Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.935
    Допаѓања:
    31.290
    Јас денеска сум катастрофа па и притисокот низок 90/50 уште тоа ми фалеше. Излегов малку, вртоглавици мислев ќе паднам ќе се онесвестам одвај чекав дома да се вратам сега и главата ме боли, аман и овај притисок и анксиозносва, не можам рајат да излезам, топлово време ме убива, не можам да живеам без страв дека ќе паднам некаде ќе се онесвестам :@

2. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Да да душо,колку очигледно,неможеш да живееш без страв,но неприметуваш ли дека ниту паѓаш ниту се освестуваш,колку бадијала се оптоваруваш а со тоа сама себе се нервираш и искачаш од колосек.Денес времето влијаеше и на здраво и право и на старо и младо,мене нозете ми беа како со окови закачени...ај не сум битна јас,жал ми е кога младоста ја трошите во нервози и секирации,непостоечки стравови,си ја делите личноста на два дела....ајде стегнете заби и да ве читам сите дека сте ОК.

На crazylady, natemila, Cleonika и 2 други им се допаѓа ова.
  3. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    2.376
    пиј многу вода, никаде без шишенце со вода и не плашисе, ништо нема да ти биде, нема да паднеш, ти гарантирам :) и подзаборавиго малку апаратот за притисок, јас многу сум рает одкако го оставив апаратот и не размислувам на притисокот...а и мислам дека многу е полошо да ти е висок него низок...позз и опуштисе!!!

На deskarada му/ѝ се допаѓа ова.
  4. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.935
    Допаѓања:
    31.290
    Пијам вода многу, секогаш носам шише со мене, ладно, топло обавезно. А притисокот ретко го мерам ама и сама сеќавам кога ми е низок. Знам дека нема да паднам, ама некогаш ме фаќаат толку јаки вртоглавици, ме дрма толку многу шо мислам дека ќе паднам одма, сето е до психата.

На maja.mitrova му/ѝ се допаѓа ова.
  5. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    459
    Допаѓања:
    171
    Jas pu pu da ne se urocam mnogu dobro gi poznavam i kontroliram tie fizicki simptomi. Koga ke ti dojde misla deka mozes da padnes, neka ti tekne so se slucilo prethodnioy pat, deka ne si padnala... veruvaj mi iskustvoto vo veke pominato mnogu pomaga... daj bozr da imav metod za ovaa derealizscijataa, koj so go maci :))

На deskarada му/ѝ се допаѓа ова.
  6. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    losooo mi e se potam i kako igli me bucaat po celo teloo i glava helpp

7. jayone

jayone Нов член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    голем поздрав до дуња :_))))))))

cielo 5 претоставувам луда си по шопинг па еве ти една интересна страничка за фустанчиња да си го исполниш сега слободното време,мене што помага ми помага да се релаксирам, да си направам планови што ќе си сошијам и сл. Уживај www.dear-fashion.com/

8. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
  9. andarina

andarina Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2014
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    15
    ЗДРАВО НА СИТЕ,
    ОДАМНА НЕ ВИ ПИШАВ НО ЕВЕ МЕ :D САКАМ ДА ВИ КАЖАМ ДЕКА ПИЕВ ДЕМЕТРИН ИЛИ ДИМЕТРАЗЕПАМ (ГИ ПРЕПИШУВА САМО ПСИХИЈАТАР ОНАКА НЕ ГИ ДАВААТ) И СЕГА ДА НЕ ЧУЕ ЃАВОЛОТ АНКСИОЗНОСТА ЈА СНЕМА ПОЛЕКА, ПОЛЕКА .. НЕЗНАМ ДАЛИ ВИЕ ГИ ИМАТЕ ПИЕНО И КАКО ИСКУСТВО ИМАТЕ СО НИВ , НО ВИ ПРЕПОРАЧУВАМ ДА ГИ ПИЕТЕ СЕ ПИЈАТ САМО 1 МЕСЕЦ .. ИИИИ ПОЧНЕТЕ ДА ЧИТАТЕ КНИГИ, НЕКОИ ИНТЕРЕСНИ, БИЛО КАКВИ,ЈАС ПОЧНАВ ДА ЧИТАМ И МИСЛАМ ДЕКА И ТОА МИ ПОМОГНА- КОЛКУ ТОЛКУ БАРЕМ ГО ОДВЛЕКУВА ВНИМАНИЕТО :) КАКО СЕ ЧУСТВУВАТЕ ВИЕ, ИМА НЕКОЈ НАПРЕДОК ? ПОЗДРАВ :)

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  10. maja.mitrova

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    459
    Допаѓања:
    171
    jas prv pat slusam za terapija od eden mesec.. ama ajde neka e so sreka,, teraj dajle i ne se zamaraj

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    Ма дајте луѓе да си го живееме животов.Зарем нешто непознато и одвратно да дозволиме да ни ги расипе животите на сите нас ? Зошто ? Зошто кога можеме да живееме среќно без анксиозноста.Сеуште сме млади,не треба да се замараме со вакви работи.Има време за здравјето да се замараме,а тоа на 60 години,не уште сега на 15-20-30 години.Таа влегла во нашиот живот,но таа е само гостин.Зарем би дозволиле ли некој дома да ви дојде и да ви наредува што и како да правите ? Не.Епа истата ситуација е и тука.Таа се вдомила во нашиот живот,видела дека и обрнуваме внимание,дека ја почитуваме на некој начин и ни раководи со животот но мора на тоа да се стави крај.Ајде повторно да си бидеме свои и да си раководиме ние со животот,а не таа !! Ние го заслужуваме тоа.Ние сите сме заслужиле да бидеме среќни и весели како во старите времиња.Вратете се со мислите назад пред неколку години и нека ви текне колку убав живот сте имале.Секако дека и тогаш имало проблеми,но сепак сте биле посреќни од се.Се би дале за да бидете како порано нели ? Епа што чекаме !!! Да стегнеме заби и да тераме напред.Да се бориме.Да не се враќаме назад,ниту пак да стоиме во место.Ајде да и кажеме збогум на анксиозноста и повторно да ни биде мирна душата.Верувајте во себе и ќе успеете !! :l::*

На dzuls, Cleonika, mistrivce и 6 други им се допаѓа ова.
  12. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    @Emili12321 Бравооооо сонцееее така требааа, јас усдрув на вежбање, имам мали нападтчиња ама не ги регистрирамм. Утре закажав средба со еден дечко и не планирам анксов да ме попречиииии како што и ветиввв :):sun:

На andarina, mal.ecka, Cleonika и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Bellamy

Bellamy Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    50
    Јас сум катастрофа.Физички немам некои лоши знациосвен грбот што ме боли и нозете.
    Ама црни мисли еден куп.Не можам да се справам.Цело време мислам дека нема никогаш да ми помине и дека цел живот вака ќе си живеам и дека никогаш нема пак да бидам способна да работам.Ќе останам сама и дека веќе ги замарам сите околу мене со проблемов.Си правам филмови дека ме одбегнуваат луѓето,а и како за инат деновиве само слушам "овој болен,тој починал..." Не знам како да се утешам.Доколку има луѓе на форумов што го пребродуваат ова или го пребродиле сега нивните зборови ми се најпотребни.Не знам дали е до климава зошто сум голем метеопат или дека сум во ПМС,ама многу ми е тешко

14. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Mene denes mi e epten loso.Nojkeska izripav od son seta preplasena ednata raka zdrvena ne si ja cuvstvuvav srcevo 300 na saat mi se cini mi lupase.I denov mi e katastrofa samo na toa mislam sto mi se sluci nojkeska dali od premora ili anksot vrska nemam.

15. maja.mitrova

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    459
    Допаѓања:
    171
    Dali cul nekoj ili bil u sk kaj psihoterapevtot DANIELA ARSOVSKA i kako e zadovolen

16. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Batali psihoterapevti i tie od knigi i zivotno skolo ucat i lecat...zemi pocni da citas knigi transcendentalna meditacija, mene tie ustvari me izlecija.

17. maja.mitrova

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    459
    Допаѓања:
    171
    deka moze dagi najdam

18. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Само да ве прашам, дали имате висок притисок, осеќате притисок во уште?

Јас имам 24 години, како резултат на стресови лани при обичен рутински преглед притисокот ми беше 70 со 140 (последователно неколку дена ми го мереа и висок притисок се покажуваше) и ми препишаа енап по потреба да пијам. И некако страв ми е дека во последно време притисокот ми се зачестува што од врмето надвор, што од стрес поврзан со факс или работа.
    Најверојатно кај мене е наследно од татко ми, и он од неговиот татко наследил предиспозиции за висок крвен притисок.А не сум со прекумерна тежина па да рече човек од неправилно темпо на живот од не спортување, седење дома и јадење на нездрава храна. Напротив од слабичка, се хранам здраво од кујната на мајка ми покачив последниов период 2кг и таман сум.

Сакав да прашам како го лечите притисокот во ушите предизвикан од моментална анксиозност? Без да пијам апчиња за притисок, или неизбежни се?
    Зашто налет и се, кога денот ќе ми почне со 3 врсти на апчиња...

19. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Izguglaj

20. siki28

siki28 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2009
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    44
    Скоро е 3 часот наутро а јас мислам инфаркт дека ќе добијам. Брзо и силно чукање на срце, недостиг на воздух и многу нервоза. Стварно не можам веќе. И сонот и разумот ми отидоа. Имам само 18 години а мислам крајот ми се ближи. Кажувајте чаре! И цел ден да ми е супер и позитивен, навечер е друг случај. Не памтам кога последен пат сум легнала и одма заспала. Ова влијае многу негативно врз мене и ме истоштува. Што да правам, каде да се обрстам? :///