Како и секоја ноќ, не значи ако вчера ти било лошо дека и денеска ке ти биде. Напи се Б6, напиј се некоје чајче и не мисли на тоа што се случило синокааа. А и сама знаеш дека не е ништоооо. Ти на сите ни даваше совети. Сега замисли дека овоа го напишал некој друг, советот што ке му го дадеше, дај си го и на себеее. Те
Не смееш да дозволиш стравот да те надвладее, во никој случај. Запомни дека до сега на никој му се нема ништо случено од анксиозност и паничен напад, мораш да бидеш храбра. Јас лично би ти препорачала превентивно да се напиеш нешто што ќе те смири, во такви случаи мене ми помага чај од маточина во комбинација со B6.....комбинација која многу опушта и смирува.
Еве јас ке се обидам да помогнам.Јас сум Дуња , јас го отворив прашањево на форумов пред точно 5години. Испив еден тон АД и бев анксиозна можеби 10 години...не зашто не можев да ја победам анксиозноста туку затоа што не знаев што е тоа и си мислев дека сум ..ете така психички болна ха, ха ...се испостави дека сум сосема здарва само о д силни стресни ситуации (ми се преполнила чашата)сум се довела во состојба на страв и искривена мисла за себе. Ми помогна еден психијатар, плус некое деметринче и плус мојата силна и непоколеблива воља да успеам и УСПЕАВ.Не велам веднаш ми требаше малку време, но се зафатив со себе и УСПЕАВ. Знам сега ќе прашате КАКО? Ете почнете од чистење на негативните луѓе околу себе, потоа решете НЕ на се што не сакате ад го правите , направете редослед на дневните активности и почитувајте го и најважно зафатете со рабоата..не да залегнувате, тоа е најлошото. Кога ќе ве мавне напад на старв и срцебиење и ред други глупости...издржете вдишете и издишете решете си дека анксот ништо не ви може и продолжете со активноста , не се откажувајте.Сметајте се себе си за смирена и непоколеблива , држете се и не расправајте на другите за својата состојба(ем себе дополнително се вознемирувате, ем ќе ве направат нервно болна ,а вие секао сте здарва)..Не велам дек аутре ќе ви помине , но ако вака се придржувате за кратко време нападите ќе проредат, ќе се намали нивниот интензитет и накрај ќе се изгубат.Ви ветувам оти јас се отарасив од нив.Имав мнооогу , мнооогу силни напади и 1000 пати барав брза помош ....(читајте ме нанназад)...сега сум добра, ми се врати желбата за живот и жалам за изгубените години помината и во страв...ајде мои девојчиња ...напрееед сега и веднаш тргнете во напад на анксиозноста и тааќе избега од вас...не и обрнувајте внимание и таа ќе си оди...И да вежбајте нешто...јас одам на јога...или пешачете или играјте на музика....ПОзззз ВЕ САКА Дуња .<3
Како што напишав погоре ме тепаше депресија од саботата, депресијата ја добив како резултат на јака анксиозност која не ја лекував, нуту знаев што е тоа, но кога дојде депресијата го видов пеколот на земјата. Веќе месеци наназад се осеќав перфектно, ги имам надминато сите стравови, само ми се јавува депресија на промена на време и кратко трае, но ова од саботата навака стана неподносливо и два пати го контактирав мојот психијатар и ми рече дека ова се исклучително тешки дениви за луѓе кои имаат вакви проблеми, а тоа се должело на некаква енергија... не ни можев да го разберам, ама добро разбрав дека не е до мене што се осеќав така лошо, а гледам и мн други се пожаливте на тешкотии. Па затоа драги мои ви го пишувам ова, дека ќе помини многу брзо, само храбро и без плашење, јас сум веќе подобра од вчера а се надевам и вие... Ве поздравувам сите и пробајте да си се опуштите и уживате затоа што овие години нема да се вратат, животот е еден и жалосно е да се помине во страв од најразлични глупости ❤️
Анксиозноста јас ја излечив со секојдневно слушање на музика за медитација, зен, будистичка, тибетанска и таков вид на музика, има на youtube голем избор.Слушам и мотивациони говори за позитивна енергија (исто на youtube на англиски јазик се). Верувајте сево ова многу ми помогна. За било која ситуација воопшто не се нервирам, нема повеќе стрес за ништо.
Тука сум јас луѓе ,само немам време летото максимално го користам на комјутер ретко седнувам вежбам работам на нива планирам и на плажа да одам медитирам се хранам здраво лимон секое утро одгледувам органски зе ленчук и овошје уживам летото ми годи ,сега имам на моменти само гушење ама ке помине и тоа и пред циклусот ми се јавува депресија проблемов со депресијата скоро е исти како и на lejjla.Позадрав и гледај те поминувајтего времето во прироф=да прошетки и кој може да си вежба секој ден е борба за подобро утре
zdravoooo srckiii kako ste ? odamna nemam pishano bidejki poveketo od vremeto mi e ispolneto i ne mislam na anksioznosta ... no sega imam problem,koga taka po malce ke se vozbudam nekako chuvstvuvam kako bolka kaj srceto,blaga bolka,stv nez kako da vi opisham... nekako kako da me skokotka srceto i strav me fakja po malce dali nekoj me razbra i dali mu se sluchuelo toa ??
