Ako stvarno spies pod klima,od toa ti e,od sto drugo.Mene so meseci me bolese desnata raka,od promaja,od ladno.A klimata i go sushi vozduhot
pa spiev edno veme ona bas od klimata i bev na dooktor veli mnogu si mlada za eho me preslusa se e okej me boli grbot napred gradniot kos povekj evata strana se nadevam kje pomine no ednno vreme samo pod klima sso decko mi celo vreme non stop cel nokj ne ja gasevme nego nisto a meene i stravot me dotepa kje mi bidne nesto i samo toa ali ne mi se veruva so 19 godinni moze da mi se sluci
a ima li nekoj tahikardija i da osekja zamor no da nema panicen napad? mene denes taka mi e otkako stanav,imam srcebienje i zamor osekjam duri i koga sedam
pa sto znam me stegne onaka kaj zeludnikot i me pusti ali nemam nekoj zamor da nemozam da funkcioniram ne lupa brzo srceto
srceto vsusnot ne boli toa ne se cuvstvuva voopsto samo ili raboti ili ne raboti tvoeto mozebi brzo lupa od samite misli vo glavata zatoa maku odmori si ne misli ne se zamoruvaj jas znam deka ne me boli ono posto nemoze da me boli i srcev udar ako dobies primer ne osetis nesto mnogu minimalno bolt ne se osekja znaci se dodeka boli nesto dobro e zivi sme funkcionirame taka da se nadevam mmila deka i na dvete sto poskoro se kje ni pomine
Здравооо мило ми ее стварно за секоја од вас што ке има барем и еден успешен ден, што ке пише дека успеала да помине преку одредена цел, да изврши одредена работа и пак да сте ок.... стварно многу сее радувам, сочувствувам пошто знам како и ја самата тргав да совладувам се наредно..со многу трема, страв, несигурност... Инаку, да одговорам, алергија немам на ништо ни никогаш сум немала..... тие болки во градните мускули, не знам,, ги немам секогаш, ама па исто така, пред да добијам ми се појавуваат, се сеќавам дека и миантиот месец како боцкање под гради осеќав, или на долниот дел од градата една, па после на дрѕгата страна и тн и тн... пред да добијам во принцип секогаш ме болат гради нели за добивање, таква болка, ама пред да почнат да болат целосно, осеќам такви ко помали болки на одредени точки... и си мислам можеби е од тоа..исто така на работа сум на клима, можеби од продуваност сеа пошто прв пат имаме клима, еве 2 недели... друго си велам, можеби нели коа ќе осетиш стрес, се сеќавам на ова некој имаше објаснето мисалм на форумов, дека од стегање на градните мускули нели кога сме уплашени, или под стрес, после тоа може да болат на одредени точки..... и само се тешам со тоа дека не е срцето, како што пишале многу тука, дека срце не боли.... Друго, со тоа дрвење на една страна на лице, па стегање на глава и стравови од изливи и тумори, сум минала низ истото, но веќе подолго време стварно се имам ослободено од тојс трав, и глеам дека се поретко осеќам такви симптоми, а и да дојде нешто пошто не му придавам значење, веќе видено ми е нели, и брзоо го снемува.... мислам дека методот на Дуња, на игнор да се става и да се вежба тоа, е ефикасен... тоа од мене, чувајте се, и сите со позитивна енергија и позитивни мисли напред... не сум ни ја најсовршена, дури ете ви велам се осеќам како уморно да ми е нели телото при секој нов страв, пошто веќе кјој знае по кој пат доживува исти симптоми, и си велам можеби од често повторување веќе ми е нешто,, ама ваљда се имам уморено од све, и брзо ги надминувам црните мисли.... ве гушкам , *
Јас буквално сум многу променлива, еден симптом е сега, после кога ќе си замине тој симптом, доаѓа друг и така наизменично. Прееска пишав дека се осеќам уморно и со тахикардија а сега ништо од тоа. Сакав да прашам дали некој од вас тука има опацитати ако знаете што е тоа ако не вака поедноставно да ги опишам, тоа се како точки, конци кои ги гледате на небо или на некоја светла позадина?
Јас го имам тоа, ама не секогаш. Не сум знаела дека така се вика. Инаку тоа ми се случува уште од мала, точките се како во повеќе бои, некогаш црвени, некогаш зелени, жолти. Не сум обрнала внимание на тоа, ама сега ме заинтересира. Ваљда мислиме на истото?
