Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Inkaa дефинитивно се тоа го преувеличуваш од анксот, а ништо не ти р ножеби нала промрна на притсокот од промена на времето ики замор.. и јас на истово де жалев пред некој ден прозевав пс и упи ми зуеа и си велев од стрес и страв да не ме удри мозочен удар но ништо не се случи утрото веќе не се осеќав така... опушти се знам дека е тешко и сега од анксиозни мисли нема да можеш но пробај да легнеш читај нешто утешително пробај да заспиеш.... нема ништо да ти се случи.. еве и јас сум напната не си сама :)) треба утре во ск да одам и не знам како ќе преживеам :)) :*

На crazylady и Inkaaa им се допаѓа ова.
  2. Saricko

Saricko Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.137
    Prvo smiri se I ne misli na nisto loso zosto nisto nema da ti se sluci...misli deka si dobro I ke bides dobro ..obidi se da se uveris sebe deka si dobro I taka ke bides podobro veruvaj deka osven sama sebe nikoj ne moze da ti pomogne ..ti kazuvam od iskustvo jas pred dve god pominav niz toa I bev mn loso ..no eve sega sum podobra..ti preporacuvam caj od matocina I valerijana I vitamin b6 mene mn mi pomignaa...pozz I se najubavo :)

На deskarada, crazylady, Cleonika и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Inkaaa

Inkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    143
    Фала женски, се обидувам дасе смирам. Абе малку нешто да ми е, да ме заболе глава, вртоглавица, нагон на повракање, тежење на очи па дури и прст да ме заболи што се вика, одма го поврзувам со притисокот. Исто и ако ми падне некоја мисла на глава одма чувствувам симптоми и мислам дека е крај на свет. Се уништив веќе. Инаку и во ПМС сум, па и тоа дополнително ме мачи. @Cleonika радувај се што треба да одиш во СК, барем ќе оттргнеш мисли еден ден, а и ќенси докажеш себеси дека си храбра.

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    И јас иста суумм ср ок бев ама крајни денови бо ПМС и почнав некако напната да сум два дена и денрска дома малку нршто карање и прснав да се нервиран да кажувам маки и да плачам..мн се вознемирив...и гради одма почнаа да ме стегаат и после више се смирив ама остана страв стегање главоболка и еве ме сеа во кревет капната за спиење но пак мр фаќа тој немир ме буди само што ќе замижам... ми се плаче и све ми ее ама знам дека и од пмс дополнително..пошто успеав да сум ок со денови...ама еве сеа...

5. Inkaaa

Inkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    143
    Заспиј и утре ќе бидеш како нова, а се надевам и јас. Нека мине само, ама не може да помине ако не си помогнеме сами, како што кажа Saricko :) Битно е на крај битката да ја добиеме ние, се надевам ќе дојде и тој ден.

На deskarada, Cleonika, Saricko и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    не е ништо, времето е променливо па сите сме поспани, и вознемирени.

7. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Незнам од време ли е од што и да е за никаде е Овие два дена ме уби депресијата Видот некако ми се зашематува и трепери а вратот укочен Аман, освен тоа сум станала тежок хипохондрик и по цел ден никако да се ослободам од сопствената преокупација На работа сум друга личност и знаете ли зошто Затоа што немам време да мислам на себе и работам Но како да го правам истото надвор од работа Поздрав

8. Lejla-86

Lejla-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    27
    Zdravo feminki, kako ste?
    Gledam na mnogu ne i e vremeto vo polza.
    Jas se trudev da gi ignoriram simptomite i ponekogas se spravuvav so niv,a nekogas ne vo PMS se najosetlivi.
    Sega sum, vo stresen period. Imam blizok vo bolnica i sekojdnevno odenje tamu i gledanje drugi bolni.
    Pocnaa i kaj mene simptomite.
    Lazenje mornici po teloto, pritisok-tezina vo gradite, nemoznost sekogas da disam ubavo, noke ne mozam da spijam mislam ke dobijam udar.
    i zgora na se mnogu malku imam vreme za odmor.
    Ve molam pisete dali nekoj sde osekal vaka.
    Pisete da mi olesni malku.
    Vie ste edinstveni koj ja znaat mojata situacija, nemam so kogo da zboruvam.
    Pisete.
    POzdrav.

9. Inkaaa

Inkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    143
    Нормално е да се осеќаш така, самата кажа дека секој ден си во контакт со болни. Ама кога и да ти дојде таков симптом, само сети се дека ТИ СИ ЗДРАВА, дека не може да ти се случи ништо лошо, а најмалку па удар. Биди храбра и издржи, само така ќе ја добиеш битката со ова чудо што секој ден сите нас не мачи. И зборувај со некој, кажи си ја маката, не држи се во себе, така ќе ти биде полесно. Сите сме поминале низ ова,ама на крај се ќе се среди се надевам. Мисли дека си добро и ќе бидеш! ;)

10. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.935
    Допаѓања:
    31.290
    И јас не сум најдобро, ова времево ме убива. И денеска пак не бев океј а требаше да излегувам, а имав вртоглавици не ми се излегуваше одма црни мисли ама реков ќе излезам шо сака нека биди. Ме здрма така малку ама во глобала добро поминав. Се надевам дека утре ќе биде подобар ден за сите :D:hug:

На Inkaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Здраво женскии ... ајде бидете сите силни....и овој пат нема ништо да ни де случи ! Лејла и јас брз посебна причина често пати такасум се осеќала и нр сум можела да заспијам плашејки се од удар. ...а ти имаш евр причина за стрес.....но нема да ти се случи ништо.... ќе мине стресот ќе ти мине и периодот.. а јас инаку вчера имав мн убав ден, и заспав во 3 а еве ме сеа во 6 ококорив очи од сон се разбудив, и офма тахикардија.... сакав да прашам дали ви ср случува така наутро само што ќе станете да ви залупува брзо срце...мене одма на анксот ми текнува и почнувам да ср возбудувам да де одеќам непријатно :/и ме фати пак страв сеа си викам од спиење станата само очи што отворив и офна чукање, да не добијам удар :/ аман вишее дали ќе бидам раат некогаш од оваа мисла...

