Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Jasminkasnezana

Jasminkasnezana Нов член

Се зачлени на:
    6 јуни 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    8
    Zdravo na site pa eve i jas nekako se pronajdov na temata...Mojata prikazna e mnogu dolga ali zatoa sme tuka.neli sekoj da go islusame...Se zapocna 2010 koga napadite na "migrena so aura" stanaa nepodnoslivi i premnogu cesti inaku gi imav od 18 godini ali se javuvaa ednas godisno...znaci bev vo filip vtori i sto ne ispitav od kompjuter rezonanca. Srce itn....i na krajot profesorkata liljana mi pomogna premnogu,koga mi ja kaza dijagnozata gi zede rezultatite i samo mi rece pa ti duso imas migrena so aura jas pak ne sigurno ima nesto drugo poloso i mi dade terapija topamax cinedil i amizol za smiruvanje bev depresivna cela godina ali poleka se srediv odev na kontroli kaj nea premnogu mi pomogna ali pusti strav mnogu tesko go nadvladeav ..toa pomina napadite se namalija ne tolku cesti ali se nauciv da ziveam so taa teska migrena .. .e sega minatata godina mi se javi kaslica pa edno dobri tri meseci kaslav mi najdoja sinusi vospaleni antibiotiici ispiv milion. Plus mi dadoa za imunitet bronhovaxon kako vakcina preku apcinja mbogu se dobri...i uste edna dijagnoza astma. Nosot isto taka nikako da prestani da teci ..e mozite da zamislite legnav i to e mu velam doma site bolesti vo mene strav panika nenormalna piev diazepam plus na cela terapija so kortiko puls imav 100 tei meseci so pumpici ...e i toa pomina mart mesec kako so guma se se izbrisa ispadna alergija i tie neznaat od sto...ali stravot kaj mene e nepodnosliv ne deka se nemam sooceno so bolesti ali znaete kiga ke recat daj si malku kuraz samata misli pozitivno e nemozam nemozam izlegvam.od edna kriza vleguvam.vo druga...i krajno sega imam helikobakteri vo momentot sum na teski antibiotici pak gi pominav site bolnici se mi e ok ali jas sum vo strasna panika nesvestici oslabev 10kg vo mesec dena mi velat izdri jaka e terapijata...a mene drugo mi e vo misla pak da odam na magnetna rezonanca da ne sega vistina imam tumor so mi pravi vakvi tegobi....doma gi siznav site ne mi e dobro ke padnam nemam snaga a plus sum i so dete dvegodisno skroz si go imam zapostaveno samo citam gluposti na internet ke poludam pijam diazepam ali ne pomaga bas ...izvinete za predolgiot post ali morav i so vas da spodeam...sekoj sovet ke mi e dobredojden...

2. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Јасминка здраво..... јас искрено се надевам дека ќе најдеш во себе сила да се избориш и да се убедиш дека се е нормално... знам дека е тешко и мене самата ми е тешко но не може поинаку ! Инаку за мигррната знам од баба ми, ја имала од нала исто и мн тешко јс поднедсувала и со повраќање оф болки ама еве ја уште е жива и тоа добро се држи сано што лекови си пие редовно... а инаку за се друго,мислам дека тоа р нашиот постојан страв од смрт.... и јас се плашам а верувам и повеќето тука..... знаеме какви времиња се и затоа се плашимее.. но сепак реално, за што и да се случи треба да има причина некоја....а над ништо не ни е... ти не се секирај кога веќе се ти испитале зошто се плашиш? Едноставно сега почни да читаш мотивациони работи на интернет а не болести и читај дека анксиознста не може да те убие..ќе видиш ќе те смири тоа! И секако можеш тука да пишеш има мн што секогаш би те утешиле ! Поздрав

3. Jasminkasnezana

Jasminkasnezana Нов член

Се зачлени на:
    6 јуни 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    8
    Fala ti na odgovorot bas vo momentot ja prativ kerkami da seta so tatkoi posto mene mi e strav da izlezam imam cuvstvo kako da sekoj moment ke padnam nozete gi osekam teski kako sto kila dami tezat ova e ludilo poke...kolku samo si bev ok bukvalno doma ne bev svrtena so kerkami po cel den bevme izlezeni a taa dusicka samo me gali me.oseka dusata me.boli za nea se nadevam ke se izboram i so ova...samo placam bukvalno za se...ja galam navecer kerkami i si velam gospode daj mi sila da go prebrodam i ova...duri pisam placam sum posetila i psihijatri ali jas mislam ako samiot ne si pomozis nikoj nemozi toa e fakt i trista psihijatri da posetis sepak duri sam.covek ne se osvesti dzabe e se i site lekarstva za smiruvanja nema da ti pomognat...ubavo e koga imas da spoledis so luge koi se slicni na mene ..ve pozdravuvam

