Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    459
    Допаѓања:
    171
    Преплашена сум оваа деперсонализација. Де чувствувам како да сум во туѓо тело кога ми иде таа мисла. Цело време се прашувам дали сум јас? Помош. може ли да же трае ова цел живот??

На Matea94 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    имаш 18 години,како може инфаркт да добиеш брее :) ништо не ти е
    тоа ти е едноставно тахикардија
    порано и јас пред легнување ја добивав ама не и обрнував внимание и за 6-7 дена ми помина и немав тахикардија пред легнување

3. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    ништо не трае вечно,твојата состојба нема да биде до крајот на животот:D:D

4. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    Happy Birthday to me haha :u::inlove::^::party::D

На bubic.k, Munka, Cleonika и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Inkaaa

Inkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    143
    Среќен Роденденден мила, ти посакувам години исполнети со здравје, среќа и љубов и никогаш да не се сеќаваш на лошите денови поминати во непотребни грижи. :^::beer::l::*;)

На Emili12321 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Среќен Роденден се најдобро, од сеа натаму без паники и стравови :)) :^::d::)

7. maja.mitrova

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    459
    Допаѓања:
    171
    Sreken rodenden, da si ziva i zdrava i mnoguu srekna , ti poaakuvam od se srce

8. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Навистина ме чудите бе деца,па во денешно време кога можеш на овој интер,се да најдеш Вие овде на форумов се жалите,,,,,секоја болест ке ја најдете,ке прочитате 1000 совети и начини за лекување...па нема овде никој магично стапче па да ве чукне по тиква и одма да ви пројде маката...животот не е лесен ако мислите,позади секоја кривина демне опасност и треба стално да бидете подготвени т.с,психички јаки,свесно стабилни и разумни и подготвени да се фатите во борба......30% од светската популација боледува од деперсон.и обично е болеста од адолесценција па до 30 год.а после поминува.Дај обиди се да го најдеш тастерот со кој си ја уклучила оваа олест,дали си имала некој стрес,траума па дошло до ова.....како ке ти помогнеме од овде кога незнаеме ништо за тебе,твојот живот,возраст.

9. maja.mitrova

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    459
    Допаѓања:
    171
    Izvini baba rada.. ne sakav nikoj da voznemiruvam. ova mi se pijavu kako rezultat na anksioznosta i bidejki celo vreeme se analiziram. I prasuvam samo dali ima nekoj so go doziveal ova da mi kaze, kako pominal, so kako... izvinete ne planirav nikoj da maltretiram

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    немораш да бидеш толку строга кон другите Раде ... ете и ти си имала анкс и зарем стварно мислиш дека е лесно и дека туку така можеш да ја исклучиш акнс ? не !! форумов е за да си помагаме и кажуваме нашите маки,а некој ако несака да ги чита немора,не го тераме со сила :)

На Cleonika, kostadinka24 и maja.mitrova им се допаѓа ова.
  11. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    фала ви на сите за убавите честитки :l::inlove::*

На Stark, Inkaaa и maja.mitrova им се допаѓа ова.
  12. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Биди жив,здрав и прав и среќа да те прати на секој чекор,Нека то е среќен роденденот!! Инаку што се однесува до анкс. па мора малку построго да се однесуваме за да не ги разгалиме,за да има ефект навистина да ги налутиме и да почнат да си го бараат чарето.Знам како се манифестира болеста и се за неа и сакам да им помогнам...немав никакви лоши намери туку напротив само добри,се за нивно поттикнување во борбата со болеста.:sun::f:

На Emili12321 и maja.mitrova им се допаѓа ова.
  13. maja.mitrova

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    459
    Допаѓања:
    171

I jas ne sakam da se zalam baba rada ama ic.ama ovie denovi borbata mi e mnogu teska i samo vie razbiraTe so zboruvam. Vo golemo iskusenie sum..znaci pirano mozev da najdam mir oo tolku mislenje. A ovaa misla kade sum, koja sum , so sum e preteskaaa i se obiduvam da vrsam kontrola i poveke zapagam i n kako da ispadnam. GOLEMO IZVINUVANJE DO SITE AKO VE MALTRETIRAM

14. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Напротив душо,сакам да ти помогнам и затоа реков...но ете пиши ми во лп или ти пиши си на еден лист, анализа на твојот живот,кога почна со тој проблем,каде мислиш дека е виновникот,како и дали си задоволна од животот ...направи една ретроспектива па да го бараме проблемот.

15. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    фала многу... иначе извини изгледа јас грешно сум те сфатила :) :l:

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
  16. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Душичкее мојааа среќен најсрекен, од среќа да не можеш глава да кренееешшшшшшшшшш :hug::l::^::beer:(hollest)

17. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.935
    Допаѓања:
    31.290
    Најсреќен роденден, се најубаво, помалку анксиозност, дај боже да ја снема и повеќе среќни моменти :D:^::party:

18. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Емили најсреќен роденден да славиш до 145 години! :D сите убавини ти ги посакувам и што е можно побрзо да заборавиш на анкс и само спокој да имаш во душата ! :* :*

19. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    фала ви премногу <3 со господ напред сите ке успееме <3

На natemila, deskarada и Cleonika им се допаѓа ова.
  20. Inkaaa

Inkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    143
    Ви се случило некогаш да ви тежат очите? Се осеќам како омалаксана, чувствувам вознемиреност и шетам по станов како будала. Во еддн миг ми се лоши, во друг не, па пак ми се лоши и така цело време. Мислам дека ќе добијам мозочен удар и страв ми е да не ми е висок притисокот. Heeelp, чувствово е неподносливо. Аинаку денес бев супер, не помислив на ништо, вежбав и денот беше во најдобар ред. Бев испадната, се прозевав цело време, очи ми тежат како да ми се спие и ме удрија мислите. Некој совет? :(