Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Inkaaa

Inkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    143
    Еве ме луѓе и мене, се вратив од одмор вчера и сакам да ви кажам дека многу убаво си поминав. Во ниден момент не помислив на ништо лошо, луѓе заборавив скроз на анксиозноста и на црните мисли, како никогаш да сум го немала тоа. Колку било убаво, се потсетив на старата јас, конечно по 1 година на 1 недела бев старата јас!!! Уф, колку ми недостасувало тоа. :D Денеска се осеќам како партал, без енергија, а и глава ме боли. Се борам да не се вратам пак на старото, ама некко тешко ми оди, почнав со грдите мисли и чувства. Хелп плис, како да го задржам темпото што го имав до вчера? Што да правам да ја искоренам состојбава еднаш засекогаш? Стварно сакам, ама се осеќм немоќна. :( Ве гушкам. :hug:

На bubic.k, Irina LMV, deskarada и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Bellamy

Bellamy Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    50
    Фала богу дека ќе се чувствуваш малце лошо сега кога си се вратила.Спласнува адреналинот,се враќаш во секојдневието.Не си прави стрес,опушти се колку можеш,пушти си филмче,музика...
    Баш ми е мило што си поминала убаво.Значи сепак можело пак да си нормално па барем и на неколку дена ? Тоа е голем плус:).
    Јас имав многу стресна недела,со 300 обврски,а и многу многу алкохол.Вчера параноја некоја ме фати :lol:
    Пред тоа не бев добро ама во пмс бев па тоа ми е сосем нормално веќе.
    Си закажав нареден разговор со психијатарот,ама дури нареден месец па морам да почекам.
    Инаку за да останам мотивирана размислувам што би правела кога не би го имала проблемов...Мислам дека светот можам да го освојам

На bubic.k и Inkaaa им се допаѓа ова.
  3. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Леле женскиии само на неколку дена не влегов на форумов и имав еден куп да изначитам ! :) многууу се радувам за вас што пишавте позитивни искуства и што сте успеале да се осеќате позитивно, токму вие сте причината за и сите ние да добиваме надеж, а уште повеќе поддршка им давам на новите на форумов како и нс тие што се пожалија !! Има надеж има и решение...не се плашете... јас имав дупер недела , не е никогаш совршено заев да осетам стрес и тахикардии ситни , но о главно супер бев... еве ме сеа неделно нешто притидок ко да ми е паднат лежам ко заморна сум а можеби и замор е два дена шетам по цела ноќ ми дојде блиска другарка од Германија не сме се виделе и до сабсјле излезени :) ... инакуу да одговорам на тие што пишаа дека имаат проблем со спиење, значи имав јад и повеќе и поброблематични ноќи, сеа знам и мирно да се наспијам ама сепак еве знае да ми се случи сеуште ко да не можам да се опуштам таман ме фаќа дремка паметот почнува нели да лута да запаѓа во сон и некако ќе ме однесат ваљда мисли подсвесно до некаде и се будам се штрекам па ко вознемирено се осеќам ми чука срце па ко гушење да ме буди.... мислам декс е тоа резучтат на стресот насобран и како рефлексија на тоа што навикнато ни е телото стресно да реагира... не знам помош да ви кажам ја глеам што помалку врќр да мислам на тоа и да се плашам...
    Да одговорам и нс Емили мислам беше со тоа треперење или болка ко в срце и мене ме плаши всушност гледам дека последните месеци највеќе од имфаркт страв имав и целата анксиозност кога и да се појавеше ја осеќав в гради со стегање со болки со све... но мислам дека сепак се тоа е од стегањето на мускулите и дишење пошто од стрес се тоа таму ни удира.... и така женскии ве гушкам :*

4. avtomobil

avtomobil Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    60
    Videe kolku e ubavo i deka ne ti e nisto
    Uzivaaaj zivotot e kratoook

На Inkaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Срцки и јас сум супер, и у пмс бев, денеска еве добив. Ама се суум излезена. Сакам да искачам, да се дружам. Има онака малце пак некој страв, нелагодносттт ама се подобро и подобро ми ееее. Се надевам дека ова има крајјјјј. Кисссс за сите и позитивна енергијааааааааа :inlove::hug:

На Viki693, bubic.k, Miss.N и 5 други им се допаѓа ова.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.391
    Допаѓања:
    114.480
    Интересна работа, кога сум надвор од МК јас немам ништо, ни анкс ни паники ни ништо. Штом дојдам дома одма ме фаќа некоја апатија, анксиозност, депресија.. Интересна работа.

