Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    dali na nekoj drug mu se sluchuva chesto pati dodeka e smiren da mu podskokne srceto ??

2. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Емили мене ми се случува тоа со срцето а срефнав на дорумов мн такви една дхри омаше објаснето сека прашала и на лекар и и кажале дека е честа појава и не е ништо.. Не се грижи.. а за ситуацијава сабајлево и ја сум испаничена истото ќе ве прашував наместо да си се разбудам раат, исчитав глупости и тензија ми се напраи :/ дајјј боже да не се случи ништо посериозно..

3. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    фала многу,ми олесна :)
    иначее ние анскиозните малце божем сме потресени па уште војна ни треба .. не дај боже нешто такво

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Остајј баш уште ова ни фалиии истресена сум цела јас.. во Гостивар живеам и само се надеваммм да се смири ситуацијава. . :/ :* :*

5. altea

altea Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    15
    уффф аман веке уште повеќе ми е лошо од ситуацијава уште ова ни фалеше :(

6. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Ова дефинитивно сме вакви од пормена на време, јас вчера се шетам и како да тонам и мислам се губам хаха викам готова сум ама ете не бев. Денеска па од сабајле станав како мува без глава, не знаев каде се наогам, сега е малце подобро. Ама нема откажување, што е тоа е :*

На altea му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    И мене леле мислев само мене ми е се напнав еве ме на работа сум и само читам по нет што се случило па и спомнаа некое дете полицаец од мој град бил убиен не знам... аууу потресена сум стегната ааууу више/

8. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    има некој од куманово овде, да раскаже што се случува што се зборува таму?.... цело време мислам , потресена сум... детето од Гостивар навистина е убиено.

9. lock

lock Нов член

Се зачлени на:
    9 мај 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    zdravo jas sum nov na forumov

Vaka skoro 5-6 meseci imam problem. Pocna so stresen slucaj i postojani misli i grizi koj me doveduvaa do panicni napadi. So toa nekako se spravuvav me fakaa samo koga premnogu razmisluvav.Posledniov mesec sostojbata mi se vlosi imam konstaten nemir i strav citav mn za psihozi za shizo za poremetuvanje na licnost, postojano mislev deka so mene nesto ne e vo red imav mn napadi dodeka citav i razmisluvav za toa, i sega sostojbata mi e vlosena so konstaten nemir,kako da sum opsednat so tie misli deka nesto mi se slucuva otsuten sum(mislan na problemot) koncentracijata i fokusiranjeto i zadovolstvata vo zivotot mi se namalija. Strav mi e da ispagam da se druzam mislam deka ne se ponasam vo red deka ke me setat deka nesto ne vo red so mene se stapisuvam cel koga treba da prezboram so nekoj nadvor...katastrofa mi e [​IMG]
    otidov na psihijatar dijagnoza GAP i pijam heleks i elicea 2-3 dena. Samo malce me smirija no se custvuvam otsuten ne mozam da se opustam da bidam istiot kutam uste mi e strav da ne e poseriozno nesto opsesivno razmisluvam za sekoja moja postapka misla dali e vo red, ne znam kako da se spravam [​IMG]

10. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    2.379
    Не е ништо сериозно, не се секирај и почекај неколку недели додека не почне да ти делува АД

На Specijalka90 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    Hipohondricar si... i mene hipohondrijata vaka mi pochna i sho e naj strashno premina vo anksioznost !! dodeka si na pochetokot prevzemi merki,opushti se,ne se grizi,rechi si ne mi e gajle
    btw ako ne si znael hipohondrija e koga nekoj chovek celo vreme misli deka ima nekoja bolest,odnosno ako slushne deka nekoj se poremetil ili neshto ke misli deka i on se poremetil

