам си велам ништо страшно не е ќе помине ама анкс ме убива еве цел ден оффф

11. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Cleonika не се секирај мене веке 3 недела ме држи што анксот што депресијата Ги поминав и лекари и примам витамински коктели но се ми е исто Ништо не се менува Само полека и стрпливо белким ке ни помине Еве на работа сум а цел ден само спуштам и дигам екрани на Форумот и јас како тебе и белким ке ми помине be.pozitive напиша дека може е и од времето што тешко верувам но еве додека ја читав и поверував Па така и ти читај пишувај па белким ова глупаво чувство ке не напушти Мегусебната сила ке не исправи и ограбри да се подигнеме и ослободиме од ова глупаво чувство И јас сум во иста ситуација како тебе Теши се дека не си осамена и дека се е минливо Поздрав

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  12. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    ШТО НЕ МОЗЕ ДА НЕ УБИЕ НЕ ПРАВИ ПОЈАКИ !!! 8):hug::dance::ninja::*:(y):handshake:(highfive):)

На crazylady, IthoughtIwasAnAllien, Cleonika и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Нате Дoзвoли си дa бидеш СРЕЌНА, СРЕЌЕН РОДЕНДЕН И СЕ НАЈДОБРО НЕКА ТЕ ПРАТИ :)

На IthoughtIwasAnAllien и natemila им се допаѓа ова.
  14. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
  15. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Ти благодарам Доки за поддршката, и Veren треба почесто да ни пишува од неговите мотивациони одговори пошто стварно помагаа :) јас инаку полагам утре за возачка, и мислам дека тремава сега во овој период од животов ми е најнеподнослива... порано сум имала и трема и све ама не сум реагирала олкуу како сега... не знам дали е последица ова на анксот и преходните искуства нели што ги имаме со стравови и паники, и сеа и тремава ја преувеличувам ? :( напнатааа сум од вчера бечерта ме фати не знам до утре како ќе издржам.,. аманн веќе . bthw Срекјен Роденден на Натемила, да бидеш секогаш среќна и оваа година да ти доенсе само спокој, и да ти помине целиот страв. гушки до сите.

На IthoughtIwasAnAllien, veren, natemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. angelince123

angelince123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2015
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    10
    SW soglasuvam so tebe ama
    Se soglasuvam so tebe vekje nekolku dena sum super ama eve deneska me fati nekoja depresija bockanje kaj srceto ama nekako se spravuvam

17. be.positive

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    146
    @Cleonika, jas bev mn. srekjna koga trebase da polagam za vozecka. Togas ne se soocuvav so anksioznost, trema i sl. i samodoverbata mnogu mi pomogna. Taka da uzivaj si, bidi skoncentrirana na vozanjeto i ke pomine dobro. A denes ne misli na toa. Fantaziraj si okolu raboti koi te pravat srekjna. Cekame dobri vesti :)

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  18. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Најсреќен роденден Нате,нека Господ ти пружи убавини во животот. Имај убав ден

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  19. lavanda 07

lavanda 07 Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2014
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    43
    Среќен роденден и се најубаво само среќа и радост да те прати овој ден и сите други денови ти посакувам од се срце

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  20. smatka

smatka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    57
    Zdravo , ke izvinete prvo shto ne pisham na Makedonski font, imam problem vo tastatura
    Mi treba da kazam golema podrska , ako na nekoj voopsto mu se slucuvalo istoto
    Dali vi se losi od anaksioznosta,preku den sum ok , navecer pocnuva da mi se povraka sekoja vecer e to veke ne se trpi odam na lekar se na stress mi vikaat ,isplasena sum mnogu, isto taka , custvuvam nekakvo zateganje vo glava ne e bolka ama ko nekoi da mi stava nekoja tezina vo glava ko istrpnuvanje ,glavata poteska ot teloto ,
    Sram mi e veke i po bolnici da odam.
    ve molam pisete ako nekoj imal nesto na takov princip,zapocnuvam da pomisluvam na najlosite bolesti . :( :*