Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.935
    Допаѓања:
    31.290
    Како сте ? Јас од пред 2 дена сум под стрес, не сум ни спијана, од кога почна она во Куманово, страв ме фаќа, немам енергија, а испит имам за спремање :sweat:

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  2. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    И јас не сум добра,цело тело ми се тресе ,до кога вакааа

3. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    И јас сум иста мислам дека ова капак ми беше премногу стрес ми направи сите сценарија на војна си ги направив и седам во исчекување дека ќе се случи нешто... :/ неубавоо... добиеното ми касни можда и од стрес пмсов лом ме праи ме стегаат гради се нервирам не можам да заспијам а умирам за спиење :/

4. bperov

bperov Активен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    45
    Здраво на сите. Само да ви се пофалам дека сум добро, иако овие денови кога се мењаше времето како камелеон ми се вртеа секакви мисли, чувства и стравови ама сум прилично ок.
    Сакам да ве прашам за нешто единствено што ме мачи сега..... дали и вас ви е така... во секој момент кога не сум зафатен со работа, или сум со нешто што не бара поголема концентрација, во еден момент се присетувам на се и ми се појавуваат такви глупи мисли и чувства, и за момент како да ми се враќа се и после пак како грутка во душата ми стои. Како во позадина на мислите секогаш да постои тој шум(опасност, страв, лудило) дека никогаш нема да бидам ослободен и излечен и дека се ќе се повторува одново и одново. И сега колку и да сум ок, се во позадина на секоја мисла ми стои тој страв и не ми дава да се опуштам.

5. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Ми се случило и на мене како страв да не не помини да не не среди.. еве и сега го имам тоа чуство, но си викам мисли позитивно со сила мора да биде.

6. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    И мене така ми стои скоро секогаш....најјдобро се осеќав последниве две недели дури почнав потполно да верувам дека се ќе се среди, но еве со ситуацијава што се случи едноставноо склоност ни е нас со состојбава секогаш најлошите сценарија да ги замислуваме и да се тресеме....јас стрес имам еве два дена и вчера заспав едвај со пола хелекс дур не се напив :/ и разочарана сум сеа што ми се предизвика обој стрес два дена стегнати гради ми се и страв и све... и уште сум во исчекување да не се случи нешто полошо и уплашена сум многу... се надевам полека ќе ми стивнат мислите и стравот и пак да се вратам на нормала..... поздрав до сите чувајте се.

7. Bellamy

Bellamy Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    50
    Јас викендов не сум добро,особено денес.Изгледа ми се собра се,приватно проблеми некои,ситуацијава,а и времево што е вакво депресивно најмногу.Многу ми е страв дека никогаш нема да ми помине ;(
    И мене ми касни,пмс ме убива,хормониве ми се хаос.

8. TheGoldenboy

TheGoldenboy Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    10
    Zdr,isto i mene od vcera mi e poloso so toj strav deka sekoj moment ke mi se desi nesto i imam silna depersonalizacija,to me plasi dosta...kako da go nadminam ova kazite be luge?!? I plus devojka mi nema da e tuka eden mesec sega i use tolku mi dojde loso...

9. smatka

smatka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    57
    Sekoj den po sebe razlicen, eden den ubavo mi e no naednas mi se rascukuva srce brzo, drug den omalaksana nikakva , bez sila energija, tret den istrpnati race noze , ,nekoj den so crni misli i se taka , neznam so da pravam poveke , nema so kogo da razgovaras na temava , treba nekoj da go minal da te razberi :/ Samo tua naogam nekakva uteha

10. Jarec22

Jarec22 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    22
    Здраво дечки како сте? Сакав да ве прашам дали има некој слушнато за тие бачови капи на природна база , дали има некој искуство со такво нешто?
    http://alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/bachove-kapi

Поздрва до сите

11. siki28

siki28 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2009
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    44
    На почеток имав проблеми со дишењето, т.е не можев убаво да земам воздух.
    Сега тоа ми се случува само навечер - поточно пред да заспијам. Исто така ми се врти, и најстрашното - имам секогаш чувство дека ќе умрам.
    Поентата е што последниве неколку дена имам тапа болка во левата рака(симптоми на инфаркт) Не знам што да правам, каде и како да се обратам. :((
    И колку повеќе размислувам за ова, толку повеќе страв ме фаќа.

Последна измена: 11 мај 2015
  12. qwerty01

qwerty01 Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    8
    Јас се чувствувам супер денеска. Вчера за малку ќе имав паничен напад но дадов се од себе и се јавив на другарка ми излеговме и шетавме. На почетокот не се чувствував доволно добро но зборувавме за се и сешто и некако заборавив на стравот.. Денес ништо не ми е. Пијам СЕНТИС- на природна база се и не ствараат зависност. Исто така и магнезиум шумечки таблети. Супер се опуштаат.

13. qwerty01

qwerty01 Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    8

Не се тоа симптоми на инфаркт... Чувствуваш вибрации во левата рака а и во ногата ќе ги имаш некогаш. Тоа се само симптоми на анксиозност. Оди кај матичната нека ти дај упат за ЕКГ ако се сомневаш во срцето. И јас така мислев на почетокот но направив ЕКГ и срцето совршено ми работи. Читај ги постовите на горе. www.anksioznost.net- прочитај ги симптомите овде можеби ќе ти помогне страницава.

14. siki28

siki28 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2009
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    44
    Благодарам многу

15. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    2.379
    Здраво на сите! Јас веќе подолго време сум супер, без паники и со одлично расположение, незнам дали антидепресивот си го прави своето или јас успевам на некој начин самата да се контролирам :) Денес некако сум зашеметена, главата ми е како заматена, дури и како да ми се лоши...не паничам воопшто но се размислувам дали повторно времето влијае на мене или пак ова ми е од резимот на исхрана што го спроведувам веќе подолго време...Ве поздравувам сите и имајте најубав ден :inlove::*

На bubic.k, Bellamy, bperov и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Inkaaa

Inkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    143
    Уф бе луѓе, кога и да се соочам со стравот повеќе ми расте и се чувствувам вознемирено :( Како да стои во подсвеста и со душа да чека да се деси нешто и да ме совлада од глава до пети.Ви се случува ова? Чаре?

17. TheGoldenboy

TheGoldenboy Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    10
    Grloto vo dolniot del ve ima boleno kako da ste nastinati,ama ne ste ? Pozdrav

18. smatka

smatka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    57
    Amaa znaes deka nema da se sluci nemoj da zamisluvas vo momentot so kako gledaj da najdes covek vo momentot da zbornis nesto pa maakar i na telefon da ti minat tie kobni minuti,mene vo momentot mi e mnogu loso mi se prevraka vo stomak srceto neznam kade mi e , i vednas doagam na stranata citam spodeluvani mislenja i gledam deka ne sum sama ..... mnogu gadno e cuvstvoto , ama morame da bideme silni vas vi se losi za vreme na panika, vi se povoraka ?

19. Inkaaa

Inkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    143
    Понекогаш да, тоа всушност е дисбаланс во стомакот поради стрес ништо страшно. Инаку фала на советот и јас овде наоѓам утеха и сфаќам дека не сум сама, но кога се соочувам со стравот ужасно е.

На smatka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Inkaaa

Inkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    143
    Мене ми се има случено нешто слично. Како да ме дави некој и осеќав "болка". Ама уствари ни болка имаш, ни си болен,си замиалуваш така затоа што си напнат и под стрес. Ако правиш нешто што те интересира или исполнува ќе сфатиш дека во моментот исчезнало тоа чувство. Опушти се и уживај, не е болка за умирање. :)