Другари здраво Малку се стабилизирав денес и еве сите ве проследив што сте пишувале и навистина сите си имаме по некој проблем кој не тишти Мене ми се врати проблемот пред 2-3 месеци што ме мачеше а тоа е исхраната Ми се лоши кога почнам да јадам и ме тресат нервите Со еглонил еден период ми се смири а еве пак ми се јави Денес цел ден од страв не јадев а на ручек седнав но се покајав Повракав цело попладне ме фати и стравот и паниката и бозе мој што уште не Ми се смрачи секој ден по нешто ново И што сега пак ли ке се мачам со јадењето Минатиот пат драстично ослабнав што сите ми велеа да не сум болна нешто Само што се средив истиот проблем и ШТО СЕГА пак ке го минам истиот пат Ми здосади се изморив Ништо не ми се случува освен глупост до глупост која ме вади од колосек Поздрав до сите
Овој симптом го имав многу долго време само ете никој не го споменал па ни јас....скоро година дена се мачев со тоа....немање апетит,ако седнев да јадам,или само воопшто да помислев дека треба да јадам се тресев цела,посебно вратот и главата и имав нестабилност,неможев да си ги крепам.Незнам некако после многу мачење тоа помина,со хелекс се смири.Јадев со сила малку по малку и тоа мина.Незнам каков совет да ти дадам освен да пиеш некои витамини и ѓумбир.Позз
ME isplasia denes so toa da si se proveram skroz i se krvna slika ova ona...ne razbiram stvarno gi imam site simptomi na anksioznost imam normalen pritisok se prasuvam navistina nesto da me mi se slucuva a jas da mislam deka stanuva zbor za anksioznost a kardiolog bez da me pregleda otkako mu gi kazav simptomite mi kaza vednas anksioza e toa nema potreba od plasenje.normalna pojava no povtornpop ne sum sigurna uff be molam sovet pomos
Во тоа е проблемот и кога одиш на лекар ти велат се е во ред а тебе не ти е добро Јас го имам истиот проблем Но знаеш што решив НЕ ОДАМ НА ЛЕКАР зошто после тоа сум трипати повеке недобра Ако е недај боже срце ке не мавне и крај Значи не е затоа знаеш дека сме си жива паника сите и си ги редиме сите можни болести и не мисли повеке на болести Јас кога ми е лошо повеке не мислам дека сум полна од ова или она едноставно мислам како да излезам од моменталната ситуација зошто и друг избор немам иако после кога ми е добро размислувам дали е можно да не ми е од анксот или депресијата но на крај секогаш си речам како и секогаш и овој пат ми помина Но сето тоа ме изморува и ме прави депресивна Но кој избор го имаме Здрави а пак не ни е добро Но сето тоа е јаката мок и состојба на мислата
Znam se mu e jasno no u posledno vreme duri i bemkite si gi ispituvam ne mie jasno ako fatam da ispituvam se nz Do kaj kje stignam i kolku paro kje mi trebaat ...ima li spas od ovaa situacija
A i dali nekoj go srwga i bocka kaj drceto i trnenje na levata raka toa najcekje mr plasi a mi se slucilop moze 30 pati
Ангеличе за бемките ич да не се секираш нив ги има секој втор човел Еве јас имам колешка која имаше бемка на носот точно под окото и беше толку весела ни на крај памет не и беше дека е нешто страшно Но си немала работа и ја чепкала и таа се изиритирала и почна да и расте но и почна да и смета на видот И знаеш еден ден дојде на работа и вели Јас имам закажано за во 11 часот ке ја тргнам бемката Отиде бе човече ја немаше 2 часа и дојде со фластер насмеана и до ден денес е добра и насмеана Затоа за бемките ич не се секирај само не ги иритирај со чепкање инаку не се опасни или многу ретко
Колку повеќе читате симптоми на другите луѓе овде на темава толку повеќе мислите дека и вас ви се појавуваат истите. Не се споредувајте со други.
A vi se slucilo li bockanje vo leva strana i trnenje na levata raka i preskoknuvanje na srceto toa nakvekje me plasi deka stvarno nesto ne e vo red
Мене тоа редовно ми се случува бев и на лекар но веке не ни одам Тоа е мускулната опна околу срцето која не стега при стрес или нервоза тоа воопшто не е срцето не се нервирај а ние пошто континуирано сме под стрес и никако да ја ослободиме таа опна Јас откако почнав да пијам магнезиум директ ми е подобро и не се толку јаки тија стегања Не се нервирај срце не боли
Јас цела вечер не можев да заспијам од срцето. Мислев дека ќе ми излез од гради и се повеќе се нервирав а тоа посилно чукаше. Ми се плачеше од нервоза кога гледав надвор дека веќе е ден а ја немав око склопено. сакав кога станав д се напијм дијазепам ама не ми дозволија од дома. Утре ќе се јави мајка ми кај матичниот за да превземам нешто. Сега сум како зомби. Ич не сум спиена а утре полагам. И на цела оваа состојба додадете плус пмс и катастрофално време. Изгледа ќе си читам и ќе си плачам цел ден барем другите потрудете се да имате убав ден.