На deskarada, Cleonika и Matea94 им се допаѓа ова.
  7. sandrice25

sandrice25 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    172
    Zdravo na site, ve citam skoro sekoja vecer zatoa sto togas i najcesto gi dobivav panicnite napadi. Prvo dobivav napadi deka ke se ugusam i ke si go goltnam jazikot ama nekako pominuvaa, se dodeka edna vecer ne bev sama doma so kjerkickata koja spiese. Dobiv tolku silen napad sto mislam bev gotova, neznaev so da napraam i se javiv na ,, alo doktore,,. Doktorot sto mi se javi tolku smireno zboruvase so mene i tolku ubavo mi objasnuvase kako ne e vozmozno toa da mi se sluci i deka toa se slucuva vo isklucivo teski klinicki slucai. Me smiri mnogu i od toj den toj strav za mene iscezna. Mi se pojavija novi simptomi kako demek kocenje na leva raka i bockanje vo srceto nekoi 10tina dena, a na odmor bev so soprugot i kjerkata, a trebase da ostanam sama so kjerkata 3 dena vo kamp i soprugot da se vrati povtorno, imav neviden strav od srcev udar i tokmu toa so mislev prvata vecer i se sluci, povtorno panika deka umiram. Se javiv povtorno i pak razgovarav 20 min na tel. so doktor i mu kazav deka sum sama. Mi rece ako ima potreba sekoja vecer javuvaj se ama sedi si na odmor, srcev udar nemozes da dobies. Sega sum sama so kjerkata i super si pominuvame, voopsto ne mislam na toa pred se radi nea. Mislam deka razgovor so doktor vo tie momenti moze mn da ni pomogne i da ni gi smeni mislite na podobro, pa moze da probate i vie kako mene na ovoj nacin.
    Od mob pisuvam zatoa na latinica.
    Imajte ubav den

На bubic.k, Cleonika и veren им се допаѓа ова.
  8. Anaanuska

Anaanuska Нов член

Се зачлени на:
    9 јули 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    10
    девојки би сакала да прашам...еве денес ме мавна страв дек ке ми биде нешто од апчињава што ги пијам веќе 3 години
    колку долго може да се пијат и дали некој ги пиел толку долго

9. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Dunja blagodaram mi znacese premnogu tvojot post i poddrskata od natemila.Vejke denes sum na staro istata jas denes na najgolemata zestina bev vo prodavnica ni panika ni nisto super si bev od sabajle okolu 18.00 si izlegov so kolickata so sin mi ma da bese nekako sparno bev kako izgubena ama setav se pribrav mm si dojde od rabota si bevme na park tamu super bese svezo.Se nadevam ona sto mi se slucuvase bese od vremeto sto se menuvase:)kako i sekogas taka se tesam so vremeto.ve pozdravuvam

На bubic.k, dunja и natemila им се допаѓа ова.
  10. Bellamy

Bellamy Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    50
    Јас лично знам луѓе што пиеле многу подолго.Не се секирај ништо нема да не и биде,само биди во консултација со лекар и не ги зимај на своја рака.
    Ако не се лажам,антидепресивите генерално мораат долго да се пијат,зошто кај некои луѓе само процесот на навикнување и додека да почнат да делуваат е 6 месеци.Исто така не смееш ни нагло да престанеш да ги пиеш.Многу луѓе се имаат зезнато така.

