Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    Ејјј одамна немам пишано... како сте ? буткате ли некако ?
    Јас да не се подречам сум супер деновиве. Воопшто не размислувам за анксиозноста,ми е исполнет денот целосно и што е најглавно го поминав стравот од пешачење сама по долг пат :)) и многу сум среќна заради тоа !! со господ напред целосно ке ја поминеме оваа анксиозност
    и запомнете: АНКСИОЗНОСТА НЕ ОДИБРА НА КОЈ ДА МУ ВЛЕЗЕ ВО ЖИВОТОТ,НО ВИЕ ОДБИРАТЕ ДАЛИ КЕ И ДОЗВОЛИТЕ ДА ЖИВЕЕ СО ВАС ИЛИ НЕ !! :l::l::l::l::l::l::l:

На siki28, crazylady, Inkaaa и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Irina LMV

Irina LMV Активен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    12
    Дали ке можеш да ми го кажеш името на човекот.. Зошто бројот што ми го даде се јавува некој друг.. Фала многу :)

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Добро утро.... :) се знае кој може да ме разбудил од 5 мене :))) се ок си заспав брзо ама нешто ко во полу сон и со будење сонував нешто од еабота со луѓе како се убедувам па како нервоза некоја и се разбудив на средина од раце и позади колена како чешање не знам дали сте имале некад а ја обично во пмс од нервоза осеќам ко нелагодност ко чешање....и вчера ете се подреков не сум во пмс и баш спомнав како не сум нервозна како што бев минатата недела додека добив и дека сеа ми помина и дури се осеќам смирена и све....и зошто сеа оваа нервоза да ме разбуди не знам...прв пат па вака за работа да мислам а реално на работа не се нервирав со ова што го сонував нит се напнував ни ништо....и станав со нервоза в градии чудно чувство и ете се рассонив со стравот од срцев удар од нервозата.... :/ аман веќе не знам што да правам..минатата година ова време бев на проверка на ехо и на екг и сеа страм ми е да и викам на мајка ми пак да ме носи ќе ми рече беше ништо не ти е... не знам више само се напнувам еве ме будна во никакво време :/ а инаку да се надоврзам за суењето ми свири едното уво како со прекини ама еве неколку дена цело време и плус како благи вртоглавици осеќам ама ја имам проблем со средното уво коа настинувам ми настинува средно уво и пд тоа е валјда пошто и порано сум го имала ова со свирењето...

На Irina LMV му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Дополнително да ве прашам, не знам дали ја прочитавте статијата на фемина од вчера за прекумерна влакнетост кај женски.... дали некој го има овој проблем? Значи јас црна сум и секад сум имала темни влакна на нозе раце и задник но на средина од пубертет некаде на 15,16 години почнаа да ми растат и на атомак една линија темни влакна и последно некаде лога завршував средно што е веќе касно ми се појавија и на лице поточно под брадата ..почнав да ги депилирам или па со чупалица и се потемни и повеќе растеа и уште ги имам... и сеа од старијава сватив дека со провлем со надбубрежна жлезда се јавува и влакнетост а како што памтам истата таа жлезда е одговорна и за адреналин како и главен учесник при напади на паника и анксиозни напади тахикардии и слично.... и денеска и реков на мајка ми да одиме да испитам тоа во лабараторија дали можеби има врска...па сакав да прашам дали некоја друга има ваков проблем ?

5. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    929
    Допаѓања:
    2.826
    ne bi rekla vlaknata da ti se od toa, samo ne trebalo da pocnes da gi depiliras ,nie ankzioznite znaeme da bideme hipohondrici :)

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    :)) така е Луси сите болести си ги имам замислено :)) и ова го прочитав сабајлево и почнав филмови да си праам а најверојатно е од што почнав да ги депилирам на лице и се појачаа ама па шо знам на стомак не ги дњпилирав а сепак темни :/ нз ама фала малку се опуштив дека само на ова од сабајле мислам и едвај чекав да одам да испитам :)) :*

7. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    929
    Допаѓања:
    2.826
    odi ispitajsi i pisi sto ke ti kazat ,jas sepak mislav deka nemas takvo nesto :)

8. Irina LMV

Irina LMV Активен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    12
    И јас така се будев од спиење, со нервоза, едно време воопшто неможев да спијам, хаос бев. Сега некако подобро е, да кажам 80% подобро, некако со тек на време полека избледуваат симптомите, тука се ама многу послаби и поретки, единствено нешто што е константно е ова зуење во ушите, нит е послабо, ниту ништо, веќе 5 месеци го имам.. Многу се надевам дека ќе помогне биоенергијата.. :) Инаку јас мислам ако се провериш пак, само ке се смириш и увериш дека се е во ред, јас така при секоја нервоза или некој напад си викам е утре идам и пак се проверувам се, ама после ке ми помине и ке се смирам колку толку па не размислувам за тоа :)

9. Ange/123_987

Ange/123_987 Нов член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Здраво јас сум нова на форумов и читајќи ги вашиве приказни гледам дека сите се чувствуваме исто и дека немаме желба за ништо јас дури и апетитот го изгубив и сега ми е страв да не ми ослаби крфта и да си имам поголеми проблемии , кажете ми дали и вие го имате овај проблем :|

10. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Ирина, ќе одам ова да испитам секако баш да видам што ќе речат.... а инаку и јас имав проблем со спиењето некое време почесто, и сеа како да ми помина спиев раат некое време, и што му текна не знам сабајлево... свашта ... -.- али ај ваљда ќе мине повторно.. а зуење во уши ми се јавува некогаш исто така се плашев да не ми е покачен притисокот така коа ми се поајвуваше ама сеа неколку дена еве едното уво само и тоа легната кога сум го осеќам ама ми свири, и најверојатно е од прехладеност... ама ај //ќе преживееме ваљда денеска со неврози сум в гради некоја нервоза осеќам нетрпение треперење... уфф

11. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Инаку Ирина, јас поназад во постовиве имам пишано мое искуство лошо со бионергијата ..факт е дека се осеќа нешто и помага, ама јас па доживеав лошо искуство со одењето таму, и веќе не ја зеам предвид таа опција :*

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Irina LMV

Irina LMV Активен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    12
    Да и мене пред една недела некаде исто така ме разбуди од спиење, јас чувствувв како да пропаѓам, си викам леле пак ме фаќа, ама така е со анксиозноста, ке има кризи од време на време ама ке оди на подобро.. Ми се случи кога бев во Грција, зошто прв пат ми беше да одам на подолг пат, што сепак беше стресно за мене, таму кога отидов не вртоглавици, зуење, дематеријализации, немав енергија, триста чуда, едвај одев, ама решив да одам, мора да се привикнувам и да се вратам на старата себе. А ова со зуењето мене ми е константно, значи цело време го слушам, неможам у тивка просторија да седам, полошо е кога ке легнам, најтешко е кога заспивам, многу ми пречи бидејќи порано спиев во потполна тишина, секој шум ми пречеше, до тој степен што и вадев часовници од ѕид што многу гласно чукаа :D тоа да мине мислам дека пола од проблемите ке ми се намалат :) затоа барам сега некој добар биоенергичар, а читав и за твоето искуство.. Ваљда нема да го погодам истиот :)

13. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Хахахах се надевам неее ! :)) ти држам среќа ајде пошто ствсрно се осеќа енергија и ако работиш со прав терапевт најверојатно добро ќе ти биде...инаку за зуењето колку време го имаш и дали си проверила на лекар од што е ? Дали е само од стрес и анксиозност.... да не ти е случајнпо истиот проблем што и мене со средно уво знам дека ме мачи оддамна ми се вртел паметот дури ептен коа ми се појави нс 18 години и тогаш паничев мисчрв тумор имам испадна прехладена и среднотп уво...а инаку еве приметувам и мене ми свири ама само едното...ова ново ми е од пред неколлу дена ме мачи вака си свири а највеќе коа ќе легнам, ама ваљда ми е од тоа... не знам :)) инаку браво за храброста што си отишла и до Грција јас така минатата година кога ми почна анксот бев на одмор летото и цел одмор паничев и по пат и све... а годинава не знам како ќе го издржам :)) ама се надевам и ја ќе успеам да се привикнам.... и со среќа со биоенергетичарот искрено се надевам дека ќе осетиш ефект

14. Ange/123_987

Ange/123_987 Нов член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Сакам да ве прашам што чуствувате кога имате напад?

15. Irina LMV

Irina LMV Активен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    12
    Бев два пати на оториноларинголог, кај различни, вториот пат кај д-р Јекиќ во Систина и се беше во ред.. :) снимав вратен пршлен, не е ни од тоа.. Ми имаа кажано дека е од анксиозноста.. Еве веќе 5 месеци и не поминува.. :( Особено кога ќе легнам. Единствена надеж ми е биоенергијата.. :|

16. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Јас кога имам паничен напад се осеќам што опишуваат тука и други... потење па ладна пот па вртоглавица лошење трнење на раце стегање гради тахикардија и здив немам... ама мн ретко ми се случиле панилни напади а мн почесто е само анксот..

17. Ange/123_987

Ange/123_987 Нов член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Kolku dolgo vreme se borite so anksioznosta ?

На siki28 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. siki28

siki28 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2009
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    44
    7-8 месеци. Ти?

19. Ange/123_987

Ange/123_987 Нов член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    6 месеции

20. siki28

siki28 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2009
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    44

На Ange/123_987 и Cleonika им се допаѓа ова.