Ваквото нешто се случува на личности, кои многу длабоко размислуваат и ги анализираат нештата до максимум и се многу емотивни и чувствителни, а воедно и многу паметни со висок IQ - мислење на д-р специјалист невропсихијатар Милутинович. Е ова ми се свигја....БРАВООООО..и тоцно е ова,посебно високиот коефициент..хехе.. јас на пример многу длабоко размислувам,па гледам да не згрешам,па анализирам,(може дека сум скорпија..хаха) итн..и тоа ме страшно убива..сега баш поминувам низ мн тешки брачни проблеми кои не ги посакувам на никој...па имам знаци на вракјање на анксот...па ке видиме............Имајте сите убав ден
здраво на сите еве ме и мене ве Читам секој ден сусте е променлива состојбата си го имам стравот и паниЧните напади ама се надевам дека ке помине поздрав до сите
Оф леле, и кај мене мн мн рано почна оваа анксиозна состојба, сега имам 21 година а веќе 6та година имам анксиозност. И јас како тебе од обично вртење при менструален циклус, дојдов до состојба да паѓам во несвес, да се будам ноќе мислејќи дека не можам да дишам и дека тонам, направив милион испитувања и се беше во ред. Мене ми рекоа дека најверојатно станува збор за хормонално пореметување односно хормонски дисбаланс бидејќи во текот на созравањето сум станала преосетлива и мојата анксиозност е еден вид на страв од болести, значи што и да правам мене секкој ден ми се врти секој ден, ама тоа е константно значи функционирам се ама ми се врти, но има моменти кога толку ми е лошо што одам на лекари и ништо се е ок и пак се враќам дома... Мн ми помага на мене овој форум и разговорот со поединечни особи кои навистина ми помагаат... Јас мислам дека анксиозноста е во прашање и кај тебе, за жал пубертетот наш е само 1 причина која ја донела анксиозноста на површина, ама лек нема ја и антидепресиви пијам и исто е се е до нас и до нашата мисла, јас се надевам и се борам да излезам од оваа состојба.
Не не карајте нас оние кои се жалиме на форумов, мене лично ми е многу полесно кога ке споделам со вас, и онака никому нисто не кажувам, речиси и да не знаат луѓево околу мене низ што поминувам секој ден , па вие сте ми тие блиските на кои ке можам да се искажам. Денес цееееел ден сум со вртоглавици, не знам сама како поминувам низ ова, не знам ни вие, досега не сум имала вртоглавици кои траеле цел ден, обично ке ми се случи и за 5 мин ке ми помине, не и денес .... УФ
најдобро е кога споделис со некого и јас го Читам форумов секој ден и го споделувам секој напад сто ке ми се слуЧи не се скирај мисли си на несто убаво и ке помине поздрав........
пред само две недели бев повлечен потиштен сега пијам депрозел и хелекс по потреба и истотака одам на психотерапија,некако се вратив во нормала,но сега сум поизбувлив (од секогас сум бил избувлив)но сега ми е чудно колку сум поинаков од пред две три недели,дали и избувливоста е попратен симтом на анксиозноста
здраво јас денес сум со некои Чудни напади како да не мозам да земам воздух како несто да ме притиска во градите се гусам како да немам воздух катастрофа зива до кога вака дали некој имал вакво несто?
