Еве ме назад ви се вратив верна сум јас беее како ен ек се вратам и после 2 години без анкциозност која беше пропратена само со гушење сега после две години после месец време стресови инервози и се кога тгна назад па назад сега наебав убаво немам гушење ама си сакам да сум дома сама не сакам ни да ми идат гости ни да одам ако дојде ситуација од пола саат повеке неможам да издржам така си бев на свадба и за два саати станав и си заминав дома ме маваа некои паники и си тргнав сега незнам што е се прави
Леле имам еден проблем ... иако сум мала имам 16 години,сакам да работам како и сите мои другари и другарки но анкс ми пречи. Размислувам ами леле како ке отидам на интервјуто,па што ако многу се заморам,па што ако ме фати пааника и тие мисли ме спречуваат а мн сакам да работам Некој совет ?
Знам добар психијатар кој работи во Скопје но доаѓаат и луѓе од другите градови. Човекот е вистински професионалец, и подобро да отидеш кај него отколку да си зимаш деметрин, диазепам или што ли уште не од таквите лекови. Докторот ти дава што е најдобро за тебе а не некој пиел деметрин па ајде и ти.
Така Е и јас цело време се посветувам да им разубавам некој момент на луѓето кои ги сакам. Нема поголема среќа од тоа , да добиеш искрена насмевка и прегратка ! @nena2010 јас одам и на психијатар и си земам и терапија. Веќе долго време сум во овие води. Сум имала и добри моменти за кои му сум преблагодарна на Господ, но и лоши но во никој случај не сум изгубила надеж . Ние сме борци, одиме до крај
Zdravo jas sim nova clenka imam problem so presilenite misli pijam elicea i loram i vo posledno vreme mn se nerviram bidejki nemozam da se pomiram deka na 26godini se razbolev od maligna bolest,pa sakav da prasam dali i nekoj drug go ima ovoj problem i kako se nosi so problemot
A што кажува психијатарот на ова? Дека и покрај терапијата тебе ти се враќа наназад состјбата? Мене ми беше подобро но кога ми се влоши ми се зголеми дозата, затоа што кога ев подобра пиев минимална. А можеби и не ти одговараат апчињата.
Dragi @bubic.k i @nena2010 jas da vi kazam od moe licno iskustvo mislam deka apcinjata povekje ja vlosuvaat sostojbata a samo nie si mislime deka pomagaat. Jas vo razgovor so mojot psihoterapevt mi rece deka vsusnost apcinjata go namaluvaat malce stravot no ne go trgaat skros znaci kako i se drugo e vo nasata glava i misli. Dali ste probale so bodyscan vezba ,mnogu pomaga za kontroliranje na mislite pozdrav i samo napred i jas bev na apcinja no rekov dosta e mozam jas bez niv da uspeam,bidejki tie ne pravat samo nesigurni i nisto drugo
Zdravo,zdravo nashata celosna podrska ja imas no ne dozvoluvaj stravot da raste vo tebe seuste imas vreme da go sovladas,kolku povekje begas od situaciite koi te plasat tolku pomal stanuva krugot kaj sto se cuvstvuvas sigurno..pozdrav i nema predavanje
Емили, јас ти советувам да работиш, и можеби на почеток ќе се осеќаш чудно, но кога ќе се навикнеш че ти ги трга мислите од се, ќе ти биде подобро, барем јас мислам! обиди се, ти давам целосна поддршка, обиди се, и раскажи како ти е. во секој момент можеш да се откажеш доколку не си задоволна, но пробај ќе се осеќаш поисполнета ако успееш да работиш и добро да ти биде! *
Девојки не знам зашто ама и јас кога пиев лекови бев полошо. Бев се замислена и како не присутна. Сега сум без лекови, пијам само б6 и магнезиум и фала богу сум добро. Ме дрмаат паники некогаш и вртоглавици ама не е како порано. Синока пак си излегов на една височинка на воздух си поминав одлично. Читам книгии, навечер си пијам чај од мајчина душица. Наутро го почнувам денот исто со чај. Цигарите ги откажав, кафе пијам едно до две. Кога можам вежбам, пешачам и позитивни мисли. Еден ден се надевам ке се спасам скрос од оваа состојба.