Фала ви на советите,си направив чај во комбинација на нане и кантарион и спиев како бебе,само што гледав много лоши сонови.Некако се чувствувам безволно....само помислата на внуками и кога сум со неа сум среќна.Имам едно глупо прашање...депресија е ова или носталгија по мојот матичен дом????Ако е депресија треба ништо да не ме радува,а јас уживам со внуками,играме трчаме.....не е битно..се надевам ќе бидеме подобри.Некако немам желба ни јога да вежбам само уживам кога слушам музика за релаксирање.Ве поз,сите и верувајте среќни сме што постоиме и што сме тука едни за други!!!
Јас два месеци (мај,јуни) бев за никаде, потешко никогаш не ми било, но последнава недела се чуствувам многу добро, нон стоп излегувам, не мислам на ништо, некогаш ќе ми прелета некоја мисла да не се онесвестам ама игнорирам, вежбам, читам книги, некогаш си играм на музика низ дома почнав и точак да возам 16км за еден сат за прв пат добро е, денеска времево можи да ме зафркни, конечно малку олади. И дипломската ја пишувам, си викам во август ќе ја бранам ќе видам, како ќе кажи професорката, уште од сега имам трема Имајте прекрасен викенд, се надевам дека како поминуваат деновите, месеците ќе бидме подобро
Бев кај моите,ме фати депресија и едвај доседав,неможев ни на внуками да се сконцентрирамтешко ми е,па и пмс ме дрма,најверојатно тоа прави да биде потешко....Пиев пивски квасец и магнезиум,незнам веќе што.
ti definitivno ne si priviknata uste na noviot dom i taguvas po stariot zatoa ova ti se slucuvaaaaa. I pms i ti se sobralo seeee. PIj pivski i magnezium i ke bides dobrooooo
Нате јас си ја знам причината зошто ова ми е случува ама незнам како да си помогнам...фала ти на советот.
полека полека со тек на време ке се привикнуваш на новиот дом, и ке се намалат овие симптоми. Ти кажувам од искуство и јас тагвав многу по старата дома, а после па кога се разведував жалев по домата на сопругот хаха, ама ке помине ке видиш.
Ако ти е за утеха, после цела година се привикнав. После ти викам дома ми беше чудноооо. Те гушкамммммм и ке видиш дека ке биде се во редд
Lujge pomos.Pak taa nesigurnost crni misli nelagodno cuvstvo strav da izlezam sama da ne padnam ma da pred dva saati bevme so sinceto na rodenden vo igroteka super pominavme iako bese sparno ne se disese i sega eve doma nekoi prisilni neubavi misli aman veke.dajte nekoj sovet so da pravam dunja ubavo pisala otrgnete gi negativnite lujge od sebe oti stvarno deluvaat na psiha bre mene komsika mi rece so si oslabena bleda bolna si nesto i stvarno eve taka se cuvstvuvam bolna a pa ako ne se druzam so nikoj zatupuvam doma a okolu mene seto negativnost i portarana.Kaj da gi baram pozitivnive lujge neznam
Pozitivnite lugje sami ke si dojdat , ti otarasi se od negativnite , a ti ignorr na toa cuvstvo na nelagodnost i negativnite misli, aj preusmeruvaj gi vo pozitivni...sekojpat ignoriraj go kolkupati i da es pojavi..po nekoe vreme ke se namali i ke go snema, veruvaj mi.A za izgledot potrudi se , nasminkana sekoj pat i stegnata sekojpat, kolku i da ti eloso....SEKOJPAT.Toa dava samodoverba i ke se zacudis koga eden den istata komsivka ke ti podeli kompliment od tipu ,,aaaa sto si se razubavila,, ehhehhehe...i druzi se , druzi se...Pozdravce
Ми се чини овие дена најактивна сим......цела недела со депресијата се борам...на моменти ми идат позитивни мисли и сум супер,па пак тежина во градите....Немам апетит воопшто 1 леб во цела недела немам изеденоНоќе се препотувам....ехххххх ми недостига времето кога живеев а не преживував!!!!!
Мораш да јадиш, јас и кога немам апетит пак ќе каснам со сила, земи вежбај дома пола сат сабајле или пак ппред легнување или вози точак, читај некоја книга, пушти си музика ама весела ќе видиш ќе те расположи ќе ти ги сврти мислите, а ако не можеш да спијаш пушти на youtube медитација побарај стави си слушалки ќе видиш колку опушта у ајде сабота вечер е доста црни мисли да излезиме некаде на забава, прошетка убаво да си поминиме. Имајте убава вечер, само позитивно