Форумџика на годината

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Исто и мене ми е така денес посебно.
    Деновиве ми беше баш супер, фамилија, пријатели беа дојде од по други држави и баш убаво си поминував. Ама сега еве сите си разаминаа кој по работа, кој на студирање по други градови, држави (исто и јас утре треба да си одам од дома) и тотално ми е без врска. Кога ќе ми текне дека имам предавања, вежби пак истата песна.
    Баш со другарка ми броевме и имаме уште 4-5 недели предавања, меѓу кои три продолжени викенди :) па некако се тешам
    Инаку и јас чувствувам немир, пак срцето ми чука забрзано и не можам да спијам како што треба. Зборував со мајка ми и колку толку ми помогна психички. Деновиве решив да пијам бедоксин пред да си легнам, па може помирно ќе спијам.
    Пробај и ти така, само знај дека не си сама. Има и многу други со истиве симптоми. Мене пред месец дена ми беше тешко, па многу подобро и еве сега после толку денови слободни пак ми е така.....се надевам дека се ќе помине, мора заби да стиснеме сите. :)

На IthoughtIwasAnAllien му/ѝ се допаѓа ова.
  2. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Здравоо дечкиииии, јас супер суммм, малце денес кога станав осетив некоја нестабилност, вртоглавица, нереалност и си викам ова пак сака да ме дрмнеее. И земав средував регалите еден саат и више редев алишта, и открив дека пола и повеке ми се малиииии хаха, па ги спакував и ги дадов на едни девојчиња во мало, па така и се прошетав и ми помина некако. После дојдов дома ама некако не ме држеше место па и реков на сестра ми малце да пешачиме и така сега пред малце си дојдов домааа. Ииииии добив позив кој долго го чекав од една личност и сум прескрекнаааа хахаха. Се надевам наскоро ке бидеме сите доброоооооо а до тогаш БОРБА БОРБА И САМО БОРБААА, а да не заборавам и вежбав 30 мин иако енергијата ми беше на 0.

На Darko90, andarina, bperov и 6 други им се допаѓа ова.
  3. smatka

smatka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    57
    Nikakvo mi e i na mene , mene pak onie tegobi vo zeludnik cuvstvo deka mi se povraka nestabilnost srceto ke mi izleze denes ,so eden zbor kazano uzas , al so tegobite mi e naimacno neznam veeke so da se prai , loso vi e na vas taka ponekogas :/

4. angelince123

angelince123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2015
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    10
    Dali vi se slucilo ustata tda vi e suva jazikot bel i rapav kako da nemam plunka :/

5. Kenzoo

Kenzoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.189
    znak na stres i depresija , i moznost za nekoja so zabite ako imas prpblem infekcija...

6. angelince123

Се зачлени на:
    22 март 2015
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    10
    Ne e ssamo toa mozebi od stres od koa mi se desi ovaa situacija imam kako zabi od stranite dali od steganje na vilicata pri stres neznam no malku me plasi situacijava a pred anksiozata nikogas ne mi se pravel takov jazikot

7. Kenzoo

Kenzoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.189
    moras da opustis malku ..nema mesto za panika ... mmoze da odis i do na zabolekar..

8. angelince123

Се зачлени на:
    22 март 2015
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    10
    Okej fala vekje mi kazaa da probam so kamilica i tri patpi da go pominuvam so cetka za zabi so pasta i soda mozebi kje projde

На Kenzoo му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    И јас сум за нигде ме тепа депресија

10. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    Не сте за нигде нека не ве тепа депресија вие тепјте ја неа :), ајде нема слабост радувајте се на секој ден нема потреба од лоши мисли дури и кога имаме лоши ситуации и случки извлечете ја позитивата од сето тоа и поуката , поздрав :)

На ArmaniCode, elisabeta, doki55 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. smatka

smatka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    57
    Da na pocetok postojano mi bese taka :(

12. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Мене TE="smatka, post: 2381221, member: 68544"]Nikakvo mi e i na mene , mene pak onie tegobi vo zeludnik cuvstvo deka mi se povraka nestabilnost srceto ke mi izleze denes ,so eden zbor kazano uzas , al so tegobite mi e naimacno neznam veeke so da se prai , loso vi e na vas taka ponekogas :/[/QUOTE]
    Мене денес ми е уште полошо. Цела вечер не спиев како што треба поради тахикардијата. Срцето буквално ќе ми излета од гради. Сега си реков ај пак да пробам да се одморам ама нема шанси. Се напив бедоксин и пред да легнам и кога станав сабајлево и планирам цела недела по два бедоксина на ден да пијам. Ако и тоа не помогне тогаш одам на доктор за детални анализи. Пред едн недела ми правеа екг и ми кажа докторот дека имам тахикардија ама не ја чувствував толку. Но овие последни 2-3 дена баш ме мачи. И немам доволно воздух, некој малку да ми повиши тон одма ми се плаче како мало дете сум, ми се тресат рацете како постојно да сум возбудена и како што спомнав имам несоница. За недела дена аки не ми се подобри тогаш правец на доктор. Се трудам деновиве да сум опуштена и смирена ама ај ќе видиме. Плус и времево игра голема улога. Се надевам подобро ќе ни биде на сите, зошто само кој осетил н на кожа знае како е.

