Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. smatka

smatka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    57
    Neznam slabeam strav mi e neznam dali nekoi drug slabeel od anaks , imam nagoni za povrakanje si imav ispiitano prethodno nisto nemav , vi sed losi li na vas ? Neznam so da kazam so da mislam veke sekoj den se nesto novo i se poveke strav

2. Darko90

Darko90 Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    3.017

Каков висок притисок ти си премлада за да имаш висок притисок не е возможно :).И јас лани се потресов дека ми е низок и го мерев секој ден и се нервирав без потреба,сега го баталив и супер ми е.Се доаѓа од главата,сигурно си окупирана со тоа и затоа така мислиш.Не го мери повеќе батали го притисокот,и кога ќе ти дојдат мисли дека ти е висок не обрнувај внимание.Ти тој што го имаш е најнормален,висок притисок е 160/120.Ајде уживај малку имаш другарки имаш дечко оди опушти се некаде на плажа или на базен.:):):)

На Inkaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. marijaaxl

marijaaxl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    741
    вака јас бев на снимање поради тоа но не испадна ништо бидејќи под левото ребро и нема нешто којзнае каков орган, левото ребро боли од цревата, па така една недела сркај си топла супичка и пиј топло чајче, избегни тврда храна и леб некој ден се ќе биде во ред

На Cleonika и mencemeni им се допаѓа ова.
  4. Inkaaa

Inkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    143
    Окупирана сум и сама сум свесна. Кога бев на одмор се беше во ред, на памет не ми паѓаше, сеа пак по старо. Тешко е да се убедам дека не е така. Сепак фала за советот. ☺

5. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.935
    Допаѓања:
    31.289
    Јас дека имам низок притисок ме убива времево. Дали некогаш имате чуство дека ви се пресекуваат нозете за момент не ги чуствувате?

На bubic.k му/ѝ се допаѓа ова.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.329
    Допаѓања:
    114.006
    Добар ден. Како сте ми на жешково? Само да ве поздравам и да ви кажам да не се потресувате многу бидејки на топлото анксиозноста се зголемува, расте нервозата и затоа овие денови може да ни е потешко на нас што си ја имаме оваа состојба. Кога ќе ве фати (барем јастака правам) земете музика слушајте или нешто правете, и оладете се а ако осеќате дека ви е низок притисок или се осеќате поспани јас ги ставам рацете под ладга вода кај зглобовите над дланките и одма ми доаѓа подобро. Ајде само храбро се сме издржале па и овие горештини. Само напред и храбро.

На kostadinka24, bubic.k, deskarada и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Lexus

Lexus Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    307

8. Lexus

Lexus Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    307
    Исто и јас . Имам нагион за повраќање, гадење, тремор во мускули, не јадам ништо. Кога почнав да ги пијам АД после 2-3 недели се стабилизираше.[/QUOTE]

9. smatka

smatka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    57
    [/QUOTE]
    AD i sega dobro e ?nemas veke macnini kai mene e so mecesi , dve nedeli mnogu loso minuva posle dve nedeli primer pak imam i se taka

10. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Мене истото ми се случува,но минливо е ,5-10 минути и после преморена се осеќам .. Немаме гајле :hai:

На deskarada му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ana Chio

Ana Chio Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    203

На Cleonika, GirlLove и veren им се допаѓа ова.
  12. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    vidi vaka ... site tuka vo forumov sme go imale istiot problem,sme plachele,sme skoro uspevale ama sme se vrakjale nazad,ne sme spiele,ni chukalo brzo srceto i se drugo. no kako shto mozesh da primetish seushte sme tuka :) ne sme ni umreni,ni ostanati bez pamet. bidejki sme prodolzile da se borime,bidejki ne sme se otkazale od zivotot iako toj ni udril golema shlakanica. jas bev samo 12 ili 13 god. koga pochnav so hipohondrijata koja prerasna vo anksioznost... znam chudno e mn... sega imam 16 godini no seushte sum tuka i se boram.ne se otkazuvam bidejki zivotot i 100 pati da me kutne,jas 101 ke stanam i veke ke mu se smachi,ama mene nema. bidejki sakam da ziveam. da imam ubav zivot ispolnet so srekja i radost a veruvam deka i ti sakas :) stisni zabi i prodolzi ponatamu... bori se,ne se otkazuvaj,ne i se prepushtaj na anksioznosta. veruvaj deka mozesh i ke uspeesh. Btw kako za uteha,fakt e deka site anksiozni lugje imaat natprosechna intelegencija :D:l::l::l:

На MilaJ, Cleonika, deskarada и 3 други им се допаѓа ова.
  13. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Јас имав анксиозност и напади на паника во 2013 година. Најтешкиот период од животот. Но навреме отидов на психолог уште по 2 недели од како ми започна сето тоа, вака гибав по интернет и сфатив дека не сум во ред и дека ми треба помош. Одев 6-7 месеци на психолог и стварно премногу ми помогна и полека ми помина.
    Но одвреме на време, кога сум под голем стрес или кога ќе се случи нешто напнато во мојот живот ми се враќаат ваквите чувства. Иако не во таков интензитет и не ме плашат толку бидејќи знам што ми е и знам дека поминува. Ако еднаш ми поминало, пак ќе ми помине.
    Овие неколку дена ми е така. Сум под екстремно голем стрес. Бидејќи планиравме да одиме со дечко ми на одмор убав и долг, но јас требаше да си најдам работа летото и да работам за да имам пари бидејќи во спротивно моите дома немаат да ми дадат... Но, ете сеуште не можам да си најдам работа. Како некој малер да ме бие на 10000 места бев на разговори, никој не ме побара. Не знам зошто вака.
    Дечко ми работи на приватно цела година буквално и за празници, само во недела е слободен и ептен заслужва да оди на одмор на убаво место и сега заради мене нема да може.... Цела оваа ситуација доведе до караници, напнатост помеѓу нас, паника итн итн... Исто така имам и други стресови со брат ми...
    Морав некаде да се истушам.
    Сакам само да не навлезам подлабоко во истите работи бидејќи знам колку тешко излегов. Но успевам да се смирам и да си кажам дека сум океј. Плус имам и проблеми со желудникот, и многу ми реагира на стрес. А тие симптоми се многу слични на анксиозност. Стега во градите и срцето чука посилно и како да не можеш да дишеш баш. Пијам апчиња, ваљда ќе помогнат. Ќе пробам малце да се подопуштам, да вежбам, со кучето да се дружам.. Сериозно многу ми дојде, а мислев дека ова лето ќе биде совршено.....

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Би сакала да прашам ако некој е постручен да ми кажи, нели анксиозноста доага поради пад на серотонинот и АД се всушност покачување на него...е сега ме интересира дали тоа значи дека веќе мозокот неможе доволно да го лачи и во иднина или откако пациентот ќе се среди со терапија во иднина организмот ќе почне сам да си го лачи хормонот??? би сакала ако веќе нема некој постручен тогаш ако може да одговори некој кој пред многу години бил на АД терапија и сега веќе подолг период нема потреба од неа....

15. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.914
    Допаѓања:
    15.830
    Здраво, здраво женски. Сакам да ви кажам дека пред некој ден слушнав за билкари од Прилеп што помагале и за анксиозност и депресија, па зедов број. Ако сакате можам да ви го пишам во ЛП.
    Позз :l:

На Cleonika, mal.ecka и lejlla им се допаѓа ова.
  16. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    929
    Допаѓања:
    2.826
    bev na frizer se izfarbav se doterav sega kafence pijam za inat od ankioznosta ,posdrav

На avtomobil и deskarada им се допаѓа ова.
  17. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.935
    Допаѓања:
    31.289
    Денеска, цел ден имам тахикардија, само седам и оп неднаш ќе ми забрза срцето на кратко и ќе прекини, па после некој период пак, и тешко дишам, оф маки

18. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Aj ako moze broj jas sum od prilep.A ima nekij probano ili....????

19. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    здраво на ситее... одамна немав пишано како се справувате со топлово мене ми е тешко мноогу,имам негативни присилни мисли што ме мачат доолго време пијам пароксетин нормално препишан од мојот психијатар,нема никакво подобрување,можеби постарите членови ги читале моите постови бев на асентра долго време можеби 5год. потоа пиев зепира пократок период сега пароксетин можеби еднагодина...се осекам како зависник а мислите се уште се присутни кога повеке кога помалку...ве молам ако некој поминал низ ова нека ме советува како да си помогнам на себе во многу очајна ситуација сум и изгубив надеж и волја за било што;(ве позз сите

20. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Ивана дали некогаш си одела на психотерапија освен што пиеш лекови...бидејќи лековите те стабилизират но многу е поважно да се научиш да се справуваш со стресот и да го игнорираш...

На ivana.0909 и vekickaang им се допаѓа ова.