Jas imam takvo cudo na ednoto oko koga gledam vo neboto najmnogu se izrazeni ili vo kompjuter kade ima jaka svetlina.Ustvari da prasam od sto se pojavuva i dali e nesto alarmantno.Sakam na ocno za toa da odam ama strav od nepoznato neznam sto se pravat na ocen pregled.Zanisluvam igli nesto pa zelezo za da stoi otvoreno okoto .......
Edna od pricinite za toa e anksot.Ne e nisto strasno.A sea me nasmea kako go zamisluvas ocniot pregled nisto od toa,okoto ne ti go ni dopira
Jas i moite stravovi od nepoznato haha.Koga odev na rabota ne pratija na sistematski i trebase bris od nos i grlo abe koliljak se tresev neznaev sto da ocekuvam .A inace i jas mislam deka e od anksot bidejki mene prv pat mi se pojavija pred 12 13 godini koga i pocnav so terapii itn.Taka da sekogas go prepisuvav toa na anksotama ne bev bas sigurna 100%.I sea neznam dali so naocari go snemuva cudovo???aj ke si zakazam na ocno pa ke vidam so ke mi recat.Patem kako ste denes????vo pp sonce pa oblaci brrrr
nema vrska so diopter,ne e za naocari.denes onaka,zbuneto nekako,kako pod trema da sum celo vreme zbunka nevidena sum
Девојки јас ве читам од одамна. Горе долу сите ве мачи едно исто. Мене ми беше многу лошо, ме стегаше во градите, не можев да дишам, па имав панични напади, си правев триста филмови во глава дека нешто лошо ќе ми се случи, дека ќе останам без никого, дека ако некој не ми крени на телефон ме мрази и еден мал милион работи кои ме уништуваа. Е сега да си кажам како јас си помогнав сама на себе. Почнав да се анализирам полека од влакната на главата па се до ноктите на стапалата и гледав што сакав да сменам. И од тука дојде првата промена. После тоа ги фрлив сите книги за самопомош и оние од типот како да си помогнете сами на себе во 5 чекори. Ги исфрлив и апчињата. Искрено кажано, не ме напаѓајте знаам дека психијатрите ви ги препишуваат тие апчиња, ама тие предизвикуваат зависност. Зависноста е таква што филмовите кои ви се прават во главата се последица од тоа што не ги пиете редовно апчињата, затоа откако ќе се напиете апче почнува да ви биде подобро. Сакам да ви кажам дека не ви требаат апчињата, се е резултат на нашата глава. Таа контролира се. Не имате некој сериозен проблем, само треба да научите да се носите со тоа. Друга работа што ја направив беше тоа што видов дека имам мнооооогу слободно време. Направив распоред и го пополнив со активности кои ме интересирале порано. Иако тогаш немав некоја посебна желба да правам нешто се присилив да ги правам активностите. Започнав да станувам рано и да си легнувам рано, здрав режим на исхрана и мноооогу вода. Ќе се зачудите што ви прави водата на организмот. Читајте вицови, многу се добри за подигнување на расположението и тоа како ќе ви помогнат. Вратете се на своите цели и соништа, онаму каде што стравовите ви почнуваат. Ниту еден страв не е посилен од вас. Стравот од страдање е поголем и потежок од самото страдање! Не се плашете, пуштајте ги луѓето до себе, излегувајте, сакајте, дозволете си на самите себе да бидете среќни, ќе се изненадите од животот. Не сте сами. Никој на овој свет не е сам!
Devojkinavistina se izmoriv veke od ovaa sostojba znaci sekoa den nov simptom I filmovi vo glavata aman mi e veke nz sto da pravam
@zoceeee со што се занимаваш? Професија нешто? Те прашувам ова бидејки напишав погоре слободното време е многу важно, изгледа имаш повеќе слободно време. Односот со сопругот каков ти е? Си посветувате ли време еден на друг?
Zocee ne si edinstvena eve i jas sum ista i mene mi e smaceno dolgo se dvoumam da odam na psihijatar ili ne ama po se izgleda zaradi detevo ke odam moram da se smiram malce,premnogu stresovi gi pominav bez ad po se izgleda se prelea casata kaj mene.
Rabotam vo market a slobodnoto vreme go minam so decata si setkam se ama eve denovite mi e nesto cudnotvo glavata kako da mi trpne kako da mi teze kaj slepoocnicite me stega I me strau. Da ne imam nekoj tumor na glava