Fala mnogu Perla. Ce se potrudam da mislam pozitivno. Problemot e vo toa sto mojata prva ljubov me izneveri so mojata najdobra drugarka, posle nekoe vreme mi se vrati pak no jas od gordost ne mozev da mu oprostam. I najtragicno e sto posle nego ne dozvoliv niedno masko da vleze v mojot zivot. e zatoa sega me progonuva minatoto za site propusteni sansi, i mi e strav vo idnina dali ce se zaljubav voopsto.
Здраво и добродојде само да ти кажам дека не си сама, и на некој начин сочувствувам со тебе но јас сега наполнив 24 ) ..исто така имам одлична работа заработувам добро нп никако да се опуштам да уживам во се тоа и тие работи ме прават нервозна често пати си викам баш сеа коа имам се наместо дс уживам да шетам да купувам јас сум со оваа состојба.... но како и да е, мислам дека сепак најлошото го минав сега веќе имам и сила да излегувам и нормално да се понашам мн пати единстврно што ме загрижува е што сеуште од јак стреснили нервоза ми се повраќа анксиозност,и исто мн се нервирам и преувеличувам и се плашам и тогаш за срцето филмови си правам...ама се надевам дека депак се ќе биде ок. Исто ти препорачувам да пробаш да читаш книги и во онлајн форма ги има мн за да ти помогнат да ги тргнеш црните мисли.... верувај ми се е само период.
Здраво девојки знам дека ова е оддамна отворена тема но јас сум нова на форумов. Имам 18 години и ова ми е веќе 7ми месец како се справувам со анксиозноста. Веќе не е толку силна и активна како порано но стравот сеуште го има во мене. Пробував со секакви апчиња, бев и на психијатар неколку пати но сфатив дека единствниот што ќе ни помогне сме самите ние. Ако може некој да ми каже дали има шанси стравов целосно да помине ? Бидејќи навистина сум уморна од тоа.
Mene mi e strav da se vrabotam lugje,zavrsiv fakultet sea sum na master,imav nekolku priliki da se vrabotam,jas od strav gi propustiv,od misla ova ke mi bide,ona ke mi bide,nema da mozam da si ja vrsam rabotata kako sto treba...Haos sum
Еве сега јас да те утешам Јас со мои 29 год сменив 3 фирми за работа. И мене ми беше тешко прв пат кога се вработив. имав две понуди и јас одбрав помала фирма заради стравот. Не ми беше лошо како за прва работа но по 2 години ми стана досадно и решив да сменам. Кога се вработив во втората фирма на почеток ми беше пекол, хаос, се ново, со повеќе колеги, но по 2 месеци сето тоа замина. Таму ми беше супер, но фирмата во последно време не исплаќаше редовно со плата и морав да барам 3 работа Кога се вработив во 3 фирма ги немав више симптоми на хаос затоа што веќе бев соочена со стравот за менување на работа. Не викам дека е лесно, јас сето ова го поминав сама, без партнер покрај мене и станав мн посилна. Така да мој совет прифати било која шанса за работа, не знаеш што ќе ти донесе, затоа што утре ќе се каеш за пропуштените шанси. Ти посакувам што побрзо да се вработиш. Поздрав
Фала за убавите зборови Јас до душа на твои години само шетав, уживав, мене за жал сега ме фати анексиозноста Сега сфатив дека 10 години сум живеала во страв да не се заљубам и тоа ми е многу криво, што заради еден слепец ги пропуштив сите шанси. Се надевам Господ чува нешто и за мене Поздрав
Сама го имаш одговорено прашањето.Стравот ќе помине. Совет: Не се упропастувај,бидејќи не си свесна колку убави моменти ти спрема животот,кои истите треба да ги доживееш.
Ajde sea da se pozhalam hitno eve me izlegov v grad i sve ubavo se spremav se ok ama nesho ko da mi padna proitisok mozda i deka ruchav taratur so luk posto od pred ds se spremam za v gead osekjav ko zamor a insche izlegov ovde sve i me fsr malce strav sho sum shashava vakva i plus toplo i zedov koka kola da mi se krene pritisok barem.... ama sea otiov donwc i neshto silno me bocna taka naednas pod levata grada i se uplasiv epten.. rekov lele shto e sea.. ko bockanje takvo znaete na shto mislam odma pod levata grada.. dajte sovet
Не мисли на тоа, мисли на тоа дека ќе си поминеш убаво вечерва, речи си во себе дека нема да дозволиш стравот да ти ја уништи вечерта. јас така сега почнувам да мислам Имај убава вечер. Поздрав
свесна сум за тоа дека самите ние единстено можеме да си помогнеме ама колку и да пробувам, посилно е од мене, секогаш на крај владее стравот и паниката
^Зошто да му се потчинуваш на стравот? Цел живот ќе дозволиш,тоа да те спречува? Со волја и храброст и те како ќе успееш. Анксиозноста е составен дел од животот,сите ги "напаѓа" на некој начин. Познавам многу луѓе кои со своја волја успеале да го надминат стравот. Следен пат,кога ќе сака да те надвладее,надвладај го ти него.И тако чекор по чекор ќе успееш.
Ништо не е душо, мускул е и мене ми е денес така ама јас више не му се плашам хахаа си ја навикнав болката и добродојдена е. Па нека ме боцка де ме потсека дека имам срцеее. Јас сум ок со мали вртоглавициии
Neka bocka da me potsekja deka imam srce fala ti mi ja razubavi vecerta so komentarov me nasmea inace i mene me bocka i toa so godini taka mi se slucuva ama poznavam i mnogu lugje istoto sto im se slucuva taka da ne e nisto strasno.
Moram da spodelam so vas nesto pozitivno.Vecerva se resiv da izlezam posle dolgo vreme i namerno se upikav u najgolemata guzva,kade so muzikata bese najglasna i nisto ne mi bidna,nikakov napad nemav i toa zatoa sto ne mislev na toa,ne deka ne mi dojde crna misla ama odma ja ignorirav.Da naglasam deka jas ne pijam nikakvi tableti,sama se boram.Jas vecerva uspeav i ke prodolzam da se boram,padni,stani.
Znaci ne mozam poveke.Pritisokov sinoka 90\45 mi padna mi se losese nikogas ne mi bil tolku nizok.strav mi e doma sum po cel den sama so malovo sto ako se onesvestam???nisto ne mi go kreva non stop doma imam koka kola dzabe kafe dzabe sol sinoka so voda se napiv mi go krena malce od malce.Da odam po doktori ili znam ako trgnam ke bide ispitaj ova ispitaj ona na kraj pak ke se svedi se na antidepresivi.Sovet dadete nekoj.znaci momentalno kaj mene preovladuva stravot da ne se onesvestam od niskiov pritisok i po cel den go meram imam od onie digitalnite aparati i mozite da zamislite sto se slucuva ufff drugo mm saka da odime na odmor da se setnime malce so malovo jas seta vo panika sto kako pa na plaza zesko pa ke mi padni skroz pritisoko pa ke se onesvestam pa kaj je baram tamu kaj sto ke bidam psihijatar ako me zdrma panika epten jaka lele kaj zamibav so mislive.
Kakvi digitalni aparati,ostavi toa.Jas ti garantiram deka kazuva ponizok pritisok.Jas taka otidov ednas na brza pomos i pritisokot mi bese bas razlicen od toa so mi pokaza digitalniot aparat.Doktorot na brza pomos mi rece da ne se vodam spored digitalniot aparat.I mene kolku pati mi pokazuval 80/45.Ne se zamaraj so pritisokot,zosto posegnuvas po aparatot za da meris?Kazi si denes ne go meram,normalen mi e