Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    459
    Допаѓања:
    171
    jas taman pomisliv oti se oslobodiv od fizickite simptomi pak pocnaa.glava me stefa, stomak, srce mi lupa. nz dali ima veza toa so treba da mi dojde.od dr strana sum zagrizena dali ke mi dojde poradi ova cudo. Da ve prasam ima li sansi da zabremenam so anksioznosta?

2. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    маја може да ти се сега овие симптоми од што треба да добише, а секако дека од стрес може и да не добиеш. И секако дека може да останеш бремена, има многу жени од групава што останаа бремени и родија здрави бебиња :). Јас станав доббро се, и сега да отворам прозор ми умрел комшијата бесе постар, ама пак ме дрмна мал страв. Сега кај 12 ке одам по малата и после се мислам да палам точакот и да одам на кафе кај една друугарка, ама ми е страв да не ме фати некој напад по пат :wasntme:

3. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    1.jpg

Мислете позитивно и реалноста ке ви биде позитивна :)

Тие што ги надминале нападите на паника потоа се борат со негативни мисли и анксиозност (кои за срека се минливи исто како и паничните напади) кои што се последица на паниката и стравот со кои сме се бореле претходно, а тие се уништуваат со нашата свест (мисла) која што доколку ја изградиме да биде позитивна и ведра тогаш нашата реалност ке стане иста како и нашите мисли ,секој го може истото само треба труд ,верување и вистинско посакувње , убав ден :) :) :)

На maja.mitrova му/ѝ се допаѓа ова.
  4. maja.mitrova

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    459
    Допаѓања:
    171
    Na mazmi mu e preku glava. Vikam ako nemozes da trpis ds pocnam so lekovi. Vika so ke si mi takva , po cel den da spies, bez deca.nz so da pravam koga nemam podrska od nego. Nz na koj da se obratam, a nekogas sakam da se iskazam i nekoj da mi kaze, ne sd plasi, toa se samo filmovi, se ke se sredi

5. maja.mitrova

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    459
    Допаѓања:
    171
    Ajdeeee , da napravime nesto, od kade da pocneme

6. popovich

popovich Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    533
    По улица сум како див зајак. Се плашам од нагли звуци. Се плашам општо, од звуци. Се плашам од многу луѓе. Кога треба да излезам од дома срцето ми лупа само затоа што се преморувам од се' околу мене.
    Ако на пешачки ми свирне кола, цел ден мислам на тоа. Страв ми е од балони. Филмови гледам со тон на минимум.
    Страв ми е од комуникација со непознати. Кога треба да одам некаде каде што треба да се запознаам со луѓе, мислам на тоа денови претходно, размислувајќи што треба да кажам. Страв ми е да се поздравам со некој за да не случајно не ме види, и не се поздрави, и после да мислам на тоа цел ден.
    Телефонот ми е постојано на silent затоа што од звукот срце ми застанува од страв, дури и ако е само вибрација.
    Со дечко ми не можам нормално да шетам низ било кој mall или во кино, затоа што бегам кога во околина има дете со балон, или рипам од седиште во кино.
    Мисли дека измислувам и дека претерувам, сите го мислат истото, како да е мој избор што имам страв од се'.
    Не знам дали ова е вистинската тема за мојот проблем, но ја сметам за најприближна.

На LUCI 99 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    Почнете од денес од сега од секоја и секаква ситуација и случка секогаш мислете на најдоброто и на најпозитивниот крај и вежбајте си ја свеста така за се и сешто резултатот ке си дојде сам 100% само трпение и верба имајте :)

На Cleonika, joy1, LUCI 99 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Како прво маја лековите нема да те успиваат и нема по цел ден да спиеш. Тие лекови не те успиваат, во многу случаеви брзо делуваат и се ефикасни, ама мораш повеке сама да се трудиш. Ке имаш и деца, многу жени во бременоста ја губат анксиозноста и мислите. И без да ти каже некој сама знаеш дека се само филмови и дека ништо не е. И ДЕКА ЕДЕН ДЕН КЕ СЕ СРЕДИ СЕ.