На Emili12321 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    460
    Допаѓања:
    171
    feminki milo mi bese so ve zapoznav, jas vetiv deka nema veke da sedam na net i da citam simptomi, moeto semejstvo celo se zaangazira, site me podrzuvaat i smetaat deka mozam da uspeam sama bez lekovi... ovie nedela dena mi bea najkatastrofa i nogu pati ispaniciv.. zatoa mi kazaa deka ke mi stavat red.. samo sakam da ve prasam dali vi se ima ova sluceno i dali mislite oti ke pomine bez lekovi?

Se plasam od samata sebe, koga se poglednuvam vo ogledalo me tepa mislata deka toa ne sum jas, deka e nekoja dr, me tepa nerealnost... dali e simptom na anksioznost? i kako da se soocam so toa?

На deskarada, doki55 и baba Rada им се допаѓа ова.
  13. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Maja ako imas tolku sila vo sebe i zelba moze ke uspees bez lekovi so golema podrska no i zavisi do koja mera ti se simptomite Inaku ponekogas lekovite se i za da ne go izmacuvas i opteretuvas organizamot i da go sprecis da ne dojde do progresija na simtomite Jas licno ne sum piela koj znae kakvi lekarstva osven demitrin i eglonil koj sega veke ne go pijam no sega sum samo na demitrin i magnezium no sekogas koga se napijam i pokraj toa sto mi e dobro nekako cuvstvuvam nekoja sigurnost deka ne e mozno da mi se slosi Jas nekako so anksot turkam no zatoa pak depresijata me posetuva mnogu cesto sto e potesko da izlezes na kraj Ako uspees bez lekovi nso sreka Ne e loso se da se isproba i krajna nuzda se lekovite Pozdrav

14. maja.mitrova

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    460
    Допаѓања:
    171
    me interesirase dali ovaa sostojba e momentalna, kako i site simptomi so si idat i odat ili ?i dali e normalno za anksot?

15. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    мене истото ми се случува ... одма,значи одма штом станувам имам тахикардија која трае околу 1 минута ама се научив да ја контролирам и да не дозволувам да ми го расипе целиот ден :) можеш и ти тоа да го сториш

16. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Maja se e minlivo samo zavisi kolku vreme ke te drzi a sto e najstrasno barem kaj mene sekogas ostanuvas so doza na somnevanje deka ke se vrati Jas sum predolgo vo ovaa sostojba taka da ako go nadmines anksot ne dozvoluvaj da te fati depresijata zosto tie dve odat raka za raka Vo sekoj slucaj se pominuva zavisi od uprnosta a najpoveke od navikite za zivot Moze treba da smenis nesto vo navikite koi ti smetaat i te voznemiruvaat Pozdrav

17. maja.mitrova

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    460
    Допаѓања:
    171

mene ova najmnogu me plasi od se do sega..znaci se osekam kako neprisutna , kako odalecena od sebesi, kako da ne sum jas... mislam deka ova koga ke go pominam, od dr nis nema da se plasam.. dr simptomi mi se gola voda... ama ova e najtesko do sega...

18. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Maja sepak moe mislenje e deka najdobro e strucno mislenje zosto neznam dali ova bi bilo del od ansioznite simptomi barem jas ne sum gi pocuvstvuvala Koga ke razgovaras so strucno lice podobro ke ti objasni ke te usmeti sekako moze i nekoi lekovi da ti dade sto ne e strasno zosto se sto e na vreme otkrieno se leci Podrskata od bliskite isto taka e premnogu vazna no ponekogas ke se najdes i sama vo situacii vo koj mora da bides sama i sto togas Mora da si ja vratis licnosta i samodoverbata a toa barem vo ovoj moment mislam deka sama tesko ke go nadmines a i nisto ne e strasno ako pobaras strucna pomos i sovet Pozdrav

На maja.mitrova му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Значи останав ненаспана со 5 часа сон, дојдов на работа и добив сега...и еве сум ко омалаксана коо да ми се врти мати и што не а сама сум овде...и ме фати страв изедов кроасан изедов пола чоколада од страв реков ај да надокнадам железо што знам.... и уште сум шашава се плашам да не се онесвестам ја стварно не знам што ми е више вака.// ми е страм да се жалам да одам по комшии овде на работа... офф

20. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Ah ova vreme i jas simptomite gi prepisuvam na vremevo.I jas denes izlegov mislev ke se srusam ke se onesvestam pa sega film mi e deka krvta mi e slaba bidejki nemam vreme so sin mi redovno da jadam,pritisokot mi e nizok mi zujat usite......i aj da ne nabrojuvam sto uste ne.Ama znam deka utre ke bidi podobro pa ako zavrni dovecet mozi i do vecer ke bide podobro:)

На deskarada, natemila и Cleonika им се допаѓа ова.