1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Azzura

Azzura Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    150
    Од времево е , и мене ми беше лошо на моменти...Пред некој ден толку ми беше лошо, што и на работа ме забележаа...и се напив хелекс и брзо ми помина, ама дома кога дојдов си легнав и си заспав...После тоа супер си бев...Но, мислам дека веќе времето ни делува зашто го менува биоритамот. Еве денеска сонце и се е во ред :)

На dunja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Azzura

Azzura Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    150
    Не се секирај Мила, и јас си мислев така, ви кажував дека кога ги откачив АД-те пред 3 месеци мислев дека ќе се врати се....Ама не се врати, не дозволив .... понекогаш малку ми е лошо, ама не се ни споредува со претходното...така да, не се секирај, пиј си ги апчињата и ќе ти биде супер. Ќе ги откажеш кога стварно ќе мораш или ќе сакаш ... :)

3. danika

danika Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    134
    Кога јас поминував низ тие панични напади и анкс овај пролетен период мислам дека ми беше најтежок. Вероватно и поради промената на времето,но и сите празници како Велигден или 1-ви Мај кога има собирање на повеќе луѓе,само ми ја зголемуваше нервозата.Но,тоа е само период,доаѓа и проаѓа,само што е непријатно да се издржи.Кога посетував психолог,таа секогаш ми го нагласуваше тоа дека анксот и паниката доаѓа и ќе помине,неможе ништо да ми биде,само што ние го доживуваме непријатно и напнато.
    Штом до сега не ми се случило ништо лошо,ништо нема ни да ми се случи,тоа и се потврди како точно,еве сум жива и здрава после подолго време борба со паниката и анксот.

На dunja и nadez31 им се допаѓа ова.
  4. nadez31

nadez31 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    24
    zdravo zdravo na site lele i jas sum krs ovie denovi :( katastrofa se nadevam ke pomine pozdrav do site

5. bllakce

bllakce Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    28
    i jas ovie denovi imam mnogu gusenje me bocka kaj srceto mi trne rakata bolki vo gradite i grbot ne se izdrzuva mnogu sum isplasena.

6. raffa

raffa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    19
    Дечки,
    За да не се враќам на старите постови,наназад да читам се, може да споделите какво искуство имате со асентра? мене моментално најизразени ми се паничните напади преи по спиење, особено наутро ми е крш.
    Секогаш се навраќам на вториот пост од темата каде сто Liksi кажува дека четврта година по ред е супер, некако по default коа отворам анкс, тоа ми е првото нешто што го забележувам, па ајде може некој да каже дека веќе нема анкс, од вас кои сте поредовни нја форумов, liksi ја нема, а и некои други за кои се надевам се им е супер. :)

7. Azzura

Azzura Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    150
    Јас пиев асентра и ми беше ептен супер, почна да делува по еден месец и баш тогаш кога почна да ми делува, си седнав и си донесов некои одлуки...а најважната беше дека не сакам веќе да се осеќам анксиозно и реков „доста ми е“...си ја пиев асентрата скоро една година. Понекогаш толку ми беше ОК што заборавав да се напијам. И така полека и го кажав тоа на докторката и она ми кажа да ги откажам. Еве не ги пијам 3 месеци веќе и иако на моменти се осеќам лошо, сепак знам дека едноставно се е до мене. Панични напади немав јас, освен еднаш. Јас бев само анксиозна , но толку многу што не можев од кревет да станам...
    Сега повремено имам анкс.состојби, ама се многу смешни веќе и ги замислувам како се смалуваат до мало зрно :)
    Инаку, ништо не може да ни е супер. Всушност среќата е релативна работа, па колку ќе бидеме среќни одлучуваме самите ние. Веројатно, зборот задоволство е она вистинското. Значи голем дел од работите во животот да се на задволително ниво. Нешто како златна средина. А она што ќе дојде плус (изненадно) нема да е лошо секако :)
    Ве сакам :)

p.s. deneska site na sonce i na casa vino (ili kafence ) :)

