Јас имам пиено 6 години без престан, сероксат од 20 mg. Последната година од пиењетo се најдов во многу стресна средина, и психијатрот ми кажа дека организмот на некој начин станал „отпорен“ на нив, па ми ги смени.
@littleflower i mene nesto slicno mu se slucuva koga stanuva zbor za rabota tolku mn mesta imam propusteno zaradi toa a mislam do pred godina dena bev najambiciozna licnost. A za antidepresivi videte lugje ne deka sakam da se pravam pametma i da solam pamet no mozete i bez toa,veruvajte.Ako mozam jas,mozete i vie
i jas mislam deka mozes sekoj bez niv jas gi piev edno vreme pa prestanav 8 ili 9 meseci sega povremeno koga ne se cuvstvuvam dobro ispijam po edno no mnogu retko probaj so mislata deka vekje imas iispieno nateraj go mozokt da odmori malku sam ti posakuvam se najdobro
dobro dali mozes da ni kazes sto vsusnost imas storeno za da se izlecis nekoi metodi ili nesto taka da ni e podobro na site
e i jas bi sakala da e tolku lesno se izvinuvam akko gresam no tolku lesno ne odi kako da ne ima seto toa opieno i ne zatvorilo i kontrolira so nas jas sum pri kraj gi imav i macninite i vrtoglavici i losi misli za moite za site okolu mene se plasev od lugjeto od izleguvanje seto toa e sega mnogu minimalno mojata metoda e koga ne se cuvstvuvam dobro samo si velam denes summ mnogu uplasena no kje odam na kafe i kje si pominam supper ili koga kje vleze nesto vo glavata vednas naogjam zanimacija taka i vie a ne vednas za apcinjata ve pozdravyvam site zenata sto se moze da izdrzi nikoj nemoze samo napred moi dami
јасно ми е дека не е лесно, и јас сеуште доживувам страв, еве утре треба да патувам 40 минути со автобус сама... не знам како ќе успеам ама само се надевам дека се ќе се заврши добро
Jas imam pieno seroxat max doza 40mg 3 godini i kako sto veke imam pisano koga zabremeniv gi prekinav.
ti posakuvam samo mir i spokojstvo jas nemozam patot mi e mnogu tezok no samo edno kje i kazam koga kje sednes samo misli na ubavite ulici ili zgradi ili livadi se zavisnost kade kje patuvas i samo smireno jas sega bezv vo grcka i celiot pat bese toa ubavi misli razmisluvaj koga kje pristignes kolku kje ti samo ubavo i taka misli na se drugo ili ponesi si kniga citaj i sekogas koga kje ti dojde moment deka sakas da istrcas od tamu samo pomisli si deka nisto nemoze da ti se sluci samo kje se izblamiras samata sebe si i pa kje pomine seto toa i tebe nisto nema da ti se sluci deka nema potreba od seto toa ti posakuvam se najubavo mila ))
e dami moi ) a i uste nesto samo sakav da kazam od moeto iskustvo covekot sto moze da si napravi sam nna sebe nikoj nemoze da mu napravi
devojki,kafeto kako go podnesuvate? jas imam zabelezno deka posle kafe gubam sila i pocnuva da mi se vrti
Здраво женски. Мене ме немаше подолго време да пишам, ама постојано ве читам. Да ви кажам, вечерва додека шетавме до дечко ми, на едно девојче што одеше пред нас и се слоши и падна на земја. Не беше онесвестена, ама не можеше да стои. За прв пат мили мои, не испаничив, за прв пат не избегв, за прв пат не ги затворив очите, за прв пат не ми чукаше срцето брзо...само сакав да помогнам и си реков... Па добро, на секој може да му се случи тоа, жив човек. Отпосле почна и мене малце да ми се врти, ама не испаничив, знаев шо ми е маката. Инаку не знам за вас, ама мене вчера и денес кога имав вртоглавица, каки да ме плеснува некој по глава и мене ми се зашеметува и тоа е смо во дел од секундата, поле мине. Не знам како да ви објаснам, како нешто да ме поместува и пак фа ме врќа во нормала, во дел од секундата. Не знам дали е тоа нов симптом или мене стварно нешто ми се дешва. Му се има на некој случено ова?
mene mi se slucuva istoto vo sekunda taka,bas isto. i pred mene mu se slosi na eden decko i ne ispaniciv samo nejkev da pisam za toa tuka da ne me utepate
Значи нема место за паника, анксот си работи. Хаха, не бе мила, зошто да те отепуваме, уште што нема видено форумов од нас, да има уста па да прозбори, да не опцуе така убаво... )) Затоа сме тука, да си даваме совети, да споделуваме стравови и да наоѓаме решенија. Ако не се искажеме тука, каде на друго место и онака никој нема да те разбере. Позз и имајте Добра Ноќ.
da i mene mi se ima slucuvano istot ali po nekoe vreme koga kje legnam i odmoram pominuva imajte dobra nokj
dami moi sakav da spodelam nesto so vas pred okolu edna nedela pocna da me boli celiod graden kos ali mnogu vo predelot kaj zeludnikot kade se spojuvaat rebrata seto to nemozam da se izdisam ni nisto bev dva pati na doktor me slusa normalno mi proveruvaa pritisok se mi e normalno zatoa sto na dopir me boli sekoe mesto kako i grbot i ramenjata i levata raka velat deka mi e sto spijam pod klimma i mozebi e od promaja no seuste ne mi pominuva me masiraat i se sto da pravam neznam dali vie mislite deka e poseriozno no i dosta sum mlada za kakov bilo problem pusam ali ne mnoogu taka da stvarno neznam sto bi mozelo da bide mozebi i malku povekje se imam uplaseno pa i anks da ne mi e malku
Здраво феми Инаку како што кажа и мими, само позитивни мисли и личности. Значи мојата анксиозност не ја снема преку ноќ. Почнав да размислувам позитивно и секојпат кога имав напад се обидував таа позитива да ја задржам. На почетокот некогаш ќе ми успееше, некогаш не. Со тек на време тоа ми стана навика и почнав повеќе да се опуштам, да излегувам како порано, да не се плашам и да не размислувам за иднината. Уште подобар напредок имав кога ги тргнав тие негативни луѓе од мојот живот. Од тогаш животов ми е нагорнина. Никако не дозволувај оваа анксиозност да те обземе. Се е до нас и нашите мисли. И сама знаеш дека ништо не може да ти се случи. Следен пат кога ќе имаш напад опушти се, земи длабоко воздух, насмевни се и смени си ги мислите.