потсети OTE="siki28, post: 2412865, member: 6885"]Неколку дена се беше во ред и еве денес пак од нула. Болка во левата рака,стегање на градите, недостиг на воздух и чувтство дека ќе умрам. Најлошото е што сум сама, ноќ е, и секакви мисли ми поминуваат низ глава. ((((([/QUOTE] Потсети се дека од главата си патиме и дека сетоа тоа е само страв, а од страв никој не умрел. Опушти се и ти сама знаеш дека ништо нема да ти се случи, се е до психа.
cudna rabota.. vcera mi bese super od sabajle.. mislam deka si dojdov skros na mesto, i posle mi dojde mi dojde misla daj da se proveram dali sum ok? i pocnav da panicam, realno li e ili ne? se osetiv kako da ne sum jas i pak me fati panika.. denes sum ok ama pak me tepaat misli od sabajle, celo vreme si gi proveruvam dali se tuka, nim da napravam i kazam nesto so ne sakam? vi se slucuva toa? kako da ne sakam da se odelam od anksioznosta
Напишав во предходните постови, една од апликациите кои доста помагаат за смирување од тој стрес е HEADSPACE . со ова име можете да ја најдете, и Panic Attacks , дечкото што надминал напади на паника тука убаво објаснува се во видеата, бесплатно е и многу смирува ако се пратат неговите методи, јас и на лифче си ги иам запишано ми стојат во новчаник ги носам со себеси секаде... самото слушање на човек што го минал ова и објаснува убаво како и што му се случувало, ќе се пронајдете и вие како и јас, и олеснува многу! ајде кога ќе пробате кажете.. Првата апликација, дава само 10 сесии по 10 мин за секој ден медитација, и мн е добра..ама за повеќе се наплаќа,но сепак и толку е доволно..јас ја имам веќе 2 месеци апликацијата а сеуште истите сесии ги користам кога не можам да заспијам или слично..
mene me interesira i se plasam od ovoj odgovor ama bi sakala da mi go odgovarat tie stoe poveke vreme se borat so ova i se bez lekovi!! dali sostojbata moze da se vlosi do nema deka, tipicno anksiozno razmisluvanje DD znaci do deka da sfatis se boris sekoj den a ti si se ponadole i ponadole?dali mislite bi mozele da te ubedat so tek na vreme deka oni se vo pravo ili pak so tek na vreme nie nema da gi stavame na pamet? DDD
Откако знам што е тоа анксиозност, разбрав дека одамна ја имам, ама тогаш не ме мачеше толку. После прочитани искуства на други луѓе, милсам дека ми се влоши ситуацијава. Мене не ме фаќа паника кога сум во некоја покомплицирана ситуација, туку откако се` ќе помине и мене мозокот почнува да ми дава возможни негативни исходи, секакви теории кои ме прават нервозна и како резултат на тоа не ми се излегува од дома воопшто, не ми се зборува со никого, не ми се јаде ништо освен на моменти благо. Не дека не можам да се справам со ова, паниката поминува после неколку саати, во најлош случај траела 4-5 дена и после почнувам трезвено да размислувам и се смирувам, ама како може оваа анксиозност целосно да се елиминира? Некогаш, кога стравот ја досигнува колуминацијата, не ми се живее, сеедно ми е и после сфаќам која глупача сум била... Разбирам од каде потекнува мојов проблем, ама тоа никако не ми помага да му најдам решение.
toa e neshto najnormalno ... toa e ednostavno vodenje inat ti si dobro,i odvnatre so samata pomisla deka mozesh da se promenish, psihata ti pravi da se vratish odpochetok ... toa e najteshkiot del od borbata so anks taka da treba samo volja i zelba i nonstop da pokushavash, i da bidesh posilna od se i na kraj ke i se zdosadi taka da ti pravi i ke pomine
potpolno taka.. potpolno te sfakam i gledam i mislite veke da ne gi registriram ama nz so mi e filmot.. sega procitav samoubistvo i se ezam od toj zbor, od takov muabet , od tie glupite turski serii i nz so tolku mi e strah .. mora da go resam toj strav.. me otkacuva
Се ежам и јас така од две и свашта ама се вежбам сеаа да не реагирам толку бурно да не земам при срце коа околу мрне зборат за болестии за умирачки и слично..... како сте инаку денес? Ја ок и бев ок предходниве денови ама денеска нешто ко вознемирена се осеќам а појма неам што е причината... ама ајде де тешам ќе преживеам ко другите пати се надевам )
I jad isto. Dalu radi vremeto, nekako i premorena i voznemirena, srceto me drma ama i jas go drmam.. nis ne mi mozee mi paga raspolozenie pa pak mi se kacuva, dali mj e od PMS ?!
