Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. hanibani

hanibani Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Cim si uspeala da stignes do tamu nema potreba od panika.celo vreme povtoruvaj si deka kaj i da si isto ke mi bide.napisi si na livce deka tamu kaj sto si ne e porazlicno od doma, deka nikoj ne umrel od toa, deka isto e sekade na bilo koe parce zemja.na poveke livcinja napisi si gi tie recenici i koa ke ti bide loso citaj si gi.jas taka pravam i podobro mi e toa mi go kaza psiholog .naogaj zanimacija nes da ne mislis na toa.nesto sto ke ti go odvlece vnimanieto.ti posakuvam sreka.pisi kako si.

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Lujge denes veke ova gi zamina site granici.Voopsto ne mi e dobro tresenje na celo telo tahikardija cuvstvo deka ke poludam kako na pocetok da sum drugarkive me baraat nadvor da izlezam strav mi e nemozam noze mi se tresa.Ve molam sovet mi treba sto da pravam.

3. hanibani

hanibani Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    [QUOTistusiraj e ="kostadinka24, post: 2478781, member: 55349"]Lujge denes veke ova gi zamina site granici.Voopsto ne mi e dobro tresenje na celo telo tahikardija cuvstvo deka ke poludam kako na pocetok da sum drugarkive me baraat nadvor da izlezam strav mi e nemozam noze mi se tresa.Ve molam sovet mi treba sto da pravam.[/QUOTE]
    Zemi Istusiraj se izmasiraj si gi muskulite da se opustis da ne mislis na toa.malku poveke pozitivno misli si na ubavi raboti citaj nesto zanimlivo na internet I ne misli na toa.samo zanimacija da imas .disi si poleka bez panika ke pomine.so lesno

4. Inkaaa

Inkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    143

Луѓе мене ова многу ме опушта и го вежбам секој ден, некогаш и по два пати. После вежбањето се осеќам многу убаво :) Пробајте баш е забавно, ќе заборавите на се! :) Има повеќе клипчиња вакви, обележани се со бројќи, ова е првиот час...а има 9 мислам, па пробајте ако сакате.

На Cleonika, GirlLove, ssweety и 2 други им се допаѓа ова.
  5. avtomobil

avtomobil Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    60
    Zdravo sakam da ce prasam nesto dali ci se slucilo da mokrite picesto Ikako da vi se mokri a nemozete I pro mokrene da ve boli. Se izbrisav mslku krv piev caevi sega mi e dobro a malku me boli ksj kivmata I jajnicite help

6. Inkaaa

Inkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    143
    Мене така ми беше овој месец...таква менструација имав. Кога ќе се избришев на хартијата крв имав 2 дена, после малце протече и толку. Не се плаши, не е ништо сериозно, се ти е од стрес и пореметување на хормоните.

7. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.388
    Допаѓања:
    126.549
    Јас одкако се омажив ми е потешко,дека без моите,значи повеќе накај депресија ми е.
    Инаку немам време за анксот многу многу.Раб.низ дома,па на работа,цело време реновираме низ дома,па средувам и така си барам занимација.

На Viki693 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    Me utepa glavobolka cel den,od nisto ne mi pominuva...A imam zabelezano deka koga imam eden simptom,drug go nemam i taka naizmenicno
    Denes cel den so glavobolka,pa drugo nisto ne osekjam i mislam deka toa dokazuva deka se toa e od anksioznosta,koga si preokupiran so edno,na drugo ne mislis

9. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.914
    Допаѓања:
    15.830
    FB_IMG_1438157387497.jpg

На Cleonika, Bellamy, hanibani и 3 други им се допаѓа ова.
  10. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    Se nadevam deka ke mi odg dali trpnenje na lice jazik usta e od anksot custvuvam kako peckanje

11. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    Da,ne misli na toa,neka si pecka

12. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    Jas denes najloso se osekjam.Uste od utrovo osekjam zamor,ke stanam nekolku cekori ke napravam i odma baram da sednam,srceto silno mi bie,duri i koga sedam go osekjam zamorot.Mnogu sum isplasena,neznam toa dali e od anksioznosta.Nekoj so slicno iskustvo?:(

13. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Eve i jas ne sum najdobro ana toa e sto e.Mislam na rabot na ludilo sum ama stanav pred dva saati pojdov vo prodavnica si pazarev ne me fati ic panika ama i jas zamor cuvstvuvam i nikako ne mozam da zaspijam ova dosega od strana na simptomi ne sum go imala ama ete za se ima prv pat.Patem sakam da prasam dali nekoj so napadi na panika anksioznost zaminal da zivee od edna vo druga zemja i kako go pominal seto toa.Blagodaram dokolku nekoj mi odgovori.

14. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    Devojki,kako ste denes,kako go podnesuvate toplovo vreme?

15. hanibani

hanibani Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Uf mnogu toplo I sega ne se disi a ne preku den, jas izlegov malku super pominav I sega koga dojdov nesto kako voznemirena, kaj grloto osekam neugodnost, kako mravki po teloto, nemir ama se izdrzuva ne e nepodnoslivo.vie kako pominavte denes

16. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    Jas zamor od sabajle pa posle mina toa,arna bev.Izlegov kaj 8 sat do kaj 11,nemav napad no celo vreme kako so rezerva,namerno pominav na mestoto kade posledno imav napad i nisto ne mi se sluci :) Sea sum malce kako zbuneta ama ke mine i toa.Mn se plasam od zestinava inaku, nemozam da podnesam

17. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Здраво женски... морам да ви кажам дрка се плашев многу од летово но некако ок ми минр вррмето...имсме многу работа сега летна сезона е и преокупирана сум а по жешкото мн малце се движам се сум на работа под клима и ок ми е...ама сепак знае да ме стрефи некад низок притисок или па оналаксаност ама и тоа е се влијсние од времето и пијам лимунади преку ден после ок сум.... Дури и некако поврќе имам самодоверба дури неколку пати излегов на кафиња што на пр не ми е принцип реткпо излагам по кафиња а сеа зачестив неколку вечери по ред...да не се подречам во тој поглед и коа ќе ми наближат мисли успевам да ги тргнам... единствено повеќе де загрижувам кога се вознемирувам или нервирам за нешто тогаш ми се интензивираат мили на самокритичност сожалување или гнев ии тогаш само се плашам да не ме фати некој напад на шаника пошто по обичај ми зачукува срце брзо... ама се надевам ништо нема ни од тоа да ми се деси.....инаку само пробувам да игнорирам колку што можам повеќе...кога ми налетуваат тие мисли само игнор.... тоа е тоа што го правам.. ве гушкам пијте многу вода не пијте благи пијалаци и блага храна на топло,одземаат енергија шеќерите и се потите повеќе..треба да се јаде солено и да се пие вода :) :* :*

18. Inkaaa

Inkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    143
    Абе луѓе вечерва сум ноќна птица. Прееска ме болеше глава, се напив еден кафетин и мина. Заспав и се будам сеа како да ми се лоши и повраќа, станав прошетав низ станов и почнав да бидам вознемирена. И еве сега не можам да заспијам, мислам дека пак ќе почне да ми се лоши. Многу чудно чувство е ова, како да ме разбуди лошењето, па како да почна дми се јаде, па пак ми се повраќа. А деновиве си бев ОК, не знам од кај испадна сега ова, се ми се врти у глава. Некој слично искуство? :(

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Инка и мене ми се има исто случено....ми ср има така лошено без причина ко гадење....иначе види слуучајно да не ти р од храна сепак сети се што си јадела сеа е топло можеш благо тровање од било што да имаш... :*

20. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    I mene me budelo takvo losenje u spienje,ne se plasi.Jas poslednive 4-5 dena imam uzasni glavobolki,pocnuva da boli,pa samo od sebe si pominuva pa po nekoe vreme pak si boli :(. Se mislam dali da snimam glava,mn sum isplasena.Sovet?