Za tie sto piele eglonil za zeludnik ,da mi kazat kako izgleda pakovkata od lekot?pirano pred mn godini imam pieno i togas vo sisulce malo bea sega mazot mi zede ama sina pakovka.dalu se istite?
nonstop ... sekoj bozhji den ... inache nema nishto da ti se sluchi ne se sekjiraj. ako bilo srcev udar toa ke bilo vednash,nema da ceka tahikardija ili nez so taka da kuliraj,ednostavno ti se isfrla negativnata energija preku tahikardijata ...
Пробај со слушалки да си слушаш музиче може ќе ти помогне.. мисли позитивно знам дека е тешко ама пробај да се исклучиш .. Или ако имаш со некој колешка да одиш со муабет нема да имаш галје.. Се надевам се ќе биде во ред ..
Здраво друштво, еве ме и мене некако ги туркам последните денови од бременоста. Воглавно сум добра, ама сега како се ближи крајот ме фати еден страв од постпородилна депресија, што ако ми се јави и мене а се заради тоа што случајно некаде прочитав за неа. Ве молам доколку некој имал слично искуство нека ми пише, знам дека ова е уште само една мисла, производ на анксот, ама ете така некако не можам да се убедам.Простете ако некому му влијае негативно мојот пост, но просто имав потреба некаде да се искажам. Поздрав и имајте убав ден.
Јас мислам дека ќе те фати постпородилна среќа. Ќе бидеш толку радосна што ќе ти изгледаат смешни овии мисли што ги имаш сега.
Кога ке го земеш бебето во рацее се ке заборавишшш, ке немаш време да ти биде досадно. Како што кажа @bperov ке те фати само постпородилна среќа
Da, jas pijam eglonil sega samo povremeno i toj e kapsula bela vo kartonsko kutivse plavo belo Mozes da go pies od pocetokot spored upatstvoto nekolku dena kontinuirano Jas sega go pijam isklucivo koga pocuvstvuvam potreba no sekogas go imam vo tasnata i licno sum zadovolna od nego Moze e osobno no mene koga mi bese najtesko mi pomogna Sega imam problem so jadenjeto no ke go nadminam belkim i toa Pozdrav
Добар ден на сите се приклучив на site mozni forumi koi sto se za anksioznost se so cel za da pomognam jas sum vekje tri godini uspesno izlekuvana od anksioznosta bez lekovi bez nikakva pomos samo so podrska od roditeli tuka sum za da ve podrzam i da vi pomognam povelete dokolku sakte sovet prasanja vo bilo koe vreme pisete mi i NIKOGAS NE GUBETE VOLJA OVA E SAMO SOSTIJBA
Milen4e добродошла Се надевам ке внесеш малку оптимизам и светлина на ова наше катче каде сите наогаме утеха и верба еден во друг Пред се научи не како сами да си помогнеме и од анксот и од депресијата па потоа да очекуваме и подршка од другите Мене ми фали сопствената енергија и сопствената подршка и како тогаш да очекувам од некој друг подршка кога самата не си верувам во силата и мокта на избавувањето од оваа глупава ситуација иако сум читала доста литература и за анксот и за депресијата и за стравот Додека читам ситуацијата се нормализира и гледаш некоја искра на надеж но тоа е привремено за да после некој ден истиот пат истата мисла и истата болка Поздрав
ZNa znam kolku vi e tesko no svatete deka situacijava e teska samo vo nasite glavi navidum voopsto ne e a kako kredni i kolku eden covek ima mokj .. znam deka dokolku edniot den vi e super a drugiot ne vi e vdnas se povlekuvate nemate hrabrost povtorno da se obidetr na primer kje zboram za mene jas ne izleguvav od doma cel mesec bukvalno megjutoa sto si napraviv padnav vo teska depresija za koja samo mislev deka nema spas ajde kazuvajte mi gi vasite stravovi bidejki nemav prilika da procitam predhodni komentari ili pisete vo privatna poraka ...no prviot cekor e verba co sebe
