iskreno vcera go postirav mojot prv post deneska se osekam mnogu podobro ne deka ne mi e nisto no svativ deka ne sum edinstvena kako sto site mislea deka sum so ovoj problem.
jas mislam eka sekoj moment ke poludam i duri nz kako izlgedam od strana, celosno sum deorientirana i dekocentrirana.. strasno se osekam... mislam deka se gubam vo vreme i prostor... helpp
vcera isto se cuvstvuvav jas...cela den... ispadni prosetaj bilo do kade ne mora ako ne sakas drustvo.....istata sostojba ja imam i jas strav deka poluduvam deka ne sum vo red,deka nesto sum smenet i trista drugi misli ... lekarstva pies li? ako ne togas odi nalekar jas od mn cekanje dojdov do doma da se zatvaram i strav da mi bide i od luge i od druzenje i od se,so nikakva samodoverba,moze lekarstvata ne se korisni no koga se mora se mora...
Здраво женски, не знам како го поднесувате топловоо, ама ја сум ко полупосмана цел ден, еве и на работа сум ко заспана.... ама вчера после дооолго време трчав, дури 20 мин и задоволна бев од себеси мислам дека човек поубаво се осеќа коа праи нешто за себеси.... и стварно супер ми беше е сеа се надевам ќе сум истрајна барем 3, 4 пати неделно да трчам не мора секој ден .. Танња, инаку на сите мислам, дека ни се случило да си го поставиме тоа прашање,.. зошто баш мене... ама сега што повеќе гледам луѓе што го минат ова, некако се навикнувам..... Маја, немој да паничиш, имаме скриени сили за кои што некогаш ни самите не сме свесни..... пробај во себеси да пронајдеш барем капка волја и земај читајј позитивни работи има многууу апликацииза телефон или веб страни што не се да те уплашат туку имаат стратегии и текстови да ти помогнат кога си во паника и кога вакви анксиозни мисли те напаѓаат...се сфаќам сум минела низ исти деновиии..со исти мисли и исто сум се осеќала...ама обиди се да читаш правии било што од тоа во тие моменти колку и да ти изгледа безнадежно сега додека си на средина од анкс, ке видиш дека всушност мозокот си ги пие тие работи што ке ги прочиташ позитивни и на подолг рок после некое време полека полека ке почнеш да ги применуваш и мислиш коа ќе ти наидува анкс....
Уф ама пеколно време. Денеска имав многу обврска за завршам излегов од сабајле и цел ден ми помина, пекол надвор, бев по канцеларии ваму таму и во затворени простори каде што нема ни клима беше жешко ама издржав и задоволно се вратив дома, поминав без напад Имајте убав ден
женски здраво и јас се држам хахха, жешково претежно дома го поминувам, се забавувам со малово и ми поминува времето. Навечер се шеткаме по ладот и не мислам више многу на нападите и вртоглавиците. Вечер сакам да искочам малце на кафе, тогаш секогаш осекам како вознемиреност и мисли еден куп ама ке видам до вечер што ке направам
Беше ли на лекар или дали нешто превзема за да ти се подобри состојбата??Врти на гугл барај,читај.шетај, запиши се на зумба...ај нешто активирај се.Нема да побудалиш не се секирај,туку сама себе се нервираш.
mi se smiri sostojbata , se napiv caj od matocina i sega sum super od pregeska... ama vo toa moment nemozam da se kontroliram, na so ne pomisluvam...
Ти треба доктор девојче не знам што уште чекаш.. сама си правиш лошо .. оди шетај прави нешто што те исполнува.. трчај, вежбај, на зумба на нешто што ке го исполнеш времето а и ке се дружиш таму..
ke pocnam od utre so pesacenje... inaku mene mi r jasno so mi e samo tesko ovoj simptom go oontroliram. Lekovi ne planiram da pijam i doktorkata mi kaza deka sekoj moze bez lekovi. Na rabota sum po 10 casa , rab mi e mnogu stresna a i voedno se sedi vo.mesto
Zdravo devojki jas sum skoro godina vo forumov samo zaradi sostojbava porano bev dosta aktivna pa imav nekoi problem I so passwordot edvaj go vrativ ama bitno e pak mozam da ve citam primetiv dost a novi clenovi dosta iskustva dobro e koga se poddrzuvame Edna so druga
Прв пат поставувам пост , можеби малку ке е долг но се изнамачив да се логирам на форумов Јас поради да кажам неодредени причини имав анксиознот одредено време кое ми се виде вечност и ми беше претешко бидејки пред тоа бев мн стабилна ментално и ова беше можеби најстрашен период од мојот живот . Сакам да кажам дека се излечив ова во наводници бидејки не ни бев болна а ни вие , некои 90 проценти и сакам да помогнам на другите а и на себеси . Прво - најчесто тоа е потикнато од трауматичен настан кој може да е физички или одредна траума веќе сигурно знаете каква ,(исто така имав и паничен напад кој после него ми се случи сето ова односно се разви сето ова ) второ - зависи од вас и никој друг , таблети не препорачувам сега секој со својот избор фала боже но јас не ги користев , потребно е стручно мислење односно посетување психијатар , мене ми помогна мн излегување , дружење наоѓање љубов , сон од 8 часа релаксирање , читање книги исто така мн ми помогна , избегнување на конфликти , филмови со тешка содржина како убиства итн , исто така муабети од типот за болести и такви некои негативности . секој кој има анксиозност поминува низ ранлива психичка состојба која доведува со дерализација , деперсонализација и депресија , а најтешко е во ПМС најмнпогу бев опседната со пребарување симтоми константно си испитував како се чувствувам дали гледам нормално итн , мислев дека ке полудам или дека ке станам самоубоствена , мислев дека ако ми студи ке се вкочанам ако ми е жежко ке се онесвестам итн . сето тоа е неподерепен страв кај здрави физички личности како нас , јас мислев дека не сум крива за тие мисли а всушност јас ги правев буквално .. Сакам да разговарам за се околку симптомите , исто дерализацијан, депоресија и деперсонализација . Тука сум па се надевам ке се дружиме
јас така се чуствувавав пред 2 месеци и еве не полудев , сети се на тоа дека лугето што се психички болни не се свесни на тоа , дека си сосема здрава и само имаш некои интрусивни мисли својсветни за анксиозноста идат и сами одат , после недела дена мене ми исчесзна се убедив дека сум потполно здрава и дека се однесувам исто така , човек кој е во фаза на полудување одбива а не бара помош , те разбирам потполно како се чувстуваш јас за тоа како си се лекував со пеење гласно и си викав ајде ке си одиш ти бе па што сака нека е , јас го можам и морам тоа прво за себе па потоа за тие кои ме сакат , позз маја
Многу лошо се чувствувам моментално и кој е достапен да му досадувам нека ми пише во порака. Ова не се трпи веќе..
Devojki ve molam za pomos I sovet.doktorot mi prepisa deprozel gi piev samo 6dena I vo toj vremenski nemozev navecer da spijam samo nekoi sliki mi se pojavuvaa I strasni sonista imav I utrinsko gadenje od niv.go informirav doktorot za site nesakani efekti sto gi imav pa toj mi rece itno da gi prekinam I mi prepisa 7 vitaminski sistemi.no po zavrsuvanjeto na sistemite ne mi prepisa nikakva druga terapija pa sega pak mi se vrati anksioznosta sega mi e strav navecer da zaspijam da ne mi bidi pak loso kako so mi bese koga go piev deprozelot.nemozam da se skoncentriram na spienjeto samo nekoi filmovi si pravam.ve molam ako ima nekoj so nekakov sovet ili slicno iskustvo neka pisi mnogu ke mi znaci .se izvinuvam za dolgiot post.
zdravo jas pominav nis site anks.ludorii sekogas bev pobednik Uspeav se izboriv i veke sum istata kako porano. Samo imam eden momentalen problem sto ne znam dali e i custvo na anks ili nesto drugo. Zagrizena sum za mojte sincinja i kerkickata site misli mi se bo niv misla deka se bolni nesto.. blabla gi tormozam decata po lekari a nisto ne im e mn gadno i odvratno custvo veruvajte postrasno od toa da mi e mene nesto. Ve molam za sovet