12. qwerty01

qwerty01 Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    8
    Јас да ја раскажам мојата приказна. Пред месец и повеќе дена бевме излезени друштво, по обичај зборуваме за општи работи од животот.Започнавме муабет како настанало се, за што живееме, за болести, за изливи и такви работи кои секој понекогаш ги помислува, но не се фокусира на тоа. Си отидов дома, се океј се додека не имав кошмар. Се разбудив целата испаничена и ми се врати филмот за муабетите. Имав тахикардија, притисокот ми беше висок, целата се тресев. Отидов на лекар (во брза помош) и ме направија психопат. Се било океј, сум претерала. Неколку дена не можев нормално да спијам срцето брзо ми чукаше, се тресев преку ден, цело време мислев дека нешто ќе ми се деси.Левата рака и нога ми се здрвуваа, имав главоболки. Отидов на лекар, матичната ми препиша апчиња за смирување, и кажав за симптомите. Ми рече уживај се здрвува,но ќе се пушти. Барав на интернет и наидов на триста глупости и болести што ми направија уште поголем страв и паника. Станав нестрплива, не можев да се сконцентрирам на тоа што го читам. Се продолжи така се додека наидов една страна на која беа напишани сите симптоми што ги имав. Сватив дека стресот си го направи своето. Во такви ситуации организмот лачи повеќе адреналин од обично и се пореметуваат многу нешта. НЕ СМЕ ПСИХОПАТИ! Само повеќе размислуваме, цело време размислуваме. Си ветив дека нема да се плашам. Дека ќе бидам храбра и се ќе биде во ред. Раката и ногата ви вибрира поради некој нерв, но не се плашете, моментална состојба е тоа. Срцето брзо ви чука поради тоа што сте уплашени. Знаете кога бевме мали, кога ќе не бркаше комшијата каде што ни паднала топката ќе се задишевме, ќе ни чукаше брзо срцето. Епа тоа ни се случува и сега. Прифатете ја состојбата како нормална. Не може да ни се деси ништо додека сме млади. Знаете што е лек за се? Друштвото и музиката. Дружете се, излегувајте, не се затворајте дома на жешкото. Одете некаде во природа. Трчајте. Слушајте музика. Ви гарантирам дека за брзо ќе се сменат нештата. Пробајте да медитирате. Кога ви е тешко дишете длабоко. Смислата на животот е да бидеш среќен и задоволен. Кога еднаш ќе започнеме да размислуваме позитивно, полека полека се ќе се среди. Немојте да реагирате лошо кога некој ќе ве праша нешто. Јас сум сигурна дека ова ќе ми помине за брзо, ете веќе 5 дена ситуацијата станува се подобра и подобра, можам да заспијам, не мислам повеќе дека ќе ми се деси нешто. Пробајте и вие! Излезете на прошетка, зборувајте со некој, не се жалете повеќе затоа што навистина сте здрави, ништо не ни е само претеруваме со размислување. Не за џабе рекле секое лошо за добро е. Оставете времето да ни помогне, знаете чуда секогаш се случуваат. Се може да се поправи, се може да се среди. Тука сум за поддршка, да започнеме да уживаме во секој момент. Ете го подолу и линкот од страната што ја најдов, прочитајте, многу ќе ви помогне. Поздрав од мене http://www.anksioznost.net/

На Inkaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lock

lock Нов член

Се зачлени на:
    9 мај 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Se nadevam deka ke bide taka zosto sum katastrofa,se osekam veke kako nesto da mi fali deka ne sum istiot,mi e strav nadvor da ispadnam, se kocam i psihicki i fizicki,. pred 5-6 god imav socijalna ank. , i paniki i gi nadminav no sega ova so mi se slucuva e mn poloso ,postojano sum okupiran so misli deka ne sum vo red,da dojde nagosti nekoj celiot se blokiram, i plus mn mi smeta koncentracija so nemam i sum postojano zamislen. ispadnav pred nekoj den sobrav sila edvaj sum izdrzal mislev ke eksplodiram sekoj moment 2h taka dremev edvaj muabet pravev mislam i mozokov ne mi funkcionira

14. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    Фала за линков што го стави... од кога го прочитав се чувствувам многу самоуверено <3

15. qwerty01

qwerty01 Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    8
    И мене многу ми помогна :))))))))))

16. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Ги има некој пиено овие и ако ги има колку помагаат ?

Прикачени фајлови:

17. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Добро морам да прашам денеска како се осеќате сите во врска со ситуацијава? Ја сум во општа паника мислам дека нема да можам батем уште неколку дена да се смирам...мн ми е страв да не ескалира ситуацијава и сакам да биде се ок..... се надевам ок сте другите. .

18. TheGoldenboy

TheGoldenboy Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    10
    Prasanje. Koga odam da setam na pr vo trgovski ili kj sto ima mn luge,odma osekam kako da mi se vrti vo glava i noZete deka mi se kinat i deka ke padnam,od vcera pocna vaka.simptom isto od ankcioznost ili ? Poz

19. Nevergiveup1

Nevergiveup1 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    333
    anksioznost 100 % :)

20. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на: