E taka nesto slicno inace ko ke ke se navednis so glavata na pr da oblecis patiki,osekas kako pritisok vo toj del i okolu ?
Да, често пати, особено кога денот ми е тапа и кога немам енергија. Тоа се нарекува тензична главоболка или главоболка предизвикана од стрес.
Stresot malce se namali vajda od lekarstvata, no se custvuvam potisten bezvoja,stanuvam i ne sakam da stanam oti grdo ke se osekam cel den,mi smeta so ne sum opusten i skoncenttriran na segasnosta zamislen sum(sto mi se desava) DA NE MI PREMINUVA I VO DEPRESIJA OVA :\ 2ra nedela ni narabota ne odam....
Мене ми помогна B6 околу дереализацијата иако ја имав кратко ден, два, Фала Богу. Пробај и ти со тоа ако сакаш
Луѓе јас ств бев добра две недели скороо и таман мислев ќе сибетам позитивна енергија и све од анкс ќе победам, се деси овој безпотррбен стрес со случувањава , чекав три вечери да се случи војна, да слушнам пукање... и не сум спиена ноемално а дхшава уште ми е ко вознемирена ко стегната...и еве денеска конечно малку се опуштив ама се што се случи ми е ко некој сон и во гради како немир некој осеќам ко да не сум сеуште опуштена... глава ме стега позади ко од замор ко од стрес не знам.... и се си велам нема да издржам јаа мн стрес е ова за менее ова она... а стварно сакам да сум силна сакам после се посилна да излегувам нејќам да се разочарувам ..
Napravi mala pauza i jas gi piev 2 meseci i poveke, ne se stetni vitamin e , ama e od grupata nerastvorimi vitamini , i mi naprai kako bolka vo zabi siite zabi mi bea kako istrpnati ,go opfaka trigenimus nerv , i zato , dovolno ti e i da prekines , ke bides dobra jas sum , sega se slucuva normalno nekoi den da ne si , ama ne e tolku, samo mala pauza i pak pijaj gi potoa
Jas veke edna godina i kusur osekam ko da imam nesto vo grloto, ko da me boli, ko da me davi. Kako sto vikas ti, koga nemislam na nego go nema, nekogas duri znae i vratot kaj limfnite jazli da me boli i jas si umisluvam deka e nesto seriozno. Nekogas duri i koda me golicka tamu nesto i me tera na kaslanje. Dali ste osekale i vakvi simptomi. Pozdrav ,
Isto taka e znaci . Drug primer dali na nekogo mi se desava,isto me zamara mn,pojasot vo kola koga go imam,odma osekam ne ko bolka tuku kako da me zamara vo gradive,custvoto e isto kako so grlovo?!
Дечки здравоооо, сите се жалите периодов гледам, ајде и јас да се пожалаам. Мене вртоглавицава ми се врати, и кога одам како да тонами ми се замаглува погледот, и ако веке ми е добро познато пак си паничам дека секој момент ке се онесвестамм хахаа е досадно е веке, сакам во тој момент да виканм доста е стопп ама неке некакооо. Не губам надеж дека еден ден ке го снема скрос, ама уморна сум после секој убав период да се врати и да ме потсети дека се уште е тукааа
Ајде помош цимеркиве овие два вечери нема да ми се овде , не учам во македонија, и нема кој познат да викнеш кај тебе , вечерва да сте со мене страв ми е премногу самаа ......много ми е тешко во вакви моменти ми е најтешко ,мислам дека ке ми се случи нешто а нема кој да ме види.
Ah natemila......mene li me opisuvas?....(p.s..po tolku god.borba..ete toa e edinstvenoto nesto so me MASIRA...vo psihata.....)
Ima li nekoj sto , ne mu e peoblem da se otkrie koj e vistinski da komunicirame i preku fb nesto , neka pisi inbox ako ima nekoj takov
Се плашам да сум сама, гледам постојано да сум во друштво, а пак кога сум со друштво едвај чекам дома да си дојдам, не се вклопувам некако... Плачам секој ден, немам желба за ништо, ноќеска се будам често, се чувствувам осамена и не гледам излез од ситуацијава. Не знам дали да си препишам дијагноза анксиозност, зошто нели ако се уверам самата дека имам, тогаш така и ќе биде... ќе ми се одрази на психа. Ама па не можам да одрекувам. Не знам што ми се случува, не знам од кого помош да побарам, ама вака не можам понатаму.
И мене 5 години само тоа ми е страв од онесвестување, другооо ама буквално ништо не ме мачи. И некогаш ретко ако ме фати некоја глупа мислааа
ти немаш анксиозност и воопшто не мисли на тоа,додека е време. истата ситуација беше и со мене. дома сама ми е досадно а во друштво исто така се чувствувам осамено. тоа ти е само до психата. пробај да се вклопиш а ако неможеш тогаш пробај со друго друштво ако ти е лесно да најдеш. Од самата помисла дека не се вклопуваш ти се разочаруваш и стануваш осамена. Само опушти се и дружи се,смеј се,уживај. Мене искрено ми е многу поубаво да седам цел ден дома и да гледам филмови. На ден гледам по 3-4 но колку и интересно да ми е тоа,не е добро. Подобро е со друштво