Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    ti nate definitivno najvise me raspolozuvas na forumov.jas denes malku i hopohondrijata ja razbudiv,pocnav da guglam po netov da si prepisuvam bolesti,aman vise kraj nema ova :worried:

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  2. milena-76

milena-76 Активен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    8
    Perla-moj sovet;nisto da ne citas za bolesti na inter.-se nesto ke si najdes i op ete ti go stravot.Pa mislis se tocno pisuva(ako bese taka ne ke postoeja doktorive)

3. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Ама ти реков ке си ветиш дека нема да читашшшшш, јас лани ветив и сега незнам што да ми е не гуглам. Кога ке сакаш да прогуглаш, одма земи пуштам музика. Ајде да не филозофирам тука ке ти пиша една порака хаххаа, или да ти пратам некоја слика од некој згоден тип па да видиш што е вртоглавицааа :inlove::muscle::muscle:

На perla24 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    hahaha luda si

5. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Zhenskii zdravoo, izvinete shto pisam bez mk poddrska, imam nov lap top, edna radosna vest za mene ete posto nikakov nemav do sea hahh.. pa eve sea da go probam ama ne znam kaj mi e poddrshkata :D inache, se mislameve dva dena dali da se pozhalam,znaci steganje na gradi imalo od koa pochna anksot, kako kaj mene taka kaj site..ama mene me sekira sea, shto si mislam i si praam filmovi deka sea mozda vloshena e sostojbata vo gradive, poradi mn stresena shto sum i voznemirena, i mozda zatoa me stega... inache ok bev,retko ke mi se desese neso ko naednas bockanje da osetam i sve, ama ignorirav posto znaev deka nisto ne e.....moram da kazam deka periodov sum mn podobra ete na dr polinja kako na pr izdrzuvanje na rabota ne se plasam ako se osetam maluu vrtoglavo ili neso ko da lebdam, posto minav vekje milion pati niz toa i dodeka sum na rabota ddoeka sum na kafe i dodeka setam, i sea ignoriram zoshto znam deka nisto ne mi e, i si prodolzuvam, praam sve...i sve bese ok, ama pred 3 dena, od sabajle od 5 me razbudi kako nervoza od spienje..ne znam kako da vi opisam, kako koa ke se razbudite sea od shto vi e mn zhesko, ete taka odson stanav i ko nekoe neprijatno, nrvoza nekoja, me chshaa race od vnatresna strana na lakti , sekad koa sum napnata neso taka kooo neprijatnost tamu osekjam, i se razbudiv taka od son voznemirena neshto..si vikam sho se slucuva,,, ama posle proveriv na kalendarot vo tel, vekje 4 dena do dobivanje menstruacija, i si vikam me mava pms mene....sekad vo pms takva nervoza na race osekjam i vo sebesi...posto stv do pred toj den ok bev,,i eve me 3 dena ne spijam fino sve nesho voznemirena, i osekjam steganje, deneska sabajle se razbudiv isto taka kaj 7, so steganje na leva strana znaci vo gradi, i ne kontinuirano , tuku ko bolki na sekundi, boli ne boli boli ne boli.....i ne znam kako sum prodolzila da spijam koa stanav ok bev, ama vo tekot na denot od bilo kakvo razdraznuvanje , pak osekjam neshto steganje neprijatnost vo gradi...... a se mi e strav da pomisalm pak na lekar da odam si mislam ke mi recat od nervoza od stres mi e neshto so srceto -.- mozhe i nisto ne e..ama ne znam zoshto vakaa..kisss

6. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    izglea ja sum edinstvena ovde so anks so ne iskusila steganje vo gradi.pa vo iscekuvanje sum :) :) @Cleonika nemaj gajle znaes deka e od toa,ne ti e prv pat,opustise i ne go misli :*

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mimiblack

mimiblack Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    45
    дали си алергична на нешто???

8. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    нее не какво болно срцеее, јас под колкави стресови и нервози и не знам веке штооооо. И да не испадне дека се правам доктор и се знајка хаха ама земи магнезиум директ кесички пиј си по една на ден.

На Cleonika и bubic.k им се допаѓа ова.
  9. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Okolu heleksot namaluvanje otkazuvanje moe mislenje e pak se ni e vo glavata.Koga zabremeniv jas piev seroxat od 30mg i heleks 3*0.25mg.Psihijatarot od odma mi gi prekina.Veruvale ili ne dve nedeli bev super potoa pocnaa nekoi simptomi i me vratija na heleks kolku da pisam od1/4 od 0.25 vo denot.I cela bremenost si ja terav taka.A pred da zabremenam probuvav da gi namalam i samo sto ke namalev den dva gotovo trista simptomi mi se javuvaja.Taka da jas mislam se ni e vo glavata i neznam kako da se isfrli ednas zasekogas.Ve pozdravuvam site imajte ubav den.

На bubic.k му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mimiblack

mimiblack Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    45
    Помагаат? пошо и ја имам стегање во градите.. ама мене ми е од отежнатото дишење поради алергијата на полен

11. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Јас едно шетање шо сум удрила денес. Од осум саат сум станата и само наваму натаму , во главава не да ми се мааааатиии,телово ми се тресе, ама ми се смачи веќе и од седење дома и жалење. Ајде сите набацете по една насмевка на лице, животот е пред нас .. А ние сме силни , ќе се избориме со све и ќе го живееме :drunk:

На Cleonika, deskarada, natemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    Mene mi se pojavi nov s.imptom mi se ukocuva levatapstrana na obrazot kaj toto I mi e kako tesko toa me jtdri vo glava deka imam tumor vo glava

13. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    помагаат да, докторот баш ми рече за анкс е убаво да пиеш магнезиум, а исто така и дека е топло и променливо времето. Земи не губиш ништо, било што да е може и таблетки, може и шумечи, можеш и како прашак..

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  14. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    И јас се сложувам со мислењево. И мојот доктор го кажа истото.. Во шише вода ставете парченца лимон и нане , оставете го да постои во фрижидер саат време и после витаминизирајтесе .. Многу е добро :l:

15. mimiblack

mimiblack Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    45
    се надевам дека стварно ќе помогне пошо не се издржуваат овие главоболки, вртоглавици и паднато расположение... неможам ни надвор да се движам од страв а несакам да се трујам со апчиња

16. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    И јас така се осеќам, исто ми е верувај , а јас пијам дури и апчиња

17. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    Bubic ne e moe da se mesam no vidi probaj bez apcinja,veruvaj nisto poloso nema da ti bide.Eve i jas sum bez apcinja pa se izdrzuva i vaka veruvaj

На bubic.k му/ѝ се допаѓа ова.
  18. nina55

nina55 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    8
    Zdravo na site.Sakam da prasam dali nekoj ovde na forumot pie antidepresivi podolgo od dve godini.Pozdrav

19. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.484
    Вртоглавици, заматено во главата, дезориентираност, страв, панични напади. Година ипол сум веќе без апчиња, и се беше прилично стабилно до пред месец-два. Беше далеку од совршено, но можев да се прикривам и да ја контролирам ситуацијата до некаде.
    Се пријавив на едно работно место пред некое време, и накоро би викале на интервју. Се пријавив бидејќи тоа работно место навистина би сакала да го имам. Кога би била „нормална“, мислам дека би била навистина добра во она пто би го работела. Кога ги однесов документите имав и краток разговор и ми изгледаше како да имам добра шанса. Но, откако го видов огласот и подготвив документи, мислам дека од тогаш нагло уште повеќе ми се влоши ситуацијата. Од една страна ја сакам работата, а од друга толку лошо се чувствувам што буквално воопшто од дома не излегувам, а не пак да одам да работам и имам постојан контакт со луѓе. Работам и моментално, но во изолирана средина, па некако постигнувам.
    Ме предомислуваат и искуствата од минатото. Веќе не ни бројам колку места имам напуштено после кратко време заради овие нешта. Понекогаш имам почнувано и со сосема океј психа, па за 2-3 месеци до толку ми се има влошено (тогаш и со таблети сум била) и ќе морам да напуштам. Затворен тип сум, несакам многу да се мешам со луѓе, да зборувам, да стојам среде толпа итн.
    И сега некако си велам - зошто воопшто да отидам на интервју, зошто да се трудам, кога знам како ќе заврши, знам дека секое утро ќе стојам по половина час пред врата мислејќи се дали да одам, или да се откажам. Самата возбуда, страв од непознато, идеа дека можеби ќе се вработам ми направи толкав хаос во психата и организмот, а не пак да почнам... Незнам навистина што да правам. Едно минијатурно делче од мене посакува да ги немаше сиве овие проблеми и да можев да пробам, но толку е мало, речиси незначително. Се чувствувам многу изгубено и незнам што да правам.

20. siki28

siki28 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2009
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    44
    Едно време доста често ја следев темава за анксиозност бидејќи и јас си ги имав истиве проблемиве. Сега скоро и да немам напади, а и кога ќе се случат едноставно не мислам на нив.
    Се е до нашите глави. Сите го знаеме тоа, но си се убедуваме себеси дека има нешто поголемо и посериозно од тоа.
    И јас поминував низ многу мрачен период во животот, но дојде до тој степен што веќе не можев да се трпам таква, не можев да живеам во страв дека нешто ќе ми се случи. Единственото нешто што го направив е се тргнав од тие негативни луѓе и го променив начинот на размислување.
    Сите можеме да ја откачиме досаднава анксиозност, треба само малку желба :)