На doki55, Cleonika и natemila им се допаѓа ова.
  4. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    @Jasminkasnezana душичке најубаво те свакам како една самохрана мајка со 7 годишно девојче. Викав да бев сама и да се борев со ова полесно ке ми беше, немаше да страда дететооо, но од друга страна она ми беше се во тие најтешки денови. Станував со последна сила и викав мораш за неа ако не за себе, мада ако сум јас срекна и таа ке е. Ке одиш ке шеташ нема да паднеш верувај ми. Докторите помагаат да ама ако ти сама не речеш чекај јас морам да се сменам тој во мозокот неможе да ми влезе и да ми ги смени мислите, може само да ме потикне на тоа. Тука сме за било што, верувај дека со нас ке ти биде подоброооооооо.

На deskarada, doki55 и Cleonika им се допаѓа ова.
  5. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Оф мн се нервирамм и извинетее женски шо секој ден скоро замарамм... вчера стварно убав ден ми беше и бев дк и поминав супер и се,и мр фати денес со добиеново и ненаспаноста никаква сумм ме фати стегање в гради од сабајлр ме држи више аууф не сакам да се откажам значи нема да се откажам ама не знам више страв имам а и напната сум неубаво се осеќам тажно нешто и заморна и плус стегање :/ аманн више.

6. Bellamy

Bellamy Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    50
    Те сфаќам,јас сум катастрофа скоро цела недела.Само навечер малку подобро што ми доаѓа инаку од црни мисли и безнадежност глава не кренав.А имам и испити за спремање,се ќе паднам не можам да учам,концентрација немам.Се надевам дека ми е дека имам добиено па чекам трпеливо да помине

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  7. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Имам ептен оштри болки од десната страна на главата , трет ден веќе,пропратени со дереализација .. Само се измачувам себеси веќе незнам шо да правам

8. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Bubic не се секирај иста сум и јас веке две недели со главоболка и вртоглавица Некогаш појако некогаш послабо Неколку вецери пи си аналгин и цај од камилица и не се нервирај Мозе е и од времето а и ние сме осетливи на се и сешто Важно ке ти помине биди стрплива Поздрав

На Cleonika и bubic.k им се допаѓа ова.
  9. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Ќе одам после до аптека па ќе купам и чајче и аналгин , фала ти многу на убавиот одговор. Те поздравувам и ти посакувам секое добро

На doki55 и Cleonika им се допаѓа ова.
  10. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Женски очигледно сите сме исти, нежни сме на секоја дразба и затоа се ни се дешава.... јас ве читам вас, и се смирувам за моите симптоми... ми се случува и мене се нешто..од цел ден секирање па ќе осетам навечер во главата чудни болки, а се тоа можеби е од самото стегање преку цел ден и мислење и грижење... па стегање на градите, па чудни болки, остри како струја од под вратот па до почетокот на вилицата како струја нешто шо знам што и да е,.... аман веќе преку глава ми е и мене од осекање све и свашта.... ама сеуште се држам за тоа дека , ќе преживееме, дека не ни е ништо освен анксиозност... :*

На mistrivce, crazylady, deskarada и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    Не ви е ништо :) само лоши мисли и глупа состојба од време на време :) поздрав на сите редовно ве читам и пишувам ако можам да дадам совет

На crazylady, doki55 и Cleonika им се допаѓа ова.
  12. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Пошто ти прилично ни помогна со твоите пизитивни постови, вака кога ќе се појавиш и еден ред на поддршка ќе напишеш и одма придонесува и тоа доволно :):) фала што не читаш и следиш. Поздравв