Нагла промена на времее @JollyGirl, и јас денеска некако тешко дишам ама не обрнувам внимание. Напиј се некое чајче од мајчина душица или камилица и едно Б6. Јас така направив и подобро ми е
Имав инсомниа месец дена но некако само по себе ми помина, изгубив 5-6 кг се осеќав ко леш. И јас имав колоквиуми тогаш а дремната само 15 минути дневно и пак успеав да ги положам. А плус на тоа нели црни мисли, плачење, дереализации и глупости, кога тогаш ке помине биди храбра, посети психотерапевт, јас почнав да одам и после 2 сесии се чувствувам многу поуабаво. Биди силна
Фала девојки за поддршка. Знм дека само кој осетил на своја кожа ме разбира како е. Попладнево успеав малку да се одморам, колку толку ми дојде сон. И за чудо уште ми се спиеше ама станав за да учам. Се надевам вечер ќе можам добро да се одморам пред колоквиум. И да не се подрекувам ама подобро ми е малку за разлика од прееска. Може бедоксинот ме смири и малку сонот добро ми дошол. а и сонцето ете го пак ни се појави....
Здраво феминки..... вака да ви раскажамм, јас ок сум ама не најсјајно...денедка сабајлево заедно со мајка ми и тетките отидовме кај еден биоенергичар човекот од Србија е дојден овде стар е...и отидовме ајде и мене да ме види да видиме што ќе рече...чекајки таму сретнав стар другар и муабетејки се испостави дека за истото сме дојдени...некакво олеснување осетив после муабет со него значи како да се соочив дека не сум сама ми олесна малку....инаку биоенергетичарот беше заедно со еден доктор со него што работи, докторот уствари за консултации е тука и им го кажав проблемот ... ми рекоа да доаѓам 10 дена секој ден на третман со биоенергија и дека таа негативна енергија насобрана во мене и стресни страв можат да се сузбијат..... од утре почнувам и ќе ви кажам како поминало и дали имам резултати.... поздравв
И МЕНЕ МИ СЕ ИМА СЛУЧЕНО ДА ОСЕЌАМ БОЦКАЊЕ ВО ЛЕВАТА СТРАНА НА ГРАДНИОТ КОШ ИЛИ КОГА СУМ НЕРВОЗНА ИЛИ ПОДОЛГО ВРЕМЕ ПОД СТРЕС КАКО НА СЕКУНД ДА МИ ПРЕСКОКНЕ ИЛИ СТЕГНЕ НЕЗНАМ ДА ОПИШАМ ЧУДНО Е ЧУВСТВОТО КАО ЗА СКУНД ДА НЕМОЖЕШ ВОЗДУХ ДА СИ ЗЕМЕШ И ЗА СЕКУНД ПОМИНУВА ИСТО СИ СЕ ТЕШАМ ДЕКА Е ОД СТРЕС. МИ СЕ СЛУЧУВА ДА ЛЕГНАМ НА ГРБ И ОСЕКАМ КАКО НЕКОИ БРАНОВИ ВНАТРЕ ВО ТЕЛОТО КАКО НЕШТО ДА МЕ ТУРКА ЛЕВО- ДЕСНО- ДЕСНО ЛЕВО ЧУДНО ЧУВСТВО ИЛИ ПАК КАКО НЕКОЈ ПРИТИСОК ВО УШИТЕ КОЈ ЗАВРСУВА СО ЗУЕЊЈЕ НО ЗА СЕКУНД И СЕ Е ВО РЕД ПОНЕКОГАС ЗНАЕ И ПРИТИСОКОТ ДА МИ ПАДНЕ , ВО ОСНОВА МИ Е 70 СО 110 И ПУЛС НОРМАЛЕН ИЛИ ПАК ДА ОСЕКАМ КАКО НЕСТАБИЛНОСТ ВО НОЗЕТЕ МИСЛАМ МИ СЕ НИШААТ ЛЕВО ДЕСНО КАКО ДА НЕМОЖАМ ДА ОДРЗАМ РАМВНОТЕЖА КЕ СЕ ПОТПРАМ НА НЕШТО И ПОЛЕКА ПОМИНУВА КАКО НЕКОЈА ПАНИКА ПОСЕБНО МИ Е ТЕШКО КОГА НЕКОЈ КЕ МЕ СРЕТНЕ НА УЛИЦА И ТРЕБА ДА СТОЈАМ ВО МЕСТО ИЛИ ДА ЧЕКАМ РЕД ВО МАРКЕТ ЕДВАЈ ЧЕКАМ ДА СЕ ПОТПРАМ НА КАСАТА ,ИЛИ ДА ИЗЛЕЗАМ КАКО НЕКОЈА НЕСТРПЛИВОСТ НО ВО СУШТИНА КОЛКУ И ДА МИ Е ТЕШКО ОДАМ ЗНАЧИ НЕ МИ СЕ СЛУЧИЛО БОГ ДА ЧУВА ДА ПАДНАМ И ПОСТОЈАНА МИСЛАМ ДА НЕ МИ БИДЕ НЕШТО РАБОТАВА Е ЦЕЛО ВРЕМЕ КАКО ЌЕ ИЗДРЗАМ НА УЛИЦА ВИ НКАФИЧ ИМА ПЕРИОДИ КОГА СУМ ОПУШТЕНА НО ИМА И ВАКВИ МУ СЕ ИМА ЛИ НА НЕКОЈ ВАКА СЛУЧУВАНО УЖАСНО Е
Најверојатно наскоро почнувам со работа.Имам пишано за стравот и мислите кои ми се јавуваат додека сум на работа,како време да не поминува.Имате некој совет како барем да пробам да го исконтролирам? Секако работава ќе ми биде само месец,месец ипол Искрено ви посакувам се најдобро Инаку,на што мислите кога зборите за дерализација или деперсонализација?