Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Не се секирај Маја Тие што си прават нешто не ни размислуваат и не се плашат Секому му доагат разни глупави мисли но никогаш не си наштетуваат Штом се плашиш за состојбата и се згрозуваш од мислата не се секирај тоа се моменти на депресијата која ни го труе умот ништо повеке но и тоа доага на моменти и поминува

2. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    459
    Допаѓања:
    171
    Nogu dosadno nesto. Znaci tie misli gi imam ovoj pat celo vreme nisto nema mi se sluceno i uste.imam nemir. sekoj den istoto prasanje si go postavuvam i aman mi e veke. I posle pak ke pocnam i dali ke bidam srekna , pa dali znam ao e sreka, dali nekogas ke uzivam , nz dali ovie misli se anksiozni ili stvarno taka se custvuvam

3. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Маја најдобро посети психолог многу ке ти помогне.. без апчиња само со терапии и вежби ке се преродиш, нормално не може наеднаш да помине, но полека со тек на време ке се среди не се плаши..
    по третата терапија ти ке бидеш многу подобро :)
    Мисли позитивно и се ке биде во ред! :)
    Ти посакувам убав ден

4. maja.mitrova

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    459
    Допаѓања:
    171
    jas imam odeno na 3 seansi i mi besd super. Naucivda ne gi zabelezuvam mislite zaa fizickite simptomi itn.. no pocnav da citam gluposti na net , osetiv konecno mir vo dusata i se isplasiv i se poistovetiv.so depresjjata oti citav.na net i se isplasiv.i sega sekoja moja sostojba me.plasi,

5. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Па зошто читаш такви глупости, избегнувај го тоа што те вознемирува тоа се само глупости и ништо друго.. и верувај во тоа..
    продолжи со своите сеанси и прави работи тебе што те исполнуваат и те прават среќна остави ги другите на страна ... не се замарај со такви глупости..
    ти не си болна и мораш да веруваш во тоа.. тоа е многу битен момент!
    ајде излези шеткај и опушти се речи си што сака нека биде, мисли позитивно! :)

На maja.mitrova му/ѝ се допаѓа ова.
  6. maja.mitrova

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    459
    Допаѓања:
    171

7. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Maja toa e poveke depresija koja mene mi e mnogu dobro poznata Tie prasanja sekogas naiduvaat kako reka i ti ja parat dusata a najstrasno ti se cini sto nemas nitu odgovor nitu resenie No dobro e vo seto toa sto te drzi izvesen period i pominuva Moze tebe ti e period i ke ti pomine iako i mene cest posetitel mi e depresijata

8. maja.mitrova

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    459
    Допаѓања:
    171

9. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Maja ne e nisto strasno Moze e period ne pani;i i napi se nesto za smiruvanje Pa nie ne sme klinicki depresivni Sekoj covek ima period na depresija no pominuva Eve jas sum ziv primer Ponekogas mislam svetot mi se rusi no ponekogas sum zadovolna i od sebe i od site okolu mene Znaci bez panika Napi se pola demitrin Bedoksin a mozes da koristis i magnezium direkt koj mene dosta mi pomaga Ne citaj premnogu za nikakvi simptomi izbegavaj vesti karanici i problemi i ke se sredis za kratko vreme Ajde malku oraspolozi se ne e se taka crno Koga ti velam jas taka koja mozebi sum naj depresivna na forumot sto ostanalo za tebe Samo si isplasena Malku daj si odiska setaj druzi se i uzivkaj

10. maja.mitrova

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    459
    Допаѓања:
    171
    Odma sega ispaniciv sto akp. Da se javam doma da me zemat, da pocnam so antidepresivi, da ne stane poloso.

11. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Zosto be Maja tolku pani;is Od stravot i panikata uste poveke ke ti e loso Eve site ti velime deka ke pomine malku smiri se Disi dlaboko napi se kantarion ili kamilica caj i izlezi vo priroda pa makar i sama sedni si na klupa i gledaj vo priroda Ne gi panici tvoite ke vidis deka za izvesen period ke se smiris Jas sum na rabota no kolku uspevam da se vklucuvam ke ti se javuvam no sepak treba i ti malku da se sredis Se ke bide dobro Eve i mene navistina sega mi e epten loso Mi se vrti svestot tesko disam no eve si velam ke mi pomine Taka i ti Javi se dali e se OK

12. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.922
    Допаѓања:
    15.837
    Ladies.....
    Да се освежите малку :D

На dragana dragana, Miss.N, lejlla и 2 други им се допаѓа ова.
  13. TheGoldenboy

TheGoldenboy Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    10
    Koj imat na forumov momentalno derealizacija luge ? Mene ne me pusta nikako !!

14. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Значи не се плаши Маја се ок ќе биде верувај ми ја сум минела низ мнн напнати денови дури и депресивни мислам, се плашев за севе за паметот секакви црни мисли ми се вртеа дури и притисок позади во главата од што седев стегната ме болеше со денови.... но со читање со апликации успеав да гп надминам тоа а и се борев така што излегував се дружев и ми се поврати вољата што мислев дека сум ја изгубила... затоа не се напнувај ќе видиш ке ти мине само периодично е земи читај позитивни мотивациски книги, инсталирај си на тел апликации има што стварно помагаат... еве ја сеа мозокот мора да ми се замара со нешто па сеа почнав да се плашам општо за здравјево да не ме фати срцето од висок низок притисок, да не ми се слоши, абе свашта.... а не дека знам, не ги знам можностире значи можеби од малку висок или снижен притисок после јадење на пр, не може ништо да ми се деси ама ја си мислам еве готово срцето :)) смешно е ама памет си е паметт... зароа не се замарајј ќе мине.

15. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    И уште нешто, стварно за сечие добро е да не читате по интернет симптоми и тн...гугл нема да помогне само ќе ве заплаши....ако веќе сакате нешто да читате барајте конкретно книги или артикли мотивациони во врска со анксиозност и напад на паника....а не само симптоми да пишете...нормачно секакви болести ќе излезат а јасно ни е колку милипни симптоми сме минале па не било никаква друга болест туку само анксс.

На be.positive и Inkaaa им се допаѓа ова.
  16. TheGoldenboy

TheGoldenboy Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    10
    Shto app koristis za mob,nesto spomna ? Poz

На maja.mitrova и Cleonika им се допаѓа ова.
  17. be.positive

be.positive Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    146
    Lugje, nemojte da chitate se i sesto zosto ne sum spiela so denovi od net sto se preplasiv. Na site nas koi sme vo anksiozna sostojba toa mnogu ni vlijae. Mora silno da se veruva deka ke se nadmine ovaa sostojba i so sekoj nareden den da vnesuvame edna + pozitivna misla barem. Ne boleduvame od nisto, treba da gi prifakjame simptomite, da ne im se sprotistvuvame i da ne panicime, samo taka tie ke si zaminat! Drugo nesto e da ne dozvoluvame sostojbata da ni vlijae na sekojdnevniot nacin na zivot kolku i da e tesko! Tie se nekolku sigurni metodi koi gi znam i koi pomagaat vo pobrzo nadminuvanje na sostojbata. I normalno ne se opsednuvajte so toa deka ste anksiozni i celata energija da ja trosite na toa. Na sekoja neubava misla i simptom stavajte pozitivna i se taka... :) :muscle::hug:

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Retko se uklucuvam bidejki nemam vreme so sinceto.Bev vklucena vo edna grupa na fb za anks i panicni napadi normalno site si pisuvaat sto im tezi i pocnav da citam nekpj bil na zabolekar se onesvestil nekoja bila na gosti se onesves
    tila i mene mi stanuvase mnogu loso i se iskluciv od grupata za da ne citam gluposti.Iskreno otkako se porodiv i jas se prerodiv znae da me zdrma ama sum posilna i pohrabra izleguvam setam so sin mi se druzam so pozitivni lujge.Na nikoj nisto loso nema da ni se sluci.

На mistrivce, bubic.k, deskarada и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    pozdravce Kostadince, posebno mi e milo za tebe :*

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. siki28

siki28 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2009
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    44
    Неколку дена се беше во ред и еве денес пак од нула. Болка во левата рака,стегање на градите, недостиг на воздух и чувтство дека ќе умрам. Најлошото е што сум сама, ноќ е, и секакви мисли ми поминуваат низ глава. :((((((