На doki55 и veren им се допаѓа ова.
  13. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Clonika од лоши мисли станавме хипохондрици а што вели една моја позитивна колешка АЈ ДОСТА ТИ СИ НАЈЗДРАВА ОД СИТЕ НАС па убаво ме насмее и си велам па сите ги тишти нешто живи луге сме но јас им придавам голема важност на сите симптоми Еден симптом пројде па друг дојде за да има со што да се замарам Навистина тоа е заморувачко и глупаво но како да го искорениме Кај нас повеке владее стравот отколку било која вистинска болест недај боже а освен тоа таквото размислување не прави и депресивни За се сум свесна но во пракса ништо неможам да спроведам И што велиш ке се држиме и ке преживееме само ми е жал што тоа е неквалитетно живеење со оптеретување за нешто што воопшто не постои Поздрав

14. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    :wasntme:definitivno na site sto ne ni e dobro mislam ni e od vremevo ma 100% sum sigurna.Denes jas izlezena so mm vcarsija na pazar vremevo de peci sonce de se oblaci i jas isto de vo red bev de se pritresuvav ko budala ma od 9 izlezena sega se pribrav nisto ne mi se sluci samo pusti pritisok nizok mi e.Taka da mora da terame da si svirkame da gi ostvaruvame celite vo nasite zivoti.ppzdrav i bez sekiranje na ovaa tema ovde site sme zdravi pravi samo eptdn mu ja mislime:inlove::inlove:♡♡♡♡♡

На Cleonika, deskarada, doki55 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.484
    11412423_663138537120819_7652999735705983097_n.jpg

На kostadinka24, Cleonika и veren им се допаѓа ова.
  16. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Дечки здраво, денес 10како што знаете школски распуст, бевме на забава во училиште, добро поминав само на одење више ме фати паничен ама се на се добро беше. Е сега прашањево му е дали некој со паничниве се вози сам со автобус, живеам во драчево имам потреба да одам во центар и секогаш кога треба да одам одам со кола, ме носи некој другар роднина и т.н. Но еве некогаш нема кој и морам да се качам во автобус и да одам ама немам храброст за тоа, тргам до автобуска и да не сум сама пример мајка ми сестра ми јас се откажувам се вракам домаа. Како да го надминам овааа не знам, се мислам ке ми се слоси, па со ако ме фати напад во град па како ке фатам автобус за назад и уште какви не мисли.

17. Inkaaa

Inkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    143
    Ista bev jas pred nekolku meseci, ziveam vo Veles, a studiram vo SK, sekoj den trebase da odam na fax i da pominam po 45 min vo eden pravec vo bus, jas ne mozev da go zamislam toa... Ne odev na fax, ispopagav na site ispiti i togas se osvestiv so pravam... Si rekov aman padni, onesvesti se, umri i kraj veke,e togas pocbav poinaku da ramisluvam, mi bese tesko prviit, vtoriot pat i tolku bese. Sega nemam problem so vozenje vo bus, ama ako sakasda go nadminea toa moras da bides zrtva nekolku pati i veruvaj NISTO nema da ti se sluci, eve primer sum ti jas. :)

На Cleonika и veren им се допаѓа ова.
  18. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    @Inkaaa ти благодарам мила, морам некако и ова да го пребродам, нема другоо. Ако сама не се соочам и влезам никој неможе да го направи тоа за мене. Морам да пробам уфффф. Ти благодарамм за советот :l:

На Cleonika и Inkaaa им се допаѓа ова.
  19. alehandro

alehandro Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    65
    Opsto sum dobar samo mi se vrati nekako mislata i stravot od psihicki bolesti.luge dali moze od nekoj stres ili sto ti ja znam anksioznostva da premine vo nesto poseriozno.ovoj strav od ludilo ma ubiva samo toj da go isfrlam i ke sum dobro mislam .aj nesto konkretno nekoj sovet.mene ni psihijatarot ne moze da me ubedi deka nema da poludam.aj nesto sto ke me ubedi deka anks ne pteminuva nikogas vo psihoza ilu nesto slicno mn ke vi sum blagodaren.pozdravse izvinuvam za latinicava od mob pisuvam

20. Jasminkasnezana

Jasminkasnezana Нов член

Се зачлени на:
    6 јуни 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    8
    Vi blagodaram na postovite eve denes bev kaj nevrolog vo bitola znaci se me pregleda mi vika ajde begaj tamu uziivaj vo zivotot inace bez znaenje doma oti ke me ubijat poke...i jas mu vikam moram da imam nesto nemozi vakvo simptomi a da sum zdrava a toj se smee znaci mi napisa dijagnoza i terapija aclonil i zepira nekoe iskustvo so niv ke.mi e mnogu dobredojdeno dali da ja pocnam seuste razmisluvam..❤