Искрено да ти кажам, до некаде се радувам што ме фати ова, запознав многу личности и лично се запознав со некој од нив. Дури и склопив супер пријателство со личност од друг градд и пресрекна сум. АА случајно сум имала и малце подалечна комшика со состојбава па кога разбравме се по кафиња сме. Многу е полесно кога имаш со кого да го споделиш проблемот
Благодарам,но кога и да посака Анксо да дојде кај мене јас гостопримливо го пречекувам,варам кафе и го испраќам оти он ми стана сега пријател а не непријател,ми сигнализира дека на некое место излегувам од коловозот
Многу, многу лошо се чувствувам. Свесна сум дека сум во чудна и појака фаза од претходно, но незнам што да превземам.... да одам на психолог, мислам дека е редно!!! Почнав да одбегнувам секакви средби, секакви контакти, пијам диазепами, антистрес витамини... ама не е тоа лекот, знам. Пред некој ден требаше да одам на гости, претходно не знаев дека ќе одам, се' се случи ненадејно. Првата мисла ми беше леллее како што, што ако ми се случи таму паника сред зборување, што ако поцрвенам... не сум ни свесна за црвенеењето, ама за потењето ДА, се потам и не можам да дишам, дали некој знае дали и црвенеам, затоа што не можам да се огледам во тој момент? Девојки многу ми е тешко, кажете ми го првиот чекор кој треба да го превземам против ова чудо! Замислете, ми се појавуваат овие чувства и паники и кога разговарам со мајка му на дечко ми, а да не зборувам и за неговите роднини.... многу сум тажна, не знам како и од каде се појави ова, веќе некое време го носам со себе! Хелп!
Welcome to the club mila, odamna go pominav toa, no togas ne sum bila svesna so sto se soocuvam. Bidi hrabra,, sprotistavuvaj se na sekoja slabost, ne i dozvoluvaj na panikata da te nadvladee. Ti gokazyvam ova zosto mislam deka si na pocetok od anksioznosta i sega mozes mnogu polesno da se spravis otkolku podocna. Ne dozvoluvaj da se vkoreni i da ostane so godini vo tebe. Zivej, opusti se, vezbaj, meditiraj, pravi raboti sto te ispolnuvaat i ne potkleknuvaj na nejzinite iskusenija. Sekoe dobro!
Девојки јас уште еднаш и потклекнав на анксиозноста, сабајле станав ме фати паника, како ке се искачам, почнав да си правам филмови дека ке ми се слоши и не отидов. Мајка ми отиде со сестра ми и керкичето. Сега си седам и си плачам затоа што не сум похрабра и не тргнав, сега па ми е страв на мајка ми да не и биде нешто а само што тргнаа
Nate ne se kosi, nis nema da bide.ajde stani i odi sama. Nis nema da ti bide. Se ke bide ok. Jas odam za ohrid ama si pravqm bad filmovi oti nema da si pominam ubavoo..ne sakam takaaaa
не се разочарувај ... колку пати и да паѓаш ти треба да станеш !! не треба да се разочаруваш. колку пати сум и подлегнала на анкс но едноставно не сум се чувствувала силна во тој момент и затоа. иначе јас добро поминав имав само мало срцебиење но не ме фана паника,се помина како што треба !! нате не се откажувај. овој е еден од многуте лоши денови не дозволувај и во депресија да те кутне <3 <3
Jas sUm so devojcw so ima anks i non stop zboruva kolku e tesko i mi stvara nemir. jas sakav da se trgnam od taw pomisla ama koga e taa tuka me potsekq i mislam deka loso ke si pominam. Mazot mi mi vika poubavo so dojde, ke se soocis so toa, nema so da begas. cudno se custvuvam nekako
Ти благодарам сонцееее, јас додека беше само татко ми умрен одев без проблем, сега кога ке помислам дека треба да одам кај нај добрата другаркааа ми се пресекуваат нозете.И ете не отидоввв. Но ветувам дека после ова ништо нема да одложувам
ЗДРАВО ЖЕНСКИИ.... Како е денес? Јас сакав да ве прашам дали на некоја му се случува да не може да дешифрира што осеќа...аакам да кажам да не може да си ги одреди емоциите...на пр јас ссеа поѓто преокупација ми стана тоа шо коа се нервирам одма гради ме стегаат и мислам дека од нервоза ќе имам инфаркт, и сеа мн пати коа ќе осетам стегање в гради, одма мислам дека е нервоза и замислете па афтоматски почнувам да мислам на нешто што ме нервира и се напнувам уште побеќе и нервоза собирам... стварно зафркнато -.- еве и утрово станав убаво и малку полежав 5 мин и почнаа да ме стегаат гради...значи сакам да кажам до пред неколку месеци тоа утринско стегање, нелагодност и како трема, беа само анкс и страв од стравот...а сеа не можам да дешифрирам више дали е истото или па сеа сум нервозна и ради нервоза ме стегаат гради... :/ офф вишее ))