se custvuvam mn loso. sakam da pravam nesto da ispadnam da se javam na nekoj da otidam vo isto vreme sum potisten i mislam deka ne sum vo red psihicki i mi e strav deka ke se custvuvam uste poloso,nemam volja za nisto,psihicki sum preoptereten deka ne sum vo red ne mozam da se opustam i gotovo ne znam so ke se pravi samo na sostojbava razmisluvam mozokov na nisto drugo ne mozam da go relaksiram i fokusiram
Izlezi, sega moras i moEs. Ne sedi doma.koga bebletaloto ke ti kaze nemozes ti odi mu kontra. Mozam sakam i ke odam
Auu strasno cujah nesfo A nekoj so dobil nerven slom. Nemozel da stoe vo mesto, nemozel da spie. Nogu mi e strac da ne mi se desi istoo. Nogu se voznemiriv
ama mn sum defokusiran rastroen bezvolen nemam koncentracija(razmisluvam gluposti) ispadnav da prosetam go setav kucevo ama problem mi se lugeto se stapisuvam deka ke me setat kako da sum ubeden deka nesto mi fali.... Mn mi smeta so ne razmisluvam jasno koncentrirano so sum otsuten. 3ta nedela edvaj funkcioniram prethotno se trpese go sovladuvav sega i apcinja plus i pak ne sum dobar. pijam i homeopatija i lekovite od psihijatar.Se trudam no sega zasega bez uspeh. Se plasam da ne me promeni voa da ne ostanam vakov da se shvrknam stalno da bidam vo ovaa sostojba....strasnoooo
Значи маја ни јас не можев да седам воместо мозеби неколку пати нервен слом сум добила... тоа не е удар тоа ти е всушност кога психички не можеш да поднесеш нешто... јас зна по себе дрка мн лоши иакуства имав и сум сигурна дека не еднаш сумимала нервен слом...затоа сега и имам ваква трема страв срцебиење и што не.....не се секирај од тоа ништо нема да ти е еве ме мене де спремам за излагање ) се надминува. Иако реално со трена сум и со страв срцево да не ме фати од олку трема си праам филмови )
Nema da shvrknesh i nema da si stalno so ova....samo smiri se i vezbaj i dishenje i pomaga...i dvizi se nikako zatvaranje doma...a za lugeto i okolinata ne se opteretuvaj..NAJVAZEN SI TI.....i ako sakash pisi koja terapija piesh i sto od homeopatija piesh???
so dijagnoza GAP-pijam elicea 5mg, i heleks 0.25mgx3. homeopatski lek kapki nautro, a sto tocno ima vo lekot ne znam bev na pregled i mi go napravija...
Дечки здраво, деновиве сум се со панични пак,дали и дека пмс нема поима што е. Не се затварам дома, вчера бев со паники на роденден, завчера исто, вечер сум на именден и така. Времево е променливо, спарно за никаде е, ама тоа е нема откажувањееее и ви посакувам убав денннн на сите од се
И јас деновиве сум премногу расеана, многу почнав да заборавам ама најверојатно ми е од стресот. Премногу акумулиран стрес од испити, мислевдека ќе полудам бидејќи имав јаки дереализации ама се смирив. Имајте убав денн
Jas denes imav raspravija doma i odma se vozbudiv. Pocnav da placam , posto me prekoruvaaf oti samo za sebe si gledam i moite misli, se zapostavuvam, domasni raboTi. I jas pravo pocnuvam.da placam o da se karam, reagiram kako nekoj da me napaga. Kako nekoj da saka da mr ponizi i napadnE. Inaku presna sum vo brak. mislenje? Poradi anksioznosta e?