Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. TheGoldenboy

TheGoldenboy Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    10
    E taka nesto slicno :) inace ko ke ke se navednis so glavata na pr da oblecis patiki,osekas kako pritisok vo toj del i okolu ?

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Inkaaa

Inkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    143
    Да, често пати, особено кога денот ми е тапа и кога немам енергија. Тоа се нарекува тензична главоболка или главоболка предизвикана од стрес.

3. lock

lock Нов член

Се зачлени на:
    9 мај 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0

Stresot malce se namali vajda od lekarstvata, no se custvuvam potisten bezvoja,stanuvam i ne sakam da stanam oti grdo ke se osekam cel den,mi smeta so ne sum opusten i skoncenttriran na segasnosta zamislen sum(sto mi se desava) DA NE MI PREMINUVA I VO DEPRESIJA OVA :\ 2ra nedela ni narabota ne odam....

4. TheGoldenboy

Се зачлени на:
    8 април 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    10
    Taka...inace so derealizacija dali ste imale i kako pominala,jas se macam so to veke mesec i pol...

5. Inkaaa

Inkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    143
    Мене ми помогна B6 околу дереализацијата иако ја имав кратко ден, два, Фала Богу. Пробај и ти со тоа ако сакаш :)

6. smatka

smatka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    57
    Isto i jas so B6 , samo kolku vreme gi piese B6 :D

7. Inkaaa

Inkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    143
    Ги пијам уште, 2-3 месеца секој ден, некогаш по 1,некогаш по 2 на ден. И многу ми е подобро. :)

8. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Луѓе јас ств бев добра две недели скороо и таман мислев ќе сибетам позитивна енергија и све од анкс ќе победам, се деси овој безпотррбен стрес со случувањава , чекав три вечери да се случи војна, да слушнам пукање... и не сум спиена ноемално а дхшава уште ми е ко вознемирена ко стегната...и еве денеска конечно малку се опуштив ама се што се случи ми е ко некој сон и во гради како немир некој осеќам ко да не сум сеуште опуштена... глава ме стега позади ко од замор ко од стрес не знам.... и се си велам нема да издржам јаа мн стрес е ова за менее ова она... а стварно сакам да сум силна сакам после се посилна да излегувам нејќам да се разочарувам ..

9. smatka

smatka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    57
    Napravi mala pauza i jas gi piev 2 meseci i poveke, ne se stetni vitamin e , ama e od grupata nerastvorimi vitamini , i mi naprai kako bolka vo zabi siite zabi mi bea kako istrpnati ,go opfaka trigenimus nerv , i zato , dovolno ti e i da prekines , ke bides dobra jas sum , sega se slucuva normalno nekoi den da ne si , ama ne e tolku, samo mala pauza i pak pijaj gi potoa :)

На Inkaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. rita22

rita22 Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    7
    Jas veke edna godina i kusur osekam ko da imam nesto vo grloto, ko da me boli, ko da me davi. Kako sto vikas ti, koga nemislam na nego go nema, nekogas duri znae i vratot kaj limfnite jazli da me boli i jas si umisluvam deka e nesto seriozno. Nekogas duri i koda me golicka tamu nesto i me tera na kaslanje. Dali ste osekale i vakvi simptomi.
    Pozdrav ,

11. TheGoldenboy

Се зачлени на:
    8 април 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    10
    Isto taka e znaci . Drug primer dali na nekogo mi se desava,isto me zamara mn,pojasot vo kola koga go imam,odma osekam ne ko bolka tuku kako da me zamara vo gradive,custvoto e isto kako so grlovo?!

12. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Дечки здравоооо, сите се жалите периодов гледам, ајде и јас да се пожалаам. Мене вртоглавицава ми се врати, и кога одам како да тонами ми се замаглува погледот, и ако веке ми е добро познато пак си паничам дека секој момент ке се онесвестамм хахаа е досадно е веке, сакам во тој момент да виканм доста е стопп ама неке некакооо. Не губам надеж дека еден ден ке го снема скрос, ама уморна сум после секој убав период да се врати и да ме потсети дека се уште е тукааа :inlove:

13. smatka

smatka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    57
    Ајде помош цимеркиве овие два вечери нема да ми се овде , не учам во македонија, и нема кој познат да викнеш кај тебе , вечерва да сте со мене страв ми е премногу самаа ......много ми е тешко во вакви моменти ми е најтешко ,мислам дека ке ми се случи нешто а нема кој да ме види.

14. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    не се плаши ту смо ми :))
    И јас се плашам да сум сама дома ноќе, али стегни зуби :))

15. mistrivce

mistrivce Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    66
    Ah natemila......mene li me opisuvas?:D....(p.s..po tolku god.borba..ete toa e edinstvenoto nesto so me MASIRA...vo psihata...|(..)

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  16. smatka

smatka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    57
    Oooo nemozam samo to me maci najmnogu da sum sama , navecer

17. smatka

smatka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    57
    Ima li nekoj sto , ne mu e peoblem da se otkrie koj e vistinski da komunicirame i preku fb nesto , neka pisi inbox ako ima nekoj takov :)

18. luncika

luncika Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    171
    Се плашам да сум сама, гледам постојано да сум во друштво, а пак кога сум со друштво едвај чекам дома да си дојдам, не се вклопувам некако... Плачам секој ден, немам желба за ништо, ноќеска се будам често, се чувствувам осамена и не гледам излез од ситуацијава. Не знам дали да си препишам дијагноза анксиозност, зошто нели ако се уверам самата дека имам, тогаш така и ќе биде... ќе ми се одрази на психа. Ама па не можам да одрекувам. Не знам што ми се случува, не знам од кого помош да побарам, ама вака не можам понатаму.

19. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    И мене 5 години само тоа ми е страв од онесвестување, другооо ама буквално ништо не ме мачи. И некогаш ретко ако ме фати некоја глупа мислааа :D:D:D:D

20. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    ти немаш анксиозност и воопшто не мисли на тоа,додека е време. истата ситуација беше и со мене.
    дома сама ми е досадно а во друштво исто така се чувствувам осамено. тоа ти е само до психата. пробај да се вклопиш а ако неможеш тогаш пробај со друго друштво ако ти е лесно да најдеш. Од самата помисла дека не се вклопуваш ти се разочаруваш и стануваш осамена. Само опушти се и дружи се,смеј се,уживај. Мене искрено ми е многу поубаво да седам цел ден дома и да гледам филмови. На ден гледам по 3-4 но колку и интересно да ми е тоа,не е добро. Подобро е со друштво :)

На qwerty01 му/ѝ се допаѓа ова.