На dunja, nadez31, raffa и 2 други им се допаѓа ова.
  8. nadez31

nadez31 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    24
    да супер реЧено на сонце ама јас денес излегов да се просетаме се бесе убаво додека на вракање мене ме фати паника не мозам да дисам ке се загусам пребледев :( му велев да застане оффф леле луге а ние во гузва каде да застане :( незнам ни јас како сум презивеала си дојовме јас одма во кревет а гледам дека мм е малку нервозен(зосто ми каза ајде на болница со твоите филмови во глава сто си ги имас)како да се справам со ова гусенје ви посакувам убав ден на сите

9. guzi

guzi Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2010
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    7
    d
    unja kako da te najdam na fc ti si hrabra licnost pozdrav

10. psiha

psiha Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    7
    zdravo
    jas sum nov na forumoo, ve citaam stalnooo skoro sekoja vecer, no ete i jass da prozboramm da pobaramm pomos ili utehaa neznamm.
    vakaa jas sum vo aneks neznamm veke 5-6 god,i nznamm veke kaj ne sum bill,kako pocnaa ufff.....i od koga pocnaa sekoja vecer ,poso ziveamm blizu do medicina sekoja vecer na doktor ,okolu 3-4 mes,pa posle na snimajne glava pa ekg sto patii,i posle izvesno vreme na psihijatarr i pocnav so terapija seroxx i helekss i se do nekoe vreme mi bese tesko pa ok pa teskoo,se plasev da odam bilo kadee,se mislev deka ke umram kaj i da summ,i pravo begavv domaa da si odam,ili pa ke legnam da spijam i mislam ako zaspijam nema da se razbudam i ....... da ne ve gusam usee use so nee
    ali sega pakk pred nekoe nedela pak me fatii,mi trne rkata leva okolu muskulo,mi trne nogataa,me stega okolu srcetoo i mi raboti neso vo stomakot kao da mi se losi si pravam filmm auu pak srcetooo, i resiv pak da zakazam vo filip 2 da si napram kontrolaa, a pred 1 mes praev ekg i krvna slika i se bese ok ama aj da odam i do tamu
    ve molam kazete mi kako da se spravammm ,kazete nekoja hrabrostt

11. birsen

birsen Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
    zdravo bev na psiholog vcera i mi kaza da pocnem da gi pielm apcinajata deroxat ne znam koi se posto zivim u francija dali nekoj gi znae ovie apcinja ve molam pisete mi i pak sum so vrtoglavisi bev super 5 dena sega pak aufufufufuuuuuuuuu pozdrav :$

12. Maribel

Maribel Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Zdr i jas se soociv so ovaa bolest koj me drzese 5 6 meseci i bese vistinski horor mislev deka ke umram imav napadi na strav panika nemozev da jadam se sto ke izedev povrakav no ete nebila neizlecliva kako sto mislev no posledicite bea katastrofalni ja izgubiv rabotata deckoto i zavrsiv so nesakana bremenost so mnogu postar maz od mene i sega sum vo strasna depresija kolku li lekovi ispiv za tie meseci sovet za site da imaat trpenie bolesta ne e neizlecliva najdete si nekoja rabota ili hobi izleguvajte pocesto druzetdse nd se zatvarajte doma poz

На Tanjicka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Azzura

Azzura Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    150
    Каде беше на психолог, во Франција?! ....Ако ти препишале Дероксат, тие апчиња се исти како и Сероксат. Значи, тоа се таблети кои ќе ти го покачат нивото на хормонот на среќа (серотинин) така да, супер се и слободно пиј ги, зашто секако ќе ти биде подобро :) не се секирај....

14. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Многу сум загрижена. :( Во последно време се почесто имам напади на паника, постојано си мислам дека нешто лошо ќе ми се случи, понекогаш целата се тресам и ми се потат дланките, а срцето ми чука забрзано во тие моменти. Се будам сред ноќ и плачам. Имам лоши филмови во глава, за се и сешто паничам и одвратно се чувствувам. Досега не сум имала вакви проблеми, првпат ми се случува ова и многу ми е исплашив кога видов кои се симптомите на анксиозност. Незнам што да правам...

