Nikoj ne kaza deka mu e loso od ova cudovo , samo mene mi deluva taka izgleda :/ da mi se povraka sekoja vecer
Mene od zanfeksata mi se losi sekoe utro i plus anksiozna preku cel den nemam apetit .kako vi bilo vas (na tie sto ja piele)?se izvinuvam za lat od mob pisuvam
И кај мене е исто посебно кога ќе сум на отворен простор. Ми се мати во главата и веднаш почнувам да паничам.
Друштво здраво, е вакааа од кога си ветив дека ке мислам само позитивно сум супееррр, леле дури ми е страв да кажамм да не се подречамммм. Денеска цел ден на сонцево, па и се разработев во двор, садев вадев се правев, другарки кафе, прошетки сеееееее. Едно време од нигде никаде срцето почна да ми чука брзооо ама си рековв е чукај дееее. Уште нешто благодарение на анксооов си се запознав со една девојка од кратово и сека ке дојде за 1 мај на спиење кај менеее и пресрекнааа сумм, нешто добро и од анксот едно новоо пријателствоо. Епа среќна суммм, дај боже да потраеее и си имам во текот на денот по некое симптомчеее ама само на игноррррр го ставам *l:
Додека не поминат 5-6 недели и додека не почне целосно да делува ќе имаш некој симптоми, не се плаши тоа е така додека не ти се навикне организмот на лекот. Јас кога почнав да го пијам АД-елицеа цели три недели не можев ништо да ставам во уста.
Da do t Da do anksiozata ti e i mene mi se sluci dobivav po sedum denas mi traese a sega po tri se e od stres
Probaj da se smiris do meditacija ili joga, pomaga mnogu i ako imas pri raka B6 ke ti zavrsi rabota. Ignoriraj gi crnite misli, potseti se deka nikogas pri vakvi situacii ne ti se slucilo nisto loso
Немајте мака, мене три недели ми се повраќаше секое утро, ама го најдов лекот-јадете нешто пред легнување макар и со сила. Еве два месеца и нешто ги пијам и сега немам никакви странични ефекти. Не прекинувајте и не паничете само за тоа...издржете на сите што пиеле му е така. Ееее па после раат како.....
Zdravo more e so apcinja nema efekt samo gi maskirame simptomite se e vo mozokot dodeka sam ne si kazes stop i dosta e od ovaa sostojba nema izlez koj kako saka neka me sfati jas bev i so apcinja i bez apcinja pa pak imam simptomi ali sepak nisto ne mi se slucilo do sega znaci se e do nas kako nie ke ja prifatime ovva sostojba koja minuva i pak se povtoruva ziv covek mora da se bori i samo jaknenje na samodoverbata poz imajte ubav den
Тоа е така иако на почеток може со апчиња, но после и јас сум за терапии и разговор за стекнување на самодоверба итн..
Еднаш напишав овде и пак ке напишам, не ме сваќајте погрешно не напаќам никого, не постои апче/лек кое може да ви ги смени мислите од лоши/негативни во добри/позитивни тоа самите мора го правиме и да се бориме за тоа , поздрав на сите уживајте петок е топло е времето нема потреба од грижи
Така е, и јас се согласувам. Апчињата даваат само простор и можност да почнеш да работеш на себе. За се има причина зошто се појавува.
А со несоницата што правите? Како се справувате? Јас веќе 4 дена пијам по 2 бедоксини на ден и пак навечер тешко заспивам па се будам по 10 пати во текот на вечерта, и преку ден не можам да преспијам. Џабе се вртам низ кревет 1 саат го осеќам срцето како силно ми чука и не можам да заспијам, а сабајлето на пример во 7 сум станала. Порано секогаш спиев по 8 саати најмалку, а сега по 5 најсила и што е чудно не сум изморена толку многу. Имам енергија цел ден нормално ама сепак сакам да спијам како нормален човек. Не знам што да правам веќе :/ некој совет...
Поздрав дечки , пешачев трчав и полна сум со енергија овие два дена , убаво е на вечер чувството кога сe чуствува напредок , да вежбаме и да мислиме позитивно исто и медитација