Sekako deka ne se umira ... ako mislish za srcev udar toj se dobiva naednash a ne prvo panika,pa posle. a naaas postepeno ne fakja panika taka da nish ne moze da ti bide osven da si go upropastish denot haha * ajde ide prvi maj da se razvedrime malceee,ednash godishno e prvi maaaj uzivajte i imajte prijaten den
Значи стварно не знам што да мислаж дојдов од пат денеска и на работа право и сеа излеговме на ручек со другарките а јаа никаква сум...прво прееска ко да ми се вртеше целоо време па сеа ме фати стегање в гради значи ненормално ме стегаат ко мускулите стегнати да ми се и ме фати страв сеа си викам што стргање е ова и знаете тоа нашето, да не ми се случи нешто..-.- не знам стварноо
Мене во недела и понеделник ми е обично така. Крај и почеток н неделата. Цела вечер немам спиено ко што треба и преку ден пак не можев да спијам од срцето што ми чука силно. Веќе две недели пијам бедоксин постојано и сепак никакво смирување не осеќам. Сега излегов малку на воздух со комшивка муабети ова она и подзабиравив. Ме викаше да одиме на трчање ама сепак решив да поучам за 2 дена полагам ама книга не ми се фаќа. Сепак мора да се потрудам. Па и времево катастрофа. Ни да заврне ни сонце да изгрее
Значи не знам што да мислам едноставно еве дојдов и на кафе со другарките а графи мн ме стегаат еве немам тахикардија ама ме стрга ко тешко да дишам коо да ме стегаа не знам дали е пд анксот ова или нешто друго
Здравооо, јас вцера добив и цел ден вртоглавици. ДеНес бетер, вртоглавица, главоболкаааа, ама си отидов кај една другарка на кафе се печев на сонцето, дојдов легнав ама од јака главоболка шанса за спиење немав. Станав измерив притисок 114 со 80, а пулсов 130 хахаааа, ама станав се истуширав и детето за рака и во парк, ми се вртеше, па како да пропагав ама се прошеткавме и сега дома. Се е до нас @Cleonika скоро 5 години се борам со чудово, и секогаш викав срце е, удар е, пагам еве готово и фала богу ништо од тоа. Се е од ова, знам тешко е, ама речи си ок анкс е ке пројде и ако е тешко. Прееска и јас викам а ова е удар готово, после си викам Наташа не глуми анкс е стани ајде. Гушкииииии до сите
Здраво пријатели мои, се уклучив за да дадам поддршка и макар трошка надеж на оние на кои им е најпоребна. Не очајувајте ве молам, верувајте во себе, молете се и не заостанувајте со обврските! Само така на сила, со одржување на самите себе во акција и постојано да имаме на ум дека тоа е само мисловна состојба, која се разбира не е реална, без разлика на симптомите, можеме да ја надминеме. Многу време ми требаше да го сфатам ова. На секоја негативна мисла, ставете позитивна. Секој симптом прифатете го, не се противете, но не му посветувајте внимание, па ќе си замине. Ве гушкам!
здраво друштво, како сте на ова променливо време? Јас почнав да пијам цитрам,мегутоа многу ми се поврака ,осекам вознемиреност,нестрпливост незнам што сама со себе Ч( ми кажаа дека тоа било нормално ,неколку дена дур да се навикне организмот...ама јас сепак се плашам,дали ке ми помине уште малку ми е свадбта а морам да ги завршувам обврските ,а јас од дома не искачам да знаев дека вака ке ми биде немаше да закажувам свадба ...сите ги вознемирувам и мојте и маж ми , иако се уз мене цело време мислам дека претерав со моето жалење искуство некој со цитрамот ? ја прашав бубич но сепак да слушнам и други мислења...
Опушти се женска, следува еден од најубавите денови во животот, а ти види со што се замараш Мисли позитивно, иако знам дека не е ти е лесно, но мора да го надминеме ова, нели за се има лек Немој да се вознемируваш а и тие околу тебе.. Имај најубав ден и не се секирај за ништо речи си дека шо сака нека биде, еден е животот! И кажи ни некој детал околу венчаницата, подготовките како оди се иако не е место тука
сакам да ве прашам дали познавате добар психотерапевт од скопје што нема само да слуша и да клима со глава додека зборувам туку ќе ми помогне со некои техники и методи за да ги надминам нападите.Ве замолувам ако знаете некој таков и сте задоволни од него пишете.
Е јас мислам дека сите само слушат и климат со глава додека зборуваме Тешко нас Сите се исти И ако некој мисли дека му е подобро тоа е затоа што отишол некаде каде може сета негативност да ја исфрли од себе и самата помисла дека се наогаш кобјаги на вистинското место ти ствара слика дека дека ти е подобро а всушност тоа е од разговорот со самата себе и искреноста кон самата себе во моментот кога се исповедаш пред соодветната личност која во тие моменти ја гледаш како давеник за сламка Јас имам таквво мислење а и незначи дека е точно Јас имам такво искуство и доем Поздрав
Како сте? Јас одамна немав пишано. Во последно време сум никако, пред некој ден бев на шетање појдена и не можев рајат да се прошетам, да уживам и ме фати така јак напад шо застанав му кажав на дечкото дека ми се заврти, толку многу шо мислев дека ќе паднам ми купи вода одма зедов за јадење, и еве 3 дена главата многу ме боли премногу и така сум депресивна, немам воља за ништо ни за живот
deskarada главоболката е од депресијата барем тоа добро го знам кога ке ти помине депресијата ке помине и главоболката се до наредниот пат кога ке те посети Затоа напи се цај од камилица добро наспи се и што да ти кажам продолжи напред немаш друго Поздрав
Само некои топли бранови ми минуваат во главава. Дереализацијата пак се јави , се плашам да не е некое лошо претчувство . Како огромен товар да имам во душава
Како сте луѓе денес? Јас од сабајле стресено се осеќав поради некои причини, ама се изнавежбав сега и цела негативна енергија отиде во неповрат (се надевам) Пробајте, стварно делува. Ве гушкам!
Ве молам за една услуга, сите што сте на на темава активни да дадете свое лично мислење од прилика колку луќе кои што патат од анксиозност и панични напади би присуствувале на еден собир да го кажам во Скопје (на пример) , на кој собир ке присуствуваат да претпставиме 2-3 добри Психијатри кои ке презентираат како и со што полесно би се справиле со анксиозноста и нападите и сите заеднички да се дружиме таму и резменуваме мислења и општо разговор на темата , сето тоа да трае 3-4 часови со паузи убаво организирано да биде, мислам дека идејата е добра па ме интересираше ваше мислење ,секој кој има идеја или мислење и проценка нека каже , поздрав на сите убав ден
mnogu dobra ideja, kolku realno moze da se realizira? i koi psihijatri bi prisustvuvale...a posetenost veruvam deka ke ima...