Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. dzuls

dzuls Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2014
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    44
    Znacii sekoja tema povrzana so smrt me voznemiruvaaa moite nesto zboruvaat so dedomi I jas dodeka gi slusam nekoja vnatresna zestina me obzema i odma crni misli od tipot ete gi zboruvaat oni a sto ako mene mi se sluci nesto sto ako umram lele se vozdrzav nekako pn da ne me mavne znacii strasnaa sum so mislive ima li nekoj so slicen problem?

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  2. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.935
    Допаѓања:
    31.290
    Јас денеска со ПМС и така малку нервозна. И така ми е приод еве 2месеци си имам некои + проблеми и не можам и да заспијам навечер, си се нервирам секој ден, имам вртоглавици ама излегувам не седам дома, немам воља за ништо, ни пак енергија. На сабајле одвај станувам од кревет не ми се станува, можам цел ден така да не станам (facepalm)

На Ange/123_987 и natemila им се допаѓа ова.
  3. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Еве с
    Еве сум јас истааа... цело време само што ако ми се случи нештоо ова она.... не можам да извадам ос памет тоа мислата дека можам да умрам пд све се плашам еве ме сеа во момемтпв ме погоди значи некад ств сум ок и излегов прошетав и све и јадев сладолед пред 2 саати скоро и после тоа помфрит со сосови е сеа не знам дали измешав нешо претерав ама почна да ме фаќа омалаксаност и да ми се лоши и како и в гради нешо да ме стега еве неам тахикардија ама стегањени лошење.... и сеа триста филмови со напраив...мајка ми во брза помош работи и вечерва е ноќна се местам цело време да и се јавам дека ми е лошо...више не знам дали претерувам ко дете или па стварно не ми е добро :/

4. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Isto
    Isto mi e i mene vo momentot :( omalaksena sum kako isplasena me stega srce i glava me boli strav mi e da zamizam mislam ke me fati nekoja panika i svest mi se vrti ....neznam od sto e

5. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Ни ја не знам еве ме чекам нешто да ми се деси хах... не се плаши ти и мене ми се дешавалп така со главоболка и стегање гради и само анкс ми било ниш др... заспиј напиј се бедоксинчиња две или нешто и легни ќе ти мине читај нешто смешно по нет да се опуштиш. .

6. Bellamy

Bellamy Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    50
    Најверојатно сум јас :)

7. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    929
    Допаѓања:
    2.826
    еднаш бе љуѓе треба да се умри тоа е само не вака млади да си умриме :D стравот е пострашен од смрта ко ке си умри чоек ништо не знае а дур е жив ке се плаши да не умре ,абе чудесни сме ние љуѓето ,и јас се плашам од смрт ама кога размислив подлабоко испадна дека се плашам од гробот од помислата како лежат умрените дека и јас еден ден ке лежам таму абе морбидни работи од вакви мисли се доведовме до анксиозност .Се извинувам за негативноста ама јас од тоа имам страв :(

На Irina LMV, Matea94, dzuls и 2 други им се допаѓа ова.
  8. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.334
    Допаѓања:
    114.034
    Сестри и браќа по анксиозност и напади на паника. Само психијатар и разговор. Јас еве после подолго време ми се врати во многу лоша форма. Не можев да излегувам, одвај на работа одев, и на крај отидов на психијатар и после 2 неделно боледување секој ден чекор по чекор сум подобра. Фала богу имам прекрасни колешки кои го разбираат мојот проблем и ми се голема подршка. Откако им кажав што ми е. Не кријте дека имате проблем. Со ова се соочува секој 2 денеска. Одете на психијатар. Не значи дека лекови ќе ви даде и разговор помага. А и да ви даде лекови не значи дека цел живот ќе ги пиете. Анксиозниста е резултат на намален серотонин хормон на среќата. Тоа се случува од стрес од потиснати чувства. Не си го мачете телото. Одете на лекар, сам никој не се справил од ова.

На Irina LMV, dzuls, deskarada и 2 други им се допаѓа ова.
  9. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Има многу луѓе што сами се спасиле од ова, има луѓе што со години одат и пијат терапија и пак не се добри. Значи секој си е различен. Некој грип лечи сам дома, некој со антибиотик. Сите еден ден ке бидеме добро, кој порано кој покасно. Само храбро и соочување со стравовите. Него одамна се мислам да прашам за @elisabeta , како е, каде е, ни ја снема одеднаш.

