Da ve prasam dali imate vakov simptom,jas pokraj site simptomi sega noke pocnav da cuvstvuvam kako da mi se susi grloto i stanvam ripam ,nemozam kako vozduh da zemam,i cuvstvuvam kako zalepeno da mi e grloto i kako knedla da imam ,pa legnuvam i po nekoe vreme pak istoto cuvstvvo,i nemozam da spijam strAv mi e ca legnam.molam za nekoj sovet ,kako se spavuvate?
На почеток со хелекс од 0,25мг и тоа по три на ден, па постепено се стабилизирав и сега хелексот го земам по потреба
Епа консултирајсе со докторот, кажу му дека ти се слаби, да не се праиме сега сите тука доктори мене многу ми помогна таја комбинација на апчиња, хелексот го пиев 2 год и го прекинав без проблем, така да не се испостави точно декс стваеал зависност
Го пиев само 2 месеца и одеднаш самоволно го преќинав. Две недели се тресев како лист од сабајле и затоа не го прпорачувам никому. Ете кај тебе добро било, кај мене не. Се е индивидуално.
Јас ги намалував една година, се одеше постепено и во консултација со доктор, а секако и јас не ги препорачувам, освен ако се нема друг избор
Kako da mi olesna koga vidov deka ne sum sama na svetov so ovoj problem. Edna godina ziveam so problemov i nokoj ne me sfakase seriozno. Vcera konecno bev na psihijatar. Me islusa i kratko i jasno mi kaza deka se raboti za anksioznost. Kazav deka so dijazepam mi e podobro ama doktorkata rece deka toa e monentalno a ne dolgorocno resenie pa mi prepisa sertaline. E sega me faka strav da pocnam da gi pijam zosto neznam kako ke mi deluvaat.
Кога ти ги препишала докторка слободно почни да ги пиеш, само да знаеш дека нема да почнат веднаш да делуваат, дури на почеток може да ти биде уште полошо...размисли, ако мислиш дека ти се потребни пијги
Луѓе здраво на сите. Сакам да ве поздравам сите.Н кратко ке кажам пошо не сакам мн долго да пишувам реферати. Со панични напади се борам веќе 3 години.Страшно е .Хаос.Пробав се.Бајачки,био енергија,спорт,секс.. .Три години пијам елицеа од 10 мг со хелекс.Не можам да ви опишам колку само сум уплашена.ееве моментално седам и се плашам дека ќе ме мавне удар некој.Ја проживувам секоја секонда како последна. Плачам за себе си,и за сите вас,оти знам колку е само тешко. Затоа решив јавно вака да проговорам зашто со криење не се помага. Иначе пеам во бенд па самата моја работа дополнително отежнува се. Ве молам најискрено ,пишувајте ми,прашувајте,можеме да размениме броеви,фб што било.Се што би ви помогнало зашто верувајте знам срањево колку е страшно. ве сакам
Bas od toa se plasam. Kako ke mi se manifestira toa "moze da ti bide poloso" kako ke gi preziveam tie denovi na adaptacija. A d-rkata rece deka garantira za 2-3 nedeli ke bidam super. Samo pocetokot me plasi.
Znaci sekoj lek deluva razlicno kaj sekoj covek. Ne davajte soveti od raka. Samo so doktor sovetuvajte se. Tuka mozeme da se tesime ama dijagnozi i soveti za apcinja ne davakte od raka. Ne e ova Vitamin C.
Јас 7 години се борам па ништо не ме мавнало, периодов сум суперрр. Више почнав да се помирувам со состојбава и таа веке сака да си оди ке ти пратам мој фб во поракааааа. И мене ми е мило да се дружам со било кој од вас
Мене од неделата.....неколку пати во ден ми е подобро,прекунува да ме стега во градите па пак почнува.......ноќеска само што заспав се разбудив во сон препотена,почна да ми се гади...така цеа ноќ..неможев да заспијам...многу долго не ми било така...ајде совет како да си легнам вечерва страв ме фаќа...