Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    Kako ste devojki? :)

2. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Имав еден период во кој бев доста смирена, насмеана..
    Ама еве пак се враќам на старото :(
    Повеќе од еден месец не можам да се препознаам сама себе, не поминува ден без плачки, ненормално многу сум нервозна, нон стоп се расправам со некој. Дечко ми кутриот најлошо си поминува.
    Касно легнувам, рано станувам, не јадам ништо едвај еднаш дневно ако јадам, во последно време многу ме болат градите воздух не можам да си земам како што треба.
    Сакам да сум сама, не сакам да разговарам со никој, не дај Боже некој нешто на страна да ми рече одма се дерам или плачам.
    Немам никаков мир постојано мислам како да си го средам животецов и постојано налетувам на ѕидови. Ќе си пукнам, ништо не ми оди од рака, еден план да речиш да се оствари ама не бре малер не виден сум.
    Премногу сум разочарана од се. :'( не знам како да си помогнам а ни тие околку мене не знаат.

Од друга страна пак кога сум со дечко ми како да не сум јас, насмеана, весела, смирена, не мислам апсолутно на ништо, не ми е гајле кој што, кажал.. Како да се две различни личности.

3. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Lujge kako funkcionirate na zeskovo jas sum kako izgubena ne mozam do vozduh da dojdam pritisokov samo nizok mi e mi se vrti tremor celo telo mi se tresi:(

4. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    Mene nekolku pati vo denot mi se slosuva. Duri me mavaat misli deka ne mi e od anksioznosta a znam deka od toa mi e.A tokmu takvite misli ne pravat anksiozni.Izbegnuvaj da mislis na toa.I mene loso mi vlijae toplovo,nemozam da podnesam

5. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    Pominuvaj povekje vreme so decko ti :)

6. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Не можам, не сме од ист град :(

7. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    Ista situacija :)

8. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Мене ми рекоја млада сум била за лексилиум ...и ми препорачаја хелекс ама нз колку мг беше .... а лексилиумот имало некој појаки дејства ...па сега колку е точно незнам

На Viki693 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494

а да пробаш кога си во таква лоша ситуација во моментот да вдишуваш длабоко преку уста и да испушташ преку нос ...јас така си помогнав

10. hanibani

hanibani Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Koga disis potesko kreni ja glavata nagore I kazi si deka nemoze nisto da mi sluci I disi si dlaboko izdisuvaj podolgo vreme I odma najdi zanimacija zemi citaj kniga pusti odma tv nesto sto ke ti go odvlece vnimanieto.i ne misli na toa zamizi I reci si go toa.so sreka

11. hanibani

hanibani Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Nemoj da zimate nisto na svoja raka toa e najloso samo so konsultacija so psihijatar I psiholog sepak se strucni lica kolku I da ni e uzasno zdravstvoto. Sekoj lek se zima postepeno I postepeno se namaluva.ako eden ne vlijae dobro ima dr.barem sega ima sirok spektar.jas taka bev smeniv mnogu bidejki sekoj e za odredena sostojba.

12. hanibani

hanibani Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Po
    Poveke tecnosti i nekakva zanimacija samo da ne mislime na toa.posrojano nesto da pravime i da ne mislime na toa.ako sedime samo i losi misli doagaat.vikaj si nisto ne mi e i ke vidis deka nema da obrnes cnimanie na zeskoto.

13. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    Nokeska koga legnav,samo sto sum zaspala ete me ripam od krevet,grloto kako da me cesa,bocka,imav oset kako da ke se zadavam,se nakasluvam celo vreme.Posle nekako sum zaspala,disejki preku nos.Otkako stanav utrovo povtorno osekjam kako cesanje i bockanje.Dali mu se slucilo na nekoj slicno,do sega sum nemala vakovo iskustvo

14. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    904
    А колку си стара? Јас имам пиено лексилиум на 22 -23. Нормално по препорака од доктор.

15. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Јас имав 21 год кога бев во таа состојба кога ми препишаја хелекс ....а за лексилиумот така ми рекоја ...можи се послаби хелексот па докторката ми ги препишала да види како ке делува со послаби апчиња

16. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Девојки здравооо, повеке сум добро но имам моменти и кога сум да речам не баш добро. Синока искочивме со другарка и сестрами на коктелче и таму ме фати мала паника ама се исконтролирав и останав, па од таму отидовмме на сладолед и супер поминав таму. Иначе знае во текот на денот да се осекам омалаксано и слабост во телото. И секогаш има мисла што ако се онесвестам ама се борам одма да ја пренасочам и така некако се борам.

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  17. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    904
    [QUЛексилиумот OTE="ssweety, post: 2478359, member: 93497"]Јас имав 21 год кога бев во таа состојба кога ми препишаја хелекс ....а за лексилиумот така ми рекоја ...можи се послаби хелексот па докторката ми ги препишала да види како ке делува со послаби апчиња[/QUOTE]
    Мене лексилиумот не ми делуваше , додека со хелексот ми беше доста добро. Инаку, најдобри ми беа флуоксетинот и асентрата. Особено асентрата, могу ми помогна.

18. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    ejjj odamna neam pishano ... se chuvstvuvam uzhasno
    deneska otidov so mama na odmor vo struga ii treba da sedime 7 dena a jas celo vreme sum napnata,so tahikardija i se se plasham od neshto a znam deka nema potreba:(( ve molam nekoj sovet oti ke puknam
    tek e prviot den,ai ushte 6 dena ke spulavam

Последна измена: 28 јули 2015
  19. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    Odi na plaza,plivni malku i ne misli na toa.Ne si otisla na odmor za da se napnuvas,za da se odmoris;)

20. avtomobil

avtomobil Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    60