Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    Jas bev tri dena na maj,duri pred 1 saat si se vrativ
    Super si pominav ... dva pati koga kachuvav edno gornishte ne mozev da disham,bidejki me fana tahikardija noo nekako isturkav,ne dozvoliv toa da mi go rasipe majot
    Dali ima nekoj drug shto go fakja tahikardija koga ke pomisli deka treba da kachuva gornishte ?

На elisabeta и Cleonika им се допаѓа ова.
  2. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Хех оф и имаш некое решение како да се заспие помирно? :/ :))) јас на гости сум не сум дома , и ручавме многу и кромид јадев и најјверојатно од тоа не знам тешко ме фати в стомак ко тежина и почна да ми чука срцето па тешко дишам сеа ко надуена се осеќам и страв ме фати сеа седам со анксиозност си реков готовоо ќе ми се случи нешто се прејадов :)) и седам со страв сеа на гости се напив ранитал еден за желудникот реков барем да ми се опраии тешко шо ми е... ама ај :)) кој знае дали ќе засПијам вечер. инаку на сите ви препорачувам да гледате и слушате од линкотпогоре апликацијата за тел е i love panic . Добра е мн. Киссс

3. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Инаку емили и мене тахикардија ме фаќа скали ако искачам а не па угорнина а до пред 2 години нон стоп трчав и бев по теретани...ама сеа од страв :))

4. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    epa iskreno jas koga mi se sluchuva toa ne prevzemam nishto osven shto stanuvam od krevet,disham dlaboko i povtorno si legnuvam i po smireno se chuvstvuvam a i pospanosta mi pomaga polesno da zaspijam,no dokolku ne mi se spie sednuvam na kompjuter ili pak gledam tv 20-30 min ii ke legnam povtorno

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Фала тии...јаобично одма се разочарувам и паничам ама ок е да се искулира малку прво нешто да се глеа или прочита и пак да се проба со спиење..ама битно глеам преокупиран е мозокот и во тие последни моменти токму пред да навлеземе во сон мозокот листа низ мисли ваљда што ни се врткаат или подсвесно се тука, и не ме оставаат да заспијам ме вадат од сонот... ама се трудам и ја така некако да ги тргамм па да пробувам пак да заспијам... ама паничар ситничар веќе ми се смачии каква сум -.- си мислам се може да ме убие. Глупости.

6. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Друштво јас мислам дека џабе ми е све , пак се враќам на почеток ,многу лошо се осеќам ;(

7. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    Еј не се разочарувај ... 100 пати сум се вратила на почетокот но мора повторно и повторно да се турка напред ... НЕ Е ЏАБЕ ... како тоа џабе !! сакаш да бидеш како порано ? сакаш да бидеш среќна и наместо со ваквите проблеми да се расправаш со други нормални проблеми ? епа тогаш нема откажување . Толку многу луѓе успеале,па тогаш што сме ние помалку од нив па да не успееме ? Сите можеме да го сториме тоа !!

На bubic.k му/ѝ се допаѓа ова.
  8. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    bubic.k колку да се трудиме тоа поминува но пак се врака Само треба да се навикнеш така да живееш а што е најважно мислам дека ако живееме монотоно и еднолично депресијата и анксот се редовити гости Динамиката во животот е клуч на решението но секој нема таква динамика или неможе да си ја дозволи или е спрецен од субјективни или објективни причини

На bubic.k му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    Не ... не треба да живееш со анксиозноста. Тоа би било лоша одлука.
    Треба да се превземат мерки. Имам читано луѓе кои биле 40 години анксиозни ја победиле,така да и ние можеме ... научив многу од Geert Verschaeve ... @Cleonika фала за линкот што го постави бидејки од кога ги ислушав неговите видеа добив многу голема самодоверба и сфатив дека не е стална анксиозноста ... треба многу мачење но на крајот ке сфатиме дека вреди !! Започнете со пишување листа на се што ве плаши,што ве прави анксиозни и за секој страв одвојувајте по 1 недела борење со тој страв. Односно на пример ако ви е страв од патување во воз или автобус за инат испаднете кога сте слободни и одете негдека со воз.Секако првите пати ке ве фати паника но кога ке стасате таму каде што треба ке се чуствувате многу подобро. Од почетокот звучи невозможно и тешко но одење преку стравот е единствениот начин за поминување на анксиозноста.

На Cleonika, natemila, deskarada и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.935
    Допаѓања:
    31.290
    Од нова година па до пред околу 3недели бев супер, а овие 3недели сум за никаде, катастрофа, па и сега имам за спремање испит, последен пред дипломска и цела сум под стрес, хаос, само некои мрачни мисли, вртоглавици, само сум уморна, немам енергија

11. Inkaaa

Inkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    143
    Еве ме и мене другари, бев добра подолг период и денес почнав да осекам како здрвеност позади на главата, малку погоре од вратот и си направив филмови. Ви се има случено ова? Значи многу е глупо кога ќе ти се заврти нешто во глава и тука се заглавуваш цел ден, а некогаш и со денови. Не знам дали ми е од ПМС и што сум настината, ама денес ми се врати се и сум многу безнадежна. Утре треба да одам на факултет инаку во друг град да завршам некоја работа, а јас чувствувам страв да одам сама :( Некој совет?

12. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    2.381
    @Inkaaa ова важи за тебе и за сите кои не се баш нај нај, гледате дека времето е ненормално променливо, големи температурни разлики...сето тоа влијае премногу на нас, затоа не се плашете ако ве гибне некој симптом, само игнор, за некој ден ќе се стабилизира... да се надеваме :)

На Cleonika и Inkaaa им се допаѓа ова.
  13. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Emilii и мене мн ми помогнаа неговите видеа стварно се опуштив и терам некако после тоа сеа не можам да кажам дека сум совршено пошто не сум ама сепак е подобро... инаку inkaa и тебе ти препорачувам да си ја спуштиш апликацијата за на тел стварно ќе се чувствуваш подобро. И не се секирај така е како што велиш, од анксот и од тие мисли лоши што знаат на тој начин да ни се залепат цел ден од тоа си патиме највише. Њве ме мене цел ден со страв сум не знам вие деугите како се сносите со нервоза ама јаа еве сеа и во пмс сум ии мн се нервирам брзо и прееска нешто се изнервирав ама нервоза ииич не поднесувам одма страв ме фаќа дека од нервоза ќе ме удри срцето... -.- еве сеа пеочитав па за тоа девојчето на вести што ја даваа прееска во Охрид на вежба во школо срцев удар доживеала и готовоо ми се превртеа цревата...-.- па отворив да барам објаснување дали можеби имала проблем со срце или сл за да се утешам ама ништо не пишеше и готово еве само на тоа мислам не можам да ја одлепам таа мисла коа ќе ни се уврти нешто во глава па згора на се тоа, одма почнува и да ме болии нешто или нелагодност некаде на тело... сваштаа смешно е некој од страна коа ме слуша ми се чудат ххх

14. Inkaaa

Inkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    143
    Сам
    И мене еднаш ме удрија такви мисли кога кажаа на тв дека дете починало во сон од срцев удар. Среќа тогаш имав закажано за преглед за крвна слика а успат и ехо на срце. И му кажав на докторот од што се плашам и тој така убаво ми се изнасмеа што се засрамив. И ми рече дека мора да има некои аномалии и не е мнжно туку така тоа. Затоа опушти се и не мисли на такви работи. :*

15. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Ако ти е пишано и да се плашишш и да не се плашиш ке те мавне и готовоооо. Само што ние не можеме тоа на нашиот мозок да му го објасниме. И јас пред некое време умрела мајка на другарче на керка ми од срце и јас цело време у паника после испадна дека била болна. И колку и да ми објаснуваат дека мора да си болен за да те удри удар јас не можам да се убедам во тоа, бидејки се се почести ударите,ама што ние пишано тоа. Добра сум, ама знае да ме дрмне и јако во текот на денот, ама се обидувам да не обрнам внимание, денеска се добро навака натака, сега некој бодежи во плешките и одма аа ете го викам ова е срцев удар хахха. Не знам до кога вака ама заедно сме посилнииии :*

На simona26, Cleonika и Inkaaa им се допаѓа ова.
  16. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    И ако слушнам дека некој се онесвестил готова сум, мојот најголем страв е баш тој ДА НЕ СЕ ОНЕСВЕСТАМММ.

На lejlla му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    a kako se vika aplikacijata za na telefon ? bidejki jas mu gi gledav videata od kompjuter na youtube

18. Inkaaa

Inkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    143
    Абе млади сме да мислиме за такви работи за удари, баба ми 81 година на памет не и паѓаат, ама затоа внука и мисли и за неа. :D Мене барем така ме тешат, на 21 година не треба да мислиш на такви работи. Да уживаме и да ги игнорираме таквите мисли!

На Cleonika и natemila им се допаѓа ова.
  19. Inkaaa

Inkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    143
    И мојот, сите ми се смеат кога им кажувам. Ама среќа овде има луѓе кои можат да ме разберат

На Cleonika и natemila им се допаѓа ова.
  20. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    баба ми има 70 години и секој ден нешто си купува и се дотерува, и прееска и викам аман бе веке како девојка си јас толку не купувам викам и без да се навредиш ама ти си со едната нога во гроб, леллеллее дечки очите ке ми ги извадеше, вика ти си ненормална хахаха млада сум вика, за умирачка вика после 80 ке мислам хахаха, а ние на наши 20.30 што мислиме :)

На Inkaaa и Cleonika им се допаѓа ова.