Eve sum i jas, ne ve zaboraviv iako se trudev da ne ve citam , vodejki so mislata deka kolku poveke simptomi citas tolku poveke gi prifakas i ti istite, arno ama samata sostojba ne mi dava tolku lesno da ve otkacam. Jas sum taka taka, na momenti loso pa poloso pa dobro ..... Arno ama denes nesto mnogu m e plasi od sabajle, edvaj se kacuvam po sklai , nemozam da disam, se umoruvam, mi stoi nestu u grlo i me tera da povrakam, imam nesto i nikako da go izvadam duri mislam i deka glasot na momenti go menuvam i uzasno se plasam. Odma pocnuvam da se plasam i da si vikam, ete toa e, znaci stvarno sum bolna od.... se znaat nasite stravovi, ne mi se spomenuva ni imeto na bolesta. Se plasam i od zborot . Kazete mi sto mislite . Ve pozdravuvam, ve sakam, se molam za site nas da ni bide podobro konecno
Nema od sto da se plasis jas go cuvstvuvav istoto na nervna baza ti e SE TOA PSIHATA TI GO PRAVI ..bidi hrabra od toa nemoze nisto da ti se sluci vo najlos slucaj mozes samo da povretis kako jas megjutoa prolazno e i ne mu davaj znacenje tr molam zatoa sto kje ti se povtoruva sekojdnevno bilo i pominalo gotovo e so losenjrto odi napred pozz
Dali si imala cuvstvo takvo vo grloto i celo vreme da se trudis da go izvadis i kako slajm nesto da ti se stvara?
da ama ne e slajm i prestane da se koncentriras na toa te molam si prasala ednas i kraj veruvaj od iskustvo ti kazuvam znam kolku e loso da go imas toj oset ama ignoriraj go kje ti stane navika poloso kje ti e veruvaj toa e samo psiha i isfrli gi tie sgluposti kolku i da ti e tesko a znam deka ti e bogu tedko ne se koncentriraj na toa odi prosetaj ili pej si nesto ke go snema kje se zacudis kolku brzo veruvaj mi
NE POTPAGJAJ POD SUGESTII MEGJUTOA EVE DA TI OLESNI JAS MISLEV DEA JAZIKOT KJE GO GOLTNAM PA ETE NE GO PROGOLTAV I TOA ME NOSESE DO TAA SITUACIJA DA POVRAKJAM NE TI E NIST NISTO NEMA DA TI BIDNE NE MAISLI KJE GO SNEMA VRDNAS
rita22 твојот пост исто како јас да го напишав во поопширна форма Исто се чувствувам и уморна сум веке истите работи да ги опишувам и спомнувам Незнам дали сум болна или здрава На лекар отидеш здрав си ништо не ти е а тебе светот ти се руши Вечито имам неизмерна глад за воздух и најстрашно е што бегам во изолација од се и сешто мислејки дека така ке се заштитам Се ми смета и ме нервира Единствено сум такаданаречам нормална на работа каде морам некако да се справувам иако и таму понекогаш затајувам но успешно се носам со ситуацијата Но во глобала ништо не е добро а како ке биде незнам
Neznam doki sto da kazam, taman mislev podobro sum i duri i si rekov eve nemam nekoi simptomi veke kako porano, kako bumerang se vratija , znam deka se samo simptomi ama eve me plasta , nemozam stravot da go iskontroliram. Se boram za vozduh , me boli vo gradite se i svasta mi e, a koga disam i kako bolka i vo grloto da osekam, t,.e vo taa preckata sto ja cuvstvuvam, neznam sto da kazam, neznam dali isamata nekogas ke se svatam, a ne pa drugi. ludilo me faka veke , strav strav strav...
rita22 koga ke go sovladame stravot ke pobedime a dotogas da bideme silni i se nadevam zdravi A jas vo najteskite momenti vo eden mig na crnite misli pustam iskra na svetlina i si recam STO DOJDE MORA I DA PROJDE Pozdrav