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  13. andarina

andarina Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2014
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    15
    Za toa belo na jazikot go imav pred 1 godina nekade, od apteka nistatin kapki mislam deka se vikaa takvi gorclivi se kapnuvaat na jazikot i pominuva ...

14. andarina

andarina Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2014
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    15
    Sakam da go spodelam ovaa so vas ..
    Denes bev na psihijatar barav sovet od nego. .. mu kazav se kako se custvuvam, koi simptomi gi imam, deka osekjam nekoj nemir vo mene, nemam sila ni za dvizenje vekje, tahikardija ...
    Covekot mi se kolnese mi vetuvase deka seto ovaa ke mi pomine ako gi pijam apcinjata sto mi gi prepisa paroksetin 20mg, mi vika toa se stres, uplav ima lek za toa ne se grizi. Kazuvam deka odednas nesto ke pocne da mi bie vo stomak i srceto silno da mi cuka i vika seto toa e od stravot ..
    Planiram da gi pijam tie apcinja pa sto saka neka bide, posle eden mesec mi vika ke dojdes na kontrola bez upat da te vidam, ti vetuvam deka ke si kako nova ..

15. alekk

alekk Активен член

Се зачлени на:
    11 мај 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво веќе 4 месеци земам елицеа по 5мг и доста подобро се осеќам е сега имам главоболки 2-3 пати неделно во просек не се мигрени што све не испитав од вид синуси итн и неможам да најдам причина дали може лекот да ги предизвикува после толку време и дали некој друг имал слично искуство?

16. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    Eeee eve i jas da pisham posle nekoe vreme !! Nemozam da recham deka sum dobro no nemozam ni da recham deka mi e kako porano ... se nadevam deka napreduvam
    nekjna so mojata drugarka ispeshachivme 20km a povekjeto od patot beshe gornishte i ne me fati nikakva panika ni pa strav i posle toa bev premorena no mnogu dobro se chuvstvuvav ! veruvajte deka ke pomina no treba vreme i nadez za toa :D backi do site :l::l::l::l::l::l::l::l::l::l::l::l::l::l::l::l::l::l::l: :*:*:*:*:*:*:*:*

На Viki693, JollyGirl, natemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. lina.ina

lina.ina Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    38
    jas piam 11 meseci elicea nemora da znaci deka ti e od eliceata sea da se konsultiram do koga vikate da se piat AD

18. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Јас повторно да пишам. Прееска од кога го пишав постот погоре дека ми е тешко, едвај собрав сили и сепак се решив да излезам... И еве дури сега се прибирам. Крај 14.30 имав вежби на факултет до крај 16.00 и цело попладне сум со другарка ми по продавници, бутици, трговски, низ центар,малки кај неа дома и ссега финишот на чајче и палачинки со братучедите. :) сега планирам да учам за колоквиумот и некако тахикардија е намалена т. Е. не ми чука срцето толку брзо, според мене нормализирно е. Значи работата е да се исполни секој час во денот со некаква активност, секој ден во неделата и секоја недела во месецот. Па може тогаш ќе биде се како што треба. Гушки и бакнежи до сите, имајте убава вечер :) колку и да е тешко не се даваме.... Тоа е нашето мото. Верувајте и ќе успеете.

На andarina, natemila и veren им се допаѓа ова.
  19. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Какостеми дечки?Денес времето малце заникате ама јас пак дома не се завртив со цели дерпесии и тешкотии шетав [​IMG] си велам доста го обвинувам времето за мојава состојба време е да тргнам и против него ,ако седам дома не ке ми помини оваа депресија вака ке шетам нека се лачи серототнин , крос шетање си купив и книга па сега ке читнам малце
    [​IMG] поздрав до сите борбата продолжува

На Viki693, lejlla, veren и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    нема подобар лек за мислите од читање на добра книга , сепак книгата е најефтиното патување , добра ноќ на сите :)

На elisabeta, mal.ecka, natemila и 2 други им се допаѓа ова.