@natemila i jas sega sum so ovaa "svoja" terapija i sakam da se izboram sama bez drugi apcinja,se trudam maksimalno ,seuste gi imam panikite ponekogash no se trudam da gi nadminam,sepak morame da uspeeme,lekot e vo samite nas
Не сме сите Не е кај секого иста ситуацијата. Јас со ова се борам 10 години со подеми и падови. Воопшто не се осеќам лошо од апчињата напротив ме вратија во живите, ми го исчистија мозокот. Мило ми е што успевате со Б6 да се смирите но знајте дека анксиозноата го мачи телото. Го троши. Како апирала која ја вртите и вртите се додека не пукне. Анксиозната состојба за организмот е стрес.Правилната терапија го смирува организмот, го крева сератонинот во крвта а со тоа и го чисти мозокот од дезориентираност отсутност заматеност. Нема да се пијат долго време само додека да се врати состојбата на психата во нормала.
Istoto go mislam I jas sega nekomu moze bez terapija no retko zatoa sto kaj nas retko ima dobri psiholosi psihijatri zosto da se macite koka ne boli grlo pieme antibiotik ili pri nekoja bolka nekoj drug lek taka i so ovaa terapija
Значи никој да не ме свати погрешно, јас не сум против лековите во никој случај. Јас 8 месеци пиев асентра, демитрини, дијазепами и не знам уште што. Може и ми помогнале, мегутоа јас по природа сум плачка и после секое плачење јас се осекам подобро, а со лековите јас ги изгубив емоциите, значи си кажувам лично за мене. Но сепак ги откажав со помош на докторот сами во никој случај не почнувајте да пиете ни па сами да си откажувате. Луге овде сум со години, од почетокот на состојбата и секогаш сум за подршка. Склопив доста пријателсТва и виртуелни и приватно и до некаде сум среќна за состојбава. Се бориме сите заедно и заедно сме посилни, без разлика кој на каков начин се бори. Јас ви посакувам убав ден, исполнет со многу позитивности и многууууу љубов
Ах нате мене таман ми ги намали докторот лековите јас пак почнав паники да кревам. Пак се јави тој страв дека ќе умрам , немир во душата леле ужасно се осеќам.. Ти си најголемата подршка тука за сите нас. Поздрав на сите и убав ден
Е видиш јас па кога ми беше најтешко не можев да се исплачам, да се испразнам и ослободам што плус ми ја отежнуваше состојбата а со помош на депрозелот и хелексот се олабавив и сега можам и да плачам и да имам емоции и се. Така да кај секого е различно. Инаку јас пијам еден депрозел од 20Мг и еден хелекс од 0,25 по пола сабајле и навечер, а предтходно ми беше намалена дозата на пола депрозел, само. Така да затоа реков анксизноста не е болест како од учебник која кај секого еднакво се манифестира. Не е грип па да знаеш температура, нос течење, кашлање. Анксиозноста се јавува во разни форми и облици кои само психијатар може да ги примети и излечи. Јас Асентрата не можев да ја поднесам. Не сум пиела диазепам ни деметрин, ни лексилиум само хелекс и депрозел.
Јас пак, значи одложував средување на лични документи со години и денеска се решив и во најголемите гужви, банки, шалтери шетања лево десно без никаква паника успеав се да средаммм. Само што не се осудив да одам со автобус, него со кола со еден другар. Не ми се веруваше дека ке успеаммм, сабајле искочив со огроман паника и стравв. @bubic.k ти си силна ти мене највеке ме храбреше, те сакааммм и ако лично не се знаеме ке успееш сонцееее. @nena2010 ти посакувамм само успехх, тука сме сите заедно и ке бидемееее
Супер. Јас денеска добив па сум малаксана од циклусов ама за дивно чудо не ме мава анкс. Има надеж и за нас.