Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. smatka

smatka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    57
    Nikoj ne kaza deka mu e loso od ova cudovo , samo mene mi deluva taka izgleda :/ da mi se povraka sekoja vecer

2. marinela5

marinela5 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    28
    Mene od zanfeksata mi se losi sekoe utro i plus anksiozna preku cel den nemam apetit .kako vi bilo vas (na tie sto ja piele)?se izvinuvam za lat od mob pisuvam

3. BrokenAngel97

BrokenAngel97 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    36
    И кај мене е исто посебно кога ќе сум на отворен простор. Ми се мати во главата и веднаш почнувам да паничам. :sweat:

4. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    2.382
    пред колку време започна да ја пиеш?

5. marinela5

marinela5 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    28
    Dve nedeli denes

6. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Друштво здраво, е вакааа од кога си ветив дека ке мислам само позитивно сум супееррр, леле дури ми е страв да кажамм да не се подречамммм. Денеска цел ден на сонцево, па и се разработев во двор, садев вадев се правев, другарки кафе, прошетки сеееееее. Едно време од нигде никаде срцето почна да ми чука брзооо ама си рековв е чукај дееее. Уште нешто благодарение на анксооов си се запознав со една девојка од кратово и сека ке дојде за 1 мај на спиење кај менеее и пресрекнааа сумм, нешто добро и од анксот едно новоо пријателствоо. Епа среќна суммм, дај боже да потраеее и си имам во текот на денот по некое симптомчеее ама само на игноррррр го ставам :*:*:*:l:

На mal.ecka, lejlla, bubic.k и 3 други им се допаѓа ова.
  7. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    2.382
    Додека не поминат 5-6 недели и додека не почне целосно да делува ќе имаш некој симптоми, не се плаши тоа е така додека не ти се навикне организмот на лекот. Јас кога почнав да го пијам АД-елицеа цели три недели не можев ништо да ставам во уста.

8. angelince123

angelince123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2015
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    10
    Da do t
    Da do anksiozata ti e i mene mi se sluci dobivav po sedum denas mi traese a sega po tri se e od stres

9. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.924
    Допаѓања:
    15.860
    Дали е ок, ако спијам со зајаче? Ете 24 иам и така ми дојде убаво да го гушнам.

Лека ноќ:l::*::*

На IthoughtIwasAnAllien, natemila и Viki693 им се допаѓа ова.
  10. angelince123

Се зачлени на:
    22 март 2015
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    10
    Mene vekje dva saati me mi se smituva mi cuka pa prestamuva me poludiva me fakja panika golema :/

11. angelince123

Се зачлени на:
    22 март 2015
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    10

12. Inkaaa

Inkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    143
    Probaj da se smiris do meditacija ili joga, pomaga mnogu i ako imas pri raka B6 ke ti zavrsi rabota. Ignoriraj gi crnite misli, potseti se deka nikogas pri vakvi situacii ne ti se slucilo nisto loso :) :*

На bubic.k му/ѝ се допаѓа ова.
  13. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Чим ти е убаво ич не му ја мисли, прави се што ти е убавооо :*

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  14. bperov

bperov Активен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    45
    Немајте мака, мене три недели ми се повраќаше секое утро, ама го најдов лекот-јадете нешто пред легнување макар и со сила. Еве два месеца и нешто ги пијам и сега немам никакви странични ефекти. Не прекинувајте и не паничете само за тоа...издржете на сите што пиеле му е така.
    Ееее па после раат како.....

15. bile69

bile69 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    20
    Zdravo more e so apcinja nema efekt samo gi maskirame simptomite se e vo mozokot dodeka sam ne si kazes stop i dosta e od ovaa sostojba nema izlez koj kako saka neka me sfati jas bev i so apcinja i bez apcinja pa pak imam simptomi ali sepak nisto ne mi se slucilo do sega znaci se e do nas kako nie ke ja prifatime ovva sostojba koja minuva i pak se povtoruva ziv covek mora da se bori i samo jaknenje na samodoverbata poz imajte ubav den

На natemila, Inkaaa и veren им се допаѓа ова.
  16. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Тоа е така иако на почеток може со апчиња, но после и јас сум за терапии и разговор за стекнување на самодоверба итн..

17. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    Еднаш напишав овде и пак ке напишам, не ме сваќајте погрешно не напаќам никого, не постои апче/лек кое може да ви ги смени мислите од лоши/негативни во добри/позитивни тоа самите мора го правиме и да се бориме за тоа , поздрав на сите уживајте петок е топло е времето нема потреба од грижи :)

На mal.ecka, Emili12321, Inkaaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. bperov

bperov Активен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    45
    Така е, и јас се согласувам. Апчињата даваат само простор и можност да почнеш да работеш на себе. За се има причина зошто се појавува.

19. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    А со несоницата што правите? Како се справувате? Јас веќе 4 дена пијам по 2 бедоксини на ден и пак навечер тешко заспивам па се будам по 10 пати во текот на вечерта, и преку ден не можам да преспијам. Џабе се вртам низ кревет 1 саат го осеќам срцето како силно ми чука и не можам да заспијам, а сабајлето на пример во 7 сум станала. Порано секогаш спиев по 8 саати најмалку, а сега по 5 најсила и што е чудно не сум изморена толку многу. Имам енергија цел ден нормално ама сепак сакам да спијам како нормален човек. Не знам што да правам веќе :/ некој совет...

На Winter Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  20. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Поздрав дечки , пешачев трчав и полна сум со енергија овие два дена , убаво е на вечер чувството кога сe чуствува напредок , да вежбаме и да мислиме позитивно исто и медитација image.jpg image.jpg

На doki55, bubic.k, anichka94 и 6 други им се допаѓа ова.