Здраво девојки, Веќе подолго време ја читам темава, но еве сега се решив да пишам во врска со мојот проблем... Мојот проблем е пречесто размислување во врска со смрта, која е поентата на животот кога на крајот следи, мисли кој многу ме измачуваат... Иако не би посакала на никого вакви непријатни мисли, би ве замолила да ми кажете дали сте имале некое вакво слично искуство и како сте се справиле на крај
zdravo i ja sum nova deneska resiv da vi pisam i jas sekoj den imam vrtoglaviici eve 5 meseci ima kkao se borim so ovie vrtoglavici dali toa ot sto mislme mnogu sve na bolesti mislim i se plasim sekogas koga me boli nesto sve na loso mi ide pametot zivim u francija ima 2 god i praev sve analizi sve dobro izlaga i mi rekopa da idem da zborim so psiholog ve molam kazete mi dali sum i ja ankziozna
Јас го имам истиот проблем со секојдневни вртоглавици но мн мн подолго од тебе, веќе 6та гоидна. Мене на психолог и псохијатар ми рекоа дека станува збор за анксиозност и пречувствителност, а таму ме пратија лекарите кај кои претходно ги направив сите испитувања и се беше во ред, но за жал сеуште и со АД го чувсвувам тоа, ама се борам... Оди на психолог/психијатар барем за совет
fala mnogu znam kako se osecas znaci ne sum samo ja take ce idem za sovet u psihijatar i ce vi pisam kako projdov fala mnogu
zdravo .jas sum nova na forumov.go razgleduvam mnogu odamna no sega sobrav hrabrost da si gi iskazam problemite .so nekogo veke sum prijatel na fb so dunja so bojana i tn.mene ova se mi se slucuva otkako se operirav od zolcka i od togas mi izlegoa si te problemi.postojano sum so vrtoglavici.so trnenje na raka i noga nesvestica,bolki vo stomakot tegobi kaj srceto glavobolki nemanje na ramnotezai mnogu drugi simptomi.ova mi se sllucuva tri godini.tri godini odam po lekari i duri se zavrkavaat so mene no jas ne im veruvam.nemam nikakva doverba vo lekarite mi davaa i antidepresivi no nekoj ne mozev da gi pijam nekoj gi ostavav samata za da ne gi pijam zatoa sto ne veruvam deka mi e anksiozno.tuku mislam deka stvarno nesto ne e vo red so mene.ve molam vas za bomos dali znaete kade da se obratam koj doktor e dobar za da giprepoznae moite simptomi dali navistina sum aksiozna ili navistina sum bolna.mozebi vie ke prepoznaete zaradi toa sto ste po iskusni na forumov .tolku za pocetok se sto ve interesira prasajteme se nadevam ke mi pomognete zatoa sto ova ne se izdrzuva.vi blafodaram odnapred
Што имаш исклучено било каква органска болест значи станува збор за анксиозност. Мораш да посетиш психијатар и да ти даде совет и некои таблетки. И јас ги имам истите симптоми веќе 6 години, а за жал и мн други членови на форумов. Читањето на сите приказни на луѓето кои поминуваат ноз ова навистина помагаат за да знаеме дека не сме само ние во ваква состојба но потребна е и потпора од психијатар. Поздрав
здраво ако ти се исклуЧени сите органски заболувања коöку и да испитува џабе е и јас ги имам истите симтоми еве сега сум една недела и со гусење и тегоби кај срцето и јас се надевам дека ке помине најубавиот дел од зивотот ми помина во страв и паники ви посакувам убава веЧер на сите
i mmene isto najubavite godini mi pominuvaat so strav.imam dve deca ne mozam da im posvetam vnimanie.ne mozam da odam na rabota sedam doma bez rabota tri godini.kaj da odam koj saka takov rabotnik odma ke te izbrkaat.neznam dali seto ova ke pomine veke gubam nadez.fala
не смееш да изгубиш надеж, имаш две деца, треба љубов да им даваш, научисе да го прифатиш ова, знам т.е знаеме сите тука на форумов дека е тешко, ама гледај барем колку други живеат со истото, сите сме борци сите се бориме
Кај сте ве нема?! Јас поминувам низ лош период, многу ми е тешко, овие два дена сум крш, паники имам за извос!!!!!!!!
Здраво на сите...Ме немаше некое време, но не ве заборавам.можам да се пофалам дека сум супер но ме плаши едно нешто- Сега сум на апчиња но што откако ќе престанам да ги пијам? ако пак се врати истата состојба? поздрав до сите, а посебно до оние новите (ЗНАМ КАКО ВИ Е).
hehe i jas sum po dobra no vrtoglavicite tuka se so mene ama ce projde samo treba vreme borite se svite zaedno ce go projdeme ova samo napred pozz do svite ankziozni devojki hehehehhe