На maja.mitrova му/ѝ се допаѓа ова.
  9. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    929
    Допаѓања:
    2.826
    i jas go imav istoto

10. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    929
    Допаѓања:
    2.826
    да прашам што ке ми се случи ако не се напијам два дена од терапијата мојте не се тука а требаше да ми земат асентра а јас треба пешки да одам целата сум зашеметена а и не е блиску

11. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    Ништо нема да ти се случи , оди прошетај се и купи си што сакаш ако ти се случи нешто залепи ми шамар мене :D :D :D

На Cleonika, LUCI 99 и maja.mitrova им се допаѓа ова.
  12. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    929
    Допаѓања:
    2.826
    како зашеметена цела да ви кажам тргнав немам некој напдади ама депресија имам одам а како да не одев како изгубена депресија и дереализација село измешано одидов кај матичната ги зедов и еве сум дома малце од малце поарна сум ,а ти
    veren во право беше куртули од шамар :)

На veren му/ѝ се допаѓа ова.
  13. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    само позитивно во главата и се ке биде ок со тек на време :) , за шамарот ако сакаш пак удри ми ти не е проблем :) :) :) :) , убав ден :D

На Cleonika и LUCI 99 им се допаѓа ова.
  14. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    991
    Допаѓања:
    2.378
    Дали АД е како дрога? Дали ќе можам да живеам без него еден ден? :(

15. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    929
    Допаѓања:
    2.826
    i jas toa se prasuvam ama ke mozeme si velam koga jas eden periot preziveav bez niv

16. maja.mitrova

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    459
    Допаѓања:
    171
    Kako Ne.. pa toa ne e prirodno. Se so ne e prirodno organizmot moze. znaci mora da znaeme deka ova e problem loj nastanal radi nasi veruvanja, radi nasi stavovi, nacin na zivot, so znaci deka i na takov nacin mozeme da go izlecime. Ima luge so se so godini bez Ad a piele i ne umrele

17. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    Zdravo na site ponovi i postri clennovi na grupata eve me i mene po podoolg vremenski period na forumot za zal anksot pak pocna so jak intenzjhtet da me drma i mi e mn loso pocnav i na rab da dobivam napadi i eve denes cela den sum kako mutava mi trpne lice jazik raka me guse srce lupa skoka cela se tresam mi doagaat misli deka umiram uf poluduvam nz sto d pravam me strav da ne me fati isto tolku jako kako pred 4 godini koga prv pat se pojavi anksot help :(:(

18. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Смири се сакам да сум во состојба да ти кажам илјада позитивни работи ама и јас денеска сум хаос... и тебе ќе ти предложам спушти си ја на тел апликацијата Panic Attacks со жолто смајли на сликичка е. Слушај ги неговите аудио и видео снимку таму тпј има минато низ се ова исто како нас и ќе ти олесни многу ! :*

19. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Значи де нервирам како секоаш кога таман ќе соберам волја и позитивнс енерхија ќе ми де деси нешто да ме здрма.... еве денеска и покрај лошипт ден слушав на емаил ми стигаат редовно од тпј дечкото од апликацијата за која што ви зборував и изгледав што ми стигнало и мн се смирив...и ете неполн саат време мене ми се слошува...коо нагон за повраќање коа ви иде...ко лошо ко тешко ми дојде.. и веднаш си помислив еве ми се слоши сеа, после ќе ми се деси нешто...што ми е како ми е... :/ аман веќе како да бидам сигурна дека ништо со здравјето нема да ми се деси? Нејкам по гугл да читам нема шанси...

20. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Има некооој овде? Ме фатиии анкс никаков вечерва од преееска се мрднувам ме стегаат гради мислам срцево ќе ме фати :/ се секирам и гради си стегаат више 3 саати... оффф