15. raffa

raffa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    19
    Што можеш да правиш.... тоа што правиме сите останати, се обидуваме да ја прифатиме состојбата, да се научиме да живееме со тоа и да се бориме. Има неколку примери од форумов кои успеале да се изборат, ќе успееме сигурно и ние. И јас имам напади на паника, не си сама ;)

На crazyinlove19 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. nadez31

nadez31 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    24
    така е сите сме со овие напади еве јас од саботата не мозам да се соземам по цел ден во кревет и со напади на гусење,и денес ми теЧесе крв од нос усте тоа ми фалесе катастрофа зива сум :( до кога вака и јас веке незнам сто да правам казете некој совет поздрав.

17. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Надеж,неможеш само во кревет да лежиш и полошо да си правиш.чим си собрала сила да ни пишеш тука,значи можеш да собереш и за прошетка некаде.од седење дома фајде нема.
    Незнам дали си мажена,имаш дечко ,пошто не ги прочитав сите твои постови.Ако имаш некој покрај себе-искористи го до максимум.Бар мене дечко ми мн ми помогна,секогаш ми збори и ме теши и верувала или не неговите зборови ми влегоа во глава.Никогаш не дозволува да лежам по дома-ме тера со сила да станам-ќе прошетаме бар низ населба,ќе ми рече ајде на чоколадо ќе си купиме чоколадо,сокче ќе прошетаме гушнати и веќе поубаво се осеќам....знам како ти е од тоа вртење и паники ама верувај поминувај го времето со луќе што ги сакаш,а кој најдобро може да ти помогне ако не саканиот?
    Излези прошетај или седни си на тераса и заедно испијте кафенце ,викни гости ис преми им нешто вкусно,смејте се.......ако седиш дома ништо.
    Бар јас така сфатив-кога сум со луѓе-со позитивни секако кои знам дека ќе ме насмеат не размилсувам на тоа и поубаво се осеќам...
    А тоа што ти течело крв од носот-и мене ми тече често,може да е и од низок притисок ако го имаш.
    Не размислувај негативно,барем знаеш дека си жива и здрава,што да кажат луќето кои се борат за живот ,а ти од ништо правиш нешто?позз и те молам дај се од себе-од тебе зависи најмногу мораш да вложиш многу :)

На Azzura му/ѝ се допаѓа ова.
  18. nadez31

nadez31 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    24
    ти благодарам maca99 инаку мазена сум и имам многу подрска од маз ми ама некогас се нервира(и со право се нервира) зосто само се влеЧкам по болници :( се надевам дека ке помине да не го изгубам и него :( еве цега ги Читам сите постови и гледам сто има по инернет поздрав до сите

19. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Да,стави се на негово место,зошто тој го сака најдоброто за себе.
    Значи размислувај вака-ова ви се најубавите години и поминувајте ги најубаво...некогаш изненади го со некоја романтична вечера,тој знае дека ти е лошо во кревет лежиш и кога ќе се врати прмер од работа-кога ќе види што си сторила знаеш како ќе се израдува?Бидејќи и тие заслужуваат а не само нас да не бодрат.
    И јас знам дека е така,но некогаш нели нападот е посилен од нас доаѓа тука е.....тешко е ,но пробај да вдишуваш длабоко ,со пауза,ако си на шетање напиј се нешто,освежи се и речи си дека не ти е ништо -продолжи пак,соочи се со стравот,наместо да едвај чекаш дома да стигнеш...

20. bllakce

bllakce Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    28
    dragi psiha.i jas sum od pred nekoe vreme na forumov ali te procitav i se najdov i jas vo istite simptomi.jas veke podolgo vreme imav trnenje na raka noga a sega ne mi trnat tuku me bockaat.ke pocne prvo da me stegne kaj srceto isto pod miska kako tebe i ke pocne da mi se trese taa strana vnatresno mi treperi mi se koci vratot i gavata i dobivam vrtoglavici.sum snimala glava osven spondiloza vo vrat nisto ne mi najdoa ekg neznam kolku pati mi napravija jas imam i visok pritisok ti neznam dali imas doktorite vikaat takva si ti se te pogoduva.znaci i koga ne sum nervozna ova mi se slucuva.smaceno mi e veke od doktori ne mozam da gi gledam od tolku sto sum odela i nisto podobro .ne si sam .se sto te interesira prasaj.