11. smatka

smatka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    57
    Здраво на сите ме немаше долго време, подобра бев заборавив на форуми на се, немав време да се занимавам што ми се случува, имавме смртен сллучај во фамилија и ми се поврати се , Сега живеам во друг став дека слабеам без причина во последно време, ме маваат мисли дека можеби имам рак ил нешто слично.Незнам дали некој го има замислувано истото или јас сум само вака.:/Ја анализирам секоја точка на телото и се повеќе мислам дека имам повеќе бемки. Кажете ми ако некој бил по сличен начин,

12. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.398
    Допаѓања:
    126.707
    Еве сум и јас,добив пред некој ден и се подобри ситуацијата кај мене,не ја чувствувам таа тага во душава.Значи се е минливо,само не треба да се откажиме од борбата.

На deskarada и Bellamy им се допаѓа ова.
  13. Bellamy

Bellamy Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    50
    Јас се чуствувам лошо и првите неколку денови од менструацијата.Претпоставувам ПМС-от и тогаш трае?

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    ПМС е скратеница од Пред Менструален Синдром....значи кога ќе добиеш не си во ПМС.....

На Bellamy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Ke ve molam nekoe iskustvo za eglonil sirup po potreba koj piel?

16. altea

altea Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    15
    Здраво на сите. Ете да ви се пофалам почнав да работам веке 15 дена и све ми беше ок се до завчера мислам дека пак поминувам низ истото дека се враќам на почеток. Пак тахикардии, страв, паника, гушење итн. Многу ми е мило што кај многу од вас работата оди на подобро, така и јас добивам сила да не мислам на она што го осеќам. Поздрав до сите

На Cleonika, Viki693, deskarada и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    dobro utroo kako steee ??? :D jas sum sosema vo red so anksioznosta,no zatoa za da ne ostanam pokuso imam eden drug,mnogu golem problem i zatoa nemozam da mislam na nea :)) haha
    vie kako,butkate li nekako ?? odamna nemam pishano pa si vikam chekaj da vidam so ima novo kaj srckive <3
    aj ke pominee,samo treba verbaa

На deskarada и Cleonika им се допаѓа ова.
  18. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Здраво, како сте женски ? .. морам и јас да кажам дека е на подобро ситуацијата, во смисла што живеам некако ете и излегувам и правам веќе нормални работи, па и на пати имам моменти, како што беше порано, си размислувам и си планирам работи онака опуштено како порано, слободно некако, ама за момент па ќе се потсетам си велам, леле колку заробени мисли значи сум имала штом ова кратко слободно размислување ми е ко оддамна забораеноо, ме изненадува.. значи постојано на анксот подсвесно мислам што не можам да се опуштам да мислам слободно а други работи во животот :):) Инаку, не е совршено се, ете имам ноќи коа спијам добро, ама имам ноќи коа знам пак да станам ко задишана ко со гушење, полузадремана, ама со тоа ко гушење чувство, ко без здив, да се подразбудам, ама продолжувам да спијам сега, за разлика од порано коа не продолжував да заспивам се вознемирував и нервирав што ми се случува така... Исто имам и паѓање на притисок некад во текот на денот, ама не секој ден,. зависи некои днеови..па ќе се напијам лимунада, или пијам повеќе вода и сл..... Но исто така, си помислив, ја веќе еве една година имам напраено што не пијам кафе. иако порано самоо по едно на ден пиев, и доволно ми беше, ама пошто знаев некад тахикардија да имам од кафе, едноставно така го поднесував, и ради состојбава скрос престанав да пијам, ми рекоа дека можда и од тоа ми паѓа притисок и главоболки ми се појавуваат, едно кафе на ден би ми регулирало притисок... ама не знам шо да праам дали да пијам, се плашам да почнам да пијам, се мислам ако ми се појават пак тахикардии од кафето, и повеќе ќе се уплашам и вознемирам... Инаку, Bellamy, и јас така се осеќам првите денови од менструација уште сум и ко позаморна, исто и се осеќам ко во ПМС.... :*:*:*

На Irina LMV и deskarada им се допаѓа ова.
  19. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    kafeto e duri zdravo dokolku go piesh ednash dnevno,shto znachi deka stvarno nema prichina da se plashish povtorno da pochnesh da piesh :D

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  20. alehandro

alehandro Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    65
    Dali. Nekoj ima pieno zalasta od 2,5.pisetemi vo LP