1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. psiha

psiha Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    7
    BLAKCEE.. so da ti kazamm neznam,jas po cel den sum vo rabotaa imam obvrski eden kup i imam 12 rabotnika sto cekaat na mene,ali mene toa ne mi prai problem icc negoo to dekaa me stega deka ke dobijam infarkkt i neznamm me gusii kao da imam neso na grlloo,ili pak ke mi se ugori liceto mi goriii neznamm zasoo,i jas paniikaa e aj kazii sto da se pravi auu,neznamm teeskoo i mi zzsii na mesee,i .........

2. bllakce

bllakce Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    28
    toa e dobro znaci ti odis na rabota funkcioniras .jas ne odam na rabota strav mi e da odam koj ke me primi so ovie simptomi.

3. bllakce

bllakce Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    28
    dali si imal stres predhodno za da ti se slucuva ova.jas znam veke imav stres podolgo vreme i sega izgeda se odrazuva.

[mod-kirilica:2itdm9d0][/mod-kirilica:2itdm9d0]

4. psiha

psiha Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    7
    mora da odam zaso o mene se ceka... a toa so vikas za pritisok visok sigurno imam,zaso mene mi e strav da si meram deka ke mi pokaze visokk,i ti vikamm stalno me faka panika po cel den mislamm na loso,ne mi se seta nikade,se zatvaram sam doma,niso ne mi pravi zadovolstvoo,non stop sum vo transss,neznamm ete utre pak ke odam na ekg da pravamm neznamm,daj kazi nekoj sovet kako si pomagass

5. psiha

psiha Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    7
    stres poranoo neznamm,ama znam deka kao mal mi bese strav da sedam doma sam da ne,nekoj mi fleze domaa i slicnoo

[mod-kirilica:2itav6wr][/mod-kirilica:2itav6wr]

6. birsen

birsen Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
    zdravo da bev kaj psiholog kako sto pisav razgovaravme ona mi kaza da pocenm da gi piem no jas 6 meseca sum vake i ne sum piela apcinja i koga imav napadi hehehe terav inaet i sega mi projde toa paniki tie napadi gi imam ama ne mnogu i zatoa ne sakam da pocnem da gi piem strav mie da ne stanem zavisnik i ona mi kaza ednas ne gi pij koj ce bides nerazpolozena so muz ti ili so nekoj drug da pocnem da gi piem fala za odgovorot pa ce vidim kako ce bide ponatamu i vie svite borite se bez apcinja probajte i mi kaza da najdem nekoja rabota ili nesto drugo samo da ne sedim doma non stop i da mislim sve loso i rece ce ti se trgne toa pozdrav do svite vas :*

7. nadez31

nadez31 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    24
    ти благодарам и знам дека е така не му е лесно и на него со мене секогас да се залам само сто некогос нападите се посилни од менеденес малку излегов еве сега малку средував по дома ке се борам и се надевам дека ке помине еден ден поздрав

8. psiha

psiha Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    7
    zdravo na site
    denes bev na pregled vo filip 2 mi pravea ekg na srce,me gledaa kornoralnoo mi pravea stres tes i se e vo red ,i jas veruvate li pak stravvv epaa ajde dee,so povekee od toa so mi rekoa deka se e ok?
    ajde dajte mi hrabross

9. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Само ти можеш да си ја дадеш потребната храброст.
    Ние секако сите те подржуваме,но знаеш и самата дека додека ти самата не решиш да се соочиш и да кажеш стоп,џабе е ние да зборуваме.
    Сите тука сме поминале или поминуваме низ тоа,но исто така сфативме дека проблемот е само до нас и само ние самите можеме да го решиме.Ако не целосно,барем да го ублажиме.
    Веќе си прочитале низ што се сме поминувале сите ние,но мене ми дојде веќе доста од ништо да си правам нешто и да си штетам самата на себе.А луѓето околу мене?Беспотребно ги загрижував,место да си поминувам убаво со нив.Дечко ми сирот, ме молеше на возздух да искочам-јас креветот не го давав.Се плашев во дикотека да одам-да не се онесвестам,псоледната година на фак ја запишав вонредно зошто два пати се онесвестив на предавања и повеќето ми се смееја-верувала или не.Повеќето другарки ги откажаа пријателствата со мене-оти пак ми беше страв.Сега повеќ не-сега сакам да се дружам,да се смеам,со позитивни луќе секако.Сите што ми ширеа негативна енергија-ги откачив-беше тешко,но се потрудив.
    Се жалев и се жалев,ме трпеше и дечкото-а зошто,место заедно да уживаме во младоста нас неколку години ни поминаа така.Како му било него,мајка ми сестра ми?Бев и на психијатар ама додека јас самата не се охрабрив ништо не стана.Сега животот повеќе го ценам и се ми е поубаво.Секој миг од денот гледам да го искористам со луѓето што ги сакам,а не да седам и лежам со моите вртоглавици :doh:
    Знам,убаво знам дека е тешко и сеуште е тешко,но веќе спомнав да се повторам-Што со луѓето кои навистина се болни и се борат за живот?

На dunja, nadez31 и mima83 им се допаѓа ова.
  10. psiha

psiha Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    7
    da se slagam so tebe,so bi bilo koga na nas bi ni kazale deka stvarno ni se slucuva nestoo?
    neznammm
    da potpolno sin vo pravoo i jass da ti kazam resivv i sveen sum deka veke moraaa,krajno vremee e sammm samo sammm,i jass ne odam vo diskoo se plasamm da ne mi se slkucii,me vikaatt da odam na setajnee jass neee,ne odamm samo da sum poblisko do domaa,se si mislamm deka i da odam ocekuvaam neso loso da mi se slucii,pa ke pocne da me gusii i ..... da ne ti kazuvamm poveke znaesss
    krajjjj moraaa vekee da se druzammm da se smeaammm,a jasss so druzejnee katastrofaa samo so eden covekk i muabett samo za bolkiii
    ali segaa vekee drugaa temaaa
    moraaaa,i moraaaaaa a se mislamm dali da gi frlammm apcijnataa vo sporett i da im kazamm krqajj i na nifff

На dunja му/ѝ се допаѓа ова.
  11. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    ^ мило ми е,и извини што ти се обратив во женски род,сега видов дека си машко :$

12. psiha

psiha Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    7
    hehe,nema gajle uzivajjj...
    i segaa cekorime napredd pa mora da stavam krajj na sitee negativiii

13. bllakce

bllakce Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    28
    zdravo psiha .se e vo red gledas deka nisto ne ti nasle i toa odis kaj filip ftori najdobrite doktori.koga ke ti se sluci toa samo reci ne mi e do srceto do nervite e i ignorirajgo i poleka poleka ke se smiri ke vidis.jas sum cetiri godini taka ako se slucese dosega nesto ke se slucese.a izvini da te prasam kolku godini imas i se razbira ako sakas da kazes ako ne ok.

14. psiha

psiha Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    7
    zaso da ne 28

15. alehandro

alehandro Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    65
    вака јас пијам депрозел еве веке 1 месец првите две недели ми бесе многу теско но после некако поцнав да се подобрувам спиев добро и без хелекс се бесе супер до синока пред да легнам осетив како рацете дами се тески да ми трнеат и гаденје и пак паника легнав а немозев да заспијам се напив хелекс и заспав ама испрекинат сон и сега ми е страв да не поцне се наново и усте несто одам на психотерапија и денес сум пак таму правиме едни тестови излезе дека сум слабо анксиозен на првиот и дека немам никакво пореметуванје на лицноста на вториот само слаба депресија а мене ми е страв од посериозни психицки заболуванја,и секогас кога ке ми се слуци како синока јас мислам дека ке побудалам иако и психијатарот и психотерапевтот тврдат деека не мозно ај некој совет........

16. lorijana

lorijana Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2010
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    35
    Јас да се пофааламмммм 8)
    не пијам веке ништо освен деметирин кога сум нешо нервозна
    Затоа ви давам надеж и сила на сите оние кои се борци издржете и борете се !!!!!!!!!!!!!!
    Затоа што само вие сами себе можете најмногу да си помогнете ;)
    После две години борба јас упеав :clap:
    пс.кој несо има прашања околу ова нека ми писе лицна порака ако сака се разбира :?:

На milky-candy и Azzura им се допаѓа ова.
  17. marinela5

marinela5 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    28
    и јас Алехандро го имам истиот тој страв ,да не полудам и никако да се отарасам од тој страв исто така почнав да пијам и јас депрозел и има периоди кога сум подобро и периоди кога не сум баш најдобро еве денес и јас не сум добро па ајде помагајте :) :) :)

18. Azzura

Azzura Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    150
    Види, нема да може секогаш да ти е добро, нормално...Значи, продолжи со терапијата и со борбата. Кога ќе ти се случи да имаш мал напад, легни и кажи си дека се е во ред, зашто примаш терапија...Не се плаши, нема шанси да полудиш. Луѓето кои се плашат да не полудат, никогаш не се луди :) Ти си само исплашен од оваа непозната ситуација. Не се секирај ако некој ден не спиеш добро, и на мене некогаш ми е така, ама затоа по неколку дена, телото ми е заморно и си заспивам и спијам како бебе... Ајде, продолжи со борбата и се ќе биде во ред :)

19. laluna10

laluna10 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    јас сум нова на форумов и сакам да ве поздравам сите и да ви кажам дека и јас поминувам низ сето ова како и вие :hai:

20. nadez31

nadez31 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    24
    здраво еве ме и мене јас луге си ги имам нападите на гусенје ама излегувам се маЧам денес бев во прфимерија мислев дека ке се срусам на под ама не се срусив :) фала богу во градски едвај дисев на две станици се симнував ама издрзав да се вратам до дома ке пробам да излегувам секој ден,со лезење во кревет не си помогнав многу поздрав до сите се надевам дека ке помине овој космар

На bllakce и maca99 им се допаѓа ова.