На dzuls, deskarada и Cleonika им се допаѓа ова.
  10. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Женски, мене искррено се ми е чудно со оваа состојба, и искрено страв ме фаќа од тоа што всушност се случило со младиве генерации.....пошто покрај форумов, кај што открив колку многу се мачат со ова, полека полека иако мислев дека сум сама во моја околина, се повеќе излегуваат луѓе со овој проблем..... зошто, што се случило што имаме ваква состојба... не знам стварно. Сигурна сум дека ја имало и порано и дека постоела, но гледајки ги постарите, и како родителите на скоро сите што до сеа сретнав во моја околина со истово, ни приближно не можат да сфатат како смр толку меки, подложни на ова, а јас сретнав луѓе за кои што ни на крај памет не бев дека има шанси да се мачат со ова, и сите млади... значи од 30 и помалку.... секој во различен период од живот, и им се појавило ова... не знам што да речам..... сакам искрено да најдеме решение, морам да признаам дека јас сум многу подобро од предходно, од пред неколку месеци, од пред нова година и после нова година на пример, значи неам сега такви црни мисли да ме обземаат и да ме стега глава цел ден и да немам мотивација ни желба, да се осеќам депресивно, се тоа го неам сега, научив и помалку да се плашам коа ќе дојде некоја таква ситуација, да се справам коа ќе слушнам муабет за некоја болест или смрт, иако сеуште се вознемирувам но не како порано , кога еднаш ми се случи напад на паника само што слушнав болест на личност што ја знам.... сеа тоа научив да го носам некако, и да излегувам и да не испаничам коа ќе се осетам маалку ко заморна и зашеметена туку продолжувам да шетам... но сеуште ми се случува на пример, да помислам на смрт и да се плашам од истата..да ми ткене колку работи сакам да правам, да одам на одмор, да шетам или што уште не, и да сум опуштена без да очекувам дека од се нешто може да ме удри инфаркт и да умрам.. и сеуште имам пробвлем, не нон стоп, но понекогаш имам со спиење.. цел ден ќе сум ок, ке минам, некако, и навечер ама понекогаш, не спијам мирно, тахикардија имам и ме буди од сон... а и често пати, ок ќе спијам па само што ке отворам очи како некој немир да ме фаќа...ама ќе станам ке се спремам за на работа ова она и ќе заборавам на тоа... ама осеќам адреналин само што ќе отворам очи :):):) уште да бев расположена за праење било што друго конструктивно со тој адреналин хххехех

На dzuls и GirlLove им се допаѓа ова.
  11. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    2.376
    Целосно се согласувам со тебе, одамна не сум прочитала подобар пост :)

На nena2010 и merida им се допаѓа ова.
  12. Bellamy

Bellamy Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    50
    Да и јас знам 10тина луѓе сигурно со ако не ист,тогаш сличен проблем.
    Сакав да ве прашам,оние што сте посетиле стручно лице, после првата посета веднаш осетивте подобрување? Јас не,дури и малце како да се разочарав зошто најверојатно очекував повеќе.Моите ми викаат да не се обесхрабрувам,првата посета не значи ништо.

13. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.334
    Допаѓања:
    114.034
    Мене ми беше подобро. Не многу тоа е процес и уште одам на сеанси но после секоја сеанса се осеќам подобро. Но битно е и ти да имаш волја и да го спроведуваш она што ти го кажува. Не е тоа магично стапче. Процес е. Но со волја и труд ќе помине.

На natemila и Bellamy им се допаѓа ова.
  14. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.671
    Допаѓања:
    2.157
    Дечки, дали сте патувале со авион досега, и како го издржавте тоа? Јас чат-пат знам да си направам таков филм што може и да ми се слоши, и да ми зачука брзо срцево и не знам што ти не друго...А сега и така кога ќе знам дека сум во воздух и дека нема застанување некој саат, уф, не знам...се плашам...Имате ли некој совет :(

15. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    @lavinija28 Немој да бидеш преокупирана со такви мисли. Тоа е исто како патување со било кое друго превозно средство. Ништо страшно не е верувај, нормално е се.

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Cleonka dali piesh nekoja terapija ?

i da cudno kolku mnogu mladi ima so ovaa anksioznost, mislam deka veke stanuva opst problem i treba namesto politicki reklami se poveke da se pravat emisii vo koi ke ima pozitivni primeri i soveti od psihijatri kako da se spravuvaat mladite so stresot

На IthoughtIwasAnAllien и Inkaaa им се допаѓа ова.
  17. dzuls

dzuls Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2014
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    44
    [QUOTEof LUCI 99, post:I 244399si MA AAT : 99209"]еднаш бе љуѓе треба да се умри тоа е само не вака млади да си умриме :D стравот е пострашен од смрта ко ке си умри чоек ништо не знае а дур е жив ке се плаши да не умре ,абе чудесни сме ние љуѓето ,и јас се плашам од смрт ама кога размислив подлабоко испадна дека се плашам од гробот од помислата како лежат умрените дека и јас еден ден ке лежам таму абе морбидни работи од вакви мисли се доведовме до анксиозност .Се извинувам за негативноста ама јас од тоа имам страв :([/QUOTE]
    E ja od takvi pomisli isonista me mavaat pn

18. dzuls

dzuls Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2014
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    44
    @lavinija28 jas vo avgust ke patuvam so avion si rezervirav karta so sigurnost deka ne se plasam zatoa sto porano nemav problem da patuvam so avion a fobija imam da patuvam so avtobus amaa sea so se desava otkako rezervirav mene me drzi strav i misli od tipot sto ako se srusi avionot celi filmovi u glava pa duri i sonista amaa ne se otkazuvam. nema da dozvolam mislive I sostojbava da mi kreiraat nov strav

19. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.011
    Допаѓања:
    51.865
    Јас со авиони немам проблем, ама затоа имам страшен проблем во преполни кино сали, или гледалишта во театар или на концерт. Ме гушат премногу луѓе, не знам дали и на некој друг му се случува истото...

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.250
    Допаѓања:
    76.279
    Abe ako e sudeno i na pesacki premin so zeleno svetlo za pesak ke umres :D ne se zamaraj, mozes pred letot edno apce za smiruvanje da se napies samo za da ti pomine letanjeto barem podobro... A za rusenje sekako nema da se srusi avionot, eheeee kolku avioni letaat dnevno :)

На dzuls му